Potemayo

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Potemayo

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ke Syys 26, 2007 18:42

Nyt se on ohi ja itkin viimeistä jaksoa katsoessa (ehkei nyt aivan niin miehisiä) kyyneleitä. Tästä animesta ei oikein ole missään näkynyt hirveästi keskustelua, mutta itse ainakin heittäisin tämän animen vuoden top 3 animet listaan.

Kaikki alkaa siitä kun tavallisen koululaisen, Sunao Moriyaman, jääkaapista ilmestyy omituinen pikkuotus, jonka hän peruna-majoneesi leipää syödessään nimeää Potemayoksi. Otus kiintyy häneen ja seuraa häntä kouluun ja muualle. Jääkaapista tulee vielä toinen otus, joka kiintyy erääseen Sunaon luokalla olevaan tyttöön ja saa häneltä nimen Guchuko.

Tarina ei varsinaisesti ole kovin olennainen, paitsi loppujaksoissa, muttei niistä nyt sen enempää. Tärkeämpää on se että Pote ja Guchuko ovat pieniä ja pörröisiä moeblobbeja joiden hassuja tekemisiä tulee seurailtua lämpimästi hymyillen. Korostan: cute not pedo!

Minuun ainakin Potemayon yksinkertainen huumori iskee. En oikein perusta anime huumorista yleensä, koska sen ymmärtäminen useimmiten vaatii korkeampaa tietämystä japanilaisesta kulttuurista sekä yhteiskunnasta tai sitten huumorin ymmärtämiseen täytyy olla katsonut jokainen anime 80-luvulta tähän päivään. Poyemayon huumori on varsin visuaalista ja helppoa ymmärtää vaikkei hirveästi japanilaisuudesta olisikaan perillä.

Tällaisia sarjoja pitäisi olla enemmän! Tai sitten toinen kausi Potemayoa! Shaaa~!

"Sääntöjen" vaatimat linkit:
Anime: http://www.animenewsnetwork.com.au/ency ... hp?id=7449
Manga: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=7448

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » To Syys 27, 2007 00:27

Mangassa olen ollut naama kiinni jo kauan aikaa, mutta animea en ole silti saanut katsottua kokonaan. Vielä. Korjataan tilanne tämän viikon aikana.

Potemayo on varsinkin mangana muista 4komista erilainen siinä mielessä, että tuo hauskuus ei tule mistään oudosta setin heittämisestä, vaan se on yksinkertaista ja (lähes) (epä)normaaleista asioista väännettyä. Hauskaa se on kuitenkin. Eli toisin sanoen vitsit tulevat sellaisista jutuista, joita ei pitäisi edes olla tai tapahtua. Tai jotain. Tätä on yhtä vaikea selittää kuin Potemayoa. Tämä huumori vain on omanlaistaan. Lukekaa/katsokaa itse. Tosin oikeastaan se päämauste tulee Potemayosta, joka on kaikkea muuta kuin normaali asia, mutta siitäkin tulee hiljalleen normaalimpi asia. Mayo on ehkä normaalein asia koko sarjassa, kun tarkemmin alkaa miettimään.

Henkilöt ovat kaikessa outoudessaan vähintäänkin omanlaisiaan ja rakastettavia, puhumattakaan Potemayosta itsestään ja Guchukosta. Olisin valmis milloin vain ottamaan moiset otukset omaan huomaani. Ja tosiaan tähän tuo erittäin viisas huomio: Cute not pedo!-mielessä. Alkaa jo melkein pelottaa, jos joku tämän toisin päin haluaa kääntää. Vaikka jotkut noista jutuista eivät niitä kaikkein puhtoisimpia olekaan...
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » To Syys 27, 2007 10:11

Potemayo on kieltämättä tuntunut menevän monilta ohi vaikka sisältääkin loistavaa ja helposti lähestyttävää huumoria. Liekö lastensarjoja muistuttava piirrostyyli vai normaalisti ero-pelien musiikkejä tehtailleen mosaic.wavin openeri pelottanut katsojat (vaikka onkin sinällään sarjaan ihan sopiva moe-renkutus). Sarjassa on hyvin pitkälti samanlaista tilannekomiikkaa kuin esim. Di Gi Charatissa, mutta vähemmällä kulttuurisidonnaisuudella, ja aiheuttaakin repeilyä ihan mitättömän tuntuisille asioille.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Syys 28, 2007 12:54

En jaksanut tähän tutustua silloin kun se oli uusinta uutta, mutta varmaan nyt kun koko homma on finaalissa, sen voisi katsoa kunhan tuota aikaa vähän löytyisi. Moe-söpöilyt on kuitenkin suht lähellä sydäntä, ja legendan mukaan tämä taitaa edustaa sitä parempaa puolikasta.

Avatar
Bore
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 24, 2004 11:02
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bore » La Syys 29, 2007 22:38

Ihan satunnaisotannalla tuli törmättyä Potemayoon, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että harvoin on näin kovaa iskeny ihan outo sarja. Ensimmäistä osaa katsoessa oli hyvin pitkälti hämmentynyt tapahtumista ja oudoista otuksista, mutta ajan kanssa kaikkeen tottui ja huumori alkoi yhä kovemmin iskeä.

Valitettavan lyhyt sarja ja lähes jokainen osa oli niin täynnä naurua, että ei ole monesti tullut samanlaiseen törmättyä sitten Azumangan ja Kodochan. Erinomainen pikku sarja, kakkoskausi olisi erittäin tervetullut.

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ma Loka 01, 2007 21:24

Nyt kun tuli tämäkin katsottua, ei voi muuta sanoa kuin:

Muttan!! ( ;; ´A`) lääh lääh

Rie Kugimiyan inhan kimeä piipitys yhdistettynä suorasukaisiin repliikkeihin teki Nenestä ihan kivan hahmon. Guchukon jeesusteippailuja olisi ollut kiva nähdä enemmänkin, alun jälkeen kyseinen teema jäi vähän taka-alalle. Guchukon tuhinat olivat kuitenkin ensiluokkaisia. Natsun lasten sanaleikkinimiin sisältyvä sympoliikka oli päätähuimaavaa.

Kuppikoot olivat ikävästi alakanttiin. :cry:

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Loka 01, 2007 23:11

Minä puolestani voin sanoa vain tämän: SERIOUSLY JAPAN, WTF!? (kuva kakkosjaksosta, spoilaavuus epäselvää, järkyttävyys kauhea)

No sanotaan vielä sen verran, että hauska sarja, ei mitään valittamista. Tarpeeksi epämääräisiä rakkaussuhteita, sekoja hahmoja ja outouksia pitämään huumoria yllä. Guchuko <3 (et ilman tappelua sitä saa, wice). Ja Guchuko Jr. vei kyllä jalat alta olemukseltaan.

Miksei sarjan nimi ollut Guchuko? Epäreilu maailma.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Sakurachan
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 14:22

Viesti Kirjoittaja Sakurachan » Pe Joulu 07, 2007 14:41

Ah, tämä on ihanan söpö anime. Huumori iskee täysillä. Pidän siitä, ettei se ole aina niin sanallista. Loppuun asti en ole vielä katsonut, mutta pidän Potemayoa jopa Lucky Staria parempana. Ja onhan se Guchukokin ihan söpö, mutta Pote-chan on kyllä söpömpi *^^*

Vihaan muuten Nenen ääntä. Ärsyttävä.

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » Ma Tammi 14, 2008 17:26

Varmaan yksi parhaista edellisen vuoden animeista, mutta käsittääkseni Japanin ulkopuolella aika vähän tunnettu. Sääli, ettei tätä ole lisensoitu. Potemayo on todella söpö moepallero, kyllä. Ja minuakin huumorin visuaalisuus miellyttää suuresti. Hauskin juokseva vitsi (hetkinen, onko tämä suomea?) oli varmaan Mudou-kuvio.

joku-ukko
Viestit: 7
Liittynyt: Su Elo 12, 2007 19:46

Viesti Kirjoittaja joku-ukko » Ti Tammi 29, 2008 01:14

Kyllä oli yksi hauskimmista viime vuoden animeista, tykkäsin tästä paljon.
Kunnon moesöpöilyhuumorihömppää.

http://user.personal.fi/atk/Peruna/pote-lowrider.swf

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » La Helmi 09, 2008 21:11

HONI HONI!
AM kirjoitti:Potemayo on kieltämättä tuntunut menevän monilta ohi vaikka sisältääkin loistavaa ja helposti lähestyttävää huumoria.
Minulta ei todellakaan ole mennyt ohi. Potemömmö on erinomaista aivonsulatusmateriaalia, johon verraten jotain Moetania voisi kuvailla kuravelliksi. Yllättäen omaksi suosikiksi sarjassa nousi Potemömmön päälaella matkaava keltainen lintueläinpallero. Lopullisena iskuna tälle speciaalin pikaruokalakohtaus.. "chicken burger desu ne.." "tsirp tsirp" "..." "tsirp tsirp"
AM kirjoitti:Liekö mosaic.wavin openeri pelottanut katsojat
Ei ainakaan tätä katsojaa <3
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Nani
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 17:09
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nani » Ti Huhti 15, 2008 17:02

Ah, Potemayo <3 Aivan ihana sarja n__n Honihoni-puhe tarttuu (vähän liiankin) helposti. Huumori iski, söpöt hahmot ja sitten vielä kannibaali-tipu! 8D Loistavaa, loistavaa, ehdottomasti yksi lempisarjoistani! Mistä olisi mahdollista saada mangana? <83
Onnea seikkailuun!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa