Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja soinap » Ma Touko 11, 2009 19:08

Kuva

Mangaka: Sakae Esuno
Osia: 7
Julkaistu: 26.1.2006 -
Genret: Shounen, kauhu, psykologinen, yliluonnollinen, jännitys
Yukiteru has always been rejecting any offers to go with friends, and he just keeps writing a diary on his cell phone. He has an imaginary friend, a god called Deus Ex Machina. However, Deus now wants to play a game with Yukiteru, a game of survival. There are twelve contestants, Yukiteru is one of them. The winner of the survival game will become the next Deus Ex Machina. In order to win the game, the contestants must use their diaries to eliminate one another. For Yukiteru to survive, he must team up with another diary holder, a girl by the name of Yuno.

Each player is assigned a number based on the order that Deus modified his or her diary. The diaries now record the future in the same manner their future selves would have written down events that have already happened; the only exception to this rule is when the holder reaches a "Dead End", a time when their lives would be finished without significant intervention. Each diary varies in properties and functions depending on the holder's personality, occupation and lifestyle. All the diaries have their shortcomings, some more so than others, and can be used without the diary owner's consent should they fall into another's hands. Because the diaries are written from the perspective of the holder's future self, the future can still be misinterpreted and the diary entries can then turn out to be inaccurate. Each of the diaries have become the diary holder's future, so if the diary itself is destroyed or broken, so too is the holder's future.
thanx wikipedia

Hiuksen hienosti ennätin tekemään topsuttimen tästä mangasta ennen kuin englannin kielinen versio ilmestyy Fantasiapelien hyllyyn.
Elikkäs siis löysin tämän sarjan helmikuun lopulla ja täytyy myöntää että heti ensimmäisistä luvuista lähtien olin tähän koukussa. Piirtojälki on huolellista ja erittäin miellyttävää ja sarjan psykologinen fiilinki näkyy omasta mielestäni siinä. hahmot erottuvat toisistansa ja jokaisella on oma, kiva persoonallisuutensa. Ja sarjahan on täynnä noita omia suosikkejani; täysin psykopaattisia hahmoja !
Juoni on myös erittäin mielenkiintoinen ja varsinkin kun kilpailussa mukana olevat hahmot ovat kaikki niin erilaisia luonteiltansa, että kilpailu pysyy koko ajan mielenkiintoisena. Ehkä ajoittain tuo mieleen Death Noten mutta kuitenkin pysyy omanlaisenansa.
Ja nykyäänhän tämä on top-5'ssani, vain muutama sarja on onnistunut pääsemään sitä paremmalle sijalle.

Kuten jo mainitsinkin, hahmot ovat erittäin mielenkiintoisia, mutta vain muutama on ollut näkyvissä pidempään kuin kahden pokkarin verran, joten kaikki eivät jää välttämättä mieleen. Oma suosikkini on kuitenkin psykopäähenkilötyttö, Yukki - kompleksista kärsivä Yuno. Hän on vain niin ... psykopaattinen ! On suloista kuinka hän välittää Yukkista niin paljon ja on valmis jopa tappamaan hänen puolestansa. Katsoo sitten mitä tapahtuu, kun juoni alkaa olemaan loppumaisillansa. Myös Minene on omasta mielestäni kiva hahmo, semmoinen pieni tsundere. En aluksi pitänyt hänestä, mutta Mosaic lisäosan myötä aloin pitämään hänestä enemmän ja jopa tuntemaan hieman sympatiaa häntä kohtaan. Ja viime luvuissa hän on muutenkin ollut niin suloinen (enpäs kerrokaan miksi, buah).

Aion todellakin ostaa Tokyopopin version tästä, mutta täytyy myöntää että kansi ei vastannut odotuksiani (tai siis luulin että se olisi samanlainen, valkopohjainen kuin japanin kielinen versiokin). Tokyopopin käännöksiin olen ollut tyytyväinen, joten tältäkin odotan siinä mielessä paljon. Mutta eniten ehkä harmittaa kun itse sarjan nimikin väännettiin englanniksi. Mutta eihän se laatuun mitenkään vaikuta, joten kestetään.

Uskoisin, että täällä on muitakin lukijoita, joilla on varmasti parempia mielipiteitäkin kuin minulla, joten kirjoitelkaahan ~

Avatar
Cidi
Viestit: 116
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 08:47
Paikkakunta: Savonlinna
Viesti:

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Cidi » Ma Touko 11, 2009 19:34

Itekin oon lukenut Mirai Nikkin kaikki luvut tähän mennessä ja täytyy sanoa, että välillä itseänikin pelottaa seurata tätä sarjaa :twisted:. Samaa mieltä oon tosta kun Yuno välittää Yukkista niin paljon että se tappaa suojellakseen häntä, mutta välillä se tyttö menee liian pitkälle siinä, kun se haluaa pitää Yukkin vain itsellään :lol:
Cosplay-sivustoni Facebookissa: https://www.facebook.com/CidiCos

Cosplay-blogini: http://excitermomentum.blogspot.fi/

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Touko 12, 2009 17:13

Vähän sellaista Death Note -syndroomaa havaittavissa tässä sarjassa. Alkuasetelma on jumalaisen herkullinen ja hahmot tosi jees, mutta asioita laahataan liikaa. Osa tarinasta on myös vähän heikkoa matskua. Joo ja Yuno on kyllä yksi parhaista hahmoista ikinä missään. Alku lupaili jo hyvää, mutta chapter 3 räjäytti pankin. Eikä se edes loppunut siihen, vaan tyttö myöhemmin paljastaa itsestään vielä mielenkiintoisempia(psykoottisempia) puolia.

Kyllähän tätä ihan mielenkiinnolla lukee.

Avatar
Mioo
Viestit: 135
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 21:03

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Mioo » Ti Maalis 25, 2014 16:07

Hei lämmittelen tätä ketjua uudelleen nyt, kun Ivrea on tuonut sarjan mangaversion Suomeen. Mitä mieltä olette sarjaa jo aiemmin lukeneet mangasta? Tai te, jotka olette mahdollisesti ostaneet ensimmäisen osan, oliko suomiversion laatu ok?

Avatar
Mantza_Chan
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2014 15:43
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Mantza_Chan » To Huhti 10, 2014 15:59

Suomeksi sarja on mun mielestä hyvin käännetty. :)
Katsoin sarjaa eka animena, mut nyt sen tultua kauppoihin suomeksi, ostin heti. ^o^
Anneyong!~~

Avatar
Mioo
Viestit: 135
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 21:03

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Mioo » To Huhti 10, 2014 18:31

Ok, kiitos tiedosta Mantza_Chan :)

Avatar
Leeca
Viestit: 30
Liittynyt: To Tammi 15, 2015 11:03
Paikkakunta: S:t Michel

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Leeca » To Helmi 05, 2015 09:03

Itse olen katsonut animena, juuri tuo hiuksenhieno Death Noten ja ehkä Btooom!:nkin kaltaisuus sai alunperin innostumaan. Joskin olen ihan alkutekijöissä vielä (kolmas jakso takana). Yuno on kieltämättä kaikessa ärsyttävyydessään aika mielenkiintoisen psykopaatti persoona. Yukki on vähän sellanen plaah myös, mutta tykkään silti siitäkin. Tykkään myös näistä jo tähän mennessä nähdyistä kilpailijoista, ainakin animessa tahti on vaan tosi nopea ettei kaikki henkilöt jää välttämättä kovin paljoa mieleen/niiden omat tarinat ainakaan. Mielenkiinnolla odotan, mihin sarja tästä kehittyy. Tää on kyllä sellainen sarja, kuten Personakin, että voisi lukea myös mangana vallan mainiosti. Harvempi anime saa miuta innostumaan mangastakin, muut kun aloittaa mangasta niin mie animesta, mutta toimii se näinkin päin :D
Behind this mask is.. Another mask! Pretty cool, huh?

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Matti » To Huhti 16, 2015 20:22

soinap kirjoitti:Oma suosikkini on kuitenkin psykopäähenkilötyttö, Yukki - kompleksista kärsivä Yuno. Hän on vain niin ... psykopaattinen ! On suloista kuinka hän välittää Yukkista niin paljon ja on valmis jopa tappamaan hänen puolestansa.
Yuno kuuluu hahmoluokkaan yandere ja on ko. hahmoluokan "kansikuvatyttö"
Yuno Gasai of Future Diary takes this trope Up to Eleven as the Trope Codifier. She will do anything to make Yukiteru stay with her, and is very good at everything short of not freaking him out. This is why her body count is higher than the rest of the cast combined. And she's one of the main characters.

Avatar
Horaaneko
Viestit: 198
Liittynyt: Ma Syys 26, 2011 22:07

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Horaaneko » Pe Huhti 17, 2015 14:20

Tuli katottua tää animena tuossa pari kuukautta sitten, ja kyllähän sen parissa viihtyi. Harmi vaan että päähenkilöt (Yukiteru ja Yuno) oli ärsyttävyydessään jotain luokkaa top 1, mutta muutamaan sivuhahmoon tykästyin suuresti (Uryuu Minene ja Akise Aru) joten tuli osittain heidän siivillään katsottua sarja loppuun. Tuo animen "pääpointti" (lue: pakollinen paha) eli päiväkirjanmetsästyspeli ei hirveämmin mielenkiintoa herättänyt koska alusta asti oli päivänselvää ketkä kuolee ja ketkä ei, mutta se kiinnosti, että valitsisiko Yukiteru lopussa psykopaattityttöystävän vai taistelisiko kavereidensa kanssa tätä vastaan.
Spoiler:
Henk. Koht. Olisin kyllä halunnut viimeisen vaihtoehdon toteutuvan ja kun kaikki nämä kaverit sitten yhtäkkiä kupsahti, olin suoraansanottuna pettynyt. Loppu oli vähän niin ja näin, toisaalta tykkäsin ja toisaalta en. Animea jatkavaa leffaa (vai oliko se nyt ova) en suostu edes katsomaan, koska tuntuu pilaavan sen vähänkin ahdistavuuden tuosta lopusta.
Mangaa olen lukenut vähän hajanaisesti sieltä täältä, voisi joskus perehtyä ihan kunnolla. :)
There is no spoon.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Mirai Nikki (eng. Future Diary)

Viesti Kirjoittaja Matti » La Touko 02, 2015 19:01

soinap kirjoitti:Oma suosikkini on kuitenkin psykopäähenkilötyttö, Yukki - kompleksista kärsivä Yuno. Hän on vain niin ... psykopaattinen !
Jos söpöt psykoottiset murhaajat on fetissi, niin tässä muutamia suosituksia:
Elfen Lied
Gunslinger Girl
Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa