Bakuman

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Aoi
Viestit: 384
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 20:03
Paikkakunta: Helsinki

Bakuman

Viesti Kirjoittaja Aoi » Ma Elo 25, 2008 00:26

Bakuman on Death Noten tekijöiden Takeshi Obatan ja Tsugumi Ohban uusi sarja, joka alkoi Japanissa 11.8.2008. Tarina kertoo kahdesta 14-vuotiaasta pojasta, jotka aikovat mangakoiksi. Akito Tagaki kirjoittaisi tarinan, Moritaka Mashiro piirtäisi kuvat.

Kaksi lukua (eli tähän mennessä ilmestyneet) lukeneena en paljoa juonesta uskalla selittää, jotten spoilaisi jo niitäkin vähiä. Sarja poikkeaa melkoisesti Death Notesta, joten odotan innolla mitä tästä oikein kehkeytyy. Aineksia on hyväänkin sarjaan, mutta voihan tästä vielä pannukakkukin tulla. Ovatkos monet ehtineet tutustua sarjaan jo?

Wikipedia kertoilee tälläistä.
ANN pystyttelee toistaiseksi vaiti sarjainfosta.

(Ja myöhäinen ajankohta tämän viestin kirjoitukselle takaa tönkön kieliasun... ja lyhyehkön aloituksen)
Suosikkimangani: Nodame Cantabile, Sunadokei (Sand Chronicles), Yotsuba&!, Hikaru no Go sekä Fullmetal Alchemist. Suosittelen tutustumaan :]

Avatar
Allu
Viestit: 683
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2005 16:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja Allu » Ma Elo 25, 2008 15:04

Vaikuttaa erittäin lupaavalta sarjalta. Manga mangan tekemisestä on jo sinänsä hyvä idea, mutta minuun vetoaa varsinkin loogisten päätelmien koukerot, mitä esiintyy tässä samaan tapaan, kuin Death Notessa.
Spoiler:
Esimerkiksi toisessa luvussa kohta, missä Akito päättelee loogisesti ketkä luokalla ovat fiksuja ja ketkä vähemmän fiksuja.
This mystery is already on the tip of my tongue!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja yukito » Ma Elo 25, 2008 15:42

Ensimmäisen luvun voi lukea ilmaiseksi ja laillisesti tämän kuun loppuun asti englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja japaniksi. Englanniksi kyseinen luku löytyy täältä. Ihan mukavalta sarjalta vaikuttaa ainakin alun perusteella. Piristävän erilaiselta ja Obatan taide on aina mukavaa katseltavaa. Pisteitä tosin laski se, että Death Note mainittiin turhan monta kertaa jo ensimmäisessä luvussa. Ensimmäinen kerta oli ihan hassu, mutta toinen, kolmas ja neljäs kerta alkoi jo tuntua aivan turhalta mainostamiselta. Täytyy seurailla mitä jatko tuo tullessaan ja uppoaako tämä niin hyvin yleisöön, että päästään yli parin pokkarin.

Roleplay
Viestit: 79
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 08:17

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja Roleplay » Ti Elo 26, 2008 22:38

Luin pari ensimmäistä chapteria, ja vaikutti kiinnostavalta. Luultavasti tulee sitten tuotakin seurailtua :wink: Yllättävän paljon muistuttaa kyllä Death Notea :D
Viimeksi muokannut Roleplay, La Huhti 25, 2009 23:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Ke Elo 27, 2008 00:52

yukito kirjoitti:Ensimmäinen kerta oli ihan hassu, mutta toinen, kolmas ja neljäs kerta alkoi jo tuntua aivan turhalta mainostamiselta. Täytyy seurailla mitä jatko tuo tullessaan ja uppoaako tämä niin hyvin yleisöön, että päästään yli parin pokkarin.
Jep, samat fiilikset. Tuollaiset pienet kikkailut on kyllä ihan ok kerran sarjassaan, mutta siinä vaiheessa kun referenssejä tulee ja tulee, ei mennä kyllä vahvalla pohjalla. Lisäksi halpaa naurua yritettiin jo sitten syöttää jo niin tökeröllä tavalla että melkein hävetti. En tiedä oliko se sitten omaa kuvitelmaa, mutta muutenkin useamman kerran sivua kääntäessä tulee fiilis, että ihan kuin olisin nähnyt tämän joskus aiemminkin. Vaikka taide, kehys, juonenkuojetus ja asetelma olivat DN:ssa käytännössä toisessa äärilaidassa verrattuna tähän, silti en voinut olla miettimättä onko tämä nyt Death Note invert-modella, sillä yhtymäkohdat olivat kuitenkin niin samanlaisia, mutta toisaalta lopputulokset melkein päinvastaisia.

Myöskin siinä missä Death Note oli jo jonkinlaista esi-seineniä, tässä kyllä sitten ollaan siinä normaalissa shonen puoleen keskittyvässä materiaalissa; sitä ei huomannut pelkästään näistä bleachista/muusta randomsarjasta repäistyistä jopa todella geneerisista hahmoista, erikoisefekteistä, kuvakulmista ja eräänlaisesta pehmeydestä, vaan sen myös pystyi havaitsemaan niin juonen kuljetuksessa, että hahmojen käytöksestä. Itse juonesta taasen vielä kahden kappaleen pohjalta paha mitään sanoa, mutta mangan piirtäminen mangasta, kirjoittaminen kirjoittamisesta, elokuvan tekeminen elokuvan tekemisestä, on toiminut ihmiskunnan historiassa melko harvoin (joku Adaptationin kaltainen mestariteos on todella poikkeus) ja lähinnä itselläni on se vaikutelma, että tällaisen kaavan kehittäjä on joko laiska, tai hältä on loppunut sitten viimeisetkin ideat.
(liekö sitten kuinka paljon omaelämäkerrallinen teos tämä)

Toisaalta, ehkä tämä kaikki olikin sitten vain ovelaa lukijan huijausta, ja parivaljakko onkin lähtenyt rakentamaan uraaurtavaa mangaa karrikoimalla, vaan ei parodioimalla, omaa genreään ja sisällyttämällä suorastaan mielen räjäyttävän ovelalla tavalla koko lajityyppinsä kattavaa itseironiaa. Noh, ehkä se vielä nähdään.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja yukito » Ma Syys 22, 2008 07:29

Kuuden luvun jälkeen Bakuman on yllättäen noussut minun silmissäni yhdeksi mielenkiintoisimmista uusista sarjoista. Oikeastaan koko sarja on tähän mennessä perustunut dialogin varaan ja se toimii harvinaisen hyvin, kun taas taide on Obatan peruskauraa, eli siistiä ja sujuvaa. On myös älyttömän hienoa nähdä vanhanaikaista ja viatonta romantiikkaa/tykkäilyä 2008 -luvun shounenissa. Toivottavasti tämä uppoaa myös Jumpin lukijakuntaan, eikä tule stoppia kesken kaiken.

Avatar
Fullmoon_
Viestit: 211
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 18:31
Paikkakunta: Imatra

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja Fullmoon_ » Ma Syys 22, 2008 19:58

Pidin. En ehkä enemmän kuin Death Notesta mutta lupaava alku kuitenkin. Saa nähdä miten tarina saa jatkoa. Aika kivaa oli kuitenkin seurata kun mangassa tehdään mangaa tai jotain. xD Oli kyllä mielenkiintoista luettavaa ja hahmot ovat persoonallisia ja niitä on hauska seurata. :3

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Syys 22, 2008 23:39

Aivan mielenkiintoiselta tämä vaikuttaa. Piirrokset ovat hyviä eikä juonikaan ala varmaan aivan heti toistaa samaa kaavaa. Tosin tämä on parin ensimmäisen luvun jälkeen tuntunut lähinnä opaskirjalta tuleville manganpiirtäjille, koska puolet luvusta kuluu jonkin työvälineen tai työvaiheen esittelyyn. Toivottavasti tästä eteenpäin tarina alkaa edetäkin, kun pojat ryhtyvät toimeen. Tosin toivon, ettei ainakaan tämä heidän ensimmäinen ideansa saa kustantajien hyväksyntää. Piti se kohta lukea pariinkin otteeseen, että he pitivät sitä ideaa loistavana, jota minä pidin naurettavana. En tiedä, johtuiko reaktioni siitä, että kyseessä oli mukamas hetken mielijohteesta kokoon kyhätty asetelma, mutta en minä sellaista sarjaa lukisi.

Päähenkilöt ovat aivan mukavia. Kumpikaan ei ärsytä, mutta piikkihiuksisen romanttisille haihatteluille tulee kyllä naurettua joka kerta. Kuulokejätkä taas on tosi kova jätkä, koska hän muistuttaa minua. Minäkin olen hyvännäköinen, viileä ja todella älykäs.

Kuten sanoin, vaikuttaa ainakin vielä mielenkiintoiselta. Katsotaan sitten uudestaan, jos tämä keskittyy vielä 30+ luvussakin työvälineiden, työvaiheiden ja joka-mangakan-must-have-mustekynän musteen kemiallisen koostumuksen esittelyyn. Piirtäisivät sitä saakutan mangaa eivätkä selittäisi tyhjänpäiväisiä 20 sivua viikossa. En minä halua manganpiirtäjäksi ryhtyä, vaan lukea kuinka kaksi poikaa yrittävät niin tehdä.

Avatar
Ryo Asuka
Viestit: 171
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 17:35
Paikkakunta: Jupiter ja äärettömän tuolla puolen

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja Ryo Asuka » La Syys 27, 2008 20:52

Ohban ja Obatan uusi yhteisprojekti kuulosti hyvältä, joten ilman muuta tutustuin, enkä kyllä pettynyt. En tiedä päihittääkö Bakuman DN:ää, mutta kyllä siinä ainesta on. Toivottavasti lukijoita riittää, sillä on pakko nähdä, mitä kaikkia kiemuroita poikien matkaan sisältyykään.
- What makes you think she's a witch?
- Well, she turned me into a newt!
- A newt?
- [hetken hiljaisuuden jälkeen] ... I got better.

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja J » Ma Syys 29, 2008 22:39

Joo-o, lukenut nuo chäpterit jotka ovat tähän asti skannattu, eikä pahemmin ole vihaa tai rakkautta sarjaa kohtaan.
Koskaan en ole pitänyt kyseisen taiteilijan tavasta piirtää naishahmoja, mutta mielestäni tuo Moyashin oli onnistunut erittäin hyvin muutamassa paneelissa.

Mutta joo, kiinnostuneena kuitenkin odotan tulevia chäptereitä, kyllä aihe sen verran kuitenkin kiinnostaa.
Pitkäaikainen stalkkeri

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja aurea » Ti Syys 30, 2008 23:19

Sukellettiinpas yllättävän syvälle mangan luomisen maailmaan, näin sunnuntaituhertelijan näkökulmasta nappasi mielenkiinnon heti, haaveilin itsekin joskus esiteininä sarjakuvapiirtäjän urasta - todellisuus valitettavasti asettui tielle. Aika vahvasti tekstipainotteinen sarjikseksi kuten jo mainittukin, vähän kuten Death Note, mutta mikäs siinä kun dialogi ja hahmot toimii mainiosti. Eipä tuo visuaalisestikaan paha ole, vaikka Obatan tyyli ei minusta välillä tunnu sopivan tarinan luonteeseen. Oikein mielellään tähän asti lukenut, mutta luonnollisesti kun alussa ollaan niin "katsotaan miten etenee".

ghostberry
Viestit: 2
Liittynyt: To Loka 02, 2008 16:07

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja ghostberry » To Loka 02, 2008 16:49

*yrittää tulla mukaan keskusteluun* Itse pidän Bakumanista paljon. 8D Okei, olen hieman myöhässä sillä lukujahan on tullut jotain seitsemän tähän mennessä.
Se tosiaankin poikkeaa DN'stä aika paljon, mutta kyllä siitä huomaa, ketkä ovat kynän varteen tarttuneet. Aluksi katsoin sarjaa pitkään kieroon, sitten luin huvikseni luvun, kun kerran Obatalta ja Ohbalta oli. Nyt sitä ollaan koukussa, ja aina kun luku tulee kauheat kohtaukset.

Avatar
The Vegito
Viestit: 56
Liittynyt: Ma Huhti 07, 2008 17:20
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja The Vegito » La Loka 04, 2008 19:46

Ilo oli kyllä suuri, kun sain kuulla että DN:n tekijöiltä on tulossa uutta mangaa.
Tähän mennessä ilmestyneet kahdeksan lukua olen lukenut ja mielenkiinto sarjaa kohtaan kasvaa koko ajan.
Tyyli kylläkin poikkeaa DN:stä, mutta positiivisesti. Ja mangan idea on myöskin "omaperäinen".
So glad for the madness

Avatar
Nani
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 17:09
Paikkakunta: Tampere

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja Nani » Su Marras 02, 2008 17:51

Kaverini laittoi mut lukeen Bakumania.. ja nyt olen koukussa xD Joka chapterin jälkeen odotan innolla seuraavaa.. Jokin tässä vain viehättää. Takagi keksii mitä omaperäisimpiä sarjakuvaideoita : D Bakumanista mangapiirtäjäksi aikova saa älyttömän hyviä vinkkejä :D Death Noteen en ole paljoa tutustunut, joten en osaa verrata Bakumania sen kanssa..
Onnea seikkailuun!

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Bakuman

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Ma Joulu 29, 2008 06:08

No niin, aika syödä sanansa ja ympyröidä nolla - näin käy välillä jopa paremmissakin piireissä ja tekevälle sattuu.

Edellisestä ranttauksesta on jo kulunut sen verran aikaa, että 18 chapteria myöhemmin pystyy jo paremman tilannekatsauksen antamaan, sikäli mikäli sillä on edes väliä, mutta mikä lienee kuitenkin paikallaan sarjan lopulta ollessa mitä se on - paljon parempi mitä kuvittelinkaan.

Sinänsä sarjan lukeminen on jo itselleni mysteeri, itse en itse piirtämisestä tahi mihinkään siihen liittyvästä voisi kuvitella innostuvani, keskittyköön enemmän siihen vastaanottajapuoleen, mutta jotain kuitenkin tässäkin on sarjassa selkeästi saavutettu. Vaikka sinänsä Bakumanissa on toki myös näitä "tämä mangakynä sopii nenän kaivamiseen ja tämä taas kynnenalusien puhdistamiseen" -vinkkejä, ei silti voi todellakaan olla miettimättä, kuinka kieli poskessa, mutta rakkaudella tarinaa kohtaan, Bakumania on loppujen lopuksi tehty - shonensarja jossa käydään kauppaa aivoista? - yea right.

Jännä on myös toisaalta näin omasta näkökulmasta miettiä, että mikäli Bakumanista poistettaisiin sarjakuvanjulkaisu-aspekti (tai korvattaisi se jollain muulla), niin mitä jäisi lopulta jäljelle? Ei ehkä mitään uutta taivaan alla, vaan samat vanhat kaavat kasvamisesta ja kehittymisestä, jotka toistuvat läpi kaikkeuden tästä iäsyyteen nyt ja aina. Mutta jos tosiaan itse sarjan kantavasta aiheesta en välitä, niin kuitenkin jotain mystistä on kerronnallisesti tarinassa oltava pitääkseen mielenkiinnon yllä. Kertomuksen aina yhtä naiivi rakkaustarinakin toimii hyvin, ainakin vielä, oli omat teinivuoteni kuinka kaukana sitten tahansa, mutta ei sekään kuitenkaan selitä sarjan vetovoimaa. Ehkä vielä joku päivä itsekin älyän mikä se on.

Eli eli mitä yritän lopulta sanoa: emme siis saaneetkaan kovin peljättyä opasta aloittelijoille, vaan hauskan sekä tilanteisiin käsittämättömillä kuvakulmilla ja asemoinnilla höystetyn viihdepläjäyksen, joka pitää otteessaan, ainakin näin väsyneenä keskellä yötä. Jännistyksellä odotetaan miten itse teemojen käsittely pyörähtää paremmin käyntiin.

nim. "Eihän ne parhaat urheilumangatkaan ole urheilua."

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa