Tytania

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Exile
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Touko 29, 2009 13:02

Tytania

Viesti Kirjoittaja Exile » Ke Kesä 24, 2009 22:52

Tytanialle oltiin etukäteen kuulemma sovittelemassa Legend of the Galactic Heroesin manttelinperijän viittaa. Itse en ole LOGHia nähnyt, mutta Tytania oli ihan näkemisen arvoinen avaruusooppera. Poliittinen trilleri ehkäpä kuvaa Tytanian lähtökohtia parhaiten, joskin mukana on tietysti massiivisia taistelukohtauksiakin. Musiikillisesti en erityisen vaikuttunut ollut, vaikka OP nostikin odotukset aluksi aika korkealle (avaruusooppera, jossa olisi oikeaa oopperaa? -turha toivo).

Mielenkiintoisinta antia sarjassa oli mielestäni Tytanian neljän herttuan poliittinen peli ja keskinäinen valtataistelu. Kaikilla on omat motiivinsa tehdä päätöksiä, eikä kukaan ei ole täydellinen. Itse päähenkilön osuus jäi välillä ehkä aavistuksen laimeaksi, mutta tarkoitus taisikin olla selvittää (nimenomaan Tytanian sisältä ja vallan huipulta katsottuna), miksi Tytanian kaltaiselle voittamattomalle mahdille yksi mies voi olla niin ongelmallinen.

Liian pitkälle analysoinnissa on tässä vaiheessa vähän turha mennä, koska sarja on aivan selkeästi päässyt vasta enintään puoleen väliin; lopetuskin on sopiva ainoastaan mikäli jatkoa on tulossa. Kuvaavaa on, että aikaa käytettiin hyvinkin paljon tiettyjen sivuhahmojen esittelyyn ja kehittämiseen, vaikka niillä ei ollut juuri mitään käytännön merkitystä tapahtumien kannalta. Itse pidän mahdollisena, että seuraava kausi sijoittuu mahdollisesti n. 5-10 vuotta ajassa eteenpäin. Ongelmana tosin tätä kirjoittaessa on, että mikäli Season 2 on tulossa, siitä ei ole ainakaan vielä mitään ilmoitettu.

Mitäs muut ovat olleet mieltä?

ANN: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... p?id=10111

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Re: Tytania

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Pe Kesä 26, 2009 09:45

Tytania ei ole MITÄÄN verrattuna LOGHiin! EI MITÄÄN!!!!11 :evil:


Sarjaa katsoessa oli koko ajan semmoinen tuntu, että kohta se oikea pauke alkaa... mutta ei se sitten koskaan alkanutkaan. Oli sarjalla tuollaisenaankin hyviä hetkiä, joten täysin pettynyt en ole.

Tytaniaan tuskin tulee jatkoa... Kirjasarja on ollut kesken jo yli kymmenen vuotta. Wikipedian mukaan kirjailija tosin väitti jossain animen tilaisuudessa kirjoittavansa jatkoa, mutta saapa nähdä.

Avatar
Peruna
Viestit: 74
Liittynyt: Su Kesä 07, 2009 00:46
Viesti:

Re: Tytania

Viesti Kirjoittaja Peruna » Su Kesä 28, 2009 00:45

joo tytania oli vähä tommonen että alussa annettii vähä maku paloja että tämmöstä avaruus sota animee tää on, sitte oliki koko loppu sarja jotai draamaa joka ei kiinosta pas**kaa sori kiroilu!! mut ois saanu olla paljo enemmä taisteluu :evil:
MÖRKÖ <-ÄLÄ GLIGGAA

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tytania

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Kesä 29, 2009 18:21

Exile kirjoitti:Mielenkiintoisinta antia sarjassa oli mielestäni Tytanian neljän herttuan poliittinen peli ja keskinäinen valtataistelu. Kaikilla on omat motiivinsa tehdä päätöksiä, eikä kukaan ei ole täydellinen. Itse päähenkilön osuus jäi välillä ehkä aavistuksen laimeaksi, mutta tarkoitus taisikin olla selvittää (nimenomaan Tytanian sisältä ja vallan huipulta katsottuna), miksi Tytanian kaltaiselle voittamattomalle mahdille yksi mies voi olla niin ongelmallinen.
Näinhän asia on. Tytanian kuviot olivat hyvin mielenkiintoisia ja herttuat valovoimaisia persoonallisuuksia, ehkä Aryabhataa lukuunottamatta, ja heidän toimintaansa oli mielenkiintoista seurata. Olikin aina helkkarinmoinen pettymys, kun huomasin puolet ajasta seuraavanani jotain kämäistä kapinallisjoukkoa, josta ei löytynyt ketään seuraamisen arvoista. Hyulick on aivan liian löysä persoona, että hänestä olisi päähenkilöksi, ja muu porukka yhdentekevää ja unohdettavaa. Ehkä suurin ongelma oli se, että kaikki olivat kavereita keskenään, eikä mitään juonittelua tai lievää kinaa suurempaa syntynyt, joten persoonallisuuksista jäi särmät löytymättä. Vertaa tilanteeseen, jossa LOGH:sta olisi puuttunut esimerkiksi Allianssin poliittiset vehkeilyt taustalta.

Toinen puute oli arkkivihollisuuden puuttuminen. Tai no, yrittihän sarja selvästi parittaa Hyulickia ja Jouslainia, mutta mihinkään X-rated hommaan ei päästy. LOGH ilman Wen-litä tai Lohengrammia olisi hyvin paljon heikompi esitys. Tuli juuri mieleen asian visualisointi kahtena kohtaavana kolmiona, joissa sarjan pihvin muodostavat kolmioiden sisällä vaikuttavat henkilöt ja heidän suhteensa, ja kärjessä kipinöivät toisiaan vasten vastakkaiset, järkähtämättömät ja elämää suuremmat persoonallisuudet. Tytanian tapauksessa toinen kärki olisi jaettu herttuoiden kesken tylpäksi ja toinen kolmio olisi tehty kumista (Hyulickin motivaatiot Tytanian vastustamiseen olivat niin heppoisen oloisia että nauratti).

Keskeneräinenhän tämä oli myös. Jotenkin huvittava katsella esim. MyAnimeListin kuvaa sarjasta ja Lydiaa siinä keskellä. Hirveä meteli pidettiin myös itse sarjassa Lydian mukaantulosta ja mitä neiti sitten saikaan aikaiseksi...

Sarja olisi ollut huomattavasti parempi, jos se olisi kuvattu vain Tytanian perspektiivistä. Hyulickin tempaukset olisivat tulleet katsojalle yhtä yllättävinä ja tuhoisina kuin ne Tytaniallekin olivat. Hyulickia olisi nähty vain, kun hän olisi ollut suorassa kontaktissa imperiumin kanssa. Voin vain kuvitella, kuinka jännää ja kiehtovaa olisi ollut seurata vieläkin tarkemmin valtakoneiston reagointina ja arvailla itse tuntemattoman vaaran seuraavia liikkeitä.

Mutta lopulta Tytania seisoo omilla jaloilla Tytanian ansiosta ja voisihan tuota lisääkin seurata, varsinkin jos "hyviksiin" saataisiin lisää puhtia.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa