Apocalypse Meow / Cat Shit One

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Huhti 05, 2009 01:17

Kun tämä sarja alkaa olla jälleen ajankohtainen, on aika kunnioittaa veteraaneja omalla ketjulla.

Vietnamin sota oli kauhea sota. Saatatte jo tietää, että siellä kuoli porukkaa ja jenkkien ylpeys koki kolauksen ja kommunismi oli pop yms, mutta mahdollisesti ette tiedä järkyttävintä faktaa: siellä taistelivat puput ja kissat. Kyllä, pehmoiset pörröt räjähtelivät kappaleiksi viidakon syövereissä ja elonjääneet keräilivät korviaan ja muita söpöjä ruumiinjäseniään puiden oksilta.

Ainakin sellaisen kuvan saa Motofumi Kobayashin kynäilemästä Cat Shit One -mangasta. Kun konfliktista on tehty enemmän kuin tarpeeksi kipeitä leffoja, kirjoja, muistelmia sun muuta, niin CSO erottuu joukosta siinä, että eri kansallisuudet on kuvattu eri eläimillä. Jenkit siis pupuja, vietnamilaiset kissoja, kiinalaiset pandoja, japanilaiset apinoita jne. Vähän niin kuin länsisarjakuvan suuressa klassikossa Mausissa, mutta CSO:lta on turha odottaa syvempää sanomaa: se on täyttä militääritoimintaa alusta loppuun. Sarjassa seurataan osuvasti nimetyn tiedusteluryhmä Cat Shit Onen toilailuja. Joukkioon kuuluvat kersantti Perkins (ryhmänjohtaja), kersantti White (tulkki) ja Botaski (radisti/pahnanpohjimmainen). Kaikki ikävimmät tiedustelutehtävät päätyvät jotenkin kummasti heidän niskaansa ja meno on sen mukaista. En ole mikään erityinen sotasarjakuvafani (eli korkkarit ovat jääneet väliin) enkä tähänkään sarjaan olisi koskaan tarttunut (tai sarja yleensä tälle pallonpuoliskolle päätynyt) ellei mukana olisi luotisateessa hyppivä höpönassuja elukoita, jotka muuten kuulostavat ja tuntuvat ammattisotilailta. Söpön ja anti-söpön yhdistelmä toimii jälleen. Lisäksi Kobayashi on onnistunut säilyttämään elukkansa niin elukoina kuin ne vain kahdella jalalla kulkien voivat olla. Lukiessa ei tule mieleen, että nuohan ovat kuin ihmisiä, miksei niitä sitten ihmisiksi piirretty, vaan fiiliksenä on, että siinähän eläimet taistelevat eläimiä vastaan ja viihdytysarvot nousevat. Ensimmäisen pokkarin lopussa oleva pätkä ihmisillä tehdystä Dog Shit Onesta vahvistaa johtopäätöstä: sitä on melko tylsä lukea.

ADV Manga julkaisi sarjan muutama vuosi sitten englanniksi nimellä Apocalypse Meow (ymmärrettävistä syistä), mutta pokkareiden saldo näyttää ikävä kyllä loppuunmyytyä nykyisin. Mistä siis ajankohtaisuus? Jotkut hullut (ts. Studio Anima) aikovat tehdä sarjasta tietokoneanimoidun version! Traileri näyttää lupaavalta, joten odottelemme projektin toteutumista innokkaana. Ajankohta on siirretty lähemmäksi nykyisyyttä ja puput toimivat jossain Lähi-Idän suunnalla listien kameleita (voinette arvata mitä ihmisryhmää he edustavat). Ääninäyttelijät ainakin on valittu aivan kohdalleen.

Joten pidit sitten sodan mäiskeestä tai söpöistä karvaturreista, Cat Shit One on sinua varten! Kaikki lukemaan, mars!

Infoa:
Wikipedia
ANN
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja TLein » Su Huhti 05, 2009 15:23

Itselle manga oli pakko-ostos heti kun sen vai sai käsiinsä.

Ja tuota Studio Animan versiota on tullut odotettua siitä asti kun ekat huhut kuuli. Hiukan harmittaa, että on pitänyt vetää tarinan päivää lähemmäs nykyaikaa, mutta toisaalta ymmärtää sen, että Vietnam on niin loppuunkaluttu, ettei sinne sijoittuvana versiona koko animaatiolle välttämättä löytyisi katsojia.

Mutta kyllä se silti on niin söpöä, kun pikkuiset puput käyttävät tulta ja liikettä.
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Huhti 07, 2009 12:10

Kissanpaska on kyllä ihan ykköskamaa, sitä ei voi kieltää itse Erkkikään. ;-)

Mutjoo, osa Cat Shit Onen viehätyksestä itselle tuli nimenomaan siitä, että se sijoittui Vietnamiin. Juu, kyseessä on toki maailman toiseksi kalutuin sota, heti Ison kakkosen jälkeen. Kuurupiilo viidakossa on silti hienoa. Varsinkin kun hahmoja ei ole liian ihmisenkaltaistettu, vaan ne oikeasti vaikuttavat elukoilta.

Tosta uudesta sotanäyttämöstä tulee vähän turhan paljon ainakin ensisilmäyksellä mieleen terrorismin vastainen sota, jolloin hommaa ei enää ole helppo omassa mielessään sijoittaa tapahtumaan lähimenneisyyteen. Ja, jos nykyajan täsmäaseita ja muuta sotketaan hommaan liikaa niin sitten kyllä menee ainakin allekirjoittaneelta maku. Lisäksi, Vietnamissa sotiminen oli yksi pitkä uinti kuumassa ja kosteassa paskalammikossa, ja sen takia se kiehtoo. Haahuilu jossain aavikoilla ja aroilla ei välttämättä toimi yhtä hyvin sotanäyttämönä. Eli skeptinen olen, mutta kaipa tuolle voi mahdollisuuden antaa.

Huomasinpa muuten kun ANN:ssä kävin, että CSO on saanut lyhyen jatko-osan, jota ei koskaan lännessä nähty: Cat Shit One '80.
- Jussi Nikander

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja haplo » Ti Huhti 07, 2009 17:45

Ensimmäisenä tuli tuosta elokuvan kuvauksesta mieleen, josko se sijoittuisi Persianlahden sotaan (operaatio Desert Stormiin)? Eli siis tähän tapaukseen, joka alkoi kun Irak hyökkäsi Kuwaitiin. En traileria katsonut vielä, joten sen suhteen en ala vetämään johtopäätöksiä, mikäli se edes olisi mahdollista. Mutta minua ei kyllä tällainen sodan vaihto häiritse lainkaan, aivan yhtä skeptinen olisin toimivuuden suhteen myöskin Vietnamin sodan kohdalla kuin tässä tapauksessa. Sarjakuvanahan Cat Shit One on loistavaa viihdettä, joten toivotaan että animaatiokin siis toimii.

Tuo Cat Shit One '80 oli itselleni täysin uusi asia, ja nyt taas heräsi toiveet siitä, että tämän sarjan saisi suomeksikin hyllyyn. Ihan vain jo senkin vuoksi, että tämä voisi olla varsinaisen sarjan jälkeen loogisena jatkona julkaisuissa...

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Pe Touko 08, 2009 09:41

Itse arvelin ensin että pupujen siirtäminen vietnamin viidakoista aavikkomaisemaan on taustalla tuotannollisia syitä.. eli aavikkomiljöötä on helpompi toteuttaa kuin viidakkoryteikköä, mutta uusien tietojen valossa voisi ajatella että tämä animaatio juontaa tuosta '80-versiosta. Mielenkiinnolla odotellaan joka tapauksessa.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Hecatonchiros
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 03, 2003 19:38

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja Hecatonchiros » Pe Touko 08, 2009 16:43

Apocalypse Meow:n kaikki pokkarit tarttuivat mukaan heti kun ne satuin eräästä sarjakuvaliikkeestä bongaamaan. Erinomaisen viihdyttävää luettavaa, näkee kyllä että Motofumi Kobayashi on sotakirjansa syynännyt. Esimerkiksi tarina, jossa päähenkilöt jahtaavat Vietkongin riveissä taistelevaa ranskalaispossua on lainattu suht koht suoraan Robin Mooren The Green Berets- kirjasta (missä muuten vilahtaa myös Larry Thorne/Lauri Törni, tosin salanimellä).

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Heinä 18, 2010 03:24

Nyt sitä sitten saa: militääripupuja animoituna!

Cat Shit One -animen ensimmäinen jakso on nähnyt päivänvalon ja meno on hyvää. Jakso käsittelee trailerissa nähtyä tilannetta ja dromedaareja päästetään päiviltään. Animaatio on mukavan oloista ja puput näyttävät syötävän söpöiltä: pieniä töpöhännän heilautuksia ja nenänheilautuksia nähdään sopivin väliajoin. Itse jakso sisältää toimintaa, toimintaa ja toimintaa, mikä koostuu lähinnä pupuista omistamassa kaikkea liikkuvaa. Menee kyllä höhlien vastustajien piikkiin, jotka pyörivät ympäriinsä eivätkä esimerkiksi iske maihin/etsi suojaa, kun kavereita ympäriltä lakoaa. Ainoa isompi miinus on veren täydellinen puute varsinkin, kun kyse ei ole tv:ssä esitettävästä sarjasta. Yritetäänkö tästä tehdä koko perheen hupia? (ruumismäärästä päätellen ei) Mutta varsin viihdyttävää menoa, seuraavaa jaksoa odotellaan jo.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja Kkos » Ti Heinä 20, 2010 03:18

isokana kirjoitti:Ainoa isompi miinus on veren täydellinen puute varsinkin, kun kyse ei ole tv:ssä esitettävästä sarjasta. Yritetäänkö tästä tehdä koko perheen hupia? (ruumismäärästä päätellen ei) Mutta varsin viihdyttävää menoa, seuraavaa jaksoa odotellaan jo.
Syynä verettömyyteen on yksinkertaisesti levityskanavat. Kyseinen jaksohan laitettiin levitykseen suoraan nettiin, joten verettömyydellä saadaan kierreltyä monen maan ikärajakriteerit.
DVD versioon on huhujen mukaan lupailtu enemmän gorea.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
Gortef
Viestit: 207
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2003 12:52
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja Gortef » Ke Heinä 21, 2010 10:20

Eka jakso oli sitä itteäsä, tiukkaa tavaraa. Pro-Puput niittas puolelta toiselle.
Toivottavasti DVD-julkaisuihin on todellakin luvassa verta ja suolenpätkiä koska ne kuitekin kuuluvat sarjan luonteeseen.

Tätä lisää.
Habeeb it!

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja Matti » Ke Heinä 21, 2010 18:20

Gortef kirjoitti:Eka jakso oli sitä itteäsä, tiukkaa tavaraa. Pro-Puput niittas puolelta toiselle.
Toivottavasti DVD-julkaisuihin on todellakin luvassa verta ja suolenpätkiä koska ne kuitekin kuuluvat sarjan luonteeseen.
No se nyt ei olisi ensimmäinen kerta kun animea laimennetaan mangaan verrattuna. Katsokaa Berserkia: manga on K-18 (ja ihan syystä) ja anime vaan K-15. Toinen esimerkki on Ghost in the Shell. Mangassa Batou pauhaa: "Jesus, you useless pukes!! This ain't the stinking olympics!!" Animessa ei läheskään noin kovaa tekstiä.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja Anssi » To Heinä 22, 2010 01:22

Mua ainakaan ei ees hirveesti haitannut veren puute tossa pätkässä, hyvin toimi ilmankin.

Avatar
Gortef
Viestit: 207
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2003 12:52
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Apocalypse Meow / Cat Shit One

Viesti Kirjoittaja Gortef » To Heinä 22, 2010 23:05

Matti kirjoitti: No se nyt ei olisi ensimmäinen kerta kun animea laimennetaan mangaan verrattuna.
Eipä kyllä
Habeeb it!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa