Golgo 13

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Touko 12, 2009 08:02

Vrykyli kirjoitti:Mutta vaikka tämä eka jakso niitä palleja potkiikin, niin jumaliste kyllä aika fakiiri saa olla, että 50 jaksoa tätä TV:stä tuijoittaa, jos todellakin sama kaava toistuu toistuu läpi sarjan.
20 jaksoa katsottuna nyt, ja täytyy kyllä nostaa hattua Golgo-tiimille koska sarja on *edelleen* pysynyt tasaisen mielenkiintoisena. Voi tietenkin johtua siitä että subbaustahti on mitä on, kun katsoo yhden jakson kuukaudessa ei ole hirveästi kyllästymisriskiä, mutta silti tuntuu ihmeelliseltä että noinkin yksiulotteisella päähenkilöllä ja yksinkertaisella konseptilla on saatu näinkin monta uniikkia tapausta jotka eivät juurikaan toista itseään. Tosin tiedä sitten kun vielä en ole päässyt edes sarjan puoleenväliinkään, mutta uskon kyllä että jos subbaajat jaksavat tehdä sarjan loppuun asti, jaksaa sen katsoa mikäli meininki ei latistu täysin.

DON'T STAND BEHIND HIM IF YOU VALUE YOUR LIFE

dididi dydydy didydidydidydiiii

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Touko 12, 2009 14:56

Pitänee mainita, että jakson 19 aaltotemppu oli jopa Golgon asteikolla jotain ihan tajutonta. Saa nähdä, tuleeko sarjassa vastaan vielä joku uskomattomampi suoritus, mutta epäilen kyllä sitä. Ehkä joku "Golgo käyttää Kuun vetovoimaa taivuttamaan laukaustaan vaadittavan millin miljardisosan osuakseen kohteeseen" voisi olla vielä ufompi. Madun kanssa voi olla samaa mieltä, että sarja jaksaa varioida teemaansa todella hyvin ja luovasti eikä kyllästymistä ole näköpiirissä.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Elo 12, 2009 17:58

Spoiler:
Jaksossa 22 Norio Wakamoto! Shit just got awesomer.

"A country sherriff in Utah is a sad step down from the Emperor of Britannia."

Just mainio jakso muutenkin, sarjan käsikirjoittajien on kyllä pakko olla animehistorian aliarvostetuimpia sankareita koska pelkästään nero pystyisi tekemään "golgo tulee-golgo tappaa-golgo menee"-formulalla noin vaihtelevaa ja mielenkiintoista kamaa. Toisaalta se nyt saattaa vaikuttaa että aika usein Golgo on vaan se taustalla vaikuttava voima joka aloittaa ja päättää jakson, mutta välissä tapahtuvat asiat ovat aivan itsenäisiä, nytkin se taisi heittää jotain kolme repliikkiä ehkä koko jakson aikana. "nälkä. haluan huoneen." "jäävettä, kiitos." "lähden.".

Ensi jaksossa LENTOKONE KAAPATAAN JA GOLGO SATTUU MATKUSTAMAAN JUST SIINÄ KONEESSA, sääliksi käy kaappaajia! Toivottavasti vaan subbaajat saisivat vähän kirittyä tota tahtia, kyllä Golgon seikkailuja kelpaisi katsoa useamminkin.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Tammi 16, 2011 19:48

Ja nyt, lähes kolmen vuoden jälkeen sain Golgon vihdoin ja viimein päätökseen. Pitkä aika ei sinänsä tarkoittanut sitä, että olisin kyllästynyt sarjaan, mutta Golgo ei vaan sellainen tyyppi, että siitä nauttisi maratoonina. Vaikka kaikki jaksot ovat periaatteessa samanlaisia (Golgo tappaa jonkun), niin koko sarjan ajan tuli vastaan kivaa variaatiota. Vielä kaksi viimeistäkin jaksoa jaksoivat vetää hihastaan jänniä valttikortteja.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Golgo toi sarjaan viileyttä potenssiin miljoona ja kaikki uhrit ja toimeksiantajat taas sitä syvyyttä, joka kantoi tämän 50 jakson ajan. Aina silloin tällöin tuli vastaan jaksoja, jolloin kasvatti naamapalmuja (esim. joku jakso joka perustui siihen että vahingossa lörpötettiin jotain kätisyydestä), mutta varmaan 90% jaksoista oli tiukkoja, hienoja, ajatuksiaherättäviä ja jättivät hyvän fiiliksen jälkikäteen. Olisi voinut katsoa enemmänkin, mutta toisaalta tämäkin oli hyvä annos.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 469
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Su Marras 29, 2015 16:23

Minä tutustuin Golgoon ensimmäisen kerran tänään The Professional -elokuvan kautta. Minulla ei ole leffasta oikeastaan mitään hyvää sanottavaa, mutta enpä taida kuulua kohdeyleisöön. Katsoin tämän lähinnä siksi, että tavoitteeni on katsoa mahdollisimman monta Osamu Dezakin ohjaamaa animea. Tästä näkökulmasta leffa oli ihan ok, sillä Dezakin jälki näkyi ja mukana oli hienoja kohtauksia (pidin erityisesti alkupuolella kohtauksesta, jossa Golgo saa tehtävän hautausmaalla).

Mutta elokuva oli kerrassaan käsittämättömän tylsä. Aiemmin tässä ketjussa on mainittu, että Golgo on persoonaton rekvisiitta, joka liikuttaa juonta eteenpäin ja eipä siinä mitään, mutta tällöin muiden hahmojen olisi sitten tarjottava jotain. Tässä leffassa oli muutama potentiaalisesti mielenkiintoinen hahmo, mutta he kaikki kuolivat ennen kuin heillä oikeastaan oli mitään merkitystä. Sekaan heitetyt yksittäiset tappotehtävät eivät olleet kiinnostavia ja alleviivasivat lähinnä sitä, että itse pääjuonikin oli niin tylsä, että mukana piti olla muutakin. Muuten ei varmaan olisi saatu kokonaista leffaa kasaan.

En tajua, miksi leffan loppupuolella piti tuoda esiin vielä kaksi uutta tappajaa, joita rummutettiin aivan uskomattomina, ja sitten Golgo tappoi heidät ihan tuosta vain. Olisivat ennemmin tehneet pidemmän ja näyttävämmän lopputaistelun Snaken kanssa, varsinkin kun ainakin minä inhosin häntä syvästi hahmona ja olisin voinut katsoa kauemminkin, kun häntä vedetään turpaan. Tuo oli ainoa taistelu/tappo, jossa minä olin katsojana millään tasolla mukana, sillä en vain yksinkertaisesti saanut mitään irti muista tehtävistä tai taisteluista. Tappaminen on ihan jees viihdettä, mutta tarvitsen mukaan jonkinlaisen tunnelatauksen. Golgosta se puuttuu täysin. Paras esimerkki oli kenties
Spoiler:
miten Golgo vain yksinertaisesti tappaa Pablon, joka ilmeisesti on hänelle joku kaveri/vanha tuttu, ja se siitä sitten. Ei sen kummempaa. Tämä kohtaus ei tuonut elokuvaan mitään.
Kerta kaikkiaan puuduttavinta animea, mitä olen ehkä ikinä katsonut. Queen Bee on varmaan vielä pakko joskus katsoa, mutta en kyllä pidä mitään kiirettä.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Noein 7/24]
Anime- ja mangablogini

Markera1992
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2017 15:22

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja Markera1992 » Ke Huhti 26, 2017 16:17

Minulla sattuu oleman Golgo 13 professonal movie Special Agent edition ja aika hullua menoa se kyllä oli. En sousittele sitä alle 18 vuotiaille, niin hullua se oli.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 33 vierailijaa