Clannad

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Shewon » To Heinä 24, 2008 18:48

Jo ensi silmäyksellä näin kuinka loistavasti clannad animaatio oli tehty ja ennen kaikkiaan taustat. Clannadissa on aika sellainen perus deitti simssi juoni (no ehkä sen takia koska se on deitti simsi alunperin... ^^'). Clannad ei ole animea, clannad on taidetta.

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja J » Ma Elo 18, 2008 18:02

Clannad: After Story promo

Eipä tuossa videossa nyt ollut sinällään mitään maailmaa kaatavaa, mutta siitä huolimatta odotan kovasti tuota jatko-osaa.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
xyakaix
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 13:44
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja xyakaix » Ma Elo 18, 2008 21:54

Clannad kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Ensinnäkin piirrosjälki on ehdottomasti laadukkaammasta päästä ja juonikin mielenkiintoinen. Kaikissa hahmoissa oli mielestäni poikkeuksellisesti syvyyttä, pidin erityisesti Nagisan vanhemmista... Tämän sarjan katsoin melkein yhdeltä istumalta, niin hyvin se piti otteissaan ja loppukin tyydytti. Tomoyo chapterkin oli mainio tekele ja odotan innolla Clannad After Storyä.

Avatar
JereTHEend
Viestit: 272
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 22:50
Paikkakunta: Turku

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja JereTHEend » La Elo 30, 2008 18:51

Pidin clannadista myös hyvin paljon. Löysin sen vahingossa, mutta jälki on hyvää. Loppu ei ollut paras, muttei huonoin, Tomoyo-hen oli kyllä kuin joku olisi jakanut sarjan nollalla, mutta pidin siitä jaksosta lopuksi erittäin paljon.

Elokuva meni pidemmälle ja syvemmälle, mutta tyyli ei ollut yhtä puhdas ja osa hahmoista jäi kokonaan taka-alalle.

Tuli mieleen että vaikka alkuperä on VISUAL-NOVEL (ei deittisimi herrat, käytetään näitä viisaalta kuulostavia termejä ettei mammojen tarvitse kauhistella) niin anime on juuri hyvä. Kehtaa katsoa uusinnan jälkeen vieläkin.

"Sillä hetkellä, Sunoharan oli vielä tajuttava, että hän oli kävelemässä pervessin tietä"

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » Ti Syys 02, 2008 19:02

Tätä sarjaa vois katella uudestaan jo pelkästään siks, että hahmot on niin hyvin piirrettyjä, juoni ei nyt ihan täysin koukuttanu, enkä tajunnu mitä virkaa Fukolla oli... Noh, After storya odotellaan, en uskalla leffaakaan spoilereiden pelossa kattoa, vaikka tiiänki kyllä miten se päättyy.

Peliä tekis kyllä mieli pelata, mutta viimeks en saanu toimimaan, vaikka kaikki fontit sun muut asensin, toisaalta ehkä sekin kannattaa jättää jos ei halua spoilereita after storyn suhteen.

Avatar
Yoona
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 16:32
Paikkakunta: Vantaa

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Yoona » Ke Syys 03, 2008 00:01

Nyt on tämäkin sarja katsottu. Minä pidin. Ei menty liian pitkälle söpöstelyssä, mikä yleensä tämän tyylisissä sarjoissa ärsyttää. Piirrosjälki ja animaatio on kaunista ja hahmoista löytyy syvyyttä. Vitsi kun tuli hyvä fiilis tuosta vikasta jaksosta. Fukon tarina oli ihan mahtava ja meritähdet! :) Hahmo oli jotenkin niin vilpitön ja omaperäinen. Sellainen joka ei ihan joka käänteessä tule vastaan. Lievästi tulee mieleen Osaka, mutta temperamenttisempana. Joihinkin hahmoihin olisi voitu keskittyä enemmän, mutta eihän kaikkia voi koskaan miellyttää.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Pe Loka 03, 2008 14:38

Nyt se jatkui... Se oikeasti jatkuu nyt. Puoli vuotta karmeaa odotusta ja nyt se jatkuu.
Spoiler: Baww
Jo alku missä Tomoya ja hänen tyttärensä hengaavat niityllä kertookin jo aika paljon, että mitä
on tulossa, mutta onneksi se 100% draama ei ala vielä. Eka jakso oli aika kepeää katsottavaa pesäpallomatsin kera, mutta kyllä siihenkin saatiin mukavasti draamaa aikaan etenkin Tomoyan viimeisen lyönnin kohdalla.
Spoiler: Älä lue jos et tiedä koko Clannadin juonta
Toivottavasti pelkkään komediaan ei käytetä kuutta jaksoa vaan Ushio voisi ilmestyä kuvioihin mah. pian, että päästäisiin seuraamaan Tomoyan sekoamista

Miksei kahta spoileria saa päälekkäin.
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Pe Loka 03, 2008 16:43

After Storyn toinenkin jakso näyttää previewn perusteella olevan fillerimäistä pätkää pelin ekasta osiosta. Arvelisin tämän johtuvan siitä, että animen tekijät eivät halua heti tiputtaa tarinasta lähes koko hahmokaartia pois. Alkuperäisen pelin After Storyssahan esiintyi lähes pelkästään vain Tomoya, Nagisa, Sanae, Akio ja Yuusuke.

aurea
Viestit: 180
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 23:02
Paikkakunta: Oulu

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja aurea » Pe Loka 03, 2008 21:01

Kevyemmin on hyvä aloittaa, että ehtii vähän lämmetä tauon jälkeen. Ei mitään hajua mitä tässä jatkossa tulee tapahtumaan mutta paketti nenäliinoja on varattu. Ja Clannad+mansikka jäätelöä= toimii.
Kiva jos saavat Kotomin säilymään ruudulla.

Ei kovin oleellista, mutta ED ei ole ihan edellisen tasoa.

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Pe Loka 03, 2008 21:07

Njoo, olisin itsekin odottanut enemmän selkeämpää uuden tarinakokonaisuuden alkua, jota nyt siis ei heti nyt saatu, mutta huolimatta siitä kiva clannadia on aina katsoa.
En tiedä, mutta jotenkin tuntui, että jo ennestäänkin korkeat tuotantoarvot olisivat nousseet vielä hiukan, varsinkin moni yksittäinen kohtaus oli konaisivaltaisesti huikean hienosti tehty ja yleisfiilis oli luonnollisemman tuntuinen. Noh, ehkä se on sitten ensimmäisen jakson sileyttä tai jotain.

Ja uusi OP on kovempi kuin Chuck Norris. ED taas ei.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Pavez » La Loka 04, 2008 18:34

Sama vanha Clannad on palannut. Animaatio on kaunista, tunnelma katossa, vitsit hauskoja ja musiikit kivoja.

Plussaa:
+Tomoyon ääni
+Yoshinon lahjapuheet
+Kaikin puolin viihdyttävää
+OP

Miinusta:
-ED
-Periaatteessa pelkkä "esittelyjakso", vaikkakin loistava sellainen

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Loka 06, 2008 23:03

TOMO-PYON!!!!!

Koska käsittelin kaiken älyllisesti merkittävän jaksosta jo ensimmäisessä lauseessani, vietän loppuviestin toteamalla, että luulin jo Akion loukkaantuneen todella pahasti todella pahaan kohtaan, mutta onneksi vamman sijainti ei loppujen lopuksi ollutkaan niin epäonnekas.

Jos ei dangojen roolin pienentymistä lasketa mukaan, niin tämähän vaikutti ihan Clannadilta. Laajakuvan puutetta myöten (on se kumma, kun yksi graafisesti hienoimpia sarjoja pusketaan ulos rasvaimuversiona...)
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Ti Loka 07, 2008 13:59

Aika kuraa. Ainakin peliin verrattuna.

Pesisarkki vain on vähän turhan pitkä kahteenkymmeneen minuuttiin. Kaikki vedettiin pikavauhtia ja sisältö kärsi. Jutun motiivi, eli miksi peli ylipäätään järjestettiin, sivuutettiin yhdellä lauseella. Ja koko hahmokaarti piti tietenkin vängetä mukaan fanservicena, vaikkei aikaa sitten ollut enää kuvata heitä. Lisäksi minua henkilökohtaisesti rassaa KyoAnin tapa vesittää versioissaan lähdemateriaalin oma huumori ja korvata se jollain epähauskalla häröilyllä, jonka huvittavuus perustuu lähinnä sille, paljonko budjettia saadaan poltettua täysin turhiin detaljeihin.
Ja ihmiset ovat innoissaan, "Voi vitsi miten kauniilta se näyttää."

Lisäranttausta vaihtuneesta tunnarista. Clannad ei ole Clannad ilman Mag Mellia.
Tästä on hyvä jatkaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Loka 07, 2008 23:55

Guildenstern kirjoitti:Pesisarkki vain on vähän turhan pitkä kahteenkymmeneen minuuttiin. Kaikki vedettiin pikavauhtia ja sisältö kärsi. Jutun motiivi, eli miksi peli ylipäätään järjestettiin, sivuutettiin yhdellä lauseella. Ja koko hahmokaarti piti tietenkin vängetä mukaan fanservicena, vaikkei aikaa sitten ollut enää kuvata heitä. Lisäksi minua henkilökohtaisesti rassaa KyoAnin tapa vesittää versioissaan lähdemateriaalin oma huumori ja korvata se jollain epähauskalla häröilyllä, jonka huvittavuus perustuu lähinnä sille, paljonko budjettia saadaan poltettua täysin turhiin detaljeihin.
Onko pelissä sitten joku syvempi motiivi ottelulle? Ainakaan animen "vastaporukka on antanut meille neniin x viime kertaa ja nyt tarvitaan superjoukkue" ei mitään lausetta pidempiä perusteluja kaivannut. Hahmoja oli kyllä riittävästi ja jakso teki hyvää työtä muistuttaen lyhyesti katsojalle kuka kukakin oli ja miten he käyttäytyvät. Kuinka tarpeellista se oikeasti oli muutaman kuukauden tauon vuoksi, on sitten toinen kysymys, mutta pelkän servicen piikkiin en hahmopaljoutta laskisi. Huumori ei tässä jaksossa ollut niin leiskuvaa kuin ykköskaudella parhaimmillaan, mutta vaikea kuvitella, että Clannadista olisi kokonaisuudessaan saatu merkittävästi hauskempi muunlaisella toteutuksella (en siis ole pelannut sitä, joten mutulla mennään). Ykköskausi poltti nauruhermoja ihan hahmojen kahjoilla vuorovaikutuksilla. Nätti toteutus toki alentaa kynnystä nauttia huumorista, kun ei tarvitse irvistellä jatkuvasti rumille ja staattisille pahvihahmoille.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Clannad

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ke Loka 08, 2008 10:40

Mun mielestä tää eka jakso oli kyllä huomattavasti huonompi kuin mikään ensimmäisen kauden jaksoista. OP ja ED oli molemmat pettymyksiä ja jakso oli tylsä. Miten pelissä pesistarina oltiin toteutettu?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa