Kurozuka

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Kkos » Ma Loka 20, 2008 16:10

ihme ettei löytynyt vielä Kurozuka animesta tahi mangasta minkäänlaista threadia koko alueelta.

kyseessä siis on Baku Yumemakuran mangan tarinointi joka ei valitettavasti kilseiltä välty.

animena Kurozuka alkoi näkymään lokakuun alusta ja muutaman ensimmäisen jakson perusteella laatu on kovin tuttua ja animaatio siedettävää. ANN kertookin tekijöiden olleen mukana mm. Black Lagoon, Death Note ja Gungrave projekteissa. Ääninäyttelijätkin näyttäisi olevan enemmän tai vähemmän tunnettuja eri sarjojen tiimoilta.

juonellisesti Kurozaka on perinteistä hulabaloobaa, mutta perinteisen "ketä shounenin juoni muka kiinnostaa" katsojat jotka ovat kiinnostuneet miekkojen heilumisesta sekä vampyyreistä, saattavat katsoakkin sarjan 12 ilmoitettua jaksoa loppuun. onneksi manga on taas kerran hivenen animea parempi, mutta valitettavasti mustavalkoiseen ruutuun ei voida tarjota epilepsiakohtauksen aiheuttavia värimaailmoja.

edit: typoja korjattu
Viimeksi muokannut Kkos, Ma Loka 20, 2008 23:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja J » Ma Loka 20, 2008 18:24

Heh

Ensimmäinen jakso tuli katsottua viikonlopun aikana ja pitipä siinä haihdutella heti alkuun nuo Ninja Scroll fiilikset.
Niin paljon muistutti sarja tuota kyseistä.
Zombeja, Ninjoja, Vampyyreitä ja Kuolematon Rakkaus, mitä muuta voisi eeppinen tarina tarvita?

Eeppinen ensimmäinen jakso on Eeppinen.

Kovasti odotan mitä on luvassa.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Loka 20, 2008 22:07

Tämä jätti erinomaisen ensivaikutelman. Ninjat ja rakkaustarinat on tietysti nähty, mutta ainakin ensimmäinen jakso oli tehty sen verran hienosti, että kauden uusista sarjoista tämän jatkoa odottaa suurimmalla innolla. Hienosti animoituja ja veren kyllästämiä taisteluja kelpaa kyllä seurata ja muutenkin toteutus näytti todella tyylikkäältä ja tunnelmalliselta. Ja kun tarkoitus on ilmeisesti ulottaa rakkaustarina vuosisatojen yli, niin eeppinen saattaa olla lievä sana Kurozukan kuvailuun.

EDIT:
Kakkosjakson alku oli hiukan outo. Siis lievästi sanottuna, mutta tuli lopuksi edes jotenkin selväksi. Loppupuoli oli jo silkkaa asiaa (upean näköistä taistelua kerrassaan) ja aivan lopussa päästiin ilmeisesti jo päätarinaan käsiksi. Hyvä näin, jännitys ja kiinnostus vain kohoaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Kkos » To Marras 06, 2008 03:42

kuten saattoikin jo arvata, ei Kurozuka anna anteeksi niille animen katsojille jotka ei ole mangaan tutustuneet.
asioita ei liikoja selitellä vaan juna kulkee jarruttamatta.

mutta mikälli anime on aikeissa jatkaa koko tuotantokauden mangan viitoittamalla tiellä olematta pelkkä juonen brief, tulee tämä tekele olemaan todellakin onnistunut.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Solid » Ma Marras 17, 2008 22:34

Anteeksi antavaa tai ei, ihan ookoosti on tarinan kärryillä pysynyt ja toimintakohtaukset sekä animaation laatu yleensäkin ovat tehneet tästä aika namia katsottavaa.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ti Marras 18, 2008 00:57

Joo, ainoa kohta mikä on vieläkin jäänyt vähän mysteeriksi oli toisen jakson alkupuoli. Mutta eipä haittaa, kyllä tätä mielellään seuraa ja voisi melkein mangaankin tutustua.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Solid » Ti Marras 18, 2008 19:39

Mutta eikö se alku tokassa jaksossa kuitenkin kerro vain Benkein (Kuron palvelijan) tarinaa ja miten hänelle kävi ekan jakson jälkeen ja sitten kesken kaiken homma muuttui ykkösjakson loppumiskohtaukseen ja jatkuu aina siihen asti kunnes katsojalle kerrotaan miten Benkei loppujen lopuksi petti Kuron oikein kunnolla. Se, että Benkeillä oli outo merkki ranteessaan voi olla jotain huomion arvoista... sherlokkailua..

E: Alun metsään pakenija oli Benkei vanhempana.
Viimeksi muokannut Solid, Ke Marras 19, 2008 00:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ti Marras 18, 2008 22:02

Joo, nyt kun katoin sen uudelleen se kävi enemmän järkeen. Se mitä mietin aiemmin, liittyi siihen samuraihin, joka pakeni metsään. Se taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi, mikä sen kohtauksen relevanssi oli (ja miksi ja miten kurot olivat siellä kaupungissa).

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ke Marras 26, 2008 00:02

Tämän otin katsontaani paremman puutteessa. En tiennyt mitä sarjalta odottaa, mutta aivan erilainen se oli kuin olin kuvitellut, ja ehkä vähän liian "äijämäinen" minun makuuni.
Joka tapauksessa 6 jaksoa jo takana eikä mielenkiintoni ole kadonnut minnekään, pikemminkin tahdon katsoa lisää, vaikkei minulla mikään erikoinen hinku sarjaan olekaan. Oikeastaan en jaksa katsoa Kurozukaa liian täysillä, toisin sanoen jos jotain menee ohi, niin sitten menee. Ja kahdessa ekassa jaksossa menikin ohi, sillä tapahtumat ja tyypit hyppelivät vähän minne sattuu u__u" Olen aina vain siinä toivossa, että kun mennään tarinassa eteenpäin, niin ne aiemmat hämärät kohdat siitä sitten vähitellen valkenevat minullekin. Ja näin on käynyt tätäkin sarjaa katsoessa, eli kärryillä ollaan vielä.
Loppuun katson ehdottomasti, siitä ei ole epäilystä. Animointijälkikin on niin siistiä, että sarjaa voisi katsoa ihan vaan sen tähden. Ja vaikka OP (feat. Death Notesta tuttu Maximum the Hormone, höhöööh) ja ED eivät suosikeikseni koskaan ylläkään, niin silti jaksan katsoa ja kuunnella ne läpi joka kerta. Kumma kyllä jokin niissä viehättää.

Avatar
Arana
Viestit: 108
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2005 16:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Arana » Ke Marras 26, 2008 21:58

Kurozukaa rupesin seuraamaan vähän ex tempore, mutta olen iloinen siitä, että sarjan mukaan ajauduin. Ensimmäinen animekokemus sitten Gankutsuoun, joka saa fiilikset pelkällä animaatiotyylillään niin kattoon, että tuntuu siltä ettei katsetta voi irrottaa ruudusta hetkeksikään, koska jokin hieno visuaalinen sommitelma saattaisi mennä ohi. Tyylittely ja värien käyttö on tarpeeksi erilaista, että se jää mieleen puhtaan taidokkaana silmäkarkkina, ensimmäisessä jaksossa vilahtanut kukkameri varsinkin teki suuren vaikutuksen punaisten kukkien ja synkeän yleisilmeen kontrastin ansiosta (olkoonkin, että CGI näkyy läpi aika selkeästi). Lisäksi taistelukoreografiat ja niiden rohkea kuvaustyyli toimivat harvinaisen hyvin.

Itse tarinan seuraaminen on kyllä jäänyt vähän toissijaiseksi tämän sarjan kanssa, koska visuaalinen ilme lumoaa minut niin tehokkaasti. Aikakikkailu toimii kyllä varsin nätisti kerronnallisena tehokeinona, mutta se tekee tapahtumien hahmottamisesta toisinaan vähän hankalaa. Ja on hieman rasittavaa seurata jatkuvasti mitään mistään muistamattomana aina välillä uudella aikakaudella heräävää ja vähän väritöntä päähenkilöä, olisin toivonut Kuromitsun esiintyvän enemmän, hän olisi varmaan enemmän perillä asioista.
Missing Link - elitistifanitytön animangablogi

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Tammi 11, 2009 18:06

Aika iso pettymys tästä lopulta muodostui. Alku lupasi huikeaa toimintaa ja rakkaustarinaa; se mitä käteen jäi koostui todella häröpallosta tarinasta ja kehnoista hahmoista. Ikävä kun hyvällä värin- ja äänenkäytöllä ei saatu parempaa kokonaisuutta aikaiseksi.
Spoiler:
Täysin aneeminen olo jäi niistä tulevaisuuden tyypeistä. Eivät olleet kiinnostavia eikä heitä oikein kehitettykään mihinkään suuntaan, kunhan hengasivat mukava kunnes kuolema korjasi pois. Yleensä kai olisi taktiikkana kehittää hahmoista hyvin toimiva kokonaisuus ja saada katsoja viihtymään heidän seurassaan, jolloin lopun paljastuksilla heidän luonteestaan tai kuolemista olisi jotain impaktia, mutta mitään toverihenkeä ei tässä syntynyt. Vihulaisista olisi voinut saada jotain kivaa irti, mutta alun hiusäijän jälkeen taisteluista katosi tunnelma ja hullu tohtoriäijäkin oli pettymys.

Tarinakin oli lähinnä paikasta toiseen juoksentelua, jota katkoivat takautumat/harhakuvat, joissa joskus oli järkeä, toisinaan ei. Potentiaalia eeppiseen rakkaustarinaan oli varsinkin, kun selvisi, että Kuromitsu leikkaa aina Kuron pään irti ja kiinnittää sen uuteen ruumiiseen, mutta Kuromitsun viimeisen jakson hämärät perustelut jättivät senkin idean vain roikkumaan ilmaan eikä mitään järkevää syytä löytynyt. Loppukin jatkoi häröpallolla linjalla: toivottavasti viimeinen kuva alun metsästä tulevaisuuden keskellä oli vain vertauskuva eikä todellinen maisema, koska silloin loppukin järki katoaisi koko sarjasta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja J » Ma Tammi 12, 2009 18:42

Lyhestä virsi kaunis, yritetään ainakin.
Njoo, aika pettymys loppujen lopuksi. Odotukset kasvoivat aivan liian isoksi muutaman ensimmäisen jakson aikana.
Spoiler:
Se että joku puoli-jumalainen olento kaipaa läheisyyttä ja sitä että joku oikeasti "kaipaa/tahtoo/etsii" häntä ja sisään heitetään mukasyvällistä pohdintaa ja lausahduksia ei tee kaikesta hyvää. Liian useat hahmot jäivät pinnallisiksi ja turhiksi jotka vain odottivat kuolemaansa, niin kuin sanottu jo.
Animaatio oli kaunista ja joka kyllä sopi itse sarjan tunnelmaan ja teemaan, mutta eipä siinä oikeastaan mitään muuta hyvää ollutkaan. Ehkä jos aivot laittaa narikkaan ja kaunis animaatio riittää syyksi, niin anna palaa.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
annikka
Viestit: 117
Liittynyt: La Marras 03, 2007 01:43
Paikkakunta: Oulu

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja annikka » To Tammi 15, 2009 16:35

Katsoin ensimmäisen jakson, päätin jättää siihen, aloitin sarjan ilmestyttyä kokonaan uudelleen alusta. Madhouse, yksi suosikkistudioistani, ja loistavat seiyuut, Miyano Mamoru, Paku Romi ja Fujiwara Keiji, asettivat odotukset sitten melko korkealle ja luulin heidän voivan pelastaa kyseisen animen, mutta toisin kävi.

Ainoastaan taide lähes anorektisine hahmoineen ja musiikit natsasivat. Juoni oli ihan liian sekava, aikahyppäykset, kuten sanottua, loivat hienon tunnelman ja toimivat kunnes pää meni pyörälle kun mitään ei selitetty kunnolla. Kuromitsu oli ikään kuin kantava tekijä mutta jäi siltikin liian etäiseksi eikä keneenkään hahmoista pystynyt samaistumaan kun esittelyt ja taustat ikään kuin unohtuivat. Jos ei pidä sci-fistä niin Kurozukan kaltaiset sarjat pitäisi suosiolla jättää katsomatta...
aka pottums.
myanimelist || last.fm

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Pe Tammi 16, 2009 20:06

Äääh, alku huijasi täysin. Muutaman jakson jälkeen juoni nääs meni aina vain mitä ihmellisempään suuntaan, ja loppujen lopuksi hahmoistakin oli hankala saada mitään irti, sillä ne lähinnä kuolivat yksi toisensa jälkeen. Sarja olisi ollut jo muutaman asteen parempi, jos hahmoissa olisi ollut edes hivenen sitä jotakin. Mutta eiiiij. Lopetuskin jätti sellaisen tyhjentävän "ahaa.."-maun. Joko olen vain tyhmä tai sitten loppu oli oikeasti kehnonpuoleinen u__u" Ihan surkeaksi en voi kuitenkaan täysin väittää, sillä animointi oli kivaa katseltavaa suurimmalta osin ja ääninäyttelijöihin kuului lemppareitani.

Väitin myös aikasemmin, ettei ED niin innostanut, mutta siinä kävinkin lähinnä niin, että katsoin sarjan läpi ihan vain tuon ihanan kappaleen takia. Ja jos en muuta saanut tästä sarjasta irti, niin ainakin sain etsittyä kyseisen naislaulajan, Shigin, levyn käsiini, eli muutaman erittäin hyvän kappaleen kuunneltavaksi. Mutta siihen sitten Kurozukan hehkutus tyssääkin, valitettavasti.

Avatar
Arana
Viestit: 108
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2005 16:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kurozuka

Viesti Kirjoittaja Arana » Pe Tammi 16, 2009 20:48

Täytyy nyt yhtyä muihin sarjaan pettyneisiin. Viime kauden parhaan pilottijakson jälkeen olisi toivonut kunnollista sarjaa, mutta siinä vaiheessa karisivat viimeisetkin mielenkiinnon rippeet, kun loppupuolella jokainen uusi vihulainen rupesi ennen pitkää mielipuolisesti hihittämään kesken taistelun. Avoimet loput voivat toki olla ihan mukavia, mutta varsinkin viimeisen jakson tyhjänä kaikuva muka-selittävä dialogi ja muka-taiteelliset juonenkäänteet vakuuttivat minut siitä, ettei tekijöillä alun alkaenkaan ollut minkäänlaista suunnitelmaa sarjan järkeväksi lopettamiseksi. Myös alkuperäisestä tyylistä vikasuuntiin heittelehtiminen kertoo siitä, että käsikirjoittajat keksivät tarinaa sitä mukaan, kun jaksoja animoitiin. Varsinkin äkillinen yritys syventää henkilöhahmoa huumorinväännön kautta jäi mieleen facepalmin arvoisena kokemuksena tyylirikkona yksittäisessä jaksossa muuten täydellisen vakavaa sarjaa vasten (onneksi se huumori oli edes jossain määrin hauskaa).

Niin, eikä siinä ollut tarpeeksi Kuromitsua. Yhdyn Hibineen siinä, että jumalaisen kaunis ED on parasta, mitä Kurozukasta jäi käteen.
Missing Link - elitistifanitytön animangablogi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa