Bamboo Blade

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Bamboo Blade

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Joulu 25, 2007 11:31

Bamboo Blade kertoo Muroe High Schoolin opettajasta, Kojirousta, joka toimii myös koulun kendo-kerhon ohjaajana. Kojirou lyö kaverinsa kanssa vetoa siitä, kumman tyttöjen kendo-joukkue on parempi. Jos Kojirou voittaa, tämä kaveri tarjoaa Kojiroulle vuoden sushit isänsä omistamassa sushi-ravintolassa. Kojiroulla ei muuten ole juuri lainkaan rahaa, joten vedon voittaminen olisi hänelle suuri onnenpotkaus. Niinpä Kojirou päättääkin koota vahvimman joukkueen päästäkseen herkuttelemaan sushilla.

Kun aloin katsoa tätä, en pitänyt tätä paljon keskivertoa parempana. Katselin tätä lähinnä koska ei ollut parempaakaan tekemistä. Viimeisimpien jaksojen myötä kiinnostus tätä sarjaa kohtaan on kuitenkin noussut ja nyt tämä on yksi lempisarjoistani tällä kaudella. En tiedä, miten paljon tuohon vaikuttaa sitten se, että lyhyemmät sarjat alkavat pikkuhiljaa jo päättyä.

Minä sain kuvauksesta sellaisen käsityksen, että tässä sarjassa kendo olisi pääosassa ja komedia sitten kyytipoikana, mutta kyllä se taitaa olla toisinpäin. Kendo on kyllä suuressa osassa, mutta kyllä tämä on enemmän komedia- kuin urheilu-anime. Sama pätee mangaan, ainakin siihen kohtaan asti, mihin olen itse sitä lukenut.

Pakolliset ANN-linkit: Anime ja manga

PS. En tiedä, onko ANN:n kuvauksessa väärä nimi vai onko se vain vaihtoehtoinen lukutapa tjms, mutta itse sarjassa puhutaan Kojirousta. Muistaakseni ANN:n Toraji Ishidakin on esiintynyt, mutta se taisi olla siihen aikaan, kun en tähän sarjaan vielä kiinnittänyt sen kummempaa huomiota, joten en muista, kenestä sitä nimitystä käytettiin.

PPS. Niin, haulla en löytänyt tällaista aihetta, joten jos sellainen on jo, niin älkää lyökö kovin lujaa, plz.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Bamboo Blade

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Ti Joulu 25, 2007 13:13

Olke kirjoitti: PS. En tiedä, onko ANN:n kuvauksessa väärä nimi vai onko se vain vaihtoehtoinen lukutapa tjms, mutta itse sarjassa puhutaan Kojirousta.
Kojirou on Torajin lempinimi.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Joulu 25, 2007 16:33

Lievästi sanoen tykästyin mangaan heti alkumetreistä lähinnä mukavan näköisen piirrostyyliin, älyttömän huumorin ja hullun menon takia. Itse asiassa koko sarja on täysin sekopäinen. Tarkemmin mietittynä juonessa ei varsinkaan ensimmäisissä volumeissa ole minkäänlaista järjen hiventäkään, eivätkä revittelyt piirrostyylissä ainakaan luo enempää järjellisyyden harhakuvaa. Vasta kolmannen volan lopulla alkaa tuntumaan kuin ruvettaisiin etenemään jonnekin. Ei haittaa kuitenkaan, eihän sillä kunnon juonella paljoa tee kun päätön sekoilu ja kendoilu on näin hävyttömän hauskaa. Hieno manga.

Anime ei taas tee oikeutta upealle mangalle. Jollain tavalla koko tunnelma on onnistuttu hukkaamaan eikä animaatiojälkikään ole yhtään Bamboo Blademaista. Myös laadullisista sekoamisista voidaan puhua siellä ja täällä. Eka jakso ja suuri osa muistakin kuitenkin on suht kaunista katsottavaa. Musiikki ei oikein nappaa, varsinkaan OP ja ED, vaikka ovatkin ihan ok ja meneviä. Henkilötkin tuntuvat olevan jotenkin väärällä tavalla seonneita ja ääninäyttelijät eivät ihan yllä parhaimpaansa. Animeadaptaatio on kuitenkin kaikista tyhmyyksistä huolimatta ihan ok-tasoa, mutta en suosittele mangaa lukeneille. Ilman alkuperäistä teosta anime voisi iskeä oikeastaan ihan kunnollakin.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Joulu 27, 2007 02:18

K8Skies kirjoitti:Animeadaptaatio on kuitenkin kaikista tyhmyyksistä huolimatta ihan ok-tasoa, mutta en suosittele mangaa lukeneille.
Vahvistetaanpa tätä lausuntoa mangaa lukemattoman näkökulmasta:

Ehkä hauskin anime, jota nyt seuraan. Minami-ke, Clannad ja Moyashimon saattavat välillä olla hauskempia kuin Bamboo Blade, mutta BB on tasaisesti tappavan hauska. Hahmot ovat juuri oikealla tavalla sekopäisiä: Toraji sekoittaa intohimoa, oman edun ajoa ja luuserimeininkiä hienosti, Miyamiyan musta vaihde tiputtaa lattialle joka kerta, Dan-kuniin yhdistettynä duo ylittää jo VX-kaasun tappavuuden (Miya+Dan+pyöräily+sivuvaunu = kouristuksia), Tamakin otakupohjainen Yuki Nagato -imitaatio kendolla höystettynä sulattaa sydämen ja Kirinon ylitsepääsemättömän positiivinen asenne piristää itseäkin. Yhdessä kendojoukkue muodostaa loisteliaan vitsikoneen, jota jaksaa seurata, eivätkä hahmot yksinäkään jätä kylmäksi (Tama+kauppa = kouristuksia).

Sarjan vitsit ovat myös hyvin ajoitettuja ja toteutettuja. Mieleen tulee välillä Yamato Nadeshiko Shichi Henge, vaikka samanlaiseen virtuoosimaiseen toteutukseen ei päästäkään. Animaation laadussa ei ole valittamista: normitasoa komediapuolella ja kendotaistelut tehty ihan mukiinmenevästi. ED-kipaleessa on taas legendaarista engrish-mongerrusta; ei ollut uskoa silmiään kun viralliset lyriikat tulivat mukaan.

BB tekee sen mitää lupaa: viihdyttää ihan ketusti. Suosittelen, syyskauden positiivisin yllätys.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Bore
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 24, 2004 11:02
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bore » To Joulu 27, 2007 02:40

Aloin seuraamaan Bamboo Bladea kaverin suosituksesta. Alku oli hieman nihkeää, koska aihe ei kauheammin innossanut mutta huumori ja mukavat hahmot veivät lopulta mukanaan. Mukavan kevyt välipala sinällään, mutta jotenkin sarja silti tuntuu hieman ontolta. Ehkä tarinan edetessä päästään parempaan suuntaan, mutta alun toistuvat sensein mahanmurinat sun muut alkavat äkkiä tuntua tylsiltä.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » La Tammi 26, 2008 19:48

Viidennentoista jakson loppu sai minut hieman pelkäämään, että onko tämä sarja ottamassa askeleen vakavampaan suuntaan. Onneksi pelkoni osoittautui kuitenkin vääräksi, ja touhu jatkui tuttuun tyyliin. Kuudestoista jakso oli hauska tuttuun tyyliin, mutta se tuntui kuitenkin lähinnä siltä, että sillä olisi pedattu seitsemännentoista jakson tapahtumia. Ja ellei jotain kamalaa tapahdu, seitsemännestätoista jaksosta olisikin tulossa tavallista parempi jakso, sen verran jännään paikkaan tuo kuudestoista jakso loppui. Tosin lopun seuraavan jakson esimulkoilu hieman laski cliffhangerin vaikutusta. Taman katse esimulkoilun lopussa oli kuitenkin niin hyytävä, etten malta odottaa seuraavaa jaksoa.

Konnista jäi vähän sekava vaikutelma. Vaikuttaisi siltä, että sabotointien takana olisi Konnin fanitytöt, eikä hän itse. Toisaalta taas neidin itsensä käytös on jo hälyttävän epäilyttävää, ja siksi tuntuu, että hän on kuin onkin itse mastermind kaiken takana. Tämä jää nähtäväksi.

Danin ihme-pyörimis-pääpusku oli mahtava. Hassua, miten alkujaksoissa pelkkä tämän nimen mainitseminen sai minut raivon partaalle, mutta nyt Dan rulettaa vähintään yhtä paljon kuin muutkin sarjan päähenkilöt.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Tammi 31, 2008 23:48

Jaksossa 15 tuli muuten mieleen, että vaikka sarjassa pyörii söpöjä tyttöjä yllin kyllin, niin ei tässä fanipalveluun tuhlata aikaa. Kerran muistaakseni kamera zoomasi Sayan rintoihin, mutta se oli enemmän outoa kuin palvelevaa. Ja kylpyläkäynti leikataan täysin pois! Käsittämätöntä mutta samalla hienoa. Tulee ihan Muteki Kanban Musume, jossa oli potentiaalia fanipalvelun puoleen, mutta se jätettiin kylmästi käyttämättä ja keskityttiin väkivaltaan ja komediaan.
Olke kirjoitti:Hassua, miten alkujaksoissa pelkkä tämän nimen mainitseminen sai minut raivon partaalle, mutta nyt Dan rulettaa vähintään yhtä paljon kuin muutkin sarjan päähenkilöt.
"We're one with the wind!" "Shaolin style!" Vähemmästäkin minut on hurmattu. :)
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
chibi-kagu
Viestit: 106
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 09:38
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja chibi-kagu » Pe Helmi 01, 2008 21:46

Bamboo blade on kyllä saanut miusta otteen :D. Hieno jälki, toimiva huumori, ja erilaisia hahmoja. Suosikkeina kyllä on Tamaki, myöskin Saya ja Miya-Miya kiinnostavat. Nyt olisi kylläkin kauhea hinku päästä harrastamaan kendoa :roll: (mutta kun ei saa järjestettyä kyytejä :()
She's not insane, she just sounds it. Gilmore girls.
MyAnimeList

Neiti takkutukka, lumpeenkukka, kompuroiva raitasukka.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » La Helmi 02, 2008 19:20

Tama.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ATOMIC FIRE BLADE!!!

Seitsemästoista jakso ja Tama oli mahtava. Mahtava. MAHTAVA!

Mitäs muuta tuossa jaksossa tapahtuikaan.. Satorin aiheutti naurunpurskahduksia olemalla oma itsensä, samoin Dan. Miyamiya taas sai Reimiltä hieman avustusta.

Lisäksi tätä jaksoa katsoessa tapahtui jotain, jota en olisi koskaan uskonut tapahtuvan Bamboo Bladea katsoessa. Minun tunnetilani kohosi nimittäin tavallisesta siihen, mitä se oli Gurren Lagannin viimeisiä jaksoja katsoessa. Oikeasti. Ja jos kuudestoista jakso loppui jännään paikkaan niin kyllä jäi tämäkin. Itse asiassa vielä jännempään, koska en spoilaantunut seuraavan jakson esimulkoiluakaan katsoessa.

Avatar
Tagawari
Viestit: 97
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2007 19:20
Paikkakunta: Lappeenranta / Taipalsaari

Viesti Kirjoittaja Tagawari » Ma Helmi 04, 2008 20:40

Jep jakso 17. oli kyllä todella kovaa settiä, ja jai kyllä todella jännään paikkaan. Kaikinpuolin hieno jakso, Tamakin ATOOMICCU FAIRO BEREIDU oli kuin suoraan Blade Bravereista(!). Huumoriakin oli sopivasti mukana. Olisin tosin toivonut että
Miyamiya olisi voittanut :/ Olisi ansainnut sen, mutta taas se hänen 'kaverinsa' (nimeä en muista) tuli häiritsemään.


Tämän vastajoukkueen kapteeni muuten muistuttaa hieman Ichimaru Giniä Bleachista, sekä ulkonäöltään että luonteeltaan.

Seuraavaa jaksoa odotellen.
Hi Everyone Meet bunny
(\__/)
(='.'=)
(")_(")Help Bunny by Copying and pasting Bunny into your signature to help him gain world domination!

Marimoo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 16, 2007 11:02

Viesti Kirjoittaja Marimoo » Ma Helmi 18, 2008 13:02

Muutaman jakson perusteella olisin sanonut että sarja on jokseenkin tylsähkö, mutta 17 jakson jälkeen pidän erittäin paljon. Hahmot tulevat yhä kiinnostavammaksi mitä pidemmälle mennään. Sarja on mukavan kevyttä katseltavaa eikä turhia suhdekiemuroita ole, eikä Bamboo Blade sellaisia tarvitsekkaan.
Sometimes I lie awake at night, and I ask, "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me, "This is going to take more than one night."

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Helmi 28, 2008 23:32

Ei Bamboo Blade voi tehdä mitään väärin. Ikävä edes ajatella, että kaikki tämä hupi loppuu kuuden jakson päästä. Koulujenvälisen kilpailun päätös sopi täydellisesti sarjan henkeen, Dan-kunin karisman kansainvälisyys yllätti, Otaku-Tama on niin söötti ja Shinaiderin tapaaminen toi jännitystä elämään. Kaikki hahmot ovat erinomaisen mukavia ja koko sarja vaan säteilee sellaista positiivista hupia ja elämäniloa, ettei tämä loskatalvikaan tunnu masentavalta. Jotenkin vaikea uskoa, että Miyamiyan ja Dan-kunin sohjoefekteistäkään ei jaksaisi innostua enää tässä vaiheessa, mutta niin hymy nousee huulille, kun kaksikko kohtaa. Huumorisarjojen kohdalla liikutaan jo lähellä kärkipäätä (ei sentään Fumoffua vielä päihitetä...).
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Su Maalis 09, 2008 11:19

Aijai, mikä cliffhangeri 22:nnessa jaksossa. Mielenkiintoista nähdä, miten käy. Bamboo Blade oli taas hetken aikaa siellä vähemmän kiinnostavien sarjojen puolella minun kohdallani, mutta tämän myötä kyllä ponnahdettiin taas siltä puolelta ykkössarjojen joukkoon.
Mielenkiinnolla odotan, miten Tama ottaa tuon häviönsä. En usko, että mikään täydellinen masentuminen olisi Taman kohdalla realistinen vaihtoehto, ennemminkin odottaisin jonkin sorttista tappelushounentyylistä tappion jälkeen entistä vahvempana huipulle nousemista. Sitähän tässä ollaan jo iät kaiket jauhettu, että Taman pitäisi hävitä ikäiselleen, ja että häviön jälkeen maailma näyttää erilaiselta.

Ja mitenkäs Kojiroun nyt käy? Turnauksesta taidettiin tuon myötä tippua pois, joten siinä meni sitten se kerhon menestys-oljenkorsi. Tai voihan niitä turnauksia olla tulossa lisääkin, mutta luulisi tuon olleen kuitenkin niistä kovatasoisin. Minä en hyväksy tälle sarjalle mitään "lol Kojirou erotettiin, mutta kerho jatkaa ja voi hyvin"-loppua, enkä varsinkaan sellaista loppua, jossa Kojirou erotettiin ja lisäksi kerhokin lopetti toimintansa. Tosin enpä minä tuollaisia loppuja tällaiselle sarjalle tosissani odotakaan.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Huhti 06, 2008 22:03

Nyt se sitten loppui. Kaksi viimeistä jaksoa olivat varsinaista pikakelausta, mutta ei se hirveästi haitannut. Kaikki tärkeät asiat käytiin läpi, kyyneleitä virtaisi ja katsojan huuli väpätti. Lopussa paluun tehnyt pikkubraveri oli piste iin päälle sarjassa. Toivottavasti avoimeksi jätetty loppu merkitsee uutta kautta joskus tulevaisuudessa, muuten uuden vastuksen kohtaaminen jäi vähän irralliseksi ja turhaksi.

Kokonaisuudessaan sarja oli hieno. Kaikki hahmot olivat hauskoja ja mahtavia enkä muista yhtään tylsää tai heikompaa jaksoa vaan tasaisen varmaa tulitusta. Vaikka Tamaki habituksineen ja otakuinnostuksineen oli puhdasta voittoa, niin lopulta kapteeni Kirino oli kovin kaikista. Hien ja kendon hajuinen omistautuneisuus sekä loistavan hömelö yhteispeli Sayan kanssa olivat kerrassaan hienoja. Miyamiya ja Dan-kun olivat huikein pari sitten ajanlaskun alun ja Yuuji hiljaisista sankareista hiljaisin. Syvemmällä puolella ei mitään maata mullistavaa ei tehty. Draama oli nopeaa, ongelmat ratkesivat helposti ja elämä oli kaikin puolin valoista. Turhia ihmissuhdesekoiluja ei sotkettu mukaan. Täydellisesti shinain kärjellä tasapainossa keikkuva sarja.

Ja eikun kaivelemaan esille paikallisen kendoklubin numeroa...
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
chibi-kagu
Viestit: 106
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 09:38
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja chibi-kagu » Ma Huhti 07, 2008 08:29

isokana kirjoitti:Nyt se sitten loppui. Kaksi viimeistä jaksoa olivat varsinaista pikakelausta, mutta ei se hirveästi haitannut. Kaikki tärkeät asiat käytiin läpi, kyyneleitä virtaisi ja katsojan huuli väpätti. Lopussa paluun tehnyt pikkubraveri oli piste iin päälle sarjassa. Toivottavasti avoimeksi jätetty loppu merkitsee uutta kautta joskus tulevaisuudessa, muuten uuden vastuksen kohtaaminen jäi vähän irralliseksi ja turhaksi.
Joo tuon pystyn komppaamaan täysin. Haluaa tätä lisää ehdottomasti! Ja no laitetaan varmuuden vuoksi spoileri suojauksetHah arvasimpas, että ne kaks uutukaista oli niiden veljiä...
She's not insane, she just sounds it. Gilmore girls.
MyAnimeList

Neiti takkutukka, lumpeenkukka, kompuroiva raitasukka.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa