Soul Eater

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Loka 06, 2008 14:28

Dennõ Coil-ketjussa mainitsin, että hyvistä sarjoista pitäisi olla ketju täällä(ja suosittelen Dennõ Coilia kaikille). Mutta se, miten Soul Eaterista ei olla vielä tehty ketjua, on minulle kyllä käsittämätöntä.

Ihmeelliseen fantasiamaailmaan sijoittuva Soul Eater hämmästyttää omaperäisyydellään ja sen puutteella. Pelkästään ensimmäisestä jaksosta pystyy bongaamaan Jack the Ripperin, Blair Witchin ja Al Caponen, puhumattakaan kaikista muista clichéistä mitä sarjasta löytyy. Samalla homma on kuitenkin jostain sieltä muualta, rationaalisen ajattelun tuolta puolen. Sarjassa Weapon Masterit ja heidän aseensa(jotka siis ovat henkilöitä, jotka muuttuvat aseiksi taisteluiden aikana) puolustavat Death Cityä ja yrittävät kerätä 99 Kishin-sielua ja yhden noidan sielun, jotta ase voi nousta legendaariseksi "Death Scytheksi". Maka x Soul, Black Star x Tsubaki ja Death the Kid x Patty&Liz muodostavat siis kaksi duoa ja yhden trion(ensimmäisenä mainitut ovat Weapon Masterit), joiden ympärillä tarina pyörii.

Itse hahmot ovat aivan häiriintyneitä. Maka nyt on suhteellisen normaali, mutta Soulilla on pakkomielle cooliuden kanssa, mikä on oikeastaan aika coolia. Black Star taas on aivan liian itsevarma. Siis niin itsevarma, että lähtee ylivoimaista vihollista vastaan vain saadakseen kiinnitettyä huomion takaisin itseensä. Samalla huutaen kuolemattomia one-linereita, kuten "I will surpass god!" yms. Hänen aseensa Tsubaki on sellainen hiljainen tyttö. Death the Kid taas on symmetriafriikki, joka... joo, ei sitä voi edes kuvailla. Se vaan on sekaisin.

Unohtakaa se juoni, sillä se ei ole syy sarjan loistavuudelle. Muistatteko kun luitte Gurren Lagannin juonen ensimmäistä kertaa? Ei tainnut sekään häikäistä.

Sarja alkaa sillä, että Maka ja Soul pelastavat random neidon Jack the Ripperin(joka on siis metrin pituisilla kynsillä varustettu demoni) kynsistä ja tekevät ehkä munakkaimman sisääntulon, mitä Chiaki Omigawan hentoäänellä varustettu tyttö ja pipoa pitävä piikkipää pystyvät todellisuuden rajoissa tekemään. Seuraa taistelu, jossa Maka heiluttaa viikate-Soulia sellaisella taidolla ja tyylillä, ettei voi kuin todeta olevansa taivaassa.

Tämä sarja parodioi selvästi itseään. Homma on kuorrutettu niin paksulla kerroksella stereotypiaa, ettei tätä voi edes yrittää ottaa tosissaan. Fanipalvelua näkee, eikä klassisia shounenmätön aineksia olla myöskään unohdettu(toisen jakson Dummy Mode pisti hyvät Naruto-vibat).

Sarjan tekijät kärsivät pahemman luokan skitsofreniasta, sillä tunnelma vaihtuu vakavan ja komedian välillä vuoristoratavauhtia. Ensin osa possesta on kuollut dramaattisesti ja toista osaa odottaa kauhistuttava kuolema. Seuraavassa kohtauksessa koko homma onkin pelkkä vitsi, eikä katsoja voi kuin ottaa lisää mielenterveyslääkkeitä ja kestää.

Olen varmaan yksin mielipiteeni kanssa, mutta mielestäni Makan ääni on puhdasta pornoa.

OP ja ED rokkaavat.

Patty&Liz Thompson

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=9070

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja J » Ma Loka 06, 2008 15:38

Jees, katsonut olen kaikki 26 jaksoa tähän mennessä ja vielä on vissiin toiset 26 jaksoa tulossa.

Aivan mahtavaa shonenia, täytyy sanoa.
Siinä missä useimmat "shonenläpät" saavat korkeintaan hymähdyksen tai kaksi aikaseksi, niin Sielun Syöjän parissa olen nauranut aivan kunnolla.

Hahmot ovat ehdottomasti sarjan parasta antia.

Animaatio on myös aivan huippua, tuttua kunnon Bones laatua.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Solid » Ma Loka 06, 2008 17:45

Älyvapaan huumorin ja kierouden tangoa, jossa on muutama siistimpi flamengokohtaus aina välissä.

Kuitenkin, ihme miten kieroa sarjaa voi tehdä.Ei ällöä, sairasta tai outoa, vaan kieroa. Hahmoille annetaan niin sekopäiset luonteet jo alusta asti, kirjoitetaan väritusseilla janiitä alleviivataan ja alleviivataan ja ympyröidään, niin että pitää Deathin käytöstä jakson 16 - 17 tiennoilla ymmärrettävänä ja luonnonmukaisena (mikäli kukaan muistaa, Chrona pääsi karkuun aavelaivalta, kun Kiddi jäi ihastelemaan pilvien luomaa symmetristä kuviota auringin ympärillä.) Kuitenkin tuntuu, että jokaiselle hahmolle on annettu yksi lähtöpiste luonteensa kanssa ja sitten vain laitettu potenssiin kymmenen (oli sitten pakkomielinen symmetria hullu, pervo wannabe-hyvä-isä- huono isä, leikkaajafriikki, velvollisuusluonteinen epäkuollut, sammakkonoita, kuolemattoman cool, snobi legendaarinen miekka tai huomionhakuinen ADHD... tai sitten vain hölmö.) Ääninäyttelijät vielä onnistuvat parantamaan hahmoja, tekemällä heistä vielä hieman kierompia.

Sarja voi olla One Piecen outo ja originelli, Bleachin khooli ja... no, onneksi ei mitään Narutosta. :>
Mutta Soul Eater on kiero, ja hyvää huumoria, oli sitten itseään parodisoivaa tai luonteenlaatujen taistoa. Parasta huumoria sitten Alastoman aseen. Uusimmassa jaksossa (atm 26) Maka pyytää Chronaa kirjoittamaan runon piristyäkseen. Chronan luonteella (taas yksi aivan kieroon vedetty luonne, jonka alkupiste on ollut "surumielinen" ja joka on kiinni "big bully"ssa) saadaan aikaan runo, joka masentaa kaikki. Ei enempiä, katsokaa itse. Huumori kuitenkin kukkii ja on hyvin ajoitettu. Itse olen liian löysä löytääkseni kritisoitavaa, mutta ainakin olen kuullut, että etenee liian hitaasti verrattaen sarjakuvaan... no, se pitää tsekata sitten sarjan jälkeen. Vielä ei viitsi hankkia pahempia spoilereita.

Ollut tähän mennessä aika superia shounenia. Eikä liian vakavasti tartte ottaa, vaikka vakavaa tapahtuukin.
Ja Makan ääni on nami.

Avatar
Wogger
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 01:43
Paikkakunta: Kerava

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Wogger » Ti Loka 07, 2008 11:42

Tähän mennessä kaikki jaksot katsottuna, ja on kyllä ihan helvetin hauska sarja.
Alussa oli samankaltaisia tunnelmia kuin one pieceä aloitellessa eli;
"Mitä hittoa tää nyt on olevinaan?!". Varsinkin sarjan kuvallinen tyyli on sen verran omituinen (esim. Kuu ja Aurinko?).
Pari jaksoa katsottua tajusin sarjan omituisuuden loistavuuden. Sain jopa kaverinkin katsomaan heh.

Avatar
dr.online
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 21:12
Paikkakunta: Tampere

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja dr.online » To Loka 16, 2008 17:53

Yliarvostettu, mutta silti jotain niin äärimmäisen häiriintyneen hienoa. ALSO: rakastan sinua Deathcityn Kuu ja Aurinko. Hoho.
Katsokaa ihmeessä, itse jumitan vain pahasti. o/
"Maybe I'm passing you by
Just passing you by girl"

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja J » To Loka 16, 2008 22:01

noche kirjoitti:Yliarvostettu, mutta silti jotain niin äärimmäisen häiriintyneen hienoa. ALSO: rakastan sinua Deathcityn Kuu ja Aurinko. Hoho.
Katsokaa ihmeessä, itse jumitan vain pahasti. o/

Lieköhän Bones enemmänkin se syy minkä takia sarja voisi olla yliarvostettu, ennemmin kuin sarja itsenään?

Joka tapauksessa, jakso 28. tuli katsottua aikaisemmin tänään ja hiukan harmittaa.
Spoiler: Pienoinen spoileri
Tuossahan oikein survomalla survottiin motiivia hahmokehitykselle Mustalle Tähdelle.
Vaikka olihan se ihan mukavaa katseltavaa.
Pitkäaikainen stalkkeri

Jénaminya
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Heinä 30, 2008 13:00
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Jénaminya » La Loka 18, 2008 19:56

Kun ensimmäistä kertaa kävin netistä etsimässä sarjasta tietoa, mieheni pitkän painostuksen jälkeen, ajattelin, että sarja kuulostaa aika tylsältä. No, ilman hahmojen persoonallisuuksia sarja olisikin varmaan aika tylsä. Vastaan sanomisistani huolimatta minut pakotettiin katsomaan ensimmäinen jakso. Onneksi.

Clichéitä riittää. Piirustustyyli on paikoittain aika.. omalaatuista. Hahmot lienevät karanneet hullujen huoneelta. Ja silti minä pidän siitä, odotan innolla viikonlopulla ilmestyvää uusinta jaksoa. Mutta tarkoittaako se sitä, että sarja on hyvä, vai sitä, että minun mielenterveydessäni on jotain vikaa? Sitä en tiedä. Joka tapauksessa nautin sarjasta täysillä :)

-Jén
Ai miksi Row on jumala? Hän loi Pottereiden taikamaailman, joten hän on virallisesti sen maailman jumala. Voiko kukaan väittää vastaan?
Ja koska Rowling on Jumalamme ja Potterit Raamattumme, meillä täytyy olla myös uskontunnustus.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Su Loka 19, 2008 11:37

Ehdottomasti katsottavan arvoinen.
Ensinnäkin, animaatio on omalaatuista. Harvoissa animeissa näkee näin hyvänlaatuista jälkeä animaatiossa. Mahtavan näköistä!
Toiseksi, hahmot ovat omalaatuisia. Hyvin otettu esille jokaisten hahmojen luonne. Mukavaa, että kaikki hahmot eivät ole myöskään niin samannäköisiä, mitä joskus näkee muissa animeissa. Todella ihania kaikki!
Kolmanneksi, huumori on omalaatuista. Tässä tulee minun kohdallani useinkin esille iha tälläiset perus kömpelykset, kuten
tuolin kaatuminen, seinään törmääminen ja että litsaamisestä saa kunnon rangaistuksen. Hah! Tämän sarjan kanssa nauru kyllä maittaa!

Avatar
Daiguren
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Loka 28, 2008 12:05
Paikkakunta: Tervola

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Daiguren » Pe Loka 31, 2008 01:08

Yksi parhaimmista animeista mitä itse on tullut katsottua. Pakko seurata aina kun tulee vaan uusi subattu jakso. Huumori on tajuttoman hyvää ja toimintaakin löytyy sopivasti mutta ei kuitenkaan liikaa...

Avatar
Zelman
Viestit: 69
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 20:07

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Zelman » Pe Loka 31, 2008 14:28

Katsoin sarjasta ensimmäiset 3 jaksoa, sitten siirryin mangaan ja olen lukenut sen uusimpaan asti. Tämän jälkeen ajattelin uudestaan katsovani animea ja sain huuto /0o0\ kohtauksen ääninäyttelijäiden takia. Hyvinhän he äänensä vetävät, mutta jotenkin Mustalle tähdelle oltiin laittettu ainoa ääni joka oikeasti sopi, muilla äänet menettelivät tai olivat aivan hirveää kuunneltavaa. Mangan lukeneena kuvittelen kai heille hieman erilaiset äänet.

Animaation laatu on ihan hyvää, Ouranhan siitä (minulle) tulee liikaa mieleen. Pidän enemmän mangasta. Animea en nyt ole katsellyt kuin 10 jaksoa, joten en ala siitä muuta selittämään. Juoni on ihan kiva ja hahmot ovat sanalla sanoen outoja, kaikilla jotain pakkomielteitä. (Soul= Saada ne kaikki 99+1 sielua, Mustatähti=Olla muuten vaan paras, Kid=Symmetorii~~) (Tytöillä ei muuten taida olla mitään ihme juttuja..)

Ehkä turhan yliarvostettu, mutta pidän tästä silti.

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja aurea » La Joulu 06, 2008 16:19

Vuodesta 2009 uhkaa tulla varsin loistava mangan suhteen, sillä hoksasin Yen Pressin sivuilla käydessä, että alkuperäisen Soul Eater mangan aikovat julkaista. [Klik]

Pitäähän tuohon tutustua kun sen verran hyvältä kuulostaa.

Roleplay
Viestit: 79
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 08:17

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Roleplay » La Joulu 06, 2008 18:32

Animea satuin katsomaan ensimmäisen jakson kun tvstä tuli, ja jaksoin säännöllisesti seurata johonkin 7 jaksoon asti, mutta sitten en enää kestänyt sen naispuolisen päähenkilön ääntä :D Muuten kyllä pidin juonesta, ja kiinnostavia kohtia löytyi, kunhan vain ei liian tosissaan ottanut ja osasi suhtautua huumorilla sarjaan, mutta vitsi se ääni alkoi pikku hiljaa syömään :P Sanokaas joku, kannattaako katsoa lisää, vai eteneekö juoni juuri ollenkaan ja paraneeko loppua kohti?

Avatar
dr.online
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 21:12
Paikkakunta: Tampere

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja dr.online » Ma Joulu 15, 2008 23:53

J kirjoitti:Lieköhän Bones enemmänkin se syy minkä takia sarja voisi olla yliarvostettu, ennemmin kuin sarja itsenään?
Jaa-a? :D

Noin, nyt 16 jaksoa takana ja meno sen kuin paranee. SE:n noidat <3
"Maybe I'm passing you by
Just passing you by girl"

Avatar
zirro
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Maalis 07, 2006 20:16
Paikkakunta: Lahti

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja zirro » Ti Joulu 16, 2008 15:23

Hoo, no vihdoin joku on ottanut esille tämän sarjan.
Aluksi en ollut kovin innostunut, sarjasta, kun veli ei suostunut siitä selittämään mitään etukäteen, mutta hyvä niin. Olin koukussa jo aloitusbiisistä lähtien.
Animen rytmi on sopivan poukkoilevaa toiminnan ja tunnelmoinnin välillä, ja hahmojen toilailuja on hauska katsoa. On sitä useamman kuin muutaman kerran naurettu vedet silmissä. Jokaisesta hahmosta löytyy jotain kiinnostavaa, etenkin hahmojen välinen kemia, on kuvattu loistavasti. Huumori on riemastuttavaa, ja pidän erikoisesta piirtojäljestä kovasti.
Hirveästi en ole ehtinyt mangaan tutustumaan, mutta molemmissa on puolensa, vaikea sanoa kumpi on parempi. Joku ei ollut tyytyväinen ääninäyttelijä valintoihin, mutta ex-Lightiä on minusta ihana kuunnella neuroottisena Death the Kidinä (noin esimerkkinä). Toisaalta pidän enemmän animesta, sillä toiminan tyyli sekä huumori pääsevät siinä enemmän oikeuksiinsa.
Black Star lukeutuu lempihahmoihini. On hämmästyttävää että hahmo joka omaa kaikki Naruton ärsyttävät ominaisuudet kerrottuna kymmenellä, ei ole yhtään rasittava!

Juu, ei mulla muuta nyt tällä kertaa.
anti-hero, and proud of it.

Oriveden Opiston Sarjakuvalinjan (2008-09) improsarjakuvaa --> http://pilvessa.livejournal.com/

Avatar
Azraelswing
Viestit: 147
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 22:25
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Soul Eater

Viesti Kirjoittaja Azraelswing » Ti Joulu 16, 2008 20:28

Tjoo, nyt kun 20+ jaksoa tullut sarjaa katsottua, täytyy sanoa että ihan mainiota happo huttuahan se on. Hahmoilla on todellakin aika kyseenalaiset persoonallisuudet, eikä edes Maka/Soul combo pysy tervejärkisenä kun 'muste' rupeaa virtaamaan. Oma henkilökohtainen suosikkini päähenkilöistä on kyllä Kid ja Pattly&Liz. Kidin mielenterveydelliset ongelmat tulevat aina niin takavasemmalta, eivätkä tytötkään ihan terveimpiä ole... kuten psykoottiset virneet takauma pätkissä näyttivät. Kaiken kaikkiaan hauskaa katsottavaa... :twisted:
"This is the first age that's paid much attention to the future, which is a little ironic since we may not have one." - Arthur C. Clarke

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa