Kaiji

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Kaiji

Viesti Kirjoittaja madu » Su Loka 07, 2007 20:08

Akagin tekijöiden uusin tuotos, Kaiji, on tärähtänyt tuutista ulos vähän aikaa sitten.

Idea on sama - uhkapeli. Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin; kun Akagi oli kylmäverinen nero joka pelasi, koska hän eli jännityksen vuoksi, Kaiji on hölmö pummi joka pakotetaan pelaamaan velkojen kuittaukseksi.

Mitä muuta? Animaatiotyyli on samanlainen (=loistava), animaation laatu on loistava, Kaijilla on TAKATUKKA, sarjan aikana ilmeisesti harrastetaan useampaa kuin yhtä uhkapelin lajia.

Kukaan, joka vähänkään tykkäsi Akagista, ei saa jättää tätä väliin, ja ne, jotka eivät ole vielä Akagiin kerenneet tutustua, kannattaa tsekata sekä se, että tämä sarja. Loistavaa meininkiä.

ANN-linkki, wikipediassa ei taida vielä artikkelia olla.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaiji

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Su Loka 07, 2007 21:12

madu kirjoitti:Kaijilla on TAKATUKKA
Takatukka on Hieno Asia.

Vaikea sanoa vielä näin ensimmäisen jakson perusteella juuri mitään, kuin että Akagin viitoittamalla tiellä ilmeisesti jatketaan (allekirjoittanut tosin on vähän slowpoke ja aloitti Akaginkin katsomisen vasta vast'ikään) ja psykologisten kikkailuiden eeppisyys tulee olemaan mittaamatonta. Kaiji tosin on huomattavasti vähemmän kylmäverinen ja brutaali kuin Akagi, mikä toivottavasti ei tule pilaamaan sarjan fiiliksiä.

Ja hitto vie näitä pelivalintoja RAJOITETTUA KIVI-SAKSET-PAPERIA LAITTOMANA UHKAPELINÄ uhhuh jos tuo ei ole Hienoa niin sitten ei ole mikään.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kaiji

Viesti Kirjoittaja madu » Su Loka 07, 2007 21:30

Krypfto kirjoitti:Kaiji tosin on huomattavasti vähemmän kylmäverinen ja brutaali kuin Akagi, mikä toivottavasti ei tule pilaamaan sarjan fiiliksiä.
Niin, no siinä missä Akagissa fiilikset tulivat siitä, kun Akagi murskaa vastustajansa täysin psykologisesti, Kaijin jippo taitaa olla se, että hän häviää, mutta selviytyy tilanteista aina jotenkin MacGyveristi.

Mahtavaa meininkiä kyllä luvassa.

asdsdafgw
Viestit: 153
Liittynyt: Ma Elo 01, 2005 00:52

Viesti Kirjoittaja asdsdafgw » To Loka 11, 2007 21:23

Akagiin en ole tutustunut, mutta tuttava ohjasi hypen saattelemana Kaijin suuntaan ja aika huvittavaltahan tuo ensimmäinen jakso näytti. Kaijin mullet oli yllätys näin 2000-luvulla ja toi hämmentäviä MacGyver viboja.

Animaatio oli sulavaa jnejne, mutta piirtotyyli tuottaa ongelmia. Vahvaa viivaa ja isoja neniä. Jokseenkin karikatyyristä jopa? Kaipa siihen tottuu.

Sisällöltään aivan mahtavaa kamaa. NEETin mielentila oli aika hyvin kuvattu jakson aikana, ja rajoitettu janken kuulosti erittäin mielenkiintoiselta, vaikken sääntöjä aivan täysin vielä tajunnutkaan.

Sarjan pituus rupesi mietityttämään. Miten neljän tunnin risteilystä saa edes sen 12 tai 13 jaksoa? Mutta sitten laskeskelin suunnilleen että 12x20=240/60=4. Olisiko jotain 24 tyylistä odotettavissa, kun se digitaalikello siellä katonrajassa näkyi olevan. Vai jatkuuko sarja vielä risteilystä eteenpäin, en kyllä keksi syytä, mutta nähtäväksi jää.

Toisen jakson preview näytti mielenkiintoiselta, rinnuksilta revittiin tähtiä, mitä mahtoikaan tarkoittaa. Odotan innolla lisää tältä sarjalta.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Su Loka 14, 2007 13:24

Varmasti jatkuu risteilyltä vielä eteenpäin, Akagissakin oli joku 5 arcia ja sarjan aikana kului suunnilleen yhtä monta vuotta.

Hyvää meininkiä kakkosjaksossa, ihanaa kun kerrankin päähenkilö on niin erilainen. Ei kylmäpäinen sankari joka hakkaa kaikki, eikä kuitenkaan täydellisen epätoivoinen luuseri. Ens jaksossa sitten lähtee suunnitelma rullaamaan.

Tuli jaksoa katsellessa mieleen, että olisi tosi siistiä jos jotkut tyypit Akagista tekisivät cameorooleja.. jos vaikka mestari itse jossain vaiheessa opettaisi Kaijia pikkasen :o

moderaattorin editoima: Tuplapostaus yhdistetty

Avatar
Don Pixe
Viestit: 409
Liittynyt: To Kesä 09, 2005 17:19

Viesti Kirjoittaja Don Pixe » Ke Loka 24, 2007 20:36

Perjantaina koin Heräämisen, ja Akagin viimeinen jakso hurahti jo eilen (en kyllä tajunnut mahjongista YHTÄÄN MITÄÄN enkä ihan hirveästi vieläkään, mutta ei se jännitystä latistanut). Huhhuh. Ja tänään sitten kolme jaksoa Kaijia. Ei saa tehdä näin hyvää animua!

Ihmiset olivat oikeassa - omalaatuiseen tyyliin tottuu jo parissa jaksossa. Itse tein sen jo siis Akagin alussa. Nyt... Tämähän on oikeasti ilo silmälle, vielä kun animaatio on niin tyylikästä.
Akagi oli jännittävä hahmo, tykkään kuinka Kaiji on aivan erilainen. Ja molemmilla sama ääninäyttelijä.

Niin ja miten ihmeessä kivi-paperi-saksista sai tehtyä jännitävää? Miten näin pääsi käymään?!

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ewyn » Ke Loka 24, 2007 20:56

Don Pixe kirjoitti:Niin ja miten ihmeessä kivi-paperi-saksista sai tehtyä jännitävää? Miten näin pääsi käymään?!
Kivi-sakset-paperista tehtiin Jännittävä Peli silloin kun sitä pelattiin Hunter x Hunterissa tässä kohta kymmenen vuotta sitten. Kaiji tosin onnistui täysin erilaisesta lähestymistavasta huolimatta hommassa hienosti!

Ihan hyvältä sarjalta noin ylipäätäänkin vaikuttaa, eli eiköhän tätä tule jatkossakin katsottua. Akagi on itselläni jäänyt juuri sen mahjongin ansiosta väliin, mutta ehkä Kaijin jälkeen voisin senkin uskaltaa katsoa.
....まあいい。| MAL

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Loka 24, 2007 21:00

Ewyn kirjoitti: Akagi on itselläni jäänyt juuri sen mahjongin ansiosta väliin, mutta ehkä Kaijin jälkeen voisin senkin uskaltaa katsoa.
Ei ole kovinkaan paha homma - vaikkei niistä erilaisista käsistä ja niiden arvoista olisikaan mitään ideaa, pelin perusperiaatteen kyllä tajuaa tosi nopeasti, ja sarjassa kyllä aina ilmaistaan selkeästi että mikä palikka on se, joka aiheuttaa joko voiton tai tuhon.

Lisäksi lopputeema omistaa naamoja melkein yhtä paljon kuin Akagin nyrkki. RON!

FUCK YEAH, GO TO HELL ANDOU!

110%-mahtavaa meininkiä ysijaksossa. Niin käsittämättömän hienoa kun neljän tunnin tuska ja epätoivo viimeinkin pääsee purkautumaan.

Kyl musta nyt tuntuu, että Kaiji on parempi kun Akagi, vaikkei se ole vielä edes puolessavälissä. Akagissa oli aina selvää, että kyllä se voittaa, mutta kun Kaiji on vaan niin täynnä radikaaleja juonenkäänteitä ja hahmokin on mielenkiintoisempi, niin kyllä pisteet vaan menee takatukalle.

AAAAANNNNDDOOOOOOOUUUU

moderaattorin editoima: Tuplapostaus yhdistetty

Avatar
myu
Viestit: 56
Liittynyt: To Joulu 15, 2005 15:35
Viesti:

Viesti Kirjoittaja myu » Su Joulu 16, 2007 19:11

Hiukka epäilin, että mitäs nyt keksitään kun peli päättyi. Uusi korttipeli käyntiin, mutta tällä kertaa Kaiji toimii viisaammin? Nähtyäni jakson 11 epäilykset kaikkosivat. Huh-huh, mitä meininkiä. Ensin kivi-sakset-paperi-peliä, nyt tasapainottelua. Uusi käänne kuitenkin tuntuu lyhyt kestoiselta, ei mene tähän peliin niin paljon aikaa kuin ensimmäiseen. Sarjassahan on 26 jaksoa, joten uusia kilpailuja tulee varmasti lisää (paitsi jos Kaiji menee ja putoaa sieltä riu´ulta ja loppusarja kertoo hänen kuntoutumisestaan...) . Mietin jo nyt, että mitä seuraavaksi ja saavuttaako Kaiji lopulta unelmansa. En jaksa odottaa uusia jaksoja.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Helmi 06, 2008 00:41

Minähän en Kaijia seuraa, mutta Zawamanga Daioh oli silti hauska. Kaijin ja Azumangan tuntevat saanevat vielä enemmän irti kuin pelkän söpö sarja Fukumoton tyyliin LOL -efektin.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
FreakyM
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Elo 23, 2006 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja FreakyM » Ke Helmi 06, 2008 03:26

ZAWA ZAWA..

Kalliiksi tulleen Akagin (ostin 75€ mahjong-setin, asenne peli!) jälkeen tartuin Kaijiin varmana että edessä on lisää vähintään yhtä laadukasta tavaraa- enkä pettynyt. Epätoivon kyyneleet. Turhautuminen. Toivo paremmasta. Pelko pahimmasta. Luottamusta, ja tietenkin petturuutta. Kaijissa on kaikkea tätä. Alkavan vuoden kovin anime, muuta en sano.

...ANDOOOOOOU!
When I gaze the man who is gazing at me
when I stare into the looking-glass
when I ask what he sees
Then I'm asking for more, and the more that I want to know, I'll know what I'll never know
http://urborg.wordpress.com/

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » Ke Helmi 27, 2008 11:48

Tykkään kovasti. Slowpoke kun olen, en ole vielä ihan jaksossa 20, mutta pian olen, ja sitten odotellaan subbeja. Akagia en ole katsonut, mutta varmasti aloitan, kunhan saan subit kiinni. Piirrostyyli menee itselleni läpi ihan hyvin, mutta sarjan vähäisestä tunnettuudesta /a/:n ulkopuolella voisin päätellä, että yleisin reaktio ihmisillä tästä sarjasta on se "OMG NENIÄ". Harmi.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ke Helmi 27, 2008 13:39

Uhhuh hitto en tiedä onko se testosteronia vai mitä myrkkyä mutta jakso 20 sai allekirjoittaneen tutisemaan tuolissaan kuin Tengen Toppa Gurren-Lagannin loppupään jaksot konsanaan. Tässähän alkaa jo vähäsen jänskättämään jotta kuinka sarja aiotaan lopettaa. Zawa zawa.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Maalis 07, 2008 11:31

Fuuuuuuuuuuuck nää arccien lopetusjaksot on vaan Liian Hienoa Matskua. Ihan käsittämätöntä mitenkä niinkin yksinkertaisesta pelistä kuin tuo E Card saa todella jännittävää kunhan nostaa panokset tarpeeksi korkealle (eikä kuitenkaan ihan naurettaviin sfääreihin).

Harmi vaan että kaikki hyvä loppuu aikanaan; enää yksi arcci jäljellä. Sen verran hyvin Kaiji on vetänyt että kai juonen on käytävä vielä tosi alhaalla, ja koska niitä mangasarjojakin on vielä kaksi tämän animen taustana olevan lisäksi, tuskinpa Kaiji täysin velattomana miehenä kävelee sieltä PIMEYDEN PILVENPIIRTÄJÄSTÄ ulos.. Tulisipa vielä kakkos- ja kolmoskausi jossain vaiheessa.

Avatar
bakteeri
Viestit: 107
Liittynyt: La Maalis 01, 2008 20:29

Viesti Kirjoittaja bakteeri » Pe Maalis 07, 2008 12:01

Ei nyt muistu lähde mieleen, mutta /a/:sta sain tietää, että Madhouse on ilmoittanut olevansa kiinnostunut animoimaan kaikki mangan osat. Tiedä tuosta sitten... Mutta tämä on todella hieno sarja, varmaankin jopa vielä parempi kuin Akagi (loppupuoliskoa parempi ainakin), joten olisihan se hauskaa, että tulisi toinen kausi.
madu kirjoitti:Fuuuuuuuuuuuck nää arccien lopetusjaksot on vaan Liian Hienoa Matskua.
Agreed.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 18 vierailijaa