Vinland Saga

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja aurea » Ma Tammi 12, 2009 01:06

Vinland Saga on 1000 -luvulle sijoittuva historiallinen toimintaseikkailu jonka upeasti piirretyn ja kerrotun tarinan tekijänä toimii Makoto Yukimura, jonka osa varmasti tuntee Planetes mangasta.

Thorrfin, nuori viikinki poika, matkaa palkkasoturijoukon matkassa kostaakseen kyseisen porukan johtajalle, Askeladdille, joka tappoi hänen isänsä. Thorrfin haluaa kostonsa kuitenkin reilussa kaksintaistelussa, mutta Askeladd ei siihen suostu ellei poju suorita hänelle annettuja tehtäviä -vaarallisia, uhkarohkeita sellaisia. Koska Thorrfin haluaa kostonsa vaikka mikä olisi, hän tekee mitä käsketään, kahden veitsensä avulla.
Jo alkuvaiheessa käy selväksi, että poika on melkoinen tappokone ja kylmä kuin Norjan meri pistäessään vihollisia silpuksi linnoituksen valloituksessa. Hänestä sekä useista muistakin olennaisimmista henkilöhahmoista opitaan lisää tarinan edessä ja kehitystä tapahtuu selvästi. Ja voi olla, että Thorrfin voi löytää elämälleen suuremmankin tarkoituksen kuin koston.
Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Tanskan valloittamaan Englantiin, jossa valloituksen jälkeen Thorrfin sekaantuu Askeladdin mukana taisteluun Tanskan kruunusta. Kruunua tavoitteleva prinssi Canute on ihan aito historiallinen henkilö, joten valtataistelun lopputuloksen tiedämmekin, mutta muuten tarinan tapahtumat ja hahmot ovat suurilta osin fiktiivisiä ja dramatisoituja.

Historiallisesti tarina ei todennäköisesti aivan tarkka ole, mutta oikein hyvää luettavaa joka tapauksessa ja raa´an barbaarisen väkivallan lisäksi mukaan mahtuu syvällistäkin asiaa sekä hienoja henkilöhahmoja.
Planetesin lukeneet tietävät mitä taiteelta odottaa, eli varsin hyvännäköistä jälkeä on ja tarinan edetessä taide vaan paranee. Puolirealistiset toimintakohtaukset erityisesti ovat oikein hienoa ja tyylikästä luettavaa.

Kannattaa tutustua jos aihepiiri vähänkään kiinnostaa, ja ehkä vaikkei kiinnostaisikaan.

ANN: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6121

Kuva

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Ma Tammi 12, 2009 03:16

Onko tää se manga missä jätkä lyö hevosta turpaan niin kovaa että se kuolee?
Siistiä tavaraa.
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja Solid » Ma Tammi 12, 2009 05:12

Pirun siistiä ja tyylikästä menoa miehekkäillä hahmoilla. Tosin, olempa vasta 20~ lukua lukenut, ja osaltaan tiedän mitä olisi luvassa, niin en sano vielä mitään. :p
Artti on jo alussa näyttävää, mutta mitä olen spoilerikuvia nähnyt niin nykyään se on jo sykenöivän säväyttävää. Tätä olisi mahtava lukea ihan pokkarina englanniksi taikka suomeksi.

Hmm, PlanetES:kin pitäisi katsoa, kun näin hyvää jälkeä tämän nimikkeen kanssa.. Siinäpä kaikki tällä kertaa.

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja haplo » Ma Tammi 12, 2009 10:09

Solid kirjoitti:Tätä olisi mahtava lukea ihan pokkarina englanniksi taikka suomeksi.
Todellakin. Pitkälle en ole jaksanutkaan ruudulta lukea, kuten en mitään muutakaan. Harmillista ettei tätä ole tullut englanniksikaan, aihe kun kiinnostaa ihan sikana ja olisi mukavaa löytää niitä totuuspohjan omaavia historiallisia tapahtumia taustalta vaikuttamasta, vaikka fiktiivisellä pohjalla mennään.

Liittyvätkö viikinkien Amerikan retket asiaan mitenkään, vai onko sarjan nimen viittaus Vinlandiin pelkkää 'tämä kuulostaa kivalta sanalta'-nimeämistä? Vinlandhan on Amerikkaan saapuneiden viikinkien antama nimitys jollekin sikäläiselle alueelle, ehkä jollekin Kanadan itärannikon alueelle.

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja aurea » Ma Tammi 12, 2009 19:10

haplo kirjoitti: Liittyvätkö viikinkien Amerikan retket asiaan mitenkään, vai onko sarjan nimen viittaus Vinlandiin pelkkää 'tämä kuulostaa kivalta sanalta'-nimeämistä? Vinlandhan on Amerikkaan saapuneiden viikinkien antama nimitys jollekin sikäläiselle alueelle, ehkä jollekin Kanadan itärannikon alueelle.
Alkupuolella on pätkä Thorrfinin lapsuudesta, jossa matkailija kertoo Vinlandista ja tapaamisestaan intiaanien kanssa, esittelee samalla lahjaksi saamansa rauhanpiippua ja sulkapäähinettä. Penskat ei usko, paitsi Thorrfin, tosin skeptisesti hänkin. Eipä sen jälkeen ole Vinlandia mainittu, mutta mistäpä sen tietäisi jos tuohon palataan, Thorrfin on vieläkin tarinassa sen verran nuori, että voi tapahtua vaikka mitä.
Onko tää se manga missä jätkä lyö hevosta turpaan niin kovaa että se kuolee?
Juu se kyllä oli aika komeaa, hienompaa oli tosin saman äijän miehekäs tukin käyttö aseena.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja Solid » Su Maalis 01, 2009 23:50

Nyt on tullut luettua itsensä vihdoinkin ajan tasalle ja pirustippa nautinkin. Muutaman kerran tuli käänne, joiden jälkeen hieman löin päätäni pöytään, mutta muuten oon vakuuttuneesti lukenut. Yukimura Makoto on mahtava piirtäjä, silmät nauttivat kokoajan enemmän sarjan artista. Lisäksi sarjassa oli yllättäen aika paljon keskiaikaisen englantilaisten sekä viikinkien päivittäisestä elämästä kertovia ruutuja, mikä tietenkin oli mukavaa mono no aware-plussaa. (Testaan hieman, osaanko käyttää sanaa oikein.)

Sarjan taistelut ovat olleet pysäyttiväntä shittiä vähään aikaan (no, ainakin pariin viíkkoon), oli sitten taistelijana Björn, Askeladd tai Thorrfinn:
Spoiler:
Thorrfinnin ja Thorkelin kamppailu oli siisti, vaikka sen ratkeaminen häikäistymiseen pettikin, niin sitä seurannut "HAAA!!! REVIN SULTA SILMÄT PÄÄSTÄ!!" hetki pelasti.
Muista voisi sanoa, että Askeladd vs. Björn oli herkkä, vaikka taaskin spoilaantuminen hiukan lattensi. Siitä etteen päin taistelut ovatkin olleet Askeladdin suunnitelman oveluus taisteluja. Ihan mielenkiintoista, sillä hahmo on muovautunut suosikikseni sarjan mittaan, screentime hänelle on plussaa.

Hmm, vaikka hahmot ovatkin siistejä niin eivät uudehkoja luonteita anna, miellenkiintoisia kuitenkin.
Kyllähän Vinlandia mainitaan uudemmissakin kappaleissa, mutta tällä hetkellä ainakin keskitytään Canuten tarinaan, taruun tai mihin nyt vain. Mielenkiintoista sekin on. Mihinkähän sen jälkeen tarina vie..?

Olen nauttinut myös siitä, miten viikingit (ja Canute & paskamunkki) suhtautuvat keskiaikaiseen kristinuskoon. >:D

Avatar
DreamFeathers
Viestit: 512
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 00:52
Paikkakunta: Kellokoski

Re: Vinland Saga

Viesti Kirjoittaja DreamFeathers » Ma Maalis 02, 2009 09:34

Itse törmäsin tähän sarjaan aivan täysin sattumalta ja yhdyn täysin edellisiin kommentteihin. Taiteellisesti silmän karkkia (silmät kiittää, kumartaa ja palvoo) heti ensi kosketuksesta saakka ja historiikkia on kudottu sekaan erittäin uskottavasti. Kaikista vaikuttavinta mielestäni tässä sarjassa on se detaili, kuinka syvällisesti ulkomaalainen henkilö on ottanut aikaa ja vaivaa tutkia perusteellisesti muinaista viikinki kulttuuria.
Itse olen vielä Thorrfinin nuoruudesta kertovassa kappaleessa ja täytyy sanoa että tämä on ehdottomasti sellainen sarja, jonka haluaisin nähdä suomeksi käännettynä. Ainakin ANN'n perusteella tämä olis mahtava sauma suomelle ja suomalaisille kustantamoille, koska nimittäi en ainakaan bongannut että tätä oltaisiin vielä käännetty millekkään kielelle, todennäköisesti erikoisen aiheensa takia.
Egmont...... herätys ja haista tuoreen rahan tuoksu kahvin kera.....

hmmjaa.... jos palaisi lukemaan taas tätä :P on hieman unohtunut näin töiden ohella, mutta hitaasti hyvä tulee :P *hieroo käsiä yhteen ilkeästi käkättäen*
Random insanity is always a good excuse...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa