Umineko no Naku Koro ni

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Syys 04, 2009 13:02

yukito kirjoitti:
Spoiler:
Umineko no Naku Koro ni: Legend of the Golden Witch (animen jaksot 1-5) ei ollut Marian kertomusta, vaan yksinkertaisesti ensimmäinen luuppi. Kaikki saarella olleet ihmiset kuolivat, murhaaja ei selvinnyt ja joskus tapahtumien jälkeen löytyi pullopostilla lähetetty kirje, jossa kerrottiin saaren tapahtumista ja pyydettiin selvittämään mitä todella tapahtui. Kirje oli allekirjoitettu Marian nimiin.
Kiitos selvennyksestä.
Spoiler:
Eikö tuon kirjeen löytymisen jälkeen tullut vielä kohtaus, jossa Maria lopettaa tarinankerronnan ja nuoret keskustelivat, kuinka heille kävi huonosti tuossa jutussa? No, tämä kai piti ottaa epätodellisena trippailuna, kun Beatrice ilmestyi paikalle sen jälkeen.

Kokonaisidea ei kyllä tunnu erityisen toimivalta. Katsojan on melkein pakko olla Battlerin puolella, koska magiaan uskominen on liian helppoa ja epätyydyttävää. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että jokainen kohtaus, jossa jotain yliluonnollista ilmaantuu pitäisi ohittaa ja keskittyä vain "oikeasti" tapahtuviin asioihin (tuo näyttää kuolevan, ovi oli lukossa, avaimia on vain viisi jne). Tämä taas tarkoittaa sitä, että puolet sarjat sisällöstä on turhaa huttua, jonka tarkoitus on vain sotkea ajatuskuvioita. Jos tuollainen seulo tietomäärästä oikea tieto esille -skenaario toimisi, pitäisi oikean ja valheellisen tiedon olla suunnilleen samalla tasolla niin, että totuus selviäisi esimerkiksi ristiriitojen avulla. Tai ehkä yliluonnollisten kohtausten tarkoitus tässä on osaltaan ollut kehittää kauhutunnelmaa, jossa anime kyllä epäonnistuu pahasti.

Lisäksi asetelma on liian epätasapainoinen. Vaikka Battler todistaisi n kertaa, että murhat voitiin tehdä ilman magiaa, ei sillä ole mitään arvoa, koska murhat olisi myös voinut tehdä magialla. [EDIT]Okei, tarkemmin ajateltuna, jos murhaaja saadaan kiinni ja tunnustamaan, sitten sillä olisi arvoa. Mutta magian kieltäminen logiikalla on hiukan hankalaa, kun kumpikaan ei seuraa toistensa lakeja.[/EDIT] Toisaalta jos Battler itse kerran epäonnistuu, peli oli siinä. Kun et voinut todistaa tätä kertaa, ei auta vaikka todistaisit seuraavat sata luuppia normimurhiksi.

Symboliikalla tarkoitin lähinnä sitä, pitäisikö minun etsiä todellisia ja realistisia vastineita vuohipäisille hirviöille tai leijuvalle Beatricelle. Tarkoittaako se, että vuohipäät listivät jonkun eri asiaa kuin että demoni listii jonkun tai että Beatrice itse listii jonkun, ja tätä kautta saada jotain järkeä tapahtumiin.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Pe Syys 04, 2009 13:52

isokana kirjoitti:Ei vaan tajua...
Spoiler:
Lisäksi jatkuvalla syötöllä nähdään tapahtumia, joita ei todellakaan ilman magiaa selitetä (hirviöitä, henkiä, katoavia ruumiita jne).
Spoiler:
Vuohipäät nyt pystyy negaamaan ihan täysin sillä, että he olisivat vain naamioituneita herrasia. Ja uskon, että Meta-Battler ei näe näitä murhatekoja livenä vaan myöhemmin yrittää selvittää nämä tapaukset paikalta löytyvien todisteiden perusteella. Juuri tämän takia Beatrice murhaa jengiä mahdollisimman brutaalisti, jättää jälkeensä symboleja ja lukitsee ovia, koska ne juuri kasvattavat obscuren ja yleisen wtf:n määrää ja jengin fiilikset taikuuden olemassaolosta vain kasvavat. Maalaa seuraavat jos haluat tietää part 3-juttuja: Meta-Battler kolmospartissa itseasiassa näkee lievnä varsin näyttävän ja isoilla ilotulituksilla varustetut murhabileet, siitä tuleekin ihan hienoo settiä sitten :>
Spoiler:
Tarkoittaako se, että vuohipäät listivät jonkun eri asiaa kuin että demoni listii jonkun tai että Beatrice itse listii jonkun, ja tätä kautta saada jotain järkeä tapahtumiin.
Spoiler:
Ei, vain lopputuloksella on väliä. Kuten yllä mainitsinkin, että mitä kilarimmalta se lopputulos näyttää (suljettu huone, riimuja pitkin seiniä jne.) sitä enemmän Beato ahdistaa Battleria nurkkaan. Animessa ei ole missään vaiheessa esitelty kunnolla käsitettä Devil's Proof jonka avulla Battler pystyy väittämään, että esim. ne vaarnat joilla ihmisiä on tapettu on ammuttu jonkinlaisesta VAARNAPYSSYSTÄ, vaikka Battler ei pysty todistamaan sellaisen olemassaoloa, se on silti mahdollisuus. Tämä on lähinnä tasoitusta Battlerille peliin.
Spoiler:
Eikö tuon kirjeen löytymisen jälkeen tullut vielä kohtaus, jossa Maria lopettaa tarinankerronnan ja nuoret keskustelivat, kuinka heille kävi huonosti tuossa jutussa? No, tämä kai piti ottaa epätodellisena trippailuna, kun Beatrice ilmestyi paikalle sen jälkeen.
Spoiler:
Kyseessä oli pelin epilogit "Tea Party" ja "?????" jotka aukeavat aina kun läpäisee yhden volumen, animeenhan ne on toki aika vaikea kiinnittää, mutta ne ovat aika vitaaleja joten niiden on pakko olla siellä.
Spoiler:
Toisaalta jos Battler itse kerran epäonnistuu, peli oli siinä. Kun et voinut todistaa tätä kertaa, ei auta vaikka todistaisit seuraavat sata luuppia normimurhiksi.
Spoiler:
Peli ei pääty ennen kuin Battler tai Beato MYÖNTÄVÄT tappionsa, jos Battler on vain idiootti ja ei tajua miten pääsisi tilanteesta pois, tulee vain pattitilanne ja peli on pakko rebootata.
Sivis, haluutko laittaa autospoilerit tähän ketjuun :|
Viimeksi muokannut Mikarin, Pe Syys 04, 2009 17:13. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Syy: Para hajoitti Anikin, mutta asia on nyt korjattu. KORJASIN
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Syys 06, 2009 11:44

OK, ehkä näiden selitysten jälkeen pystyn seuraamaan tapahtumia tuntematta koko ajan ärtymystä.
Spoiler:
Tuo Devil's Proof on hyvä tasapainottaja. Jonkun tapahtuman mahdollisuuden todistaminen sen tapahtumisen sijaan on sen verran paljon helpompaa, että magian ylivoima helpottuu ratkaisevasti. En silti oikein pidä pelin ideasta, kun persnahan paksuutta mittaavaan kisaan on huomattavasti vaikeampi innostua kuin puhtaasti älyä mittaavaan. Toisaalta tilanteen nollailut vaativat tuollaisen kisan toimiakseen.

Jos Meta-Battler ei näe murhina sellaisenaan, on jotenkin hölmöä, että katsoja ne näkee, kun minkä tahansa murhamysteerin tärkein pointti on se, että ei tiedä enempää kuin päähenkilö. Esimerkiksi Kanonin paluu jaksossa 9 olisi voitu näyttää pelkästään palvelijoilta kuultujen flashbackien muodossa. Silloin katsojalle jäisi vahvemmin olo, että jotain muutakin olisi voinut tapahtua kuin maaginen hämähäkinseittikohtaus. Nyt se vain esitellään faktana, jota minun on vaikea lähteä kyseinalaistamaan. Tietenkin on mahdollista toteuttaa tuollaisia kohtauksia efektipattereilla ja huolellisella suunnittelulla, mutta se on niin kaukaa haettua, että en jaksa ottaa sitä tosissaan.
No, ehkä koko sarjan idea ja toteutus ei ole sellainen, joka sopii ajattelutapaani kovinkaan hyvin. Mutta katsellaan nyt eteenpäin, jos jossain vaiheessa alkaisi meno maistua paremmin.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Su Syys 06, 2009 13:15

isokana kirjoitti:
Spoiler:
Jos Meta-Battler ei näe murhina sellaisenaan, on jotenkin hölmöä, että katsoja ne näkee, kun minkä tahansa murhamysteerin tärkein pointti on se, että ei tiedä enempää kuin päähenkilö.
Spoiler:
Kuten myös edellisessä viestissäni mainitsin: Vain lopputuloksella on väliä. Pelin sääntöjä ei kiinnosta, että miten murhat on alunperin tehty, joten ihan hyvinhän ne kohtaukset voitaisiin näyttää. Ne myös ovat VN:ssä hyvin siistiä kamaa, etenkin musiikkien osalta ja juuri ne luovat täydellisen tasapainon Battlerin ja Beaton mittelölle. Ne tuovat myös hyvin esiin hahmojen AEVAN uusia puolia (Esim, että Kanon ja Shannon ovat demi-humaneja jotka Kinzo on luonnut, tästä siis termi "huonekalu")

'Totuushan' on, että murhat on ihan puhtaasti taikuudella toteutettu, mutta jos Battler pystyy todistamaan samat tapahtumat logiikalla niin tämä ikäänkuin kumoaa aikaisemman totuuden ja luo taas uuden. Tähänkin tulee parempi selvitys kolmospartista (jokainen part selittää pelin sääntöjä ja käytännön toimimista aina enemmän).

En välttämättä myöskään enää asennoituisi Uminekoon pelkkänä murhamysteerinä, se on enemmänkin isoa MIND-GAMEA, murhamysteeriaspekti toki pätee kun pelilaudan anti-magic (Ushiromiyat ja palvelijat) nappulat panikoivat, että mitä hittoa tapahtuu.
Se on kumminkin paljon suurempaa, kuin pelkkä 'murhamysteeri'. Minä ja Graus olemme miettineet päämme puhki kaikenmaailman teorioiden kanssa, sillä Umineko paukuttaa pään täyteen kaikenmaailman wtf:ää.
Jos oikeasti kiinnostaa niin ostakaa VN ja lukekaa se, mikään ei ärsytä yhtä paljon ja Mariaakaan ei ole ääninäytelty. Musatkin on siistimmät.
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Olke » La Syys 12, 2009 13:12

No niin Episode 2 on ohi. Onneksi katson tätä lähinnä nähdäkseni kaikki alkuperäisteoksen siisteimmät kohdat liikkeessä, joten tähän mennessä en ole juuri pettynyt. Tämän katsominen ja tästä nauttiminen edes jollain tasolla oikeastaan vaatii sen, että on lukenut VN:n, koska Battlerin ja Beaton välisen matsin kusetuksia ja muita yksityiskohtia ei juuri esitellä.

Seuraavaksi alkaakin Episode 3, joka onkin sitten paljon parempi kuin kakkonen. Ronove ja Virgilia hyppäävät kyytiin ja mitä kaikkea.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Mikarin » La Syys 12, 2009 15:29

Sitten alkaakin kolmospart mikä on ehdottomasti paras Uminekon arc (nelonen vielä kesken) ja päästään vihdoin näkemään Virgilia ja Ronove (<3), toivottavasti toiveeni käy toteen ja koko Uminekon budjetti on kulahtanut Virgilian ensiesiintymiseen, on sen verran eeppinen kohtaus kumminkin.

Trailerin perusteella ainakin Virgilian ääni osuu ehkä eniten nappiin. Ronovena (<3) nähdään kukas muukaan kuin Tomokazu Sugita (<3), saa vain nähdä miten häneltä onnistuu demonibuttlerin rooli :3
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Shorzzi
Viestit: 5
Liittynyt: To Touko 01, 2008 18:51

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Shorzzi » Su Syys 13, 2009 21:46

Heips!
Nyt vielä toisenkin partin jälkeen, tuntuu sarja melko mitään sanomattomalta ja tylsältä.Todennäköisesti siksi että mitään murha mysteeriä ei ole vielä tapahtunut. Kyllähän ihmisiä on kuollut ja juttuja tapahtunut, mutta kaikki on kuitattu taialla. Olen vahvasti alkanut olla sitä mieltä, että kannattaisi tutustua alkuperäiseen peliin, kun sitä on kehuttu niin paljon.
Tämän katsominen ja tästä nauttiminen edes jollain tasolla oikeastaan vaatii sen, että on lukenut VN:n
tässä nyt sitten olisikin kysymykseni. Mistä VN version saa?
Minulla ei ole paljon(yhtään) aiempaa kokemusta visual noveleista, enkä siis tiedä miten pääsisin käsikseni tähän..."Kehuttuun teokseen".
Saako peliä ladattua jostain ilmaiseksi? Jos jollakulla sattuisi olemaan lataus-linkkejä, tai tietoa jota ei voi jakaa avoimessa ketjussa, toivoisin että voisit laittaa yksityis-viestiä?

Tässä nyt sitten vielä lopuksi video interweebistä.
http://www.youtube.com/watch?v=lTY11huHSDw

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Su Syys 13, 2009 23:19

Pararin kirjoitti:
Spoiler:
'Totuushan' on, että murhat on ihan puhtaasti taikuudella toteutettu, mutta jos Battler pystyy todistamaan samat tapahtumat logiikalla niin tämä ikäänkuin kumoaa aikaisemman totuuden ja luo taas uuden.
Spoiler: 1
Mutta kun
Spoiler: 2
Taikuutta ei ole olemassa.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » Su Syys 13, 2009 23:23

Shorzzi kirjoitti:Mistä VN version saa?
Umineko no Naku Koro ni -sarjassa on 4 episodia, joista ensimmäisen saa ladattua ilmaisena demona. Ohjeet demon ja käännöksen lataukseen, sekä asentamiseen löytyy Witch Hunt -käännösporukan sivuilta. (Witch Huntilla on Uminekon kirjoittajan lupa käännökselleen.)
Jos demon jälkeen haluaa jatkaa lukemista, niin suosittelen Uminekon neljännen episodin ostamista, sillä se sisältää myös episodit 1-3. EP4:n voi ostaa esim. Himeya Shopista.
Umineko ei kuitenkaan lopu tuohon neljänteen episodiin, vaan sen jälkeen on luvassa Umineko no Naku Koro ni Chiru, jonka ensimmäinen episodi ilmestyi tämän kesän Comiketissa (C76). Chiru jatkaa edellisten episodien tarinaa suoraan, mutta tarjoaa nähtävästi enemmän vastauksia (hiukan samaan tapaan kuin Higurashi no Naku Koro ni Kai).

Lisäkysymyksiä voi kysyä Umineko VN:n omassa ketjussa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Olke » La Syys 26, 2009 12:04

Viimeinkin aletaan olla lähellä niitä hetkiä, joiden takia minä olen tätä hirvitystä katsellut. Ronove! Virgilia! Moe-Beato! *PIIP*-Beatrice! Ronove! Rudolfin ja Kyrien ruoanhakureissu! Ronove! Moe-Beato! Ronoven keksit! Ronove! Beato vs Virgilia! Ronove! Pukukuku! Vaarnat! Siestat!

Ja todellakin, toivottavasti seuraava jakso on imenyt vähintään puolet budjetista. Ja toivottavasti tällä sarjalla on paljon suurempi budjetti kuin miltä on tähän saakka vaikuttanut, että myös tulevat siistit kohtaukset saavat arvoisensa käsittelyn.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Olke » La Joulu 19, 2009 22:32

Voi homojen kosto! Olivat sitten jättäneet Krauss Punchin ja Siestojen BSOD:n poies. Kyllä petyin 24:nnettä jaksoa katsoessani. Ei ole peli rehellistä.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Tammi 17, 2010 23:25

Niin ja loppui tämäkin. Ei vaikutusta tehnyt loppusarjakaan.
Spoiler:
Kolmos epidisodin tuhosi lähinä Beatricen läpinäkyvä yritys olla hyvä. Aivan liikaa vaadittu, että voisi uskoa psykopaattisesti nauravan ja kiduttavan noidan olevan yhtäkkiä ihan dere. Kun sitten odotteli loppuhuipennusta ja miten Battler saataisiin ansaan, tuli se kaikista huonoin vaihtoehto eli Battlerin nenän eteen tyrkätään suora tunnustus Beaton noituudesta. X jaksoa kestänyt teeskentely ja parampaa huipennusta ei sitten keksitty.

Nelosessa ei sitten kauheasti jaksanut innostua mistään, kun ei alkusarjakaan innostanut. Kun hahmoja oli jo paljon, oli hiukan turhauttavaa kun puolet ajasta keskityttiin Angeen, joka tuli uutena hahmona mukaan. Olisi niitä vanhojakin voinut penkoa.

Lisäksi hämmästytti, kuinka vähän lopussa mind gamea harrastettiin. Tuntui siltä, että koko B vs B -asetelma unohdettiin, kunnes se vedettiin lopussa hatusta esille. Sitten Battler päättelee muutamassa minuutissa enemmän kuin koko sarjassa. Ja sitten sarja loppuu, kun tuntuisi siltä, että sen piti vasta alkaa.
Sarjassa oli kyllä paljon mielipuolisia ja hassuja kohtauksia sekä muutamia hyviä hahmokohtauksia lähinnä Marian kanssa. Kokonaisuus oli kuitenkin sekava (liikaa tavaraa) ja ärsyttävä (ei selitä sisäistä logiikkaa) ja lähes kaikki hahmot turhanpäiväisiä (Maria ja Rosa ainoat poikkeukset). Ei ainakaan ilman visual novel -taustaa tästä paljoa irti saanut.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Weetu
Viestit: 86
Liittynyt: To Maalis 04, 2010 18:45
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Weetu » To Maalis 04, 2010 20:27

Alku oli hyvä tässsä sarjassa, mutta innostus lopahti reilun 10 jakson jälkeen kokonaan ja lopetin sarjan seuraamisen täysin. Liikaa turhaa asiaa toistetaan ja vie kiinostuksen. Muuten oli ihan kiva sarja.

Avatar
Hikaru-chan
Viestit: 12
Liittynyt: Su Huhti 19, 2009 19:16
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Hikaru-chan » To Kesä 03, 2010 12:57

Ennen Uminekon aloittamista olin katsonut Higurashia jonkin verran, kuitenkin sen verran, että olin hullaantunut kyseiseen sarjaan, joten odotukseni Uminekosta olivat vähintään yhtä korkealta. Lisäksi upea alkutunnari antaa sarjasta niin täydellisen vaikutelman kuin vain voi kuvitella tunnelmineen kaikkineen. Kuitenkin sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa olivat minulle pieni pettymys. Vaikka lähtökohtaisesti idea oli mahtava, oli toteutus mielestäni vain puoleksi niin hyvä. Hahmosuunnittelu oli Mariaa ja Beatricea lukuunottamatta mielestäni hieman amatöörimäinen, kaikilla hahmoilla oli valtavat rintavarustukset ja niin edelleen. Kauhukaan ei ollut samalla tavalla karmivaa kuin Higurashissa. Kuitenkin kyseessä oli vain kaksi ensimmäistä jaksoa, ajattelin kuitenkin katsoa sarjan myöhemmin loppuun josko mielipiteeni sitten muuttuisi.
Ja mikäli jotakuta ei varsinainen anime kiinnosta, suosittelen vähintään kuuntelemaan/katsomaan alkutunnarin, se on mielestäni todella upea.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Umineko no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja yukito » Su Kesä 06, 2010 13:02

Hikaru-chan kirjoitti:...Hahmosuunnittelu oli Mariaa ja Beatricea lukuunottamatta mielestäni hieman amatöörimäinen, kaikilla hahmoilla oli valtavat rintavarustukset ja niin edelleen. Kauhukaan ei ollut samalla tavalla karmivaa kuin Higurashissa. Kuitenkin kyseessä oli vain kaksi ensimmäistä jaksoa, ajattelin kuitenkin katsoa sarjan myöhemmin loppuun josko mielipiteeni sitten muuttuisi.
Ja mikäli jotakuta ei varsinainen anime kiinnosta, suosittelen vähintään kuuntelemaan/katsomaan alkutunnarin, se on mielestäni todella upea.
Jos Uminekon idea tuntuu kiinnostavalta ja et ole spoilannut itseäsi animella vasta kuin kaksi jaksoa, niin suosittelen tutustumaan alkuperäisteokseen. Visual novelin ensimmäisen episodin voi ladata laillisesti ja siihen (kuten muihinkin episodeihin) on saatavilla luvallinen käännös. Lisätietoja täältä. Tuo ensimmäinen episodi kattaa animen jaksot 1-5.

Tosiaan tuo alkutunnari oli yksi parhaimmista asioista koko animessa, vaikka ei se ihan yhtä hieno ollut kuin alkuperäiset tunnarit: EP1-4 ja EP5- (sisältää hahmospoilereita animeen ja EP1-4). Jotkut yksittäiset jaksotkin tuntuivat ihan hyvin tehdyiltä, mutta suurimmaksi osaksi anime oli suuri pettymys. Minua ei niinkään haitannut ne monet yksityiskohdat, jotka oli jätetty pois, vaan paremminkin surkea ohjaus. Alunperinkin oli selvää, että animeen ei voida saada kaikkia johtolankoja ja kohtauksia, mutta ajattelin ettei näin loistavasta alkuperäismateriaalista voi mitenkään saada ainakaan tylsää animea aikaan. Jotenkin oli kuitenkin onnistuttu latistamaan tunnelma lähes kaikissa kohtauksissa. Sarjan loppuun katsominen tuntui melkein työltä, vaikka olin alunperin odottanut sitä innolla.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa