Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja J » La Elo 23, 2008 17:54

Heti alkuun pakollinen ANN linkki.

Ah, sitten itse sarjasta.

Tästä olenkin jo varmaan joskus aikaisemmin puhun toisessa ketjussa, mutta silloin ei vielä sarjasta ollut enempää tietoa kuin trailleri ja sarjan nimi, joten siinä ei pahemmin ole voinut hehkuttaa. Mutta nyt, kuusi jaksoa on tullut ja lisää pukkaa.
Traillerista jäi käteen niin vähän, mutta samalla suuri hinku saada ja nähdä lisää.

Ensimmäinen jakso tuli katsottua tuossa useampi viikko sitten ja voi kuinka se jakso lunasti niin kaikki odotukset mitkä itselläni oli sarjaa kohtaan. Suurin osa hahmoista esiteltiin ja juoni saatiin käyntiin. Eihän siinä mitään sen erikoisempaa, mutta animaatio ja taide oli sitä samaa tuttua BONESin laatua. Ja ah, mikä mahtava lopetus ensimmäiselle jaksolle.

Toinen jakso, ensimmäisen jakson cliffhangerin jälkeen odotin toista jaksoa kovasti ja se vain parantaa entisestään! Ensimmäiset taistelukohtaukset toimivat hienosti ja sarjan päähenkilö astuu kuvaan.

Ja niin edelleen, en viitsi spoilata enempää.

Kovasti on toiset sanoneet kuinka hahmot näyttävät paljon Eureka 7:n hahmoilta, itse en asiasta tiedä koska en kyseistä sarjaa ole jaksanut kahlata läpi.
Kovasti kuitenkin sarja muistuttaa vanhahkoja "supersankari" sarjoja. Sarjan päähenkilö saa "voimansa" jossain määrin samalla tavalla kuin Hämähäkkimies.
Mutta joo, en nyt tiedä mitäs muuta tähän vielä heittää, toivottavasti saisi jonkinlaista keskustelua sarjasta.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja Olke » La Elo 23, 2008 18:34

Minä en tiedä sarjan maailman taustoista mitään, mitä ei ole kuuden ensimmäisen jakson aikana kerrottu, enkä halua myöskään ottaa selvää. Uskon, että Xam'din katsomisen aiheuttaman tunnelman katoavan, jos otan asioista selvää ennen kuin niitä sarjassa selitetään. Pitkästä aikaa mielenkiintoista seurata sarjaa, josta ei tiedä mitään. Tätä aloin katsoa siksi, että ihmiset joka puolella hehkuttivat tätä. Ja Eureka Seveniä muistuttava tyyli vetosi myös minuun.

Kuten sanottua, Xam'd muistuttaa monella tapaa Eureka Seveniä. Tässä on lentoalus, jonka kyytiin päähenkilö yhtäkkiä napataan. Lisäksi on salaperäinen tyttö sekä sotatilanne, vaikka tässä sotatilanne onkin ainakin tähän saakka ollut valtioiden välistä sotaa eikä valtion ja kapinallisten välistä taistelua.

Mielenkiintoista tässä on se, että toisin kuin Eureka Sevenissä, tässä seurataan useampia hahmoja ja paikkoja samaan aikaan. Akiyuki ja muut postinkantajat, Haru ja Furuichi, Kakisu sekä mutsi ja fatsi. Välillä tämä käy ärsyttäväksi, koska Nakiamia näkee vähemmän, mutta melkeinpä seuraan joka jaksossa useampia eri rintamia kuin monta jaksoa putkeen yhtä ainoaa, koska kaikki hahmot eivät ole vielä herättäneet minussa tarpeeksi mielenkiintoa, että jaksaisin katsoa kokonaisen jakson ajan, useammasta jaksosta puhumattakaan, vaikka sitten Kakisun toimia.

Tämä on kyllä sinänsä hankala sarja keskustella, kun oikein mitään ei ole vielä kerrottu. Akiyukin ja Nakiamin suhde on kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa, ja uskoisin Nakiamin dereytyvän tässä muutaman jakson jälkeen jo sen verran, että hän viitsii selittää hieman taustoja Akiyukille. Lisää taustatietoa tihkunee pikapuoliin ainakin Kakisulta ja Akiyukin isältä.

RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY! RUN AWAY!

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Re: Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja Kunimura » La Elo 23, 2008 20:56

Aluksi kiinnitin huomiota vain sarjan erikoiseen nimeen, mutta sitten kun huomasin, että sarjan takana on BONES, ei jäänyt jäljelle muita vaihtoehtoja kuin ottaa ja katsoa. Enkä kadu. Heti ensimmäisen jakson alusta alkaen tulee Eurekan Seven mieleen, aluksi visuaalisen ilmeen takia ja pikkuhiljaa teematkin alkavat enemmän tai vähemmän muistuttaa toisiaan. Tarina on vielä niin alussa, että vaikea ruveta spekuloimaan mitään siitä, mutta hahmot ja maailma vaikuttavat kiinnostavilta ja meininki on hyvä, joten mielelläänhän tätä katselee!

Zirdante
Viestit: 99
Liittynyt: Su Kesä 15, 2008 00:31

Re: Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja Zirdante » Ke Elo 27, 2008 17:57

Sarja vaikuttaa todella mielenkiintoisella. Kaipaisin kyllä enemmän toimintaa päähenkilöltä siinä orgaanisessa mecha puvussa.

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja J » Ke Elo 27, 2008 20:04

Zirdante kirjoitti:Sarja vaikuttaa todella mielenkiintoisella. Kaipaisin kyllä enemmän toimintaa päähenkilöltä siinä orgaanisessa mecha puvussa.
Uskoisin että tuo puoli tulee täytettyä sarjan loppua kohden, mutta toisaalta taas itseäni ei niinkään häiritsisi jos ei hänen osaltaan näkyisi niin paljon taistelua. Kunhan sen puute paikataan sitten jollain hyvällä tavalla.
Spoiler: hiukan aikaista, mutta heitetään se nyt ilmaan kuitenki..
Harulla on tunteita Akiyukia kohtaan, Furuichilla Harua ja Akiyukilla Nakiamaa kohtaan.
Furuichi suuttuu Akiyukille koska tämä on hylkäämässä Harun ja tappaa Nakiaman, josta Akiyuki taas vetää pultit ja pistää hengiltä Furuichin, mutta siinä samalla Haru ei enään kestä katsoa menoa ja hyppää Furuichi ja Akiyukin väliin, tapattaen itsensä.
Tai sitten vanhakunnon kolmiodraama, HaruxFuruichixAkiyuki.
Pojat taistelevat kumpi saa tytön.

Itseäni ehkä kiinnostaa miten tuo komentaja, jonka nimeä en nyt juuri muista, aikoo mennä läpi tämän kaiken.
Vielä enemmän Xam'd kiinnostavat.
Mutta joo, kunhan tässä lämpimikseni puhun.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Loka 05, 2008 22:28

Kaikki puhuvat Eureka 7:sta. No, myönnetään, vaikka en ole katsonut koko E7:aa, niin silti Xamdou näyttää siltä. Silti löydän itseni tekemästä jatkuvaa vertailua Nausicaän kanssa. Punahiuksinen prinsessahahmo, joka tekee koeputkikokeiluja ja puhuu erilaisten otusten hyväksymisestä? Check. Lentäviä juttuja? Check. Biologisia hirviöitä? Check. Hyljitty ryhmä, joka pystyy haistelemaan kyseisten hirviöiden perään? Check. Sota kahden suuren välillä ja siinä välissä joku pieni alue? Check. Jne. Jossain sanottiin, että Xamdoun maailma voisi olla Nausicaän maailma ennen 7 päivän sotaa. Jumalsoturit pystyy helposti kuvittelemaan sarjan orgaanisten taistelupukujen jatkeeksi. Eli jos Eureka 7 tosiaan muistuttaa tätä paljon muutenkin kuin ulkoasultaan, niin se muistuttaa myös Nausicaä ja siinä tapauksessa voidaankin ihmetellä, miksi en ole jo katsomassa Eurekaa.

Mutta itse sarjahan tykittää introsta lähtien kunnolla. Vaikka hahmot ja heidän kehityksensä on voinut arvata helposti etukäteen, ei se ole haitannut, kun he ovat kuitenkin hyvin miellyttäviä tuttavuuksia. Suuri tarina taustalla on vielä itselleni hämärän peitossa, mutta selvästi siellä jotain massiivista on tapahtumassa. Onneksi on kyseessä pitkä sarja, niin tilanteen kehittymiseen voidaan käyttää aikaa ja tutustua kunnolla hahmoihin samalla. Akiyuki ja Nakiamin suhde näyttää lupaavalta, samoin Harun ja Furuichin vaikea tilanne. Akiyukin kehittyminen on tähän mennessä hoidettu taidolla, eikä hänestä muodostunut rasittavaa valittajaa, kuten hiukan pelkäsin. Orgaanisessa puvussa heiluminen on ollut vähäistä, mutta varmasti tarkoituksella, koska sarjan sanoma on selvästi väkivaltaa vastaan, joten painotuksen uskoisi pitkälti olevan Akiyukin sinuiksi tulemisessa muuttuneen ruumiinsa kanssa. Sitten kun vastaus on löytynyt voidaan mäiskiä vähän vapaammin. Muista hahmoista salaperäinen upseeri Kakisu ja uusi tuttavuus Raigyou tuntuvat myös olevan kovia tapauksia. Muut ovat muuten vaan kiinnostavia ja hauskoja seurata. Maailma tuntuu toimivan, mutta olisin toivonut hiukan enemmän kartoitusta menneisyyteen. Nyt joutuu kärkkymään jokaista tiedonhiventä ja kokonaistilanne ei ole kunnolla hallussa. Ilmeisesti ei ole tarkoituskaan. Toteutus on virheetöntä: animaatio hyvää, hahmosuunnittelu kunnossa ja musiikki pelittää. Ei ole vaikea sanoa, mikä on ollut kesän paras sarja.

Mitä? Sanoin samat jutut kuin kaikki muutkin. Siinä tapauksessa muutkin ovat oikeassa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Xam'd: Lost Memories / Bounen no Xamdou

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ke Loka 08, 2008 10:46

Eureka ei itselle iskenyt yhtään, ei vaan jaksa taas yhtä sarjaa 12(?)-v pojasta, joka nousee tyhjästä, olkoon maailma mieleenkiintoinen vai ei. Xam'd sitävastoin... No, Xam'd on hyvä. Tykkään maailmasta, se on uskottava ja on mukavaa, kun ei (ainakaan vielä) ole ollut typeriä kömmähdykiä ja epäuskottavuuksia juonessa.

Mites muuten, jossain jakson 5 paikkeilla näytettiin, kun joku valkohiuksinen tyttö makasi vuoteella. Itse ainakin sain sellaisen käsityksen, että tämä oli se alun itsemurhapommittaja. Vaan kuinka on?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa