Clannad

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Clannad

Viesti Kirjoittaja finnleo » Pe Loka 05, 2007 14:53

Hoo, ja syksyn kauden eropelianimetarjonta onkin avautunut jo muutamalla tarjokkaalla, ja nyttemmin ilmoille onkin päässyt se mitä monet varmasti odottavat eniten, eli Kyoto Animationin TV-Sarja Visual arts Key projektista Clannad.

Alkuvaikutelmat ovatkin hyvät, pitkä lista nimekkäitä näyttelijöitä, eritoten Mai Nakahara selvänä pää-täky Nagisana, sekä mukavan puoli-cameo esiintymisen tekevä Satsuki Yukino Misae Sagarana (Tuittupää sinitukka.. ei tuo ketään toista Kyoto-projektin hahmoa mieleen eihän?).

Pakollinen Anime News Network linkki

Mutta miksi?

Ei välttämättä sen perinteisen eropeli juonitarjonnan takia, mutta ainakin Kyoto Animationin työjäljen takia, joka tuntuu nousseen jälleen kerran pykälällä tarjoten jopa visuaalista vitsiä kohtauksien elokuva-efekti, sekä niitten todellisuus kuvituksilla. Loppuanimaatiokin käy melkein visuaalisena hallusinogeeninä.

Edit, no okei otetaan vähän takaisin.. Clannad taisi olla ns. Pure visual novel peli, kun sen jälkeen tullut Air oli täysi K-18 tapaus.
Viimeksi muokannut finnleo, Pe Loka 05, 2007 15:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Loka 05, 2007 14:58

No joo, Airista Kanoniin taso kyllä nousi eksponentiaalisesti, mutta aivan samanlaista parannusta en yksinkertaisesti uskalla Clannadilta odottaa. Kyllähän tämä kuitenkin täytyy kytätä, tämän hetken toisiksi kiinnostavin sarja.

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Pe Loka 05, 2007 17:46

Kyoto Animation teki sen taas, noh, ainakin ensimmäisen jakson perusteella Clannad iski ja kovaa. Animaatio on studion tuttua laatua, ei pitäisi jättää ketään kylmäksi. Katsotaan miten tästä eteenpäin, hyvältä vaikuttaa niin tarinankin kuin hahmojen perusteella.
Nauroin ääneen kolmesti jakson aikana joten tässäkään puolessa ei ole valittamista, niin ja hellyyttävin ED mitä muistan nähneeni.

Helppo sanoa että syyskausi lähti käyntiin melkoisen lupaavasti.

Lisätään tähän vielä Clannadin wikipedia artikkeli.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Pe Loka 05, 2007 21:30

ED on ihana. Eka jakso nyt ei vielä mitään pankkia räjäyttänyt, mutta lupaavaltahan tämä näyttää. Nämä viikon tauot eivät kyllä tee katselukokemukselle hyvää, pitää sitten tämäkin joskus myöhemmin katsoa hieman tiehämpään tahtiin.

Avatar
Minnake
Viestit: 124
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 07:21
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Minnake » Pe Loka 05, 2007 21:31

Iski, kyllä, mutta ei niin kovaa ja korkealta kuin Lucky Star, johon Clannadia on keritty jo joissain yhteyksissä vertaamaankin. Enemmän moe, kyllä, mutta jää kyllä silti omalla listallani vielä jonkin verran jälkeen.
Tosin tämähän oli vasta alkua, ehkä jatko vielä pamauttaa kunnolla nurkan takaa takaraivoon.

Hahmoista sain ihan positiivisen alkuvaikutelman, ja toivottavasti se pysyykin sellaisena. Animaatiojälki on varsin kaunista katseltavaa, Kyoto Animation vakuuttaa jälleen. Animaatio vetää kyllä kaukana edellä jostain lamesta Lucky Starista.

Niin, ja se ED. Voi pyhät pallerot se ED.
Piti oikein katsoa uudestaan. En osannut odottaa mitään noin sientä.

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » La Loka 06, 2007 20:20

Siinä on Kagami.
Siinä on Tsukasa.
Siinä on Mikuru lyhyillä hiuksilla.
.... ja sinihiuksinen Kyon ja fanipalvelua tyttöfaneille (OkazakiXSunohara?).

Nuo neljä kohtaa Minnake kuuli, kun spoilasin Clannadia eilen. En ole ennen ollut oikein tämän animetyypin ystävä, mutta nyt tuntuu siltä, että saatan katsoa kaikki jaksot.

Loppulaulu on addiktoiva. Ei kai tämä nyt ollut Moyashimon, jota olen niin kovasti odottanut? Ei kai? Ei.... Dangoja?. Saanko tuosta täyden version, jotta voin heilua sen tahdissa maanisesti hymyillen?

No katsotaan ja odotetaan, jospa tämä räjäyttisi pankin. Animaatiossa ei ainakaan ole mitään valittamista.
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Viesti Kirjoittaja __ » La Loka 06, 2007 21:19

Uteliaisuudesta jakson katsoin ja aika vahvasti tulee Kanon ja Air mieleen tästä sarjasta.
Saa nähdä onko tällä mitään uutta tarjottavaa.

Avatar
Merryl
Viestit: 255
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 16:40

Viesti Kirjoittaja Merryl » La Loka 06, 2007 21:42

Kyoto Animationin ollessa ilmeisesti tämänhetkinen buumi ja itsekin eräistä lafkan tuotoksista vakuuttuneena päätin sitten ottaa tämän katseltavaksi. Muutamaan kertaan on tullut tuo jakso kelattua, ja oikein mukavalta sarjaltahan tämä vaikuttaa. Juonestahan vielä tässä vaiheessa on paha virkkoa mitään, mutta myös sen suhteen mielenkiinto kyllä syttyi. Muutamat tässä threadissa mainitut yhtäläisyydet eivät itseäni häirinneet laisinkaan, kotoisa olo siitä pikemminkin tuli. Ja onhan tämä henkeäsalpaava animaatiojälkikin jo yksinään tarpeeksi hyvä syy jatkaa katsomista ainakin toistaiseksi. Henkilökohtaisesti on myös mukavaa, että tässä on ensimmäinen sarja pitkään aikaan, joka on uunituoreutensa vuoksi pakko nauttia pienissä annoksissa, jolloin iloa riittää pidempään; muutoin tämäkin tulisi ahmittua korkeintaan muutamassa päivässä.

Jaa, niin, ED oli aivan hirvittävä.

P.S. Nagisan perhe oli kyllä hellyttävintä settiä vähään aikaan. Tyksin. :)

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » La Loka 06, 2007 22:04

ED.

...

Voisin katsoa sen uudestaan.

En oikein tiedä, mitä tältä sarjalta odottaa, mutta ensimmäisen jakson perusteella tämä vaikuttaa paljon paremmalta kuin suurin osa muista syksyn uusista animesarjoista.

Okazaki Gingan, Daiuchuu Gingan, Okazaki Tomoya Eternalin ja Okazaki Tomoya Ethanolin kohdalla naurahdin. Lisäksi, dango.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Loka 06, 2007 23:06

Kyllähän tätä katsoo. Yleinen tyyli on tuntuu olevan jotenkin erilainen kuin Airissa ja Kanonissa, mutta ei se ainakaan tunnu olevan pahasta. Animaatio oli alussa jollain lailla ei-niin-mahtavan-super-upeaa ilotulitusta mitä KyoAnin muiden sarjojen alussa on ollut. Voi tosin johtua siitäkin, ettei millekään mahtaville visuaalisille pommeille ollut tilaisuutta. Jälki tuntui muuttuvan selvemmän oloiseksi jakson alun jälkeen. On se silti aivan huipputasoa, kuten odottaa sopiikin. Varsinkin Tomoyon taistelukohtaus oli kaikin tavoin todella yksinkertaisesti upea.
Suuri osa jo ensimmäisen jakson henkilöistä on harvinaisen stressaavaa porukkaa, tällä tarkoittaen lähinnä aktiivisuustasoa. Hosujia ja riehujia on monta. Tomoya on luonteeltaan muista KyoAnin sarjoista poiketen enemmän eropelimäinen kuin Keyn oikeiden eropeli-sarjojen päähenkilöt. Vaikkei sitä eroa niin paljoa ole. Cameot eivät taas haittaa itseäni yhtään mitenkään. Outoa ovat myös mukana olevat isät, kun on tottunut KyoAnin teoksissa yksinhuoltajaäiteihin ja vanhemmattomiin päähenkilöihin. Vielä sivuhuomio: Tomoyo ownz ja ansaitsee jo tämän näytön perusteella myös oman spinoff-sarjansa.

Musiikit ovat osaksi todella huomaamattoman oloisia ja osa osuu nappiin. Ne musiikit jotka huomaa, sopivat paikkaansa ja kuulostavat hyvältä. Tomoyon kohtauksen musiikkikin oli täydellinen kohtaansa. OP on ihan ok -tasoa ja ED on musiikillisesti ja visuaalisesti täysin arvostelumahdoton. Näen mitä luultavammin painajaisia siitä, että Dango syö minua ja tuo pimputus soi taustalla kun muut dangot kerääntyvät iloisina hymyillen apajille. Luetaan se nyt toistaiseksi samaan kastiin kuin Luckyn Starin OP.

Juoni ja kokonaisuus ? Sen perusteella mitä on nyt nähty, jotain upeaa on tulossa. Jo ensimmäinen jakso sitoi mukaansa sataprosenttisesti vielä kolmannen katselukerrankin jälkeen. Tästä lähtien täytyy katsoa jakso kerran päivässä niin kauan että tulee uusi jakso ulos. Muuten kokonaisuudessa on jälleen sekoitettu paloja useista eri genreistä, kun kerran KyoAni ne onnistuneesti kaikki pystyy hoitamaan. Romanssia, supernaturalia ja taistelua esitellään jo ensimmäisen jakson aikana, ja koko sarjan taustalla tulee näköjään kulkemaan sama tuttu fantasiamainen tyyli, joten mitä vain voi odottaa. Varsinkin kun ei alkuperäinen visual novel ole hanskassa. Kaunista ja hienoa ja lämpöä ja draamaa ja kaikkea muutakin on odotettavissa, hyvä niin, koska vähempään en tyytyisikään. Odotukset ovat kuitenkin jo pitkälti täyttyneet, joten nauttimiseksi tämä menee.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Chera
Viestit: 48
Liittynyt: To Marras 23, 2006 16:52
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Chera » La Loka 06, 2007 23:20

Ensimmäinen jakso vaikutti ainakin mielenkiintoiselta. Vaikka eipä ihmekään, kun tykkäsin Airista ja Kanonistakin. ;] Tykkäsin myös OP:sta ja ED:stä, molemmat oli hyvät.
Vaikea kuitenkaan vielä ekan jakson perusteella sanoa mitään, mutta tosi hyvältä vaikuttaa. Odotan jo seuraavaa jaksoa.

Avatar
Aoi
Viestit: 384
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 20:03
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aoi » La Loka 06, 2007 23:33

En jaksa kirjoitella hirmuisen pitkää tarinaa, mutta lyhyesti sanottuna ensimmäisen jakson perusteella pidän kyllä tästä sarjasta :) Tomoyon ensiesiintyminen oli hieno tapaus ja Nagisan perhe valloittava. Se mitä muutkin tässä ovat maininneet niin kyllä samalkaltaisuuksia muihin KyoAnin animeihin löytyy... Tai sitten ne ovat vain mielleyhtymiä, mutta kuitenkaan en pistä sitä pahakseni. Ainoa ennakko-oletusksen poikanen joka minulla oli tästä sarjasta oli että Nagisa oli sellainen "normaali" ulospäinsuuntautunut ja ylipirteä päähenkilö, mutta kivempi että näin miten on :)

Pidin myös tästä paljon puhutusta ED:stä. Kerrassaan söpöjä palleroita ^^ Piirrosjälki + animointi on upeaa, mitä sopi odottaakin ja se juonentynkä mitä tästä jaksosta sai irti innostaa ehdottomasti jatkamaan. Odottakaamme ensiviikkoa siis.
Suosikkimangani: Nodame Cantabile, Sunadokei (Sand Chronicles), Yotsuba&!, Hikaru no Go sekä Fullmetal Alchemist. Suosittelen tutustumaan :]

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Su Loka 07, 2007 10:49

Hyvältä näyttää, ihan niin kuin oletinkin.

Nyt tosiaan alkaa vaikuttaa siltä, että kaikki KEY:n hahmot vedetään samasta muotista, mutta eipä se yhtään haittaa, kun ne aina onnistuvat olemaan tosi suloisia tavalla tai toisella.

(väli-edit: okei, ei pelkästään kaikki KEY:n hahmot..)

Tulen innolla seuraamaan sarjaa, ja sen ja Kaijin välillä tullaan käymään rankka kaksintaistelu kauden kuninkuudesta (GAR vs moe: fall 2007 :roll: ). Viikon odotukset tulee kyllä hajottamaan rankasti, en tiedä mitä Kanonista olisi tullut, jos sitä ei olisi voinut katsoa putkeen.

zenja
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 09:59

Viesti Kirjoittaja zenja » Ke Loka 10, 2007 17:06

Tätä olikin jo odoteltu ja odotukset olivat korkealla. Ensimmäisen jakson perusteella täytyy sanoa, että pidin ja jatkoa jään innolla odottelemaan. Mielenkiintoista, erittäin mielenkiintoista.

Kanon ja AIR olivat molemmat hyviä ja tässä on varmasti uusi helmi animesuosikkeihini. Luulen, ettei Clannad yllä edeltäjiensä (Kanon ja AIR) tasolle, mutta saatan olla täysin väärässäkin. Odotelkaamme tulevia jaksoja.

Ja sanottakoon vielä, että OP ja ED olivat molemmat ihania. :D

Avatar
Durahan7777
Viestit: 239
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 19:31

Viesti Kirjoittaja Durahan7777 » Ke Loka 10, 2007 18:21

Tulipa ensimmäinen osa katsottua, eipä tuo sarja ainakaan odotuksia taida törkeästi alittaa, mutta ei sitä koskaan tiedä varmasti :P
OP ja ED ovat ihan siedettäviä, mitä nyt OP:in laulupuoli vähän särähti sävelkorvan puolikkaaseeni.
Jos kokemukseen on luottamista, niin tragedioita luvassa :P
Ekan osan pohjalta ei voi mitään kovin laajaa kirjoitella, joten tulen floodailemaan ketjua sitten muutaman viikon päästä. :P

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa