Legend of the Galactic Heroes

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Huhti 06, 2008 00:49

Synkän avaruuden syövereissä kaksi valtavaa avaruuslaivastoa kohtaa. Tulikomennot annetaan, valo täyttää pimeyden. Tuhannet ja tuhannet alukset katoavat räjähdyksiin vieden mukanaan sata kertaa enemmän sotilaita. Laivastojaan johtavat amiraalit tekevät päätöksiään uskomattoman vastuun painaessa hartioita. Vaikka asevoimat hoitavat taistelun, näiden ihmisten heikkoudet ja vahvuudet tulevat ratkaisemaan galaksin kohtalon. Tervetuloa Galaksin sankarien legendojen pariin!

Ensimmäinen sana, joka yleensä tulee mieleen, kun ajattelee Legend of the Galactic Heroesia (LOGH), on eeppinen. Tämä 110-osainen OVA-sarja kertoo kahden galaktisen valtion välisestä kamppailusta toisiaan vastaan. Preussilaiseen Saksaan perustuvasta Galaktisesta Imperiumista irtosi Vapaiden planeettojen liitto, joka uskoo demokratian voimaan. Edellinen pitää jälkimmäisiä kapinallisina ja jälkimmäiset edellisiä julmana diktatuurina. Tarina keskittyy seuraamaan kahta lupaavaa nuorta upseeria, Imperiumin kunnianhimoista amiraali Reinhard von Lohengrammia ja Liiton sotaa vihaavaa Yang Wen-litä. Luonteltaan he ovat toistensa peilikuvia, mutta strategian ja taktisen taidon puolella he ovat molemmat neroja, joten panosten kovetessa he huomaavat iskevänsä yhä uudestaan ja uudestaan yhteen, kun valtiot pistävät tulevaisuutensa heidän käsiinsä.

Minkäänlaisen kunnollisen juonikuvauksen kirjoittaminen sarjasta on täysin mahdotonta. Yoshiki Tanakan kirjoittamiin romaaneihn perustuva LOGH on käsittämättömän laaja verkosto poliittista ja sotilaallista vehkeilyä ja salaliittoja. Mille tahansa tapahtumalla on tarkoin määritellyt syyt ja seuraukset, kun useat eri valtaa janoavat tai idealismia seuraavat puolet yrittävät edistää asiaansa valtakuntien hallintokoneistossa ja armeijassa. Katsoja huomaa hyvin pian olevansa kuin kala verkossa ja halu saada selville, kuinka se ja se yksityiskohta tulee vaikuttamaan asioihin, on valtava. Yllätyksiä ei tapahtumista puutu ja olosuhteet muuttuvat jatkuvasti valtioiden käydessä läpi muutoksia. Asiat oppii nopeasti näkemään monesta näkökulmasta.

Toinen sarjan keskittymiskohteista on taistelu. Sotasuunnitelmat käydään huolella läpi ja strategiat selvitetään kokousten ohessa myös katsojille. Taistelut keskittyvät myös enemmän taktisten kuvioiden hiomiseen kuin räiskintään. Räjähdyksiä toki nähdään, mutta jännittävimmät hetket koetaan tuijottamalla nuolien liikkeitä näytöiltä. Kulissientakainen valtapeli kytkeytyy tähän tiukasti ja kaikilla päätöksillä on vaikuttimensa ja syynsä jossain suuremmassa kuviossa, josta itse päätösten tekijät ovat tietoisia tai sitten eivät.

Politiikkaa ja taistelua siis on tiedossa, mutta ei vain sitä. Mikä tekee LOGHista niin loistavan kuin se on, ovat hienosti luodut hahmot. Siirtämällä fokus pois rivisotilaista ja keskittymällä johtaviin saadaan sotakuvioihin loistava inhimillinen puoli mukaan. Kun sotakuvauksissa asiat nähdään nähdään rivisotilaan tasolta ja kasvottoman päällystön käskyt mennä kovimpaan paikaan tuntuvat järjettömiltä ja tunteettomilta, nyt päästään näkemään todella henkilökohtaisella tasolla, kuinka ne johtajat (poliittiset ja sotilaalliset) ovat vain ihmisiä, joiden päätökset syntyvät logiikan, kokemuksen ja tunteiden sekoituksena. Joskus ne osuvat oikeaan ja joskus väärään, ja hinta siitä on maksettava ennemmin tai myöhemmin. LOGHin valtavan henkilökaartin jäsenet toimivat aina uskollisesti luonteelleen ja on vaikea löytää yhtään huonosti perusteltua päätöstä. Vääriä ne saattavat olla, mutta minkä ihminen luonnolleen voi. Uskottavasti rakennetut hahmot saavat aikaan sen, että kun jotkut heistä väistämättä kuolevat taistelussa, haikeutta tuntuu helposti ja käden haluaisi viedä lippaan automaattisesti.

Kuorrutuksena näiden elementtien päälle on vielä heitetty filosofista pohdintaa siitä, mikä valtioista, hallituksista, ihmisistä ja näiden keskinäisistä suhteista ja vastuista. Onko oikein kannattaa mätää ja korruptoitunutta demokratiaa, jos vaihtoehtona on oikeamielinen autokratia? Pitäisikö toimia nykyhetken vai tulevaisuuden ehdoilla? Asioita heitellään ilmaan ja niihin vastataan usealla eri tavalla vastaajasta riippuen.

Ei sarja tietenkään virheetön ole. Välillä tuntuu, että juonta runtataan eteenpäin väkisin ja oudoilla käänteillä (juuri katsomani jakso 70 oli sellainen), tietyt aspektit maailmassa ovat vähän hankalasti nieltäviä (esim. standardi näkemys naisten asemasta hellan ääressä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tai kirveiden heiluttelu jalkaväen taistelussa) tai jatkuva dialogi/monologitulva alkaa puuduttaa. Mutta ne ovat vain pieniä yksityiskohtia höyryjyryn tavoin eteenpäin liikkuvassa tarinassa, joka on pitänyt minua tiukasti otteessaan jo 70 jaksoa eikä koukku tunnu irtoavan millään. Pelkästään kolmannen loppuanimaation näkeminen, sai hien kohoamaan otsalle. Mitä on tapahtunut, että tuohon päästään? Miksi Julian näyttää tuolta? Miksi se noita kuvia katselee? Aaargh.... Kun sarjan seuraaminen tuntuu historian kirjan lukemiselta, tulee sellainen olo, että mitä tahansa voi tapahtua eikä tapahtumia ole vain karsittu kokoon katsojien viihdyttämiseksi.

Loppuun haluaisin liittää kuvan, joka kuvaa sarjaa lähes täydellisesti:
Kuva

Galaksi on pelilauta ja pelaajat jättiläisiä. Mutta kuitenkin vain ihmisiä. Täydet suositukset niille, jotka haluavat bulkkiviihdettä vaativampaa katsottavaa.

ANN
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja Matti » Su Huhti 06, 2008 20:18

isokana kirjoitti:Minkäänlaisen kunnollisen juonikuvauksen kirjoittaminen sarjasta on täysin mahdotonta. Yoshiki Tanakan kirjoittamiin romaaneihn perustuva LOGH on käsittämättömän laaja verkosto poliittista ja sotilaallista vehkeilyä ja salaliittoja. Mille tahansa tapahtumalla on tarkoin määritellyt syyt ja seuraukset, kun useat eri valtaa janoavat tai idealismia seuraavat puolet yrittävät edistää asiaansa valtakuntien hallintokoneistossa ja armeijassa. Katsoja huomaa hyvin pian olevansa kuin kala verkossa ja halu saada selville, kuinka se ja se yksityiskohta tulee vaikuttamaan asioihin, on valtava. Yllätyksiä ei tapahtumista puutu ja olosuhteet muuttuvat jatkuvasti valtioiden käydessä läpi muutoksia. Asiat oppii nopeasti näkemään monesta näkökulmasta.
Taisit samalla kuvata myös BattleTechia. Enivei herätit mun kiinnostuksen. Elikkä anime perustuu romaaneihin... onko mitään muuta materiaalia tai kirjallisuutta (virallista tai muuten), mikä kuvaa historiaa, valtioitten ja armeijoiden kokoonpanoja yms.? (vertaus: BattleTechin lähdekirjallisuus: Field Manualit, Handbookit, Technical Readoutit yms.)

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Huhti 06, 2008 21:17

Matti kirjoitti:Taisit samalla kuvata myös BattleTechia. Enivei herätit mun kiinnostuksen. Elikkä anime perustuu romaaneihin... onko mitään muuta materiaalia tai kirjallisuutta (virallista tai muuten), mikä kuvaa historiaa, valtioitten ja armeijoiden kokoonpanoja yms.? (vertaus: BattleTechin lähdekirjallisuus: Field Manualit, Handbookit, Technical Readoutit yms.)
Herätit kiinnostukseni BattleTechiin. ;) Mutta LOGHin lisämateriaalista ei ole hirveästi tietoa. Wikipedia listaa ylimääräisiä tarinoita ja tarinaan perustuvia pelejä, mutta mitään "teknisiä" lisäosia ei ole ainakaan helposti näkyvissä. Universumin historiaa käydään läpi animen aikana muutaman jakson verran eli taustojen suurista linjoista pääsee kyllä selville nykyhetkestä sarjan aikaan asti. Epävirallisesti kirjallisuudesta ei ole sitäkään tietoa. Kunhan saan sarjan loppuun voi yrittää etsiä enemmän lisäinfoa, mutta nyt spoileripeikko pelottaa liikaa.


EDIT:
Ei jaksa spammata, lisätään tähän viestiin. Tuli vastaan yksi nätisti pohjustettu ja esitetty kysymys viime jaksoissa. Eli Allianssin upseeri kieltäytyy tulemasta Lohengrammin alaisuuteen vetoamalla siihen, että vaikka Lohengrammista voisi tulla hyvä ystävä, tätä ei voisi tapahtua, koska puolen vaihtaminen tarkoittaisi Lohengrammin alaisuuteen siirtymistä eikä todellista ystävyyttä sellaisesta suhteesta voi syntyä. Demokratian periaatteet kun vaativat, että ystävyys on tasa-arvoista. Upseeri ei kuitenkaan tiedä, että Lohengrammin ja hänen ainoan ystävänsä Kircheissin suhde on juuri tällainen herra-alainen -hierarkialle perustuva. Katsoja tietää taustat ja että Lohengramm ja Kircheis ovat ystäviä sanan todellisessa merkityksessä (yaoi-parittajilla olisi kyllä hauskaa tämän sarjan kanssa...). Samalla katsoja muistaa, että muutama jakso takaperin Yang Wen-lille oli ilmoitettu, että hänen suojatiltaan Julianilta puuttuu aloitteliaisuutta, koska hän suorastaan palvoo maata Yangin jalkojen alla.

Joten mitä pitäisi ajatella? Itsekin demokratian lapsena olen tottunut ajattelemaan ystävyyttä kahden samanarvoisen yksilön avulla, mutta kun ajattelee Lohengrammin ja Kircheisin suhdetta, tämä määritelmä tuntuu ahdasmieliseltä ja rajoittuneelta. Ystävyyttä varten ei tarvitse hajoittaa yhteiskunnallisia raja-aitoja, vaan se hyppää niiden yli. Samalla esitetään, että vaikka ystävyydellä olisi kaikki mahdollisuudet olla tasavertaista, se saattaa silti liikkua kohti epätasa-arvoista asetelmaa ja pysyä silti ystävyytenä.

Juuri tällaiset aivotoimintaa stimuloivat ja vastakkaisia arvoja esittävät kohdat saavat sarjan maistumaan niin hyvältä kuin se on. Katsoessa pitää olla aina valmiina kyseenalaistamaan omat käsityksensä asioista.
Viimeksi muokannut isokana, Ma Huhti 07, 2008 10:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Ma Huhti 07, 2008 08:10

www.logh.net :issä oli aikoinaan hyvin kattava (ja hyvin spoilerit peittävä) kuvaus kaikeasta mahdollisesta LOGHiin liittyvästä, mutta sivusto on tällä hetkellä perinteisen muodon ja wikin välisen siirtymän tyhjyydessä.

Ja, omasta mielestäni Battletech ei ole mitään verrattuna LOGHiin. BTn alkuperäisessä historiassa oli kyllä hyvin samanlaisia piirteitä, lähinnä juuri sen takia, että siinä oli samaa historian tuntua mitä LOGHissa on jatkuvasti. Mutta tämän jälkeen BTn taustatarina onkin mennyt samantyyliseksi hahmo-pohjaiseksi saippuaoopperaksi mitä kaikki vastaavat nyt ovat.

Fanitan joskus vähän enemmän LOGHia tähän ketjuun, jos tuntuu siltä.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Huhti 07, 2008 11:24

Koska maanantaiaamuna ei töissä kumminkaan saa mitään hyödyllistä aikaiseksi, tapetaan aikaa ja esitetään se virallinen eriävä mielipide. Tosin sillä varauksella, että katsoin sarjaa viimeeksi lähemmäs 10 vuotta sitten.

Linnunradan sankareiden legenda on yksi suurimpia pettymyksiä, mitä olen koskaan nähnyt. Ongelma lienee ainakin osittain siinä, että fanipojat hehkuttivat sarjaa maasta taivaaseen ja oikealta vasemmalle. Suuren luokan avaruusoopperaa, jossa on eeppinen tarina ja kaikki ihan sikahienoa. Todellisuus ei sitten ainakaan omasta mielestäni ollut ihan etukäteisodotuksien arvoinen. Ei kai itse asiassa lainkaan.

Sarjaa katsoessa tuntui sitten siltä, että kaikki hahmot ovat idioottimaisia, yksiulotteisia karikatyyrejä, paitsi tietenkin sankarit kavereineen. Yhteiskunnat on kirjoitettu niin, että tekijät voivat lyödä niin autokratiaa kuin demokratiaakin kuin vierasta sikaa ja osoittaa kuinka molemmat ovat läpimätiä paiseita, joissa kaikilla menee huonosti paitsi johtajilla, jotka sortavat kansaa. Ja suuret sotajuonet ovat kuin teinien roolipelikampanjasta ja toimivat vain, koska kaikki paitsi sankareiden kaverit ovat täydellisiä idiootteja.

Eli huolimatta ties kuinka kauan jatkuneesta sodasta, on sotastrategia tasolla, jossa on suunnaton taktinen neronleimaus koukata oikealta, eikä suinkaan vasemmalta. Erään paikan valloitus ja sen ympärillä tapahtuva härdelli oli viimeinen naula sarjan arkkuun. Näin spoilereita välttämättä kyseinen juonenkäännehän meni kai jotenkin näin:
spoileri kirjoitti:
Tapahtuipa kerran avaruuslinnoituksessa:
"Olemme omia, auttakaa!"
"Totta kai autamme!"
"Olemmekin oikeasti rosenritter-kommandoja! Antautukaa!"
"Apua, rosenritter-kommandoja! Me antaudumme!"
Miehekkäästi kirveet kädessä tietenkin, koska kukaan ei käytä tuliaseita. Tai laserpyssyjä. Tai mitään.

Sarjassa oli kyllä potentiaalia, mutta naurettavat aivopierut ja huono toteutus vaan yksinkertaisesti estivät siitä nauttimisen.
- Jussi Nikander

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Ma Huhti 07, 2008 12:13

jtn kirjoitti:Ja suuret sotajuonet ovat kuin teinien roolipelikampanjasta ja toimivat vain, koska kaikki paitsi sankareiden kaverit ovat täydellisiä idiootteja.

Eli huolimatta ties kuinka kauan jatkuneesta sodasta, on sotastrategia tasolla, jossa on suunnaton taktinen neronleimaus koukata oikealta, eikä suinkaan vasemmalta.
Tämä on lähinnä ensimmäisen kauden ongelma. Lähes kaikki huonot sotilaskomentajat kuolevat siinä, ja loppusarjan sitten lähinnä nämä kovat tyypit tappelevat keskenään.

Sama pätee taktiikoihin; alussa ne ovat hyvin yksinkertaisella asteella, kun taas sarjan loppupuolella pitää katsoa jaksot useaan kertaan jos haluaa pysyä mukana siinä, mitä taistelussa oikein tapahtuu.

Oikeastaan tämä esittelymäisyys paistaa koko 1. kaudesta. Sehän tuotettiin lähinnä koko sarjan esittelyksi, ennen kuin loppusarjan tuotannosta oli vielä tehty päätöstä. Tämä näkyy esim. jaksojen episodimaisuudesta, satunnaisesta keskittymisestä mitättömiin sivuhahmoihin, maailman kuvauksesta kertojan kautta, etc.


Itselleni pelastava tekijä 1. kaudessa oli se auringon lähellä käyty taistelu. Muistan tuolloin alkaneeni oikeasti pitää tunnelmasta. Varsinainen rakastuminen tapahtui sitten joskus 2. kauden jälkipuoliskolla... Varmasti liian pitkä aika odottaa, jos alkupään jaksot eivät kiinnosta tippaakaan.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Viesti Kirjoittaja Matti » Ma Huhti 07, 2008 18:02

isokana kirjoitti:Herätit kiinnostukseni BattleTechiin. ;)
Oho! Ei ollut tarkoitus, koitin vaan esittää jotain vertailukohtaa... sori :?

Mutta oikeesti, pelin kotisivulta on hyvä lähtä liikkeelle. Jos infoähky käy päälle, niin osoitan suoraan tiedostoarkistoon ja suosittelen alkuun käymään läpi seuraavat ilmaiset PDF-tiedostot: House Davion Sourcebook, muut house-kirjat (Steiner, Kurita, Marik, Liao) ja pelin ilmainen sääntökirja. Jos tuonkin jälkeen tekee mieli lisää, niin sitten Fantsusta alkuun Introductory Box Set, tai jos pelaaminen ei kiinnosta, niin muutakin maksullista kirjallisuutta (mm. Sourcebookien päivitetyt versiot: Field Manualit ja Handbookit) ja romaaneja löytyy satamäärin.

MrBrown kirjoitti:Ja, omasta mielestäni Battletech ei ole mitään verrattuna LOGHiin. BTn alkuperäisessä historiassa oli kyllä hyvin samanlaisia piirteitä, lähinnä juuri sen takia, että siinä oli samaa historian tuntua mitä LOGHissa on jatkuvasti.
Viittaatko nyt BattleTechin ensimmäisen laitoksen (BattleDroids) aikuseen historiaan, jossa Star League levisi vasta 2800-luvulla ja Hesperus II:n merkittävin resurssi oli varaosavarastot?

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ma Huhti 07, 2008 19:24

jtn kirjoitti: Sarjaa katsoessa tuntui sitten siltä, että kaikki hahmot ovat idioottimaisia, yksiulotteisia karikatyyrejä, paitsi tietenkin sankarit kavereineen. Yhteiskunnat on kirjoitettu niin, että tekijät voivat lyödä niin autokratiaa kuin demokratiaakin kuin vierasta sikaa ja osoittaa kuinka molemmat ovat läpimätiä paiseita, joissa kaikilla menee huonosti paitsi johtajilla, jotka sortavat kansaa. Ja suuret sotajuonet ovat kuin teinien roolipelikampanjasta ja toimivat vain, koska kaikki paitsi sankareiden kaverit ovat täydellisiä idiootteja.

Eli huolimatta ties kuinka kauan jatkuneesta sodasta, on sotastrategia tasolla, jossa on suunnaton taktinen neronleimaus koukata oikealta, eikä suinkaan vasemmalta. Erään paikan valloitus ja sen ympärillä tapahtuva härdelli oli viimeinen naula sarjan arkkuun.
Allekirjoitan kaiken ylläolevan. Tarinassa tunnutaan pitkittävän liikaa päähenkilöiden välisiä juttuja ja sen takia juonen kuljetus on välillä hyvinkin outoa ja asioita unohdetaan, koska ne eivät sopisi menossa olevaan tarinaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita että omasta mielestäni LOGH olisi huono sarja, päinvastoin. Tämä sarja määrittelee vähimmäisstandardit ainakin sille, mitä pitää kutsua eeppiseksi avaruustaisteluksi. Lisäksi bonusta tulee siitä, että suurin osa hahmokaartista on aikuisia. *gasp*

Turha tästä on jauhaa enempää, tämä sarja on koettava. Sarja alkaa lisäksi sen verran hyvin, että jos sarja ei parin ekan jakson aikana nappaa niin silloin tietää että turha niitä loppuja 100+ jaksoa on katsoa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Huhti 07, 2008 21:37

jtn kirjoitti:Miehekkäästi kirveet kädessä tietenkin, koska kukaan ei käytä tuliaseita. Tai laserpyssyjä. Tai mitään.
Heikoin puoli LOGHin taisteluissa on tosiaan tuo jalkaväen toiminta. Eräässäkin taistelussa yhtä valtavaa tukikohtaa ei saatu vallattua, koska yhdessä kohtaa heilui mies kirveen kanssa eikä kukaan tuntunut saavan sitä aisoihin. Ei siinä mitään järkeä tuntunut olevan varsinkin, kun tilanne sitten laukesi erittäin lapsellisesti. Nuo haarniskat tuntuvat kestävät laserpyssyjä paljon paremmin kuin kirvestä.
jtn kirjoitti:Yhteiskunnat on kirjoitettu niin, että tekijät voivat lyödä niin autokratiaa kuin demokratiaakin kuin vierasta sikaa ja osoittaa kuinka molemmat ovat läpimätiä paiseita, joissa kaikilla menee huonosti paitsi johtajilla, jotka sortavat kansaa.
Siinä että molemmat valtakunnat ovat läpimätiä hallinnon puolesta, en näe suurempaa ongelmaa. Sarja ei kuitenkaan mollaa kumpaakaan puolta idealistisella tasolla, vaan toteaa, että huonosta hallinnosta kärsitään oli systeemi mikä tahansa. Ja sitten keskitytään muuttamaan näitä systeemejä. Eipä muutosprosesseissakaan päästä mihinkään suuriin yllätyksiin, mutta demokraattisen systeemi jähmeä ja turvallinen jatkuvuus ja autokratian herkkyys tulevat ihan kivasti havainnollistettua. Tietysti päähenkilöiden sotilastausta tekee kuvauksesta tietyllä tapaa puolueellisen, kun heidän suhtautumisensa oman hallintomuodon ja armeijan välillä idealisoitu jättäen Yang Wel-lin heikompaan asemaan.

Hahmojen idioottipoistumasta voin yhtyä MrBrownin kommenttiin, että Darwin opettaa ja typerykset katoavat nopeasti.

Kiitos Matille BattleTech-vinkeistä.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Huhti 08, 2008 12:57

Onhan se mainiota kasara(?) animea. Eeppistä scifia missä mitä vain voi tapahtua ja nuoret komentajat tekevät sen mihin vanhat äijät eivät pysty. Toki toisen osapuolen sankari on melkoinen bishounen kuten asiaan kuuluu. Ompa vaikea löytää huonoa tästä animesta varsinkin kun tuo jalkaväki toiminta muistuttaa Dunea ja WH40k:ta, joissa lähitaistelu on tärkeämpää kuin isot tykit.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja aurea » Ke Maalis 18, 2009 05:02

Kuulin, että Ginga Eiyuu Densetsun katsominen tekee pojista miehiä, miehistä suuria miehiä ja suurista miehistä vielä entistä suurempiakin miehiä, joiden paita repeää kun lihaksia pullistaa. Kun aloin katsomaan niin asenne olikin lähinnä "lol kahekskytluvun scifianimee", eikä ensimmäinen kausi mielentöntä vaikutusta tehnytkään, vaikka tykkäsin kyllä siitä paljon enemmän kuin odotin. Eniten nyppi jo ketjussa mainittu sotilaskomentajien tyhmyys, varsinkin Iselohnin komentajan suoritus oli useamman naamapalmun arvoinen.
Minulla on kuitenkin heikko kohta avaruusoopperalle joten en loppujen lopuksi antanut "pikkuasioiden" hirveästi häiritä, maailma ja sen hahmot kun kiinnostivat melkein heti ja hahmojen suhteen ei ole pettymään joutunut.
Toinen kausi sitten paransi jo huimasti ensimmäisestä kun taisteluihin tuli selvästi enemmän kaivattua Eeppisyyttä ja sotilaskomentajilla oli jo jotain korviensa välissä. Upeita käänteitäkin mahtui sekaan yksi jos toinenkin jotka pitivät mielenkiintoa tehokkaasti yllä ja toivon mukaan tekevät niin myös jatkossa.
Spoiler: ep 54
Tosin en muista kuuluiko Kircheisin kuolema ekaan vai tokaan kauteen, sen verran tiheä maratoni ollut, että raja hämärtynyt. Lohengrammin kehitystä ja tekemisiä seurannut kuitenkin mitä suurimalla mielenkiinnolla, vaikka onhan Wenlikin hieno mies.

Kolmannellekin kaudelle jatkan saman tien. Näyttäisi, että von Reuenthal aikoo seuraavaksi jotain.
Onhan tästä paljon ajattelemisen aihettakin saanut, mutta siitä puolesta en jaksa kirjoittaa kun isokana jo kaiken olennaisen sanonut.

Sarjan kokonaisjaksomäärää ajatellessa alkoi väsyttämään tyyliin "jaksaakohan tätä", mutta erittäin tyytyväinen olen, että tutustuin. Puolet takana ja jos toinen puoli ei tästä huonone, niin parhaita sarjoja mitä on vuosiin tullut katsottua. Suosittelut myös täältä.
Ja Lohengramm on kova jätkä. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun melkein fanitan miespuolista hahmoa.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja Matti » Ti Heinä 13, 2010 21:23

Mietin tässä että mitä animea ostaisi seuraavaksi ja muistin olleeni kiinnostunut tästä. Tarkistin Wikipediasta ja...
Wikipedia kirjoitti:Neither the novels, anime, nor manga have been released officially in the English language. However, there have been English fan translations.
Onko tilanne yhä tämä? Miten on suomenkielisyyden laita? isokana, miten sinä olet animea katsonut?

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Heinä 13, 2010 21:53

Matti kirjoitti:Mietin tässä että mitä animea ostaisi seuraavaksi ja muistin olleeni kiinnostunut tästä. Tarkistin Wikipediasta ja...
Wikipedia kirjoitti:Neither the novels, anime, nor manga have been released officially in the English language. However, there have been English fan translations.
Onko tilanne yhä tämä? Miten on suomenkielisyyden laita? isokana, miten sinä olet animea katsonut?
Ei tällaselle ole eikä tule virallisia käännöksiä. Katso fansubeja, tai osta suoraan japanista ilman tekstityksiä. Suomenkielisyydestä ei voi edes haaveilla...

Taitais sitäpaitsi tulla snadisti hintavaksikin, kun 110 jaksoa lyödään boksiin. Muistan kuulleeni huhuja yli 200€ hinnoista, mutta se taisi olla bluray.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Ti Heinä 13, 2010 22:02

LOGH on aito "indie" -anime. Se tehtiin aikoinaan japanissakin vasta, kun tarpeeksi suuri määrä ihmisiä oli suostunut ennakkotilaamaan sarjan.

Englanninkielisestä julkaisusta oli puhetta joskus ennen vuosituhannen vaihdetta, mutta silloinkin ajatuksena oli kerätä lista ennakkotilauksia ennen tuotantoa. Koska tuon jälkeinen animen nousukausi länsimaissa on sittemmin kääntynyt jo laskuun, epäilen että LOGHia ei tulla koskaan näkemään virallisena julkaisuna muilla kielillä.

AFAIK.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Legend of the Galactic Heroes

Viesti Kirjoittaja Matti » Ti Heinä 20, 2010 16:44

Aloin sitten omatoimisesti etsimään mistä tätä sarjaa voisi tilata. Amazonin japsisaitilla (http://www.amazon.co.jp) näyttää olevan tarjontaa. Perussarja näyttää olevan paketoitu neljään isompaan laatikkoon (DVD) ja hinnat... yli 40 TUHATTA jeniä! €uroissahan tuo tekee reilusti yli 300! (1 € = 111,50 ¥)

Yksittäiset DVD:t on huomattavasti halvempia, mutta niitä saa kerätä reilusti yli 20 kpl että saa sarjan kasaan. Ja niilläkin on kappalehintaa useita tuhansia jenejä... eli €uroissa ja dollarei$$a yhtä paljon kuin mitä ihan uusi englanniksi tekstitetty Slayers Evolution-R maksaa Amazon.comissa.

Selevä! Onko saatavissa muualta järkevämmillä hinnoilla?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 34 vierailijaa