Minami-ke

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Minami-ke

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Loka 16, 2007 15:41

Ikävä Potemayoa ja Lucky Staria? Älä vaivu epätoivoon, sillä "Viikoittaisen Moe-Annoksen™" tarjoilee tänä syksynä Minami-ke.

Kyseessä on siis taas kerran slice of life moella höystettynä, pyörää ei yritetä keksiä uudelleen. Ja mikäs siinä, tuskin perus moe-fani sitä haluaakaan, minä en ainakaan. Taas kerran kerrotaan pikku- ja vähän isompien tyttöjen jokapäiväisestä elämästä, eivätkä ne hahmotkaan nyt mitään niin mullistavia ole, "Kyynikko", "Hyper" ja "Isosisko" ilman sen suurempia erikoisuuksia näin pintakosketuksella.

Jotain tuoretta on kuitenkin heitetty mukaan - vaikka animaation jälki normaalisti onkin aika tasapaksua peruskamaa, moe-sarjoille pakolliset naamanvääristykset on tehty erittäin mielenkiintoisella tavalla. Yleensä kun nämä super-deformed-lähikuvat meinaavat sitä, että naama piirretään parilla viivalla, Minami-kessä mennäänkin SUPER-REALISTISEKSI (fun fact, vierailevana animaattorina näissä kohtauksissa on joku Bible Blackin takana olevista sedistä). Muutenkin animaation taso on mukavan laadukasta, ja välillä jopa TODELLA MAHTAVAA (varoitus, suht iso .gif). Kaikennäköisiä muita hauskoja yksityiskohtia on ripoteltu sinne ja tänne, omasta mielestäni ehkä hauskin on se, miten jokainen telkkarissa näkyvä uutislähetys keskittyy kansalliseen lannevaatefestivaaliin.

Hyvää kamaa, suosittelen jos moehömppä on mieleen.

Wiki & ANN-linkit mistä ei juuri mitään vielä löydy:

http://en.wikipedia.org/wiki/Minami-ke
http://www.animenewsnetwork.com.au/ency ... hp?id=8536
Viimeksi muokannut madu, Ti Loka 16, 2007 19:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Loka 16, 2007 16:16

No niin. Ilmaantuihan tällekin oma ketjunsa. Kiinnostuin tästä sarjasta sen promokuvan nähtyäni. Täytyy sanoa, että onneksi näin sen kuvan. Tämä on kahden jakson perusteella yksi tämän syksyn parhaimmista sarjoista. Kanan ja tämän luokalla olevan jalkapallopojan suhteen "kehitys" tullee olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Myös OP:ssa on sitä jotain, joka vetoaa minuun. En vain ymmärrä, että mitä.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Loka 16, 2007 16:32

Slais-of-laiffia komedialla höystettynä(tai toisin päin) on jälleen tarjolla. Pakkohan tätä on katsoa, sen verran lupaavalta tuo ensimmäinen jakso vaikutti. Tuo kasvojen lähikuvien ylirealistisuus on aika erilainen, mutta toimiva veto, joka itsellä ainakin aiheutti välittömän "tämähän on Lucky Star, mutta päinvastoin!" -reaktion. Kolmen siskoksen yhteiselämä on aihe, josta on helppoa vetää huumoria ja draamaa, joten odotukset ovat korkealla.

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ti Loka 16, 2007 17:06

Ensimmäinen jakso ainakin kolahti tosi lujaa. Huumori oli sellaista hauskaa ja ymmärrettävää, mutta moe jäi mielestäni hieman sivuun vaikka ihan hyvää vaan niin. Lucky Star osoitti että väkisin väännetty moe-service ei vain toimi. Oikea moe on jotain aivan muuta kuin moe-estetiikkaa ja kaavamaisia hahmotyyppejä, mutta tämä debaatti ei kuulu aiheeseen.

Eniveis, sisarusten touhu vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella todella hauskalta seurata ja tätä kyllä katsoo ihan mielellään. Mieleen tulee ennemmin kyllä Ichiho Mashimaro kuin Lucky Star.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Loka 16, 2007 19:03

Tässä muuten parempi linkki ANNiin. Tuo Madun linkkihän on tosiaan ensi vuoden alussa tulevaan Minami-ken jatko-osaan.

Alun perinkään eivät omat odotukset kovin korkealla olleet tämän suhteen, kun manga nyt on ja on aina ollut hiukan aneeminen. Tämän lisäksi mangassa on yritys hiukan liian kovaa ja monet jutuista menee enemmän tai vähemmän ohi, yli tai hukkaan.

Animessa setti näyttää kuitenkin pysyvän paljon paremmin kasassa, ehkä lähinnä siitä syystä että musiikki, äänet ja värit paikkaavat paljolti aneemisuuden piiloon. Monet jutut tuntuvat ja ovatkin huomattavasti katsojaystävällisempiä eli selvempiä kuin mangassa. Johtunee samoista tekijöistä kuin edellämainittunakin. Henkilöt toimivat edelleen, vaikka kauhukolmikosta ainoastaan Chiaki on sellainen, joksi hänet kuvittelin mangan perusteella. Toiset kaksi on viety paljon jyrkemmästi äärilaitoihin persoonallisuuksiltaan ja olemukseltaan. Muut henkilöt on myös venytelty hiukan kuka mihinkin suuntaan, mutta siitä ei oikeastaan ole haittaa kenellekkään. Se saattaa olla jopa lähes parempi ratkaisu, kun miettii miten paljon sivuhenkilöt saavat ruutu/juoniaikaa.

Tekninen toteutus on tosiaan sitä keskitasoa. Aika mitäänsanomatonta, mutta suht laadukasta kuitenkin. Musiikit ovat samaa tasoa, eivät huonoja, ED on sen sijaan on hiukan parempaa kuunneltavaa. Ei mitään päätähuimaavaa soundia, mutta helppo ja hauska menevä kappale. OP. Taas. On. Hirveä. En tiedä mikä menneisyyden trauma tässä mahdollisesti on takana, mutten pysty kuuntelemaan ja katsomaan alkuvideota lainkaan. Varsinkin sivuista syöksyilevät "JOU" "JEAH" -chibit tappavat aivosoluja.

Kokonaisuutena voittanee alkuperäisen manga-version liikkeen ja äänen takia, mutta eihän kyseessä kuitenkaan huono sarja ole. Ei vaan oikein osu omalle kohdalle. En oikein hirvittävästi pitänyt Ichigo Mashimarostakaan, niin ei tämäkään varsin samanoloisena oikein iske. Coharu Sakuraba osaa ns. "peitellyn" eccheilyn ja fanservicen varsin hyvin, kuten Kyou no Go no Ni osoitti, mutta tästä sitä ei niin hirvittävästi vaan löydy. Ehkä se on se mikä jättää Minami-ken pois omilta toplistoilta. Tai se, ettei tälläinen tyyni ja rauhallinen elämänkuvaus oikein jaksa kiinnostaa vähäisillä visuaalisilla herkuilla. Täytyy silti katsoa, mutta silloin kun on aikaa. Voihan tämä vielä parantua.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ti Loka 16, 2007 19:03

Moesta en tiedä, mutta Sketchbook-animen osoittauduttua olevan liian Aria ja liian vähän Azumanga suuntaan komediantarpeeni tällä kaudella Minami-ke'n puoleen. Erityisen omaperäistä, erilaista, mieleenpainuvaa tai muuta jännäähän eivät sarjan huumori ja tyyli toki ole, mutta Kana on melkein yhtä cool kuin Ichigo Mashimaron Miu ja nauruja sentään irtoilee astetta satunnaista useammin.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Loka 16, 2007 19:10

K8Skies kirjoitti:Varsinkin sivuista syöksyilevät "JOU" "JEAH" -chibit tappavat aivosoluja.
Ehehe, mun mielestä ne oli tosi söpöjä. Ja fiksasin ton linkin aloitusviestissä, tarttis vähän vahvemmat kakkulat, sellaset mitkä auttaa keskittymään asioihin paremmin :roll:

Avatar
zsb
Viestit: 229
Liittynyt: Pe Tammi 09, 2004 18:29
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja zsb » Ma Loka 22, 2007 09:19

Selkeästi yksi lupaavimmista syksyn sarjoista. Hiukan pitkitetty pikkusiskon kiusauskohtaus mutta muutoin aika tukevaa tavaraa.
Yami no chikara o himeshi kagi yo
Shin no sugata o ware no mae ni shimese
Keiyaku no moto Sakura ga meijiru
RELEASE!

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Loka 30, 2007 23:53

"Ninomiya-kun!"
"Sensei!"
"Ninomiya-kun!"
"Sensei!"
"Ninomiya-kun!"
"Sensei!"
"Ninomiya-kun!"
"NINOMIYA-KUUN!"

Plus Hosaka-senpain fantasiat ja hikoilu sekä Riko-chan.

Minami-ken neljäs jakso oli mielestäni kyllä ehdottomasti paras tähänastisista. Alkua lukuunottamatta nauroin lähes koko ajan, eikä alkukaan varsinaisesti huono ollut. Se vain ei saanut minua nauramaan.

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Ke Loka 31, 2007 09:40

Kevyttä slice of life komediaa, jota jaksaa seurata ja joskus jopa nauraakin. Minami-ke tuo väistämättä mieleen Tori Koron tai Ichigo Mashimaron, eikä vain Kanan ja Miun yhtäläisyyksien takia.

Musiikit tai ääninäyttely ei sen sijaan ole vielä onnistunut tekemään minkäänlaista vaikutusta, edes negatiivista. Animaatiojälkikin on melko keskinkertaista perustasoa ja sarjaa onkin ilmeisesti lähdetty tekemään melko vaatimattomalla budjetilla. 3D-taustat on sentään onnistuttu tekemään niin etteivät ne hyppää silmille ja kasvolähikuvat aiheuttavat Cromartie High flashbackkeja.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Loka 31, 2007 19:36

Haha, hyvää settiä. Koizumi.. eikäkusiis Hosaka-senpai on taas kerran aika FABULOUS jätkä.

Ens jaksossa uimapukuja! ~

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ke Loka 31, 2007 21:50

Hosaka on ihq. Taidan olla rakastunut. <3
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
zsb
Viestit: 229
Liittynyt: Pe Tammi 09, 2004 18:29
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja zsb » To Marras 01, 2007 00:03

Paranee vaan vanhetessaan, erittäin hyvä merkki!
Yami no chikara o himeshi kagi yo
Shin no sugata o ware no mae ni shimese
Keiyaku no moto Sakura ga meijiru
RELEASE!

Avatar
xCherry
Viestit: 277
Liittynyt: Ma Elo 29, 2005 18:45

Viesti Kirjoittaja xCherry » To Marras 01, 2007 03:49

Itse en ole vielä sarjaan kerinnyt tutustumaan, mutta silmään se kyllä on pistänyt noista piirrosjäljistä. Ajattelin juuri että alkaisin sitä katselemaan XD

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Marras 05, 2007 00:34

madu kirjoitti:
K8Skies kirjoitti:Varsinkin sivuista syöksyilevät "JOU" "JEAH" -chibit tappavat aivosoluja.
Ehehe, mun mielestä ne oli tosi söpöjä.
Nuo chibit tuovat mieleen erään AMV:n, mikä ei ole koskaan huono juttu.

Muuten Minami-ke ei ole vielä sydäntä sulattanut. Turhan monta kertaa tulee vastaan kohtauksia, joiden voi päätellä olevan hauskoja, mutta joiden kohdalla oma hupikäyrä ei nytkähdä ylöspäin. Rentoutumismielessä on taas turhan hektistä menoa ja sen puolen Skechbook hoitaa jo niin mallikkaasti, ettei lisää kaipaa. On hyviäkin juttuja, kuten ensimmäisen jakson kermapadan valmistus tai toisen jakson "Bread is white on the inside", joten enköhän mukana roiku.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 34 vierailijaa