Eden of The East

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ti Huhti 28, 2009 21:26

Spoiler:
Itse saavuin senkaltaiseen ymmärrykseen, että tämä mikälienee hämäräjärjestö onkaan koko Selecao-systeemin takana haluaa kännykänkantajien tekevän jotain maailman (kenties eriyisesti Japanin, tai sitten ei) pelastamiseksi ja parantamiseksi (joko ihan aidosta maailmanparantamishalusta tai sitten vaan hassuna pelinä), siis näin niin kuin tyypillistä messiasbisnestä, noblesse oblige ylhäisen tulee jelppiä meitä tavallisia pulliaisia sopivissa määrin jne., ja Akira-ennen-aivopesua (tai mahdollisesti joku muu) oli saanut päähänsä että mitä oivin tapa suoriutua tästä jalosta tehtävästä on hankkiutua eroon näistä tyhmistä, laiskoista ja saamattomista vätyssyöpäläisistä oikein urakalla. Aika hapokasta.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Huhti 29, 2009 01:02

Vielä parempi sarja kuumeen ja kuumelääkkeiden vaikutuksen alaisena! Ehtii pohtia kaikenlaista jakson aikana.
Spoiler: jakso 3
Päällimmäisenä jäi mieleen pieni epäusko ja pettymys. Siis se poliisi ehtii juuri sanoa Akiralle, että kun rahat on käytetty, Tukija tulee teurastamaan. Suunnilleen seuraavassa kohtauksessa poliisi toteaa tyytyväisenä puhelinta katsoessaan "Kaikki käytetty", minkä jälkeen rakastajatterelle tarkoitettu viesti ohjautuu "vahingossa" vaimolle ja veri virtaa School Daysin tapaan (sarjassa on myös kivoja veneitä!). Kehtaa vielä hämmästyä asiasta kuollessaan. Tosin hiukan oudosti menivät lauseet siinä kohtaa: "Vaarallinen Selecao... NEETit..." "Hetkinen, olitko se sinä vai Tukija?" "Ymmärrän, siksi siis Misae". Kun poliisi nuo ensi kerran puhuu, yhdistin Tukijan NEETtien tuhoon, mutta toisella kerralla taas väärään osoitteeseen päättyneeseen viestiin. No, ei kuolevian logiikasta voi paljoa päätellä. Mutta kuitenkin lievästi sanottuna tuo tuntui halvalta ja yksioikoiselta ratkaisulta, koska mikään ei saa minua uskomaan, että se poliisi voisi mitenkään olla noin tyhmä.


EDIT: Jaaa, kun tutkin tarkemmin kämäisen SD-version kuvaa, niin jättäähän äijä tilille ilmeisesti 7 jeniä. OK, ei sitten niin typerää, mutta nostaa esille taas pari kysymystä siitä, miksi viesti lähti vaimolle ja onko rahat loppuu, kuolet -uhkauksella mitään väliä, jos yhdenkin jenin jättäminen tilille estää sen?


Noh, unohdetaan se. Tämä kultistinen maailmanparannusoperaatio Tukijan johdolla vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta ja yhä enemmän huolestuttaa vaivaiset 11 jaksoa. Miten ihmeessä tämän voi tutkia, selittää ja keriä auki niin lyhyessä ajassa? Ykkösjakson alku tuntuu aina vain käsittämättömämmältä: oliko toinen paikalla ollut Selecao Akiran liittolainen esim. NEET-räjäytyksessä ja oli tullut paikalle katsomaan, kun entinen kumppani ei jaksanut elää 20000 hengen taakka niskassaan? Miksi Akira olisi jättänyt vanhan kämppänsä osoitteen Juizille jaeltavaksi, jos halusi unohtaa kaiken? Oliko Akira edes se, joka osoitteen Juizille oli antanut?
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ke Huhti 29, 2009 15:12

Muakin kyllä pelottaa vähän toi 11 episoodin mitta - varmasti olis saanut pidemmänkin, mutta ehkä haluttiin pitää niin intensiivisenä ja nopeasti etenevänä, ettei viitsitty pidetää. Mitenkähän kerkee kertomaan kaikki jutut, ja mitä asioita sarjaa seuraavalle elokuvalle on jätetty?
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Huhti 29, 2009 22:57

Leffauutinen oli iloinen yllätys. Enpä ollut huomannutkaan. Jos liittyy kiinteästi sarjan tapahtumiin, toivottavasti tulee viimeistään alkusyksystä eikä jouluna, ettei ihan kauheasti tarvitse jännittää (Code Geassiahan ei kukaan enää muista?)

No, minulla on aikaa käsissä, joten kelailin vähän kivaa introa ja mietin sitä, mitä näin.
Spoiler: ->3
Kohdassa, jossa näytetään Selecao-symboleja, ensin muodostuu yhteys 4 ja 9 välille. Ei tarvitse paljoa ihmetellä. Sen jälkeen nähdään yhteydet 2 ja 9, 1 ja 10 sekä 3 ja 12 välille. Nelonen häviää samalla. Sen jälkeen 1 luo yhteyden kaikkiin muihin paitsi 12:en. Sitten 5 katoaa. Vähään aikaan mitään ei tapahdu, mutta sitten 10 katoaa. Tässä vaiheessa zoomataan jo juoksevaan Akiraan.

Kun 4:n ja 9:n yhteys ja 4:n kuolema selvästi tapahtui sarjassa, voidaan kuvitella, että muutkin introssa tapahtuvat jutut liittyvät sarjaan. Kun numeroiden takaa paljastuvista hahmoista ei tiedä mitään, asioiden merkittävyydestä on vaikea sanoa mitään. 1 ja 12 tuntuvat olevan erikoistapauksia, koska ykkösellä on yhteyksiä kaikkiin mutta ei tusinaan. Olisiko ykkönen numeronsa mukaan ensimmäinen systeemiin liittynyt, jolla on suurempaa visiota, jota on yrittänyt/aikoo yrittää yhteistyön avulla toteuttaa. Tusinalla on taas täysin omat suunnitelmansa. Myös se, että 1 ja 10 ensin muodostavat yhteyden ja myöhemmin juuri 10 katoaa ruudulta, on mielenkiintoista. Olisivatko he tekemässä jotain suunnitelmaa ja kun asiat rullaavat kunnianhimoinen 1 hoitaa 10 päiviltä? 5 ja 10 tulevaisuus näyttää kuitenkin tylyltä.

Lähikuvia merkeistä tuijottaessani huomasin, että roomalaisissa numeroissa on sisällä plussia, miinuksia ja sydämiä. I ovat miinuksia, X plussia ja V sydämiä. Mitä jännittävää tämä sitten merkitseekään...

Ai niin, ja se kruunu merkin päällä näyttää enemmän narrin hatulta kuin kuninkaan/prinssin kruunulta. Onko Seracao'illa oikeasti mahdollisuus tehdä jotain hyvää vai ovatko he viihdykettä taustapirulle? Aika paljon tuttuja paikkoja näkyy myös intron aikana.
Jot' tällaista tänään.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Tounis » Su Touko 03, 2009 15:28

Mahtavaa Sherlock-työtä, isokana. Nythän siis nelosjaksossa tosiaankin kävi niin, että
Spoiler: Nelosjakso
Viitonen todellakin katosi, juuri niinkun isokanan epäilykset sanoivatkin.
Jaksona oli ehkä vaikeaselkoisin ja .. ehkä tylsinkin tähän asti. Laitetaan spoilereihin, niin ei tarvi miettiä.
Spoiler: Nelosjakso
Selkeästi tekstipohjasin jakso oli tähän asti, kun Saki vaan möllötti himassaan. Toivottavasti hänet saadaan taas messiin kunnolla, eihän tästä muuten selvitä. Muuten jakso oli kyllä kiinnostava, vaikka osittain jutut menikin kyllä vähän ohitte.

Ymmärsinkö oikein, että kyseessä on siis kisa kahdentoista ns. valitun välillä, jokaisella 10 miljardia jeniä ja voittaja on se, joka "saves the nation"? Ja kaikki muut kuolee. Kahdentoista joukosta on siis yksi supporter? Joku vois vähän selventää meikäläiselle.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Solid » Ma Touko 11, 2009 11:20

Spoiler:
Kaikessa yksinkertaisuudessaan: kyll. 12 osanottajaa pelastamassa maata 10 miljardilla ja hyvällä tahdolla. Supporter on yksi näistä kahdestatoista, vaikkakin kukaan ei tiedä häntä, joka tulee ja kurittaa mikäli rikkoo jotakin kolmesta säännöstä, joita en nyt muista, mutta puhelinta ei saanut kadottaa ja rahat eivät saaneet loppua. Voittaja on se, joka pelastaa maan, loput kuolevat. Heh. Heh.
Niin ja pääsee tapaamaan sen 10 miljardin lahjoittajankin.

Vitosjakson jälkeen tuntuu, että homma alkoi justiinsa kunnolla Akiran kohdalta. Kuusi jaksoa jäljellä, mitenkähän käy?

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja madu » La Touko 23, 2009 15:33

Huhhuh, mitäköhän ihmettä tuossa seiskajaksossa oikein tapahtui. 4 jaksoa ja yksi elokuva vielä jäljellä, ja 12 Selecaosta ollaan törmätty vasta neljään. Kaksituntinen elokuva tosin vastaisi kuutta animejaksoa ajallisesti, joten uskon että sarjan kiireetön tahditus pystytään pitämään loppuun asti. Sarjan viimeisessä jaksossa oletettavasti jokin huima cliffhanger ja sitten kirotaan jos Eden of the Eastin kanssa kay samat kuin Rebuild of Evangelionin ja Kara no Kyoukain eli ikuisuuden mittainen DVD-julkaisun odottelu.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Touko 29, 2009 00:34

Spoiler: 7
Hehheh, jos joka jakso vastaa joihinkin kysymyksiin, niin tuntuu siltä, että samalla esiin nousee tuplamäärä uusia. Seiskan loppu tosiaan meni WTF-tunnelmissa ennen kuin efektien osto paljastui. Ilmeisesti yksi niistä oli Oosugin feikkaus raiskaajaksi, muuten ei tajua. No, en kyllä tajua, miksi Akirakaan jäi henkiin, mutta mikäs siinä. Herran Jorma näyttää saavan naisten (ja miesten) päät kääntymään ja mielipiteet muuttumaan. Jorma-keskustelu meni kyllä huumorilistan kärkeen, oli sen verran vakavahenkistä. Pelästyin jo, että Juizilla on taikavoimia, mutta onneksi vain tekniikkaa, joka on tarpeeksi edistyksellistä näyttääkseen magialta... Juiz kerää muutenkin pisteitä huumorintajuisella jutustelullaan

Parista edellisestä jaksosta sen verran, että viitonen oli oikein hyvä, kun Sakin tuhkanharmaata elämää seurattiin ja Akiran prinsseilylle pääsi sitten hurraamaan kunnolla. Kuutonen ei niin hyvä, koska Sakin kaverit koodarityttöä lukuunottamatta eivät tuntuneet kovinkaan kiinnostavilta ja heihin tuskin päästään kunnolla käsiksi näin lyhyessä ajassa.

Spekuloimani Selecaojen kontaktiverkosto introssa näyttäisi olevan huijausta, koska Akiran sen mukaan piti tavata nro 2, ei 11. Ykkönen vaikuttaa silti olevan kova jätkä. Pihpah... tietysti puolet jotain oikeaa ja puolet valhetta, että kaikki menee varmasti sekaisin.
On kyllä jännä sarja. Pelkään, että loppu menee kuuseen niin että kataja kapsahtaa, mutta toivottavasti tästä saadaan jotain järjellistä aikaiseksi.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ti Kesä 09, 2009 13:14

Ja muistakaa että tätäkin herkkua saa katsoa myös lähes livenä Japanin sisäministeriön ylläpitämästä Keyhole TV:stä. Uusi jakso tulee Fujilta joka torstai 18.45 Suomen aikaa juuri ennen saunavuoroani. Tukekaa striimausta!
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Kesä 29, 2009 20:27

Spoiler: Jakso 11
Tämä sarja ei oikeastaan missään vaiheessa napannut mielenkiintoani kunnolla. Pippelivitsit kävivät hermoille ja muutenkin tämä sarja tuntui yrittävän liikaa. Mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän sijaan Eden of the East tuntui monessa kohtaa ennemminkin sekavalta. Silti yhdennentoista jakson jälkeen jäin miettimään, että kuinka jaksan odottaa elokuvien DVD-julkaisuja. Mielenkiintoni heräsi tulevien tapahtumien suhteen. Siltikään en oikein jaksa omia teorioitani tai mitään kehitellä.

Ja ohjusten alasampumiskohtaus oli upeinta vähään aikaan. Bang!

Avatar
Kyuu9sha
Viestit: 1
Liittynyt: To Heinä 09, 2009 02:01

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Kyuu9sha » To Heinä 09, 2009 03:35

Ihan mahtava sarja oli, ei voi muuta sanoa. Alku- ja lopputunnarit olivat vielä kruunaus. Sarjan idea ja tunnelma oli jotenkin ainutlaatuinen ja kaikki vielä superlaatuisina katsottuna teki sarjasta entistä paremman. Tarina taitaa loppua vasta elokuvissa. Ensimmäisen elokuvan ensi-ilta taitaa olla 28.11. (Kaverin syntymäpäivä muuten :P) kuten viimeisessä jaksossa vihjattiin, mutta DVD-julkaisut taitaa vieriä 2010 vuodelle.
Spoiler: Jakso 1 ja 11
Rupesi mietityttämään tuo ensimmäinen jakso, jossa Saki kertoo prinssistä, jolla viitataan tietysti Takizawaan. Saki ensimmäisen jakson lopussa miettii sanoin "Could it be that you're my prince?" Hassua näissä sanoissa on se, että jakson 11 lopussahan vasta Takizawa tekee itsestään Japanin kuninkaan/prinssin lopuilla rahoillaan, mutta miten Saki sanoo nuo sanat ennen kun he ovat edes tavanneet? Itse ymmärsin, että ensimmäisen jakson alussa sanotut sanat olivat tavallaan vasta sarjan tapahtumien jälkeen.
En tiedä onko tällä mitään väliä edes, mutta kunhan vain mietin. :mrgreen:
Saru mo ki kara ochiru. Jokainen tekee virheitä http://www.gipu.jp/new/modules/doc4/g_i ... onkey2.jpg

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Eden of The East

Viesti Kirjoittaja Pavez » Pe Heinä 17, 2009 18:37

Olipas hienoa. Animaatio toimi, hahmot toimivat, juoni oli paikoittaisesta monimutkaisuudestaan huolimatta kelpo, eikä erilaisuuden hienoutta sovi unohtaa. Hommahan hipoi täydellisyyttä, mitä nyt viimeinen jakso ei varsinaisesti pistänyt hyppimään tasajalkaa. Epärealistisuuden kun onnistuu unohtamaan, niin tarina oli nautinnollista seurattavaa.
Spoiler:
Itazu olisi kyllä voinut kuolla.
Leffoja odotellessa mennee hermot.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa