School Days

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Syys 20, 2007 20:58

Kertailen vähän tapahtuneita. Sikälimikäli että ketään kiinnostaa... Higuketjuun viitaten pitänee ehkä päivitellä tuota sen mukaan miten tapaus etenee.

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Ke Syys 26, 2007 15:28

AT-X lähettää viimeisen jakson huomenna (27.9.), Tsubasa puhuikin jo blogissaan tuosta 0verflow:n järjestämästä jakson näytöksestä johon tosin pääsee vain jos omistaa avaamattoman School Days tai Summer Days pelin. :roll:

Edit: Hyväksyvät nyt näköjään myös avatut pelit.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Syys 27, 2007 19:43

Ja mustaa vertahan sieltä sitten tuli...

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Pe Syys 28, 2007 10:28

Vika jakso. Subbaajat sanoivat itse oikeastaan kaiken olennaisen: "We hope you all learned a valuable lesson from this."

Tuon jakson sensuuri nyt ei tullut ollenkaan yllätyksenä. Loppukaan ei hirveästi yllättänyt koska jotain tällaista odottelinkin.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Pe Syys 28, 2007 12:21

Kaiken kaikkiaan 'hauska' kokemus takana päin. Itselleni tuo loppu oli tosin pienehkö pettymys, se kun oli paljon ns rumempi/karumpi ja jotenkin viimeistelemättömämpi pelin vastaaviin loppuihin verrattuna. Jotenkin vain tuntuu siltä, että tuo toinen "juttu", eli Sekain hommeli oli turhaan myös lisätty. Makoto-juttu olisi ollut tarpeeksi.

Plussaa kuitenkin ehkä siitä, että kaikki kävi nopeasti. Samasta voisi tietysti antaa miinustakin, sillä se kaikki kävi todellakin lähes liian nopeasti. Ikään kuin kaikki sarjan paha mieli olisi purkautunut viimeisen 5-10 minuutin aikana. Outoa kyllä olla samaan aikaan tyytyväinen ja tyytymätön tuohon loppuun ja yhteen samaan asiaan. Kotonohan loppuratkaisuun nimittäin.

Niin, ja siitä tarinan opetuksesta. Jos joku on pettää sinua, tiedät mitä tehdä? Eikö se tämän opetus ollut...?
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Syys 28, 2007 14:37

Jumaliste. Olin Makoton loppuun erittäin tyytyväinen, tosin kävi Katsuraa vähän sääliksi, mutta sitten katoin että "aijaa, tämä ei loppunutkaan tähän". Ja sitten menikin meininki ihan helvetin häiriintyneeksi. Nyt on kyllä aika paska olo, suoraan sanottuna.

No, ainakin kaikki katsojat sai sitä, mitä halusi, ehkä vähän liikaakin, mutta eipä "iloisesta" lopusta olisi tullut yhtään mitään.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Pe Syys 28, 2007 17:54

AHAHA OH WOW

Niin, siis minähän en edes katsonut koko sarjaa, tuota viimeistä jaksoa lukuunottamatta. Ja hitto vie, naurattaa vieläkin. Meininkihän on kuin suoraan jostain antiikin Kreikan suuresta ja eeppisestä tragediasta! Sillä erolla tosin, että tragediat eivät yleensä herätä näin mittavaa määrää naurunräkätystä. Kiitos, Japani! Kiitos siitä että olet noin helvetin sekaisin ja outo! Oikein sydäntä lämmittää tämän onnettoman fiaskon kaameus ja rumuus. Fuck yes you are the nicest boat ever!
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Pe Syys 28, 2007 21:16

Jännää kun mainitsit tuon tragedian. Itse en niinkään näkisi School Daysiä murhenäytelmänä, kun en oikeastaan missään vaiheessa ole, Kotonohaa lukuunottamatta, toivonut kelläkkään hahmolle mitään hyvää. Tragediassa kai olisi pointtina toivoa ettei hahmoille käy mitään ja yllättyä kun lopussa kaikki kuolee. School Daysissä näin ei pääse käymään kun ei oikeastaan välitä vaikka kaikki päähahmot kuolisivat.

Jos Makotosta olisi edes yritetty tehdä vähemmän mulkkua hahmoa olisi reaktio ehkä ollut suurempi, mutta tällaisenaan ei vaan välitä kuinka Makoton käy ja se on tavallaan ristiriidassa tragedian idean kanssa. Voisi kait sanoa että käsikirjoittajat ampuivat itseään jalkaan kun tekivät Makotosta niin raivostuttavan ettei jäljelle jäännyt kuin kaikkein radikaalein loppu.

Jos tästä jotain tragediaa on pakko hakea, niin minusta Kotonoha joutui kaiken tapahtuneen takia kärsimään liian paljon. Jos hän ei siinä yhdessä vaiheessa ollut niin ärsyttävä ("Makoto on minun poikaystäväni" loputtomalla toistolla) niin saattaisin peräti sääliä häntä, mutta jostain syystä en saa puristettua itsestäni yhtään sympatia häntäkään kohtaan. Veikkaan että tähän vaikuttaa lähinnä se loppuratkaisu. En oikein osaa sääliä psykopaattisia tappajia tai muuten häiriintyneitä ihmisiä.

Niin ja onhan jäljellä vielä Setsuna, joka oli lopulta suht viaton hänkin. Hän ja Kotonohan pikkusisko eivät kumpikaan ärsyttäneet, mutta sivuhahmot on sivuhahmoja eikä heille kuitenkaan suoda merkittävää osaa tapahtumissa. Jos Kotonoha olisi jätetty suosiolla pois kuvioista ja keskitytty Makoto-Sekai-Setsuna kuvioon, loppu olisi varmasti toisenlainen. Veikkaan parempaa.

Tämä on aina se ongelma kun monen skenaarion erogesta tehdään anime: valitaanko perusskenaari, fanien suosikki vai yhdistetään kaikki niin että tulee jotain ihan outoa? School Days animen olisi voinut tehdä tasan niin monella tavalla kun pelissä on loppuja ellei useammallakin. Loppujen lopulta, pelistä valittiin juuri nuo pahamaineiset Bad Endit, jotta School Days erottuisi harmaasta massasta. Erottuuhan se, mutta tiedä sitten erottuuko se siten edukseen.

Ihan okei anime kuitenkin, loppu nyt meni vähän överiksi, mutta pisteet siitä että School Days teki monia asioita eri tavalla kuin haaremi-animeissa ja eroge-käännöksissä yleensä on tapana tehdä.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » La Syys 29, 2007 10:49

Kunimura kirjoitti:School Days animen olisi voinut tehdä tasan niin monella tavalla kun pelissä on loppuja ellei useammallakin. Loppujen lopulta, pelistä valittiin juuri nuo pahamaineiset Bad Endit, jotta School Days erottuisi harmaasta massasta. Erottuuhan se, mutta tiedä sitten erottuuko se siten edukseen.
Ihminen on kuitenkin aika sadistinen olento, joka jostain kumman syystä tykkää katsoa tuskaa ja kärsimystä sisältävää viihdettä - tuskinpa kukaan olisi edes alkanut seuraamaan School Daysia jos siellä lopussa ei olisi häämötellyt Bad Endin mahdollisuus.

Tai minä en ainakaan olisi.

DiamondTear
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Joulu 26, 2003 21:33

Viesti Kirjoittaja DiamondTear » Su Syys 30, 2007 13:19

madu kirjoitti:Häneen liittykkin se fakta, joka kohdallani täysin katkaisi kamelin selän - alkuperäisteoksessa hänkin joutuu Makoton uhriksi (kyseinen neiti on siis 8-10-vuotias). Että näin. Ei kyllä kenellekään pahikselle toivo niin karmeaa kohtaloa kuin School Daysin "sankarille".
Äh, se oli Summer Daysissä, ei sitä lasketa.
Summer Daysin seksikohtaukset oli tehty niin huonosti, että ei niistä saanut oikein iloa irti :twisted:

--

Animesta olen nähnyt vain ensimmäiset 7 jaksoa, mutta peli tuli pelattua ilmestymisen jälkeen läpi monta kertaa. Animekäännöksessä ärsytti ehkä eniten se, että sarjaan yritettiin saada huumoria mukaan tekemällä hahmoista tolhoja (muuten kuin ihmissuhteiden suhteen). Pelissä ne käyttäytyivät kuitenkin suhteellisen normaalisti.

Haluaisin kuulla, että vihaavat ketjussa ärsyttävyydestä valittaneet myös pelin hahmoja yhtä paljon, vai onko vika käännöksessä.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Loka 01, 2007 22:59

Ihan oikeasti: kannattaa matkustella animekauden loppuessa. Takaisin tullessa on iso kasa viimeisiä jaksoja odottamassa katsomista.

School Daysin loppu oli juuri sellainen kuin halusinkin. Kaikki sarjan aikana kertyneet patoumat katosivat kuin tuhka tuuleen viimeisiä minuutteja katsoessa. Sekaihin liittyvä lopputwisti oli myös varsin mainio ja lisäsi sopivasti hahmon sekopäisyyttä.
spoilage kirjoitti:Erikoismaininta sekä Makoton että Sekain kuolemien toteuttamisesta. Makoton tuskaiset ilmeet, valuva kuola ja kyyneleet tekivät siitä entistä muistettavamman. Sekain kuolema tulee -ilme Kotonohan iskiessä hänen veitsensä oli myös upea.
Mutta se musta veri... pitikö sen jotenkin vaimentaa shokkivaikutusta? Nyt vaikutti siltä, että uhrit olivat jotain zombieta, kun musta veri virtasi. Melkein tuli paha olo siitä. Punainen veri sitä ei varmasti olisi aiheuttanut.
DiamondTear kirjoitti:Haluaisin kuulla, että vihaavat ketjussa ärsyttävyydestä valittaneet myös pelin hahmoja yhtä paljon, vai onko vika käännöksessä.
En ole peliä pelannut, mutta jos ne säätävät ihmissuhteidensa kanssa yhtä paljon ja ovat itsekkäitä k*sipäitä, niin kyllä vihaisin. Muu tolhous on mukana aika pienellä kertoimella.

Ja nyt aion unohtaa tämän friikkisarjan. Herättää liian ristiriitaisia juttuja mielessä, pentele. Ajattelen vain kivoja veneitä. Nice boat... *kuolaa*
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Patezki
Viestit: 16
Liittynyt: La Loka 13, 2007 22:51
Paikkakunta: Hyrynsalmi

Viesti Kirjoittaja Patezki » La Loka 27, 2007 16:45

Itseäni alkaa ahdistaa jokaisen jakson jälkeen enemmän ja enemmän. Sikäli ihan hyvin toteutettu anime, ehkäpä tekijä on juuri halunnut luoda sellaisen vitutuksen lähes jokaiselle katsojalle. Alkuun ajattelin, että tämähän on aika lällö, kaikki on ujoja ym ym mutta ajatukseni kyseistä animea kohtaan ovat muuttuneet todella radikaalisti. Sikäli animen luoja on aika nero.

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » La Loka 27, 2007 17:58

Kuva

School Days saa jatkoa OVAn muodossa, School Days ~Magical Heart☆Kokoro-chan~ julkaistaan maaliskuun 26. 2008. Kuukausi viimeisen TV-sarjan DVD:n julkaisupäivästä (sensuroimattomana, kiitos :wink: ).

Taikatyttöversio School Daysistä!?

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Loka 27, 2007 20:43

Kensuke kirjoitti:Taikatyttöversio School Daysistä!?
Osut aika lähelle... Tai jotain. Tästä tulee vain luultavasti paljon hauskempaa katsottavaa. Olisivat suosiolla jättäneet School Daysin animeversion tekemättä ja tehneet vain tämän, niin kaikki olisivat luultavasti iloisempia. Myös moraalinvartijat, vaikka ei tätäkään ihan kaikille saa näyttää. Mielenkiintoista kamaa on matkalla, kuten nämä jonkun nappaamat ruudutkin vihjaavat.

Kuva

MAGICAL BERETTA!
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » La Loka 27, 2007 20:57

..mitä helvettiä?

Aika.. eksoottiselta näyttää.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa