Fairy Tail

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Su Maalis 23, 2008 13:40

En löytänyt kyseistä keskusteluaihetta, joten siksi ajattelin tehdä^^ Tosin jos tämä nyt jossain piilossa sattuu olemaan, niin kai se sitten *nipsis napsis* laitetaan.

Mutta mutta, Rave mangan tekijän Hiro Mashima toinen manga, Fairy Tail.
http://www.animenewsnetwork.com.au/ency ... hp?id=6872
Itse tutustuin sarjaan ihan pari päivää sitten ja rakastuin tähän ^.^
Tässä piirustustyyli on hyvin samanlaista mitä Rave sarjan lopussa, mutta jotenki enemmän alkaa näkyä One Piece tyyliä. Se vähän harmittaa, koska tuntuu vähän siltä, että hän matkisi -.-
Mutta mutta, ihana tämä naispäähenkilö Lucy ja se kisu! >< (mikä olikaan kisun nimi?)
Hmmhmmhmm....Mitähän tästä sanoisi vielä...Noh, enpä sano enää enempää, vaan haluankin, että te jotka olette myöskin kyseistä sarjaa seuranneet/seuraavat mielipiteenne, kiitos.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ma Maalis 24, 2008 16:11

Ensin jotain niille, joita kiinnostaisi tietää: Mikä Fairy Tail? Mistä se kertoo? Jos moisia henkilöitä jostain löytyy...

17-vuotias Lucy Heartphilia on maagi, joka on lähtenyt kotoa liittyäkseen maagikiltaan. Ihan mikä tahansa kilta ei tyttelille kelpaa, vaan sen olisi oltava paras, ainakin Lucyn itsensä mielestä. Näin ollen Lucy on erittäin kiinnostunut yhdestä maan vahvimmista killoista, Fairy Tailista. Matkallaan Lucy törmää Natsuun, poikaan, joka etsii henkilöä nimeltä Igneel ja päätyy lopulta vahingossa tämän pelastamaksi. Natsu kuitenkin tietää Fairy Tail-killasta hiukan enemmänkin. Fairy Tail-manga rakentuu magian, mätön, komedian ja varsinkin myöhemmissä chaptereissa myös fanservicen ympärille laajassa fantasiamaailmassa.Eipä Fairy Tail mikään maailman paras manga ole, ei edes varmaan top 20-listauksessani. Ei Fairy Tail tosin huonoimpiakaan sarjoja ole. Jos vaan Mashima olisi ajatellut hiukan enemmän aivoillaan alapäänsä ja viinan sijaan, tässähän voisi kyseessä olla nyt hyvinkin mahtava julkaisu. Mielipiteeni tästä ovat kuitenkin erittäin ristiriitaiset, kuten koko Fairy Tail itsekin on, sopivaa.

Ensimmäinen chapteri aloittaa koko homman erittäin, sanoisinko, tylsästi. Lucyn ja Natsun pakonomainen tutustumisseikkailu olisi saanut oikeastaan kokonaan joko jäädä pois tai se olisi saatu ainakin suunnitella alusta asti uusiksi. Nyt kun naamalle juoksi todella kliseinen ja tutunoloinen örvellys. Kakkoschapterin alku on sitten jo paljon parempi, mutta juuri kun Fairy Tailin väki alkaa kiinnostaa, hypätään Natsun, Happyn ja Lucyn mukaan varsin hömelöön sekoilutehtävään. Muutenkaan koko skene ei ole liikkunut oikeastaan metriäkään mihinkään nykyisten lähes 80 chapterin aikana. Väki ainoastaan tekee questejään ja silloin tällöin hiukan viitataan henkilöiden menneisyyteen, mutta mitään suurempaa juonta ei ole vielä taustalta paljastettu. Tämänhetkinen Tower of Paradise-arcci saattaa paljastua vielä parhaaksi tarinaksi tähän mennessä, mutta viekö se kuitenkaan juonta eteenpäin? Itse asiassa odottelen pikkuhiljaa jo jotain kunnollista takauma-arccia, ne kun tuntuvat olevan tässäkin tapauksessa paljon mielenkiintoisempia kuin nykyhetki.

Henkilöt ovat vaihteeksi mukavan mielenkiintoisia, mutta silti niitä ainakin alussa pitkälti väärinkäytetään. Miehet ovat vahvoja ja selviävät mistä vaan, vielä kaikkien ihmeeksi naisistakin on suurin osa hävyttömän vahvoja. Mutta. Ei se silti poista sitä tosiasiaa, että silti niitä hävyttömän vahvoja naisia pelastetaan, nöyryytetään ja riisutaan. Mashima on todellakin yksi suurimmista shounenmättöjen perversseistä. Myöhemmissä chaptereissa on niin hävytön määrä fanserviceä ja pervessiä sanailua, ettei enää oikein edes ymmärrä syitä. Suosion nostamiseksi kenties? Eniten mielenkiintoa kuitenkin loppujen lopuksi tuntuu lähtevän juuri naisista, ei pervoilun takia, vaan ihan puhtaasti persoonien ja historian takia. Kaikkein mielenkiintoisin tuttavuus tällä hetkellä on ylivoimaisesti Mirajane ja hyvänä kakkosena Erza. Gray on toisen sukupuolen edustajista se mielenkiintoisin ihan jo opettajansakin takia. Ensimmäisten noin 80 chapun aikana ei muuten ole tullut kenellekkään mitään jättipoweruppeja tai muuta noita pakkosupershounencräppiä, siitä suuret plussat.

Piirrostyyli on myös erittäin huomionarvoinen juttu. Raven ja FT:n alkuchaptereista nykyhetkeen piirrostyyli on muuttunut aivan hävyttömästi. Ensimmäisissä chapuissa tyyli oli aika yksinkertaisen ja tökön näköistä, myös suurta samanlaisuutta OP:hen havaittavissa, chapu 30 lähettyvillä tyyli oli taas paljon omanlaisempaa ja ilmeet parempia/pahempia, mutta haittana oli taas paluu paljon bugisemman oloiseen ja yksinkertaistetumpaan tyyliin. Nykyinen piirrostyyli näyttää taas sellaiselta kuin sen pitäisikin. Fysiikka on kunnossa, henkilöt ja maisemat yksityiskohtaisia, mutta kuitenkin selkeitä. Ilmeet ovat tosin osittain enemmän tai vähemmän liian typeriä ja pakolliset fanservicekuvakulmat aiheuttavat huvitusta, mutta ilmeisesti Mashima on lopultakin löytämässä sen ihan oman tyylinsä. On kyllä jo aikakin.

Koko sarjan idea on joka tapauksessa mielenkiintoinen. Jos Mashima olisi oikeasti ajatellut hiukan enemmän omilla aivoillaan ja edes hiukan koittanut välttää noita hävyttömiä jatkuvia jättikliseitä ja tutulta tuntuvia juonenkäänteitä, niin Fairy Tail olisi minunkin silmissäni aikamoinen hitti. Nykyisellään se on vain erittäin hyvää keskitasoa. Joka tapauksessa takaumat nostavat kuitenkin tasoa tässäkin sarjassa, joten niitä lisää. Paljon lisää ihan sitä kokonaissyvyyttä muutenkin, jokin suurempi juoni välillä olisi ihan mukavaa.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Chouji
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 19:11
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Chouji » Pe Huhti 04, 2008 08:35

Täähän on aivam loistavaa luettavaa. itse tutustuin tähän noin viikko sitten. mielestäni piirustus tyyli on hiukan kehittyneempää RAVEen verrattuna. ekaa kertaa kun näin sellaisen värillisen kuvan tästä, luulin että se oli Eiichiro Odan tekemä. Vielä kun tulisi tästä anime sarja niin se olisi unelma.
I will show you the power of the half finn

Teeny
Viestit: 32
Liittynyt: To Elo 30, 2007 23:13
Paikkakunta: LPR
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teeny » Pe Huhti 04, 2008 20:22

Hmm, olisin kiinnostunut tästä, mutta en ole vielä jaksanut tutustua, koska RAVE oli minulle niin suuri shokki. Noin samanlainen tyyli kuin Odalla.. huhhuh. Ehkä tämä on parempi kuin RAVE :)
Viimeksi muokannut Teeny, To Huhti 10, 2008 14:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » La Huhti 05, 2008 10:05

Chouji kirjoitti: ekaa kertaa kun näin sellaisen värillisen kuvan tästä, luulin että se oli Eiichiro Odan tekemä.
Samoin! Minäkin kun näin http://www.kefi.org/images/ftbn.jpg tuon kuvan, luulin, että ehkä One Pieceen tulee joitain uusia hahmoja O__o Otin kyllä huomioon tuon "Fairy Tail" tekstin, mutta luulin, että se on vain jotain mainostusta^^`

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Kkos » Ti Loka 13, 2009 09:06

Kuten sarjan fanit ovatkin huomanneet, Fairy Tail pyörähti käyntiin myös animena.
Animesta vastaa A-1 Pictures, joka viimeaikoina on tekassut animeksi muunmuassa Kuroshitsuji sekä Kannagi sarjaa. Enemmän asiasta tarinoi ANN

Yhden nähdyn jakson perusteella animen piirrosjälki muistuttaa ilahduttavasti mangaa niin hyvässä kuin pahassa.
Jos jotain narinaa haluaa kaivella, niin värimaailma muistutti lähinnä 1970-luvun sisustuskatalogista kaivetulta.

Manga taasen aiheuttaa toistuvat deja vu olon mitä pidemmälle sitä lukee. Rave Master sarja jäi väliin, Monster Hunter Orage tuli tiirailtua läpi (tai mitä siitä jäi käteen muutenkaan) ja nyt Fairy Tail kasaa taas kaiken samojen kansien väliin ja ymppää aiempien kliseiden sekaan uusia kliseitä. Juonikuviotkin tuntuu olevan aiemmasta teoksesta tuttua. Toivottavasti sarja saisi jonkinlaisen piristyksen tarinankerrontaansa.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Solid » Ti Loka 13, 2009 21:15

Pyörähtihän se käyntiin, puhisten kylläkin.
Mangasta voisi kirjoittaa toisten, mutta otanpa nyt ensimmäisen osan animesta käsittelyyn.

Ensimmäinen asia, joka tuli naaman eteen prologin jälkeen oli OP, hyvin laimea sellainen. Osasta kuvista näki kuinka paljon kyseisen kuvan piirtäjää oli kokohomma kiinnostanut. Muutenkin jakson animaatio näytti siltä, että inbetweenit olivat välillä unohtuneet lisätä, tai budjetista ei ollut niihin varaa. Sarja kuitenkin näyttää Fairy Taililta, piti siitä tai ei. Mitä nyt avainkuva animaatio välillä särkee illuusiota. Ensimmäisen jakson kaupunki näytti kuitenkin hyvältä ja uskottavalta, eli designit toimi ja ne oli piirretty hyvin. Muistan pari vuotta sitten FT:n lukemisen aloittaessani jatkaneeni ykköslukua pitemmälle sen romanttisen näköisen kaupungin vuoksi. Onneksi sitten taistelun alkaessa animaatiokin näytti suht. hyvältä.
En tosin pidä näistä alkupään tarinoista. Ne ovat vielä huonompia kuin tulevat. Saatiinhan tästä ihan hyvä kuva siitä, millainen sarjan henki tulee olemaan, mutta eivät ole mieleeni.
Spoiler: Hauskuus alkaa
Hirviösaaren aikoihin alkavat tarinat joista tykkään lukea, mutta ei Grayn tarinan takia vaan suht. hauskan hirviö tarinan takia. En itse ainakaan osannut päätellä puolihirviöiden olevan hirviöitä, jotka on hypnotisoitu luulemaan olevansa ihmisiä. Tai jotain tuonne päin se oli. Siitä on kuitenkin parisen vuotta, kun olen tämän kaaren lukenut. Eiväthän FT:n tarinat ole missään välissä kovin omaperäisiä, mutta jokaisessa kaaressa tästä eteenpäin on aina hauskoja pikkujuttuja.
Ääninäyttelijät ovat aika nimekkäitä. Toivottavasti en ole ainoa, joka on ajatellut Natsulle samankaltaista ääntä kuin normi-shounen sankarilla, Luffylla tai Narutolla on. Yllätyin kuullessani Kakihara Tetsuyan valinnasta ja kokojakson ajan kuulin Simonia hänessä. Tosin, Lucy kuullosti eräältä jumalaiselta teinitytöltä, kun äänenä oli Hirano Aya. Toisaalta minusta on mahtavaa, että kuulen heitä. Tuntuu siltä kuin sarjan päähahmot olisivat Simon ja Haruhi. Grayn äänenä tulee olemaan Yuuichi Nakamura, joka ainakin minulle on tutuin Okazakina Clannadista, mikä myöskin on aika mahtavaa. Sayaka Ohara on tutumpi A-1 Picturesin aiemmasta tämän vuoden animaatiosta, Valkyria Chroniclesista, jossa oli äänenä Selvaria Blesille, kuten alkuperäisessä pelissäkin.
Äänien osalta en usko tulevani pettymään tässä sarjassa.
Spoiler: Tulevista äänistä
Varsinkin kun sarjan neljäs pääpomovastus Luxus (jos nyt Reitei Leonin laskee ensimmäiseksi...) tulee olemaan Konishi Katsuyukin ääninäyttelemä. Jos sarja sinne pääsee, niin luvassa lienee pikkuherkku, kun Kamina ja Simon taistelevat toisiaan vastaan.

Juu, fanipoikailen oikein kunnolla näiden ääninäyttelijöiden kanssa...

Avatar
Allu
Viestit: 683
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2005 16:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Allu » Ti Loka 20, 2009 21:24

Fairy Tail animesta...

Musiikit toimii, ääninäyttelijät toimii, piirtojälki on ihan jees. Sen lisäksi on ihastuttavan sekopäinen meininki. Tappelutkin toimisivat muuten, mutta ottaa pattiin hahmojen älyttömät Sailor Moon-posetukset. Toinen, mikä panee irvistelemään on KLISEISYYS. Tämä on hyvässä ja pahassa niin shounenia, kuin vain voi olla. Onneksi tiedän mangaa lukeneena, että tarina paranee edetessään.
This mystery is already on the tip of my tongue!

Avatar
daihj
Viestit: 10
Liittynyt: La Kesä 13, 2009 20:26
Viesti:

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja daihj » Pe Loka 23, 2009 14:08

Animesta:
Olen aika tyytyväinen kahteen ensimmäiseen jaksoon, tosin jotain Natsun ja muiden liikkeiden äänitehosteissa ei ollut sitä kuunnon ytyä, jotenkin oli hieman laimea. Nooh, mutta piirrosjälki on ihan hyvä. Lainatakseni Alucardia, olen hänen kanssaan samaa mieltä noissa älyttömissä Sailor Moon-posetuksissa ja kliseisyydessä.
i wanna tell something, but i'm not the monster.

Avatar
Ruu
Viestit: 47
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 13:03

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Ruu » Ma Loka 26, 2009 18:36

Katsoin kaksi ensimmäistä jaksoa Fairy Tail animesta ja kiinnostukseni heräsi siihen. Niiden kahden perusteella vaikuttaa ihan lupaavalta ja toivon että se vain paranee siitä eikä latistu.
Alucard kirjoitti:Tappelutkin toimisivat muuten, mutta ottaa pattiin hahmojen älyttömät Sailor Moon-posetukset.
Kuin suoraan apteekin hyllystä oikeat sanat! Juuri tuo sai pyöräyttämään silmiäni ja vähän alkoi epäilyttää että onkos tämä sitten tällaista posettelua paljonkin. Mutta sarja on minusta ainakin sen verran huvittava, etenkin toisessa jaksossa huomasin sitä olevan enemmän, joten aion seurata vielä hetken aikaa ennen kuin pystyy sanomaan lopullisen tuomion.
Niin ja itselleni tuli mieleen tuosta piirrosjäljestä hieman One Piece myös.
Ehkä jossain vaiheessa pitäisi tarttua myös Fairy Tail -mangaan, sillä jotkut ovat kuitenkin parempia sivuina kansien välissä kuin tv-ohjelmana.
"And since I am dead, I can take off my head to recite Shakespearean quotations."

Avatar
Unita
Viestit: 474
Liittynyt: La Syys 16, 2006 13:39
Paikkakunta: Vantaa

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Unita » Ke Marras 18, 2009 00:41

Kaverin kanssa ajateltiin että voisi vaihteeksi seurata jotain uutta tuoretta sarjaa ja päätettiin kokeilla Fairy Tailia. Sarja ei kuitenkaan ole vielä oikein vakuuttanut...

Hahmot vaikuttavat melko keskinkertaisilta ja kuten mainittu on, klisheitä käytetään vähän liikaa. Sarja on nyt kuitenkin alussa, joten eiköhän tätä seuraa ainakin vielä se kymmenen jaksoa niin että nähdään löytyykö minkälaista juonta/hahmokehitystä.
Ruu kirjoitti:
Alucard kirjoitti:Tappelutkin toimisivat muuten, mutta ottaa pattiin hahmojen älyttömät Sailor Moon-posetukset.
Kuin suoraan apteekin hyllystä oikeat sanat! Juuri tuo sai pyöräyttämään silmiäni ja vähän alkoi epäilyttää että onkos tämä sitten tällaista posettelua paljonkin.
Ditto! Erityisesti nyt kun on tämä kuudes jakso nähty.
Spoiler:
Meni hiukan yli hilseen tuo Erzan transformation sequence. Ei sovi kyllä ollenkaan tytön tyyliin, ei sillä että haluaisin moista muutenkaan nähdä koko sarjassa. The Knight -formi näyttää kyllä muuten varsin mielenkiintoiselta.

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Solid » To Marras 19, 2009 21:59

Kyllä ne hiukan sentään petraavat matkan varrella.
Spoiler: Visa, arvaa paranneltu puoli.
Kuva

Mikäli vastasit jotain muuta kuin oikea niin... hanki lasit. Niin!
Huumori välittyy yhtä hyvin kuin alkuperäisestä, mutta jäykältä ja rumemmalta näyttää (ainakin Erzan haarniskat ovat huonosti adaptoituneet). No, olkoon alkuperäisteos niiden vuoksi, tämä äänien ja... musiikin! Hyvää seikkailumusaa! Vahva puoli.
Posetuksista onkin jo märisty riittämiin. Toivottavasti tippuvat matkan varrella.

Avatar
Chouji
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 19:11
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Chouji » To Joulu 03, 2009 00:47

Animea on tullut katsottua ja oli mielestäni hieman pettymys. Äänet ja animaatio on ihan siedettävää mutta yksi asia minua kyllä harmittaa nimittäin: Taistelukohtaukset ovat mielestäni todella kankeita. Miksi taustan täytyy aina vaihtua, kun joku henkilöö tekee erikoisliikkeen. Olin ennen animen ilmestymistä kuvitellu tappelut hieman tyylikkäämmiksi ja vauhdikkaammiksi, kuten Narutossa ( Naruto vs Sasuke sen putouksen luona) tai One Piecessä ( kaikki tappelut) :evil:
I will show you the power of the half finn

Avatar
Bubble
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Helmi 24, 2009 15:50
Paikkakunta: Tuusula

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Bubble » Pe Tammi 08, 2010 18:45

Itse tutustuin sarjaan vähän aikaa sitten löydettyäni sen sattumalta.

Manga on minun mielestäni todella hyvä ja luen sitä oikein mielelläni. Hahmot ovat hauskat ja heidän seikkailujaan ja toilaulijaan jaksan seurata vaikkakin tiettyy rajaan asti, ja varmasti aina loppuun saakka :D

Anime-versio oli minullekkin suuri pettymys.
Chouji kirjoitti:Taistelukohtaukset ovat mielestäni todella kankeita. Miksi taustan täytyy aina vaihtua, kun joku henkilöö tekee erikoisliikkeen. Olin ennen animen ilmestymistä kuvitellu tappelut hieman tyylikkäämmiksi ja vauhdikkaammiksi, kuten Narutossa ( Naruto vs Sasuke sen putouksen luona) tai One Piecessä ( kaikki tappelut) :evil:
Olen täsmälleen samaa mieltä. Mangaa lukiessani ajattelin että jos tästä tehdään anime niin sen taistelukohtaukset tulevat olemaan todella mahtavia, mutta ei. Ja Alucard osui naulan kantaan niiden posetuksien kanssa. En ole animea ensimmäisen jakson jälkeen sen enempää seurannut...
You are my SOUL! SOUL!
いつもすぐそばにある
ゆずれないよ 誰もじゃまできない
体中に風を集めて 巻きおこせ
A・RA・SHI A・RA・SHI for dream

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Fairy Tail

Viesti Kirjoittaja Solid » La Tammi 09, 2010 17:40

Itselläni eivät odotukset ole olleet niin korkealla, että olisin pettynyt sarjaan. Ennemminkin, olen hiukan yllättynyt kuinka hyvin aika kuluu sarjan kanssa. Se on perusfantasiahounenin kestikastia, kliseet ja tunnelma hyvin käytössä. Sekä se surkea taisteluposetus. Oikeasti, kuka ajatteli, että posettaminen olisi hyvä taistelujen kuvaaja. Oikeastaan, ei varmaan kukaan. Ennenminkin ohjaaja mietti mitä tehdä näin pienellä budjetilla, ja heureka, tehdäänpä sellaiset posetukset joita voimme helposti kierättää taistelusta toiseen asettamalla vain eri vihun grillattava. Mutta mikäpä siinä, pidän Erzan aloitusposesta. Muut ärsyttävät senkin edestä

Mutta muuten tämä on ihan mukavaa. Kunhan vain päästään Phantomiin asti... toisaalta ainoa mitä tältä odotan on Luxus-arc.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 38 vierailijaa