CANAAN

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

CANAAN

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Touko 19, 2009 19:31

Kohta se alkaa joten hypemylly on syytä käynnistää jo hyvissä ajoin!

Kuulin CANAANista ensimmäisen kerran kai joskus viime vuoden puolella, jolloin se kantoi vielä nimeä 428 the animation. Kiinnostukseni heräsi, koska hahmokaarti näytti tältä:

Kuva

Promokuvasta innostuneena pitikin heti lähteä tekemään tutkimusta ja arvaukseni osuivat oikeaan - se ei pelkästään näyttänyt siltä, että se liittyy jotenkin TYPE-MOONiin, vaan se liittyy jotenkin TYPE-MOONiin.

428: Fūsasareta Shibuya de on Nintendo Wiille julkaistu visual novel, Shibuyaan sijoittuva mysteeritarina josta en tiedä mitään muuta kuin että se on hehkutettu paikallisesti aivan taivaisiin, Wikipedian mukaan pelille annettiin Famitsu Weekly-lehdessä täydet pisteet, saavutus johon on yltänyt 428:n lisäksi Wiillä pelkästään Super Smash Bros. Brawl, eli ilmeisesti melko hyvä peli kyseessä. Pelissä on jokin lisäskenaario jonka käsikirjoituksesta sattuukin vastaamaan Kinoko Nasu ja hahmodesigneista Takashi Takeuchi, eli tuo paremmin TYPE-MOONina tunnettu kaksikko jota allekirjoittanut sattuu fanittamaan epäterveellisen paljon. Tuohon skenaarioon perustuu heinäkuussa alkava PA Worksin animesarja CANAAN.

Itse sarjasta en tiedä tässä vaiheessa vielä oikeastaan mitään, mutta C75:ssä julkaistu kaksiminuuttinen traileri ainakin näyttää varsin lupaavalta. Päähenkilöt ovat ilmeisesti hieman keskivertoanimehahmoa ruskeammat Canaan (joka näyttää aika paljon Arcueidilta ilman tissejä ja jonka sukupuolesta en ole täysin varma) ja Alphard (joka nimestään huolimatta on aika paljon selvemmin tyttö ja erittäin äijän näköinen sellainen). Muutkin hahmot antavat mielenkiintoisia viboja, ja asetelma tuntuu olevan hieman erilainen kuin aiemmissa TYPE-MOONin teoksissa - ainakaan traileri ei antanut mitään vihjettä yliluonnollisista tai fantasiateemoista.

Sarja alkaa siis heinäkuussa ja sitä tulee tämänhetkisten tietojen mukaan 13 jaksoa. Itse ainakin jään erittäin mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää, animointijälki ainakin vaikutti paljon keskivertohuttua paremmalta, enkä mitään muuta odottaisikaan miltään mihin TYPE-MOON on sotkenut nimensä. Fanipoika kiittää ja kuittaa!

Perustiedot joita ei vielä kovin paljoa ole löytyvät esimerkiksi MyAnimeLististä tai Wikipediasta.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Touko 19, 2009 20:07

Kiitti ihan helvetisti. Nyt pääsemme potemaan pahemman luokan Code Geass R2/NGE:n loppu/Nagaton moé-kohtaus -syndroomaa, jossa hypetys ja odotukset riistäytyvät niin pahasti käsistä, ettei oikeasta elämästä oleva sarja pystyisi ikinä sitä tasoa saavuttamaan. Ja karvas pettymys palauttaa meidät maan pinnalle niin brutaalisti, ettei aivot pysty enää käsittelemään sarjan sisältöä samalla arvoasteikolla. Ja peli on menetetty!

Okei ja nyt vähän vakavammin: Jos Madu sitä fanittaa, niin eiköhän se tule ainakin katsastettua. Yay!

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Touko 19, 2009 20:24

Aloitusviestini takaa sen että minun on pakko tykätä sarjasta koska en yksinkertaisesti voi tulla tuollaisen viestin jälkeen sanomaan ykkösjaksosta "aika huono oli"~

Sinänsähän tässä ennakkohypetyksessä on erittäin iso riski, koska Kara no Kyoukaita lukuunottamatta TYPE-MOONiin liittyvät animesarjat ovat heitelleet huonosta tylsän keskivertoon, mutta KnK on sen verran hyvä että uskon/toivon saman linjan pitävän myös CANAANin kanssa. Ja vaikka ei, Takeuchin hahmodesignitkin ovat sen verran pitkälle kantava voima että melkein jo pelkästään ne varmaan pitävät minut tyytyväisenä (kiinamekkoja!).

Ja nimihahmolla on erittäin kova moe-potentiaali, oli se sitten poika tai tyttö. Veikkaan tyttöä mutta olen varautunut yllätykseen.. ääninäyttelijänä Miyuki Sawashiro joka on ainakin ennen kunnostautunut varsin sofistikoituneissa naisrooleissa (Shinku Rozen Maidenissa, Pörrine Strike Witchesissä, Mint Galaxy Angelissa, Tsugumi Kannagista, Pörröjumala Maria+Holicissa jne.).

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Touko 19, 2009 20:31

Mä mielessäni julistin tän kauden parhaaksi sarjaksi jo pelkästään TYPE-MOONin takia. Voihan tietty olla, että tää on huono. Mut ei tää oo, tää on varmasti hyvä.

Innostunut idiootti löytyy siis täältäkin. Parin minuutin traileri ei sanonu juur mitään, paitsi että TYPE-MOONihtavat hahmodisainit tuntuu olevan. (Voi herrajjumala toi Miyuki Sawashiro on tuttu ainakin Zetsubou senseistä ja Maria+Holicista - pystyykö se oikeesti vetään kunnollisiaki rooleja vai : O)

Toivottavasti rakkaat T-M -setämme ovat tehneet isonkin osan. Odotellaan, odotellaan.

PS. madu on väärässä - Type-mooniin liittyvät animesarjat on kaikki loistavia, etenkin F/SN.

_________________

madu sanoo: tulen olemaan tästä eri mieltä lähitulevaisuudessa Arcadian Type-Moon -ketjussa jos vaikka sinnekin saisi keskustelua aikaisiksi. Lisäsin sinut Arcadia-käyttäjäryhmään, tule tappelemaan vastaan kunhan saan oman viestini raapustettua >:D
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja Solid » Ti Touko 19, 2009 20:55

Ai se oli VN Wii:lle.. wut? Jaa.. Mikä mielikuva!

Sarja on ollut tiedossa jo jonkin aikaa, näyttää siistiltä hahmodesignin ja animaation puolesta. Jo niiden puolesta tulee olemaan katselulistalla kesällä.

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja J » Ke Touko 20, 2009 14:02

Paremmin en olisi aloitusviestiä sanoittaa ;)

Tästä kuullut ja nähnyt trailerin kauan sitten ja silloinhan se nappasi jo.
On kyllä kumma, kun niin harvoin oikeasti tulee semmosia sarjoja joita voi hypettää kunnolla..
Vaikka se hypetys onkin kaksiteräinen miekka, on se silti niin mukavaa.

Mitä noihin type-moonin anime vääntöihin tulee, niin eihän niitä ole kuin kaksi..
Fate / Stay Night ja Kara no Kyoukai, pitää vaan pitää peukkuja pystyssä ja toivoa että tekisivät joskus animen tsukihimestä..

madu sanoo: näinhän moni voisi toivoa...
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja madu » Su Heinä 05, 2009 19:52

Sieltä se tuli ja vau. Animaatiojälki oli jotain aivan käsittämätöntä, ei tällaista yleensä näe TV-animessa. Ruudulla ei näy juurikaan staattisia kuvia vaan koko ajan jokin liikkuu, ja sen puolen animointi onkin tehty todella loistavasti.

Juonen puolesta katsoja ihan selkeästi heitettiin keskelle jotain tosi syvällistä ja monimutkaista suunnitelmaa, mutta tarkemmat yksityiskohdat jäivät vielä täysin auki. Hahmokaarti vaikutti suurelta, ja osa hahmoista siltä että nehän voisivat olla ihan fanitettaviakin. Kiina on myös aika mielenkiintoinen miljöö mihin ei törmää kovin usein animessa, tosin hämmentää miten homma liittyy nyt millään tapaa 428:n koska Shibuya ei ollut Shanghaissa ainakaan kun viimeksi tarkistin. No, mitä sivuseikoista.

Takeuchin hahmodesignit toimivat, ääninäyttelijät kuulostavat kivoilta ja myös ohjaajan CV vakuuttaa. Ekan jakson perusteella CANAAN ansaitseekin virallisen "lisää tätä" -leiman.

Kuva

Syvällisempää spekulaatiota lisäjaksojen myötä.

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » Su Heinä 05, 2009 21:22

Saamarin hienoo animaatioo mut juonest en sano viel mitää paitsi et VOI HEMMETTI jos tää keskittyy taas vaihteeks silmähaxeihin ^__^; siltä ainaki vähä vaikuttais canaanin ykkösjaxon silmäilytemppujen perusteel ja sit sen ku ne jotku jätkät meni sekasi ja silmät meni punasixxx ku revittiin maskit pois ja silmät oli valos o_O

ai niin ja canaanin kiväärin designi oli typerä ^_^;

edittii taino noi puna silmä jutut ja muut onki sitä synesthesia juttuu ku noiden aistit ylikuormittu ja sillee ja noi maskit vaimensi niitä kai sit o_O eli canaanil on kai muitaki haxei ku silmä haxit ^__^ ps spekulointii ei kai tarvi laitaa spoilereihi o_?

ps 428 olis muuten tulos myös psp:lle ootan innolla ^___^

batta
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2009 21:12

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja batta » Su Heinä 05, 2009 23:03

ahahaha, Canaan paljastui siis viimein lautarintaiseksi naiseksi lol.

Hyvät lähtökohdat hyvälle animelle. Tykkäsin.
Tasapuolisuuden nimissä en ala kuitenkaan hyppimään katossa, vaan odotellen mitä tuleman pitää.
SAPULI-DONO kirjoitti:ai niin ja canaanin kiväärin designi oli typerä ^_^;
Täh? Minusta se oli tyylikäs. D:
Viimeksi muokannut batta, To Joulu 24, 2009 13:14. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Heinä 06, 2009 11:31

Aivan jänskältähän tämä ykkösjakson perusteella vaikutti. OP-animaatiossa oli sen verran räminää ja pauketta, että alkoi tuntua siltä jaksojen paukekiintiö täyttyisi jo OP:n aikana. Ykkösjakso tosin osoitti luuloni vääräksi. Toivottavasti sarja vain jatkaa paukkuen eikä muutu turhan syvälliseksi paskanjauhannaksi. Positiivista oli myös se, ettei Canaan ollut mikään Rei-klooni. Pyssyjä paukutteleva tyttö tapaa kovin usein olla joko tunteeton kone tai vihan sokeuttama raivopää. Canaan vaikutti onneksi suhteellisen tasapainoiselta henkilöltä ja vaikka mustatukkainen tyyppi tuntuikin olevan melkoisen vihainen tyttö, ei se haittaa, koska sellaisten kovan ulkokuoren alta paljastuu usein broken goods moe.

EDIT: Tämä saattaa selventää hieman animen tapahtumia. Kyseessä on siis 428:n juonitiivistelmä. Valottaa hieman Canaanin menneisyyttä ja kykyjä.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Heinä 14, 2009 07:33

Nyaa!
Spoiler:
Kakkosjakso alkoikin avaamaan juonta erittäin paljon enemmän ja yhteydet tuohon 428:n selvisivät myös. Promojen perusteella kuvittelin että Canaan ja Alphard olisivat jonkinsortin parivaljakko ja mättäisivät jätkiä turpaan, joten tuli pienenä yllätyksenä että jälkimmäinen ilmeisesti toimittaakin antagonistin virkaa. Kiinamekkotyttö (se, mikä ei ole Alphardin sisko) on hurjan söpö, tisseillä ja ilman. Kakkosjaksossa oli ensimmäistä vähän vähemmän silmäkarkkia, mutta eipä siinäkään ollut havaittavissa toiminnan puutetta. Harmi että tätä tulee ilmeisesti vain se 13 jaksoa.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Heinä 14, 2009 11:24

Spoiler:
Ketä joku kiinamekkotyttö muka kiinnostaa, kun tarjolla on Canaan. Ihana ihminen, meen ehkä naimisiin sen kanssa, jos Saber ei suostukaan.

Canaan on, kuten arvelin, kauden paras sarja. Vaikka juonesta ei kauheasti ole saanut vielä kiinni, toiminnantäytteinen tarinankerrontatyyli ja kaikki hahmot on vaikuttanu todella kiinnostavilta. Canaanin supersilmät ovat onneksi ilmeisesti jotain muuta, kun Shikeillä, mutta en kyllä tiedä, että mitä ne sitten ovat.

Mulla oli kokoajan sellanen kutina, että Alphardista tulee vielä antagonisti, ja kyllähän se siihen rooliin sopii. Karunolonen kaveri, ei ollenkaan tyyppiäni.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » Ke Heinä 22, 2009 02:52

Batta kirjoitti:
SAPULI-DONO kirjoitti:ai niin ja canaanin kiväärin designi oli typerä ^_^;
Täh? Miistä se oli tyylikäs. D:
Tyylikäs, ehkä, typerä, varmasti. ^_^; tukki oli liian lyhyt ja lipass liian pieni ja hylsyn ulostuloaukko puuttu. siinä endingin naruun kiedotus pistoolis taas on ihan liian iso piipun halkaisija verrattuna luoteihin ^_^

enivei katsoinpa ton kolmosjakson joka oli taas ihan jees vaan ei mitää kovin ihmeellist silti. jäi vähän mietityttään et miks canaan jäi paikallee sen duden ampumisen jälkeen eikä ruvennu kaiveleen sitä deaktivaattorii vaan venas viis sekkaa ja lähti sit juokseen mariaa päin o_O lisäks toi marian kidnappaamine oli iha tajuttoma ennaltarvattava juonen käänne toivottavasti se nyt ei kovin monesti joudu pulaan enään sarjan edetes ^__^;

batta
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2009 21:12

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja batta » Su Elo 02, 2009 14:21

SAPULI-DONO kirjoitti:Batta kirjoitti:
SAPULI-DONO kirjoitti:
ai niin ja canaanin kiväärin designi oli typerä ^_^;

Täh? Miistä se oli tyylikäs. D:


Tyylikäs, ehkä, typerä, varmasti. ^_^; tukki oli liian lyhyt ja lipass liian pieni ja hylsyn ulostuloaukko puuttu. siinä endingin naruun kiedotus pistoolis taas on ihan liian iso piipun halkaisija verrattuna luoteihin ^_^
Nooh. Eihän aseiden tarvis olla kovin realistisia, animeahan tämä on. ;D Riittää että näyttää tarpeeksi coolilta.

Avatar
Natis
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 23:51

Re: CANAAN

Viesti Kirjoittaja Natis » Su Elo 02, 2009 14:54

4 jaksoa takana ja kiinnostus vaan kasvaa sarjaa kohden. Opening iski kovaa ja onkin soinut aika tiuhaan tahtiin (tälläkin hetkellä).

Itse päähahmo Canaan tuntuu kovinkin kiinnostavalta hahmolta ja jaksossa 4 nähtiinkin vähän menneisyyteen mutta toivottavasti tuota menneisyyttä avataan vielä kunnolla. Ei malttaisi niin millään odottaa seuraavaa jaksoa mutta hyväähän kannattaa odottaa...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa