Gundam 00

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Maveric
Viestit: 270
Liittynyt: Pe Marras 03, 2006 16:58
Paikkakunta: Inari/Ivalo

Gundam 00

Viesti Kirjoittaja Maveric » To Loka 25, 2007 20:18

Päätinpäs aloittaa Mobile Suit Gundam sarjan uusimalle osalle oman ketjun. Sarjaahan on esitetty vasta kolme jaksoa, ja neljäs pyörähtää ruutuun tuossa 27. päivä. Mielipiteitä, yleistä keskustelua Gundam 00:sta.
Tietoa:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=8190
http://en.wikipedia.org/wiki/Gundam_00

Tänään sain katsottua nuo kolme jo näytettyä jaksoa. Sarja tuntuu jotenkin erilaiselta verrattuna niihin Gundameihin joita olen nähnyt (Victory Gundam 2ep, Turn A Gundam 7ep, Gundam Wing koko sarja, Gundam SEED ja S Destiny, koko sarjat). Massatuotantomechat ovat nähtävästi vähän huonolaatuisempia (siis tekniikasta puhun) kuin edellä mainitsemissani sarjoissa. Ihmisistä en oikein vielä osaa sanoa mitään (jos osaan sanoa ollenkaan). Parhaaksi Gundamiksi nimesin jo ennen sarjan alkua Virtuen, joka vahvisti paikkansa tässä kun sain katsottua sarjaa. Lempihahmoa on hankala vielä tässä vaiheessa sanoa, kun hahmojen persoonallisuudet eivät ole vielä tulleet kunnolla esille.
I'm so friggin' lonely...
Tryin' to do a comeback!!
*hates winter sunlight*

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » To Loka 25, 2007 21:19

Sarjan tämänhetkisestä kolmijaksoisesta alusta sain hieman Full Metal Panic- ,Gundam Wing- ja 08th MS Team-viboja,toivottavasti jatkuu laadukkaana eikä detorioidu loppua kohti yhtä pahasti kuin Seed Destiny.Toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaan,ainakin tekninen puoli on kunnossa,kunhan Seedimäiseen kohtausten kierrätykseen ei sorruta sitten loppupuolella.

PS: Exian se käsiterä on yksinkertaisesti helvetin cool

Avatar
Maveric
Viestit: 270
Liittynyt: Pe Marras 03, 2006 16:58
Paikkakunta: Inari/Ivalo

Viesti Kirjoittaja Maveric » La Loka 27, 2007 23:50

Rontti kirjoitti:Toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaan,ainakin tekninen puoli on kunnossa,kunhan Seedimäiseen kohtausten kierrätykseen ei sorruta sitten loppupuolella.

PS: Exian se käsiterä on yksinkertaisesti helvetin cool
Todellakin, kohtausten kierrätys ei ehkä ollut kaikkein paras idea, mutta tuskin sitä enää tapahtuu. FullMetal Alchemistin ohjaaja, sekä tanssivat EVAt kohtauksen keksijä (korjatkaa jos olen väärässä) on ohjaajana. Hän tuskin antaa lupaa kohtausten uusiokierrätykseen.
Minusta Exian käsiterä ei ole siisti. Johtunee siitä, että itse keksin melko samanlaisen systeemin viime vuonna. Pidän enemmän Haron käytöstä Dynamesin apupilottina, ja muutenkin Dynames on "coolimpi" (Virtue on edelleen parasta antia).

PS. Mitä "detorioidu" tarkoittaa? Ei Google osannut vastata.
I'm so friggin' lonely...
Tryin' to do a comeback!!
*hates winter sunlight*

Avatar
Huhtis
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 20:43

Viesti Kirjoittaja Huhtis » Pe Marras 02, 2007 23:10

Tässä nyt 4 jaksoa katselleena voin sanoa, että noususuhdanteessa ollaan verrattuna siihen mitä Seed ja Destiny teki (=shitsux)
Hyvin mielenkiintoinen tapaus, huomaa kyllä että vaihtelua on luvassa siihen, mitä Gundam-sarjoilta yleensä on odotettu, vaikka Gundamit edelleen ovatkin vähän yybersupermechamaisia tappokoneita, ei sentään päästä Jeesus Yamatomaiseen juonihaxaukseen ja kuolemattomuuteen, vaikka edelleen kyllä harmittaa että massatuotantosuitit joutuvat näiden armoille, Union Flagit ovat piristävää vaihtelua GM hordeihin ja Tieren on rakkaudella tehty Zaku II-reinkarnaatio (toisin kuin ne kammotukset Destinyssä)
Kiinnostaa kyllä nähdä, kuinka Celestial Being aikoo hoidella asiat siinä vaiheessa, kun kaikki alkavat heitä vihata.

Ja saiko kukaan muu sellaisia viboja että se ekan jakson AEU:n pilotti on aivan selvä ORANGE ja Unionin Graham Acre vähän kuin A CHAR ?

Ei nyt vielä mitään lempihahmoja tässä vaiheessa osaa sanoa, mutta Lockon on kyllä kärjessä (siis nimihän on niin äijämäinen kun voi olla ja vaikuttaa olevan CB:n piloteista tällä hetkellä se järkevin)
Ja lempimecha? Mottoni on, Gundameja ei tueta ellei ne ole massatuotantomaataistelusellaisia, eli se on joko Union Flag tai Tieren, AEU Enact taas huokuu EU-byrokratiaa ja solidaarisuutta eli very no.
Pierce the heavens with your Union Flag!

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Helmi 21, 2008 22:35

Olihan tämäkin ketju jossakin. 00:aa on katsottu tässä 18 jaksoa. Sisällöltään ei mitään suuria yllätyksiä ole tarjottu: mechapilotit ovat samanlaisia epästabiileja kahjoja kuin ennenkin uusista psykopaateista puhumattakaan (Gundam Meistereista taitaa olla pula kuin tuollaisia traumaklimppejä täytyy palkata hommiin) ja virtaviivaistettu politiikka mechoilla on ihan mukavaa katseltavaa. Tosin Gundam ylivoima 18 jakson ajan alkaa jo hiukan puuduttaa. Juoni on yhä täysin hämärän peitossa ja jaksoja seuraa ihan innolla, jos niissä vaikka vihdoin selviäisi jotain.

Mutta se, miksi jaksoin tämänkin jutun kaivaa ylös, tapahtui 18 jakson lopussa:
Spoiler Meister kirjoitti:Kun Louise esitteli kädentynkänsä vastauksena Sajin sormukselle, niin tunsin jotain sydämeni syövereissä. Tragediaa Gundamissa niin, että se tuntui tragedialta? Uskomatonta mutta totta. En ole tietenkään katsonut kuin Seedin ja Destinyn, mutta niissä en jaksanut tuntea empatiaa oikeastaan ketään kohtaan. Mutta tuo kohtaus oli vain niin surullisen osuva, että isompikin kivenjärkäle liikahti. En ole ollut ainoa ihminen maapallolla, joka on ihmetellyt sarjaan täysin sopimatonta Saji&Louise&äiti-komediaa, mutta samantien kohtaukset loksahtivat kohdalleen, kun piti saada näyttöä uusien Gundamien pahuudesta. Tuskin minua olisi asia jaksanut kiinnostaa, jos parivaljakko olisi ollut täysin poissa kuvioista viimeiset 10 jaksoa tai rajoittunut Setsuna-interaktioihin. Nyt sitten odotellaan, että Celestial Being kutsuu Sajin työhaastatteluun, kun sopiva epästabiilisuus on saavutettu ja kostoretki alkaa.
Myös uutisotsikoissa: Graham Aker, katsonut liikaa Gurren Lagannia sunnuntaiaamuisin? Tarkoittaako tämä sitä, että Gurren Lagann -uusinnat pyörivät telkkarissa/holovehkeessä vielä 2300-luvulla?
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ke Helmi 27, 2008 10:47

Aluksi nuo kaksi vaikuttivat turhilta hahmoilta
, mutta tämä tragedia on tuonut heihin ideaa. Saas nähdä mitä siskon kuolema vielä tuo Sajiin kun hän saa tietää siitä. Ainakin yksi Gundam olisi vapaana CB:n varastossa, se mikä pelasti Setsunan. Nimittäin GN-000 O Gundam, jota ei ole flashbackien lisäksi nähtykkään.
moderaattorin editoima: Spoilerisuojat nostatettu
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Huhti 15, 2008 23:55

Ja annetaan sitten palkinto kevätkauden parhaimmista loppurähinöistä: Gundam 00. Olin vielä neljä jaksoa ennen loppua vahvasti sitä mieltä, että tulevaa toista kautta en katso. Mutta sitten alkoi tapahtua. Todistaa sen, että sarja kuin sarja on pelastettavissa tarpeeksi suurelle määrällä verta, räjähdyksiä ja järjettömiä yllätyksiä.
spoilers be here! kirjoitti:Trans Am ja Lockonin kuolema tuntuivat niiltä viimeisiltä nauloilta arkun kanteen. Ai että Gundameilla on ihmesupermoodi, jolla päästään kiipelistä? Tapatte sitten sen ainoan täysijärkisen ja mukavanoloisen maisterin ja jätätte kahjommat setvimään asioita? Saatte Feldtin kyyneliin? Kiitti, mulle riitti! Mutta toisin kuin luulin, tämä oli pelkkää alkusoittoa sille, että porukkaa pistetään lihoiksi oikein kunnolla. Kun tappaa tarpeeksi kauden aikana vaikuttanutta porukkaa, tulee lopusta väistämättäkin tehokas. Chris, Licht, Patrick, Lasse, Alejandro ja muut... kuolemanne tullaan muistamaan. Mr. Akerkin saatiin mättämään Flagillaan vihdoin ja viimein. Ikävä vaan kun matsi Setsunan kanssa jäi melko mitättömäksi. Mutta tuloksena vuosituhannen rumin naamari! Hurrah! Jakson lopun aikahyppäys oli kiva ja tuokiokuvat uudesta ajasta herättivät mielenkiinnon seuraavaakin kautta kohtaan.
Se ei ollut kaunista mutta kyllä se takamukselle potki. Hallelujah!

Ai niin, onko Lasse olevinaan suomalainen?
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ke Huhti 16, 2008 10:39

Ekan kauden lopetus oli kyllä kaikessa mainiossa räimeessään melko pettymys. Pirulaiset menivät kaiken muun pahan tapattamaan Lockonin! Ja pitikö se Christy mennä tappamaan myös. Loppu tosin jätti myös kysymyksiä tokaan kauteen kuten selvisikö Setsuna hengissä kun se vain nähtiin kellumassa Exiassa ja kuka tulee olemaan uuden Gundam 00:n pilotti.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Huhti 16, 2008 13:07

Mecha kirjoitti:Loppu tosin jätti myös kysymyksiä tokaan kauteen kuten selvisikö Setsuna hengissä kun se vain nähtiin kellumassa Exiassa ja kuka tulee olemaan uuden Gundam 00:n pilotti.
Nyrkkisääntö on se, että jos ruumista ei näy, kuolemaa ei tapahtunut. Selvisivät Ali ja Graham omista possahduksistaan, joten mitään syytä ei ole sille, ettei sarjan tähti voisi selvitä omastaan. Tietysti onhan se mahdollista, jolloin uusi tähti olisi Saji. Mutta ei Sajia oikein saa Gundamin kyytiin istutettua, kun ne pirulaiset teloivat Louisen. Joten uskotaan Setsunan eloonjäämiseen (ja pitäähän se Marinakin saada paritettua jollekin). Louisen esiintyminen Tierian kanssa oli muuten ehkä se suurin pommi, mitä lopun kuvakavalkadissa ilmeni. Tosiaan haluaisin tietää, miten se tapahtui. En edes tunnistanut Louisea ennen kuin Netistä(TM) luin. Ajattelin vain, että joku random-blondi ilmestynyt mukaan.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Ma Huhti 21, 2008 17:39

Tosiaan, 00 oli yllättävän katsottava, näin kaikki vanhat gundamitkin nähneenä. Seedin kierrätys, vanhojen kopiointi ja tajuton posetus oli poissa, tilalla politiikkaa. Angstaavat teinit olivat sentään tallella, pitäähän vuosikymmenien perinteitä kunnioittaa. Ongelmana oli ehkä se, että tarina pääsi vasta myöhemmässä vaiheessa hahmoihin keskittyneeseen draamaan, ja oli siihen asti aika kylmää.

Niin, ja se Thronen kolmikko oli kyllä ihan turha. Jos ne olisi jätetty pois, ja korvattu enemmän eri valtioiden pilottihahmoihin pohjautuvalla draamalla, olisi sarja toiminut huomattavasti paremmin. Toivottavasti toinen kausi toimii paremmin.


Niin joo, mecha ja isokana pohtivat toiseen kauteen auki jääneitä asioita... Perinteiden mukaisesti, nämähän on kaikki jo paljastettu lehdissä sun muissa. Pistänpä ulkomuistista vähän spoilereita, lukekoot ketä kiinnostaa.
Setsuna on elossa, ja on 00n pilotti.
1. Kauden vikan jakson epilogissa ei ollut Tieria, vaan naispuolinen versio hänestä. En nyt muista nimeä. Mikä lie klooni tai kyborgi. Ääninäyttelijänä tietysti Romi Paku.
Oli myös juttua, että Lock-On:in kaksoisveli päätyisi yhdeksi pilotiksi, mutta enpä muista oliko tämä huhu vai "fakta".
Enpäs nyt muistanutkaan enempää.

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ewyn » Ma Huhti 21, 2008 18:38

MrBrown kirjoitti:1. Kauden vikan jakson epilogissa ei ollut Tieria, vaan naispuolinen versio hänestä. En nyt muista nimeä. Mikä lie klooni tai kyborgi. Ääninäyttelijänä tietysti Romi Paku.
Hahmon nimi on Regene ja sen sukupuolta ei ole missään vahvistettu. Mikä lie klooni tai kyborgi - tosiaan, mutta tämähän pätee myös Tieriaan itseensä. Molempien pohjaksi on veikattu muuan Beatrice Eigeniä, joka ei ainoastaan näytä huomattavasti Tierialta/Regeneltä, vaan hänen nimensä on myös (vähän ontuva...) anagrammi sanoista CB Tieria Regene. Ja luonnollisesti CB niinkuin SORESTARU BEEINGU.

Avatar
Paleltuma
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2003 12:17
Paikkakunta: Lahti

Re: Gundam 00

Viesti Kirjoittaja Paleltuma » Ti Heinä 08, 2008 20:03

Hei beibet, tämä topic on aika paljolti kuollut mutta ei se mitn - herätetään se henkiin. Jos ei minkään muun takia niin koska elokuun Newtypessä tulee kuulemma olemaan infoa ja kuvia Gundam 00'n seuraavasta kaudesta. Jotain pientä on jo internetiin vuotanutkin (spoiler-varoitus, toivottavasti ilmiselvästi).

Eipä tässä muuta. En muista tiedä mutta itse en ainakaan malttaisi odottaa toisen kauden alkua ollenkaan, olen ihan tulisilla hiilillä. En muista milloin viimeksi olisin näin kovin kiintynyt sarjaan ja sen hahmoihin.

Avatar
Rakuen91
Viestit: 117
Liittynyt: Su Heinä 09, 2006 23:34
Paikkakunta: tampere

Re: Gundam 00

Viesti Kirjoittaja Rakuen91 » To Heinä 31, 2008 00:35

hmm pitänee ruveto tapittaan tuota sarjaa kun jotain ihme gundamia ei jaksanu kattoo ja gundam wingit on kattonut jo kuola noro lattialla. (Emo ja pitkälettisten poikien fani)
Cossaajan marinaa maailmasta ja Pukujen teosta:http://ananas-pukuilijanpivkirja.blogspot.com/

Deva säätöä -> http://www.Sesshofan.deviantart.com

Avatar
KillerMan
Viestit: 6
Liittynyt: Su Maalis 22, 2009 13:26

Re: Gundam 00

Viesti Kirjoittaja KillerMan » To Maalis 26, 2009 02:53

Mainio sarja. Animointi erittäin tyylikästä ja juonikin ihan perus hyvä. Henkilöhahmot vähän turhan latteiksi jääneet minulle. Innolla odotan viimeistä jaksoa vaikka pahoin pelkään että tässäkin on taas sullottu aivan liikaa tavaraa pariin viimeiseen jaksoon. Ja kuulun näköjään luultavasti vähemmistöön, mutta itse pidän kyllä Seed/destinystä enenmän kuin tästä. =P Toki tämäkin sarja mainio kuten aluksi totesin...

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Gundam 00

Viesti Kirjoittaja Mecha » To Maalis 26, 2009 14:25

Kakkos kausi toi sitten mukanaan oikein kunnolla yllätyksiä mikä lisää mielenkiintoa.
Spoiler:
Ensinnäkin Lousen käsi on taas kunnossa (vaikka ekan kauden lopussa sanottiin, että sitä ei voi enää kasvattaa takaisin kun ne tärkeät solut olivat tuhoutuneet kokonaan) ja tämä on nyt liittynyt UN/A-LAW joukkoihin siinä missä Saji on liittynyt Celestial Beingiin. Graham sai nyt sen perinteisen naamion, jota mies on nyt sitten se perus Char Aznable kopio mikä, joka Gundamissa on. Se venäläinen upseeri sitten meni ja kuoli, joten nyt Marie on sitten liittynyt Celestial Beingiin. Ja sitten vielä toki sekin seikka, että Maria Ishmaililla ei ole enää maata hallittavana.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa