Golgo 13

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Golgo 13

Viesti Kirjoittaja madu » Ma Huhti 14, 2008 19:19

Mitä katsoin: Golgo 13
Mitä odotin: Rumia äijiä ampumassa toisiaan
Mitä sain: RUMIA ÄIJIÄ AMPUMASSA TOISIAAN

Kauden äijäsarjasta ei ole kysymystäkään, se kantaa nimeä Golgo 13. Jo promokuva hyppäsi kaiken moen ja homon keskeltä silmille, tämän olisi pakko olla jotain siistiä. Ja voi veljet jotta se oli.

Vaikutelmia ensimmäisen jakson perustella: Rumat pahat äijät lahtaa toisiaan. Äijistä rumin ja pahin on Duke Tōgō, "Golgo 13". Golgo 13:n rumuuden jokainen näkee silmillään, mutta pahuutta ei pahemmin perustella - äijä on vankilassa, ja se poimitaan sieltä erikoistehtävään kun joku toinen ruma paha äijä on kaapannut lentokoneen ja nyt tämä äijä pitää ampua. Golgo ottaa tehtävän vastaan, rumat äijät ampuvat toisiaan, ja voi jumaliste että on siistiä!

Sarja perustuu vuonna 1969 alkaneeseen samaa nimeä kantavaan mangaan, ja hahmosuunnittelu on napattu animeen suunnilleen suoraan tuolta 70-luvulta - bishiepojista ei olla vielä kuultukaan (ainakaan MIESTEN sarjoissa, Takemiyat sunmuut ovat tietenkin oma lukunsa) vaan äijät on veistetty rumista, miehekkäistä kivistä moottorisahalla. Artti on tosiaan mukavaa vaihtelua siihen, mitä on nykypäivänä tottunut näkemään, eikä se edes tunnu mitenkään ikääntyneeltä vaan istuu modernin animaation keskelle varsin hyvin.

Jaksoja tulee ANN:n mukaan tulemaan (ainakin) 50, mutta kyllähän tätä mielellään katsoo. Ainakaan ekassa jaksossa ei ollut mitään syvällistä, äijät vaan ampuu toisiaan, joten sarjan katsominen kysyy vaan kiveksiä, ei aivotoimintaa, joten tuplapituus ei haittaa ollenkaan. Lähdemateriaalia ainakin riittää, mangaa on melkein 150 tankon verran, nähtäväksi jää kehittyykö jaksojen kuluessa jonkinsorttista pidemmälle kantavaa juonta vai tappaako Golgo vaan äijiä tarpeen mukaan joka viikko; kumpikin kelpaa.

Tyhmää, miehekästä, väkivaltaista viihdettä, tätä animeteollisuus tarvitsi just nyt. Tämä on minun näkökulmani, kiva olisi kuulla mitä muut tykkäsivät.

ANN kertoo asioita animesta ja mangasta.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Huhti 14, 2008 20:07

Veikkaisin ettei kukaan Golgoon kehtaa mitään juonia alkaa väsäämään, kun mangakin on täysin episodinen. Ja malliesimerkki siitä, miten ratkaisu saadaan toimimaan hyvin - päähenkilö on usein esillä kaikkein vähiten, ja tapahtumien pääpaino on siinä miten kertakäyttöhyvikset ja -pahikset puuhkivat että Golgo tulee ja syö, uuh aah. (Ja sitten se tulee ja syö. Käytyään ensin köyrimässä huoraa. Rinse and repeat 50 jakson ajan.)

Animesovituksen budjetti vaikuttaisi olevan aika minimaalinen, mutta jälki tosiaan miellyttää silmää - vähäinen liike sopii fiilikseen ja CG on hyvällä maulla tehtyä. Päälle on vissiin vedetty jonkinlainen roskafiltteri, mikä vain edesauttaa tunnelmaan pääsyssä.

Loppuun hieman aiheeseen liittyvää luettavaa.
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ti Huhti 15, 2008 08:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Ryo Asuka
Viestit: 171
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 17:35
Paikkakunta: Jupiter ja äärettömän tuolla puolen

Viesti Kirjoittaja Ryo Asuka » Ma Huhti 14, 2008 20:09

Katsoinpahan tänään ekan jakson Golgo 13:sta ja kyllä se täytti odotukseni hyvin. Mukavaa saada tästä klassikosta viimein TV-anime.
- What makes you think she's a witch?
- Well, she turned me into a newt!
- A newt?
- [hetken hiljaisuuden jälkeen] ... I got better.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ma Huhti 14, 2008 22:05

Juu, G13 täytti odotukset hyvin. Itseasiassa tälläinen episodimaisuus tuntuisi ensimmäisen jakson perusteella (hui miten paljon analysoitavaa aineistoa) toimivan paremmin kuin kohtalainen G13 professional ja huonompi queen bee -leffa. Tulevia jaksoja täällä ainakin odotetaan innolla, vihdoinkin jotain vaihetelua.

Ja pakko kompata muutenkin ekaa viestiä, bonusta tosiaan siitä että miehet tunnistaa miehiksi, eivätkä he ole vain naisia ilman rintoja.

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Ma Huhti 14, 2008 22:14

Nykyisten työtehtävien takia tuo "räjäytän lentokoneen tällä kännykkäpommilla" -juonikaava herätti hieman hilpeyttä, mutta jos unohdetaan jonkinasteiset fakki-idiotismit, niin ensimmäinen osa Golgoa oli kyllä vallan viihdyttävä kaikessa kaikkeudessaan ja osa-alueissaan.
Turhia kierrelty ja vielä vähemmän selitetty. Tällaista tiivistystä olisi uusin Rambokin tarvinnut - turhaa aleta moraalista ja maailman pahuudesta lässyttämään.

Piirrosjälki, kuten todettua oli hemmetin karua, mutta lähdeteoksen huomioon ottaen eipä tuo pahemmin häirinnyt. Leveyttä riitti hartoiden koossa sekä kulmakarvoissa, sekä tällainen Bad Boys 2 tyylinen luotia seuraava kamera-ajo on aina tyylikäs. Tosin siihen varmaan sitten olikin puolet ajasta käytettykin ensimmäistä jaksoa väsätessä.

Mutta vaikka tämä eka jakso niitä palleja potkiikin, niin jumaliste kyllä aika fakiiri saa olla, että 50 jaksoa tätä TV:stä tuijoittaa, jos todellakin sama kaava toistuu toistuu läpi sarjan.

Mutta katsoo nyt.

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Viesti Kirjoittaja Indio » Ti Huhti 15, 2008 00:18

Jep, ei tässä vielä uskalla nuoleskella liikoja, mutta ensimmäisen jakson perusteella täytyy kyllä sanoa että hyvältä vaikuttaa. Retro on selvästi taas in.

Minusta kun jo nuo vanhat Golgo-leffat The Professional ja Queen Bee olivat omalla tavallaan mainioita, mutta tämä uusi sarja näyttäisi pesevän nuo muinaismuistot mennen tullen.

Jatkoa odotellen.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Ti Huhti 15, 2008 03:25

Henkilökohtaisesti olen vähän helvetin tyytyväinen tähän sarjaan, ainakin ekan jakson perusteella. Nappi otsaan ja kohti auringonlaskua. Verellä ei leikitty turhaan, ja piirrosjälki sekä animaatio näyttävät miltä pitääkin- karulta, ja hyvässä mielessä. Jakson ideana oli selkeästi kertoa katsojalle miten perkeleen kova jätkä Togo on, ja se sanoma välittyi kyllä selkeästi. Jään seuraamaan, ja kommentoin lisää kunhan sarjaa tulee enemmän.
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
Tagawari
Viestit: 97
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2007 19:20
Paikkakunta: Lappeenranta / Taipalsaari

Viesti Kirjoittaja Tagawari » Ti Huhti 15, 2008 16:00

Tosiaankin, mitäs tässä on enään sanottavana. Jakso pyhitettiin Togon kovuuden esittelyyn. Äijä tekee vaikka mitä mutta ilmekkään ei värähdä ;) . Hahmosuunnittelu ja animaatio vaikuttavat todella old schoolilta - hyvällä tavalla.

50 jaksoa? Huhhuh, noh, jos tässä jotain juonenpoikasta kehittyisi...
Hi Everyone Meet bunny
(\__/)
(='.'=)
(")_(")Help Bunny by Copying and pasting Bunny into your signature to help him gain world domination!

Avatar
sinivalas23
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 00:37

Viesti Kirjoittaja sinivalas23 » Ti Huhti 22, 2008 13:21

Harvemmin toimintasarjat iskee, mutta söpöilyn, angstailun ja fiilistelyn puute yhdistettynä tiukkaan meininkiin teki tästä kahden ekan episodin perusteella itselleni yllätyshitin. Mukavaa vaihtelua viime kauden dramatiikalle.

Raati suottelee, ainakin niille jotka lukivat pienenä Alistair McLeania.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Ti Touko 13, 2008 04:26

Ah, neljäs jakso oli taas odotetusti mainio. Tässä jaksossa Golgo puhui vielä tavallistakin vähemmän, ja body count taitaa olla korkein tähän mennessä. Vaikuttava sarja, ja piristää aina viikon alkua.
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja madu » Ma Touko 26, 2008 11:12

Kuusi jaksoa vyön alla jä täytyy sanoa että olen erittäin positiivisesti yllättynyt. Vaikka jaksojen peruskaava onkin ollut aina se sama - Golgo ampuu - niissä on kuitenkin ollut erittäin paljon vaihtelua, ja jokainen on ollut tuota ykkösjaksoa mielikuvituksellisempi.

Esimerkiksi tuossa kuutosjaksossa se ampuminen ei edes ollut pääpointti, vaan aseen alueelle salakuljettaminen ja alueelta poispääsy - Hitman-leffa olisi voinut ottaa Golgosta oppia.

Seiskajakson previkka sai minut paskomaan tiiliä - Golgon kohteena on VIULUNKIELI!!1

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja FreakyM » La Touko 31, 2008 20:15

Ja minkälaisen tiilen minä paskansinkaan, seiskajakso oli vielä paljon parempi kuin previkka antoi olettaa. Kaikille ansionsa mukaan, tuli selväksi kuka on oikeasti ammattilainen ja kuka ei. Ja jälleen kerran Golgo täytti sopimuksensa, ei enempää eikä vähempää.
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Kesä 29, 2008 22:48

Toisin kuin muut tähän ketjuun kirjoittajat en ollut mitenkään vaikuttunut Golgon ensimmäisestä jaksosta. Se esitteli Golgon tyylin, mutta mielikuvitukseton tehtävä ilman suuria haasteita tai mielenkiintoisia motiiveja lähinnä nukutti. Onneksi muutaman viikon jälkeen jaksoin ladata toisen jakson soittimeen. Siitä eteenpäin Golgo on ollut hienoa voittokulkua. Kuten madu tuossa ylempänä kuutosjaksosta totesi, juonet ovat mielenkiintoisempia kuin terroristisalamurhat: joskus uhri ihan muu kuin ihminen, joskus pakeneminen tappopaikalta on pääosassa, joskus tappo on helppo mutta uhri vaikeassa paikassa ja ennen kaikkea uhrit ja toimeksiantajat ovat kiinnostavia tapauksia. Olen kohtuullisen vakuuttunut, että jos sarja säilyy yhtä monipuolisena, ei 52 jaksoa ole yhtään liikaa kivinaaman seikkailuja.

Ainoa huoli tähän mennessä on Golgon naiselämä, jossa ei ole tapahtunut oikein mitään ensimmäisen jakson jälkeen. Kun yhdeksännen jakson vankila ilmestyi näkyviin, pelästyin jo, että Golgo on vaihtanut suuntaustaan ja yaoi-jyystöä on tiedossa ja äijien alkaessa öljytä itseään sain sydänkohtauksen, mutta onneksi kaikella oli kuitenkin onnellinen loppu. Ilmeisesti television sensuurisäännöt tekevät Golgon toisen harrastuksen harjoittamisen vaikeaksi, muuta syytä en keksi puutteeseen.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Su Elo 17, 2008 16:26

Ja sarja sen kuin jatkaa tappavan tasaista laatuaan. Loppubiisin ja sen mainion loppuanimaation menivät vaihtamaan, mutta eipä tuo olennaisesti haittaa, Paparazzijakso oli taas sitä samaa "Tuo mieshän on hirviö!"-tavaraa kuin aina ennenkin, ja on ehkäpä huonommasta päästä jaksoja. Toisaalta, seuraava jakso lupaa Sniper Duelia, ja vaikka lopputuloksen arvaamiseen ei tarvitse suuriakaan älynlahjoja, odotan jaksolta paljon.
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

TwoPartedMe
Viestit: 27
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 14:57

Re: Golgo 13

Viesti Kirjoittaja TwoPartedMe » Ma Elo 25, 2008 16:31

Itse en ole vielä yhtäkään kokonaista jaksoa katsonut, vain kohtia veljen olan yli hänen koneeltaan. Tiedän kuitenkin sarjasta melkolailla sillä veli ihastui sarjaan. En todellakaan ihmettele miksi. Ihastuin todella siihen, että piirustustyyli on koitettu pitää mahdollisimman samanlaisena kuin alkuperäinen Golgo 13, mikä on suuri saavutus tänä päivänä, kun niin vanhasta mangasta tekee tämän päivän animesarjan. Tulen taatusti vielä katsomaan sarjaa, sillä siinä on todella kiehtovia juonenkäänteitä miten Golgo selviää kaikista lavastuksista ynnä muista konlfikteista. Odotan innolla päivää, jolloin olen tämän hetkisten katsomisen alla olevien animesarjojen loppuun päässyt ja voin aloittaa Golgo 13 katsomisen. Onneksi koko sarja on poltettuna levyillä, joten kun seuraavan kerran kipeäksi tulen niin voin laittaa sen olohuoneessa pyörimään ja nauraa kurkku käheänä. :D
"Nousin kerran ylös portaita, tapaamaan miestä olematonta. Hän ei ollut siellä tänäänkään, toivon etten häntä näekkään."

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 43 vierailijaa