School Days

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

School Days

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Syys 17, 2007 23:10

Terapiasessiot Anikissa jatkuvat. Eniten punaisia hetkiä viime aikoina aiheuttanut sarja joutuu käsittelyyn.

Kesällä alkoi Japanin televisiosta tulemaan viattomasti nimetty School Idiots... ei, anteeksi se olikin Idiot Days... ei, ei tainut vieläkään mennä kohdalleen... aah, nyt muistui: siis School Days! Olipa vaikeaa.

Kyseessä on uusi jäsen haaremigenreen, jossa taukin päähenkilöpojan ympärille keräytyy lauma rakastuneita tyttöjä. Lisäporkkanana on netissä liikkunut huhuja alkuperäisen pelin sisältävän varsin verisiä loppuratkaisuja, joten toiveet normaalihömpästä eroavasta sarjasta roikkuvat ilmassa.

Juonesta voi lyhyesti todeta, että kun päähenkilö Makoto Ito aloittaa lukion, hänen viereensä istuu energinen tyttö Sekai Saionji. Pari ystävystyy nopeasti ja Makoto tunnustaa olevansa rakastunut naapuriluokan Kotohana Katsuraan. Sekai päättää valmentaa Makotoa kohtaamaan deittailun ja tyttöjen ihmeellisen maailman. Mutta miten lienee Sekain omien tunteiden laita?

Tuo siis lähtökohta. Kuulostanee tutulta. Mikä todella erottaa sarjan muista haaremeista on se, että jokaikinen hahmo tuntuu olevan idiootti, mätäpaise, ärsyttävä, hullu tai kaikkea tuota samanaikaisesti. Koska syyt näihin kuvauksiin johtavat spoilereiden puolelle, heittäkäämme valkoinen verho:
Spoiler Days jaksoon 11 asti kirjoitti:Aloitetaan Makotosta. Ei ole taidettu tavata yhtä tiukasti jalkojenvälillään ajattelevaa haaremipääosan vetäjää. Poika suuntaa automaattisesti siihen suuntaan, missä vaikuttaa olevan helposti antautuva tyttö. Alussa tämä toimii ihan hyvin, kun kyseinen kuva ei ihan epäuskottava ole, mutta kun sarja edistyy ja yhä useampi tyttö päätyy Makoton sänkyyn (taisi 7 olla yhteensä), alkaa homma mennä överiksi. Kun jaksossa 11 kaikkien pettämisten tultua julki, Makoto alkaa ihmettelemään, miksi kukaan ei enää hänelle soittele, niin tuskin kukaan pystyy vastustaa kiusausta hakata edes pieni hitunen järkeä kalloon. Ei sillä ettei hänen täysin toisista piittaamaton käytöksensä olisi aiheuttanut samoja mielihaluja jo muutaman jakson jälkeen. Tosin on äärimmäisen hupaisaa nähdä seksin puutteen (päivä tai jotain) ahdistama Makoto käymässä kännykkänumeroita läpi.

Tytöt eivät ole sen parempia. Kotonoha on selkärangaton ja tahdoton potentiaalinen psykopaatti, jonka jumiutunutta levyä emuloiva "Makoto on minun poikaystäväni" lausahdus sai hermot kireälle muutaman jakson jälkeen. Varsinkin kun mitään poikaystävämäistä ei ollut tapahtunut pitkään aikaan. Hän ei sinällään yhtä syyllinen kuin muut, koska ei petä ketään, mutta flegmaattinen olemus kyllästyttää nopeasti. Jakso 11 loppu antaa vielä ymmärtää, että Kotonoha antaa seksinpuutteesta uupuneelle Makotolle uuden mahdollisuuden. Todella toivon, että ilmeen muutos johtui kuitenkin siitä, että hän iski huomaamatta Makotoa neulontapuikolla.

Sekai vaikuttaa parhaalta parilta Makotolle ja jonkun aikaa jopa kannatin tätä, mutta täytyy myöntää, että hänen tarjoamansa koulutus Makotolla rintahierontoineen on todella julmasti tehty Kotonohaa kohtaan. Ja kun hän ja Makoto eivät paljasta mitään suhteestaan luottavaiselle Kotonohanalle moneen moneen jaksoon, ei sympatiapisteitä kauheasti kerry. Lisää tuskaa tuottaa Sekain raskaus Makotolle sen jälkeen, kun Makoton muut seikkailut ovat paljastuneet, eivätkä he enää yhdessä ole. Sen sijaan että Sekai olisi suuttunut tai jotain, pienen kärhämän jälkeen (Makoto on lähinnä WTF, sun ongelmasi -tasolla) hän vain hyväilee onnellisesti vatsaansa kuiskaillen "Makoto". Jessus sentään. Sekain kaverit eivät ole paljon parempia: Setsuna on hänen paras ystävänsä ja tukensa, koska Sekaillakin on ollut menneisyydessä ongelmia. Ikävä kyllä Setsuna rakastui myös Makotoon, kun hän puolusti Setsunaa kiusaajia vastaan koulun alkaessa. Kun Setsuna on lähdössä ulkomaille, hän lupaa Makotolle yhden yön, jotta Makoto olisi Sekain tuki ja turva hänen sijastaan. Ei sillä että Setsuna olisi muuten kiehunut halusta päästä Makoton housuihin... ja kuinka hyvin Makoto lupauksensa pitää. Jättää Sekain kun hän Makotoa eniten tarvitsisi! Kiehuu, kiehuu vereni tää. Hikari puolestaan on rakastunut Makoton kaveriin Taisukeen, mutta jostain selittämättömästä syystä päätyy kuitenkin Makoton sänkyyn. Yhdestoista jakso alkaa tällä kohtauksella eikä sitä vaivauduta selittämään millään. Ehkä hän kyllästyi Taisuken Kotohona-obsessioon (Taisuke muuten päätyy raiskaamaan Kotonohan, kun tämä on puolitajuton Makoton ja Sekain suhteen aiheuttamasta järkytyksestä, pointseja siitäkin). Setsunan ja Hikarin kohtaukset tapahtuvat sen jälkeen, kun Makoton ja Sekain suhde on kaikien tiedossa. Ihanaa tuo ystävyys.

Sitten on Otome, joka on Makoton ystävä yläasteelta. Yllättäen ystävyys on Otomen mielessä muuttunut rakkaudeksi ja hänkin haluaa ehdottomasti Makoton. Tämä johtaa aluksi Kotonohan armottomaan kiusaamiseen. Koulujuhlien aikaan epämääräisen koulun perinteen (tyttö antaa pitämälleen pojalleen kondomin ja he menevät kummitushuoneen yhteydessä olevalle sängyllä narskuttamaan jousia ilmapiirin luomiseksi; salainen puoli on se, että sessiot nauhoitetaan ja esitetään myöhemmin valikoidulle yleisölle uhrin läsnäollessa) hänen onnistuukin saada Makoto, mutta kivasti hän tyytyy toisen naisen rooliin ja pelkkään seksiin. Näissä pettävissä limanuljaskoissa täytyy olla joku charmi, jota en miehenä ymmärrä... Makoton ilme hänen tajutessaan Otomen olevan aika kuuma pakkaus on muuten loistava (jakso 9, 11:40). Otomen kaverit, jotka osallistuvat Kotonohan kiusaukseen, eivät lopulta voi uteliaisuudelleen mitään, vaan lähtevät harrastamaan kimppakivaa Makoton kanssa. Niin ihania ihmisiä.
Huh, tuntuu paremmalta. Täysin käsittämätöntä, kuinka joku keksii idean sarjasta, jossa katsoja tulee vihaamaan jokaista hahmoa. Täysin käsittämätöntä, miksi kukaan katsoo sitä. No, ei ihan. Minä katson sitä varten, että uskon ja toivon viimeisessä jaksossa tapahtuvan jotain todella veristä, joka vapauttaa sarjan aikana kasautuneet paineet. Täysin mahdotonta vielä sanoa, mitä tulee tapahtumaan, mutta jos ei veri lennä, minä olen hyvin pettynyt ja tuhlannut viisi tuntia elämästäni. Tosin täytyy myöntää, että Makoton suhdekorttitalon rakennus ja varsinkin sen romahdus on välillä varsin kiehtovaa. Joka jaksossa tulee olo, että nyt se on tässä, nyt kaikki leviää käsiin, mutta aina vaan Makoto rakentaa yhden kerroksen lisää. On siinä fanipalveluakin reippaasti ja tytöt ovat todella sööttejä ja uimapukujaksoon oli pistetty riittävästi jenejä, mutta tuskastuttavan sisällön kanssa se ei paljoa paina.

Kahtokee jos haluatte. Omalla vastuulla. Minä yritin varoittaa.

Ai niin, jos joku löytää mukavan ja ei-ärsyttävän hahmon tästä sarjasta, haluaisin kuulla siitä.

Linkkejä:
ANN
Pelin Wikipedia-sivut

EDIT: Lisätty pari juttua spoilereihin ja muokattu tekstiä vähän sujuvammaksi.
Viimeksi muokannut isokana, Ti Syys 18, 2007 01:15. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Ti Syys 18, 2007 00:43

Uskoni ihmiskunnan hyvyyteen on kokenut kovan iskun...

Täytyypä allekirjoittaa Isokanan viesti, spoilereita lukuunottamatta joita en (vielä) lukenut koska en ole sarjassa vielä noin pitkällä ja haluan kuitenkin säilyttää "jännityksen", mutta tähän mennessä Takayukikin vaikuttaa pyhimykseltä Makoton rinnalla, eivätkä muutkaan hahmot ole sen parempia. Noh, peli on maineeltaan tuttu, olemalla ensimmäinen ero-peli jossa on animaatiota ja kolmen Higurashi-tason loppujen takia, ja nyt oikeastaan ainoa syy miksi katson sarjaan on toive että anime päättyisi johonkin näistä kolmesta huonosta lopusta.
En tosiaan ole vielä kohdannut sarjaa jonka hahmoja vihaisi yhtä kovasti, tosin Sekai on toistaiseksi välttynyt pahimmalta raivoltani.

Ehkäpä pohjimmiltaan tällä yritetään sanoa miten EI pidä käyttäytyä, tai ainakin toivoisin niin.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Syys 18, 2007 01:08

Kensuke kirjoitti:En tosiaan ole vielä kohdannut sarjaa jonka hahmoja vihaisi yhtä kovasti, tosin Sekai on toistaiseksi välttynyt pahimmalta raivoltani.
Minäkin ajattelin joskus noin. Kauan sitten, viattomina aikoina... :)
Kensuke kirjoitti:Ehkäpä pohjimmiltaan tällä yritetään sanoa miten EI pidä käyttäytyä, tai ainakin toivoisin niin.
Näin se on pakko nähdä. Makoto roolimallina... liian pelottava ajatus. Koko sarja on täysin lopetuksen varassa. Jos Makoto saa ansionsa mukaan, homma toimii ihan hyvin. Jos hänen kohtalossaan on edes pikkaisen onnellisuutta mukana, pää räjähtää ja usko animeen menee (no ei sentään mutta melkein). Gurren Lagannin loppu on ainoa loppu, jota odotan tällä hetkellä enemmän kuin tätä.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Syys 18, 2007 17:47

Ihan hirveä sarja. Mikään ei pistä vituttamaan yhtä paljon. Toisaalta, "hirveä" ei kuitenkaan tarkoita huonoa - sarja kyllä nostattaa tunteita pintaan paljon paremmin kuin melkein mikään tahansa muu. Kun olin katsonut ~4 jaksoa näin ne pelin HUONOJEN LOPPUJEN animaatiot toisessa Kotonoha hyppää korkean kerrostalon katolta ja laskeutuu päälleen, toisessa taas avaa Sekain kaulavaltimon varsin isolla sahalla, olin kyllä aika järkyttynyt. Ja joka animejakson jälkeen saan aina viikon raivoannoksen. Olin tosiaan alkujaan sitä mieltä, että Sekai ja Setsuna olisivat ihan kivoja hahmoja, mutta sekin mielipide kyllä kerkesi muuttua täysin toiseen suuntaan.. Nyt ei sitten muuta kun sormet ristiin sen puolesta, että Makoto saa tänään veitsestä. Monta kertaa. Nimittäin jos ei, koen, että minulta on huijattu kuusi tuntia elämää täyden paskan katsomiseen.

Jotenkin kuitenkin vaan onnistuu pitämään koukussaan, ja School Days onkin ehkä aina viikon odotetuin anime.

Että näin. Oli kyllä animeharrastukseni aikana pahin virhe ikinä alkaa seuraamaan School Daysia. Jättimäinen ANTI-SUOSITTELU kaikille jotka eivät sarjaan ole vielä tutustuneet. Älkää.

Vähän vielä lisää avautumista. Eikö haaremisarjojen tarkoitus ole pienen valon ja toivon tuottaminen yksinäisen otakun elämään? Päähenkilönhän kuuluu olla täydellinen luuseri, johon katsoja voi samaistua :wink: Ei ole kovin rohkaisevaa kun Makoto saa enemmän pesää ensimmäisen lukiovuotensa aikana kuin keskiverto-otaku koko elämänsä aikana (ja kaikki miellyttävät animepäähenkilötkin joutuvat melkein aina tyytymään vain siihen yhteen suudelmaan; onneksi meillä on sentään TYPE-MOON joka jaksaa palkita sankareitaan)

Ja hei, onhan sarjassa yksi melkein siedettävä hahmo, Kotonohan pikkusisko. Häneen liittykkin se fakta, joka kohdallani täysin katkaisi kamelin selän - alkuperäisteoksessa hänkin joutuu Makoton uhriksi (kyseinen neiti on siis 8-10-vuotias). Että näin. Ei kyllä kenellekään pahikselle toivo niin karmeaa kohtaloa kuin School Daysin "sankarille".

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ti Syys 18, 2007 18:22

Olenko minä ainoa jonka mielestä School Days on positiivisella tavalla erilainen anime? Minusta tämä on oikeasti tosi hyvä anime!

Ensinnäkin Makoto, paskin jätkä mitä olen ikinä nähnyt animesta, kuvaa minusta paljon paremmin oikeita miehiä kuin geneeriset haaremianimeiden päähenkilöt joiden ympärillä on kymmenittäin rakastuneita naisia, mutta miestä ei kuitenkaan tee pätkääkään mieli hyödyntää tilannetta. Makoto ajattelee niin kuin miehen kuuluu eli alapäällään eikä pelkää käyttää sitä.

Ja School Daysin tytöt: Kun otetaan huomioon, että tämä anime perustuu hentai-peliin, ei kait ole ihme että joukosta löytyy ne kaikki vakio hahmotyypit ja kaikki tytöt (paitsi Hikari) rakastavat Makotoa ja haluavat seksiä hänen kanssaan tai jolleivät rakasta niin ainakin haluavat kuitenkin sitä seksiä.

Sitten vielä seksikohtauksista. Yleensä kun hentai-peleistä tehdään animeja, seksi kohtaukset otetaan pois, niitä ei vain jätetä näyttämättä vaan ne eivät tapahdu. School Days on toista maata jossa Makoton seksiseikkailut ovat olennainen osa juonta.

Lopputulos on sitten se että School Days ei olekkaan sitä tuttua turvallista haaremia, jossa tytöt leikkisästi kisailevat päähenkilön rakkaudesta, pitävät viatonta hauskaa yhdessä ja päähenkilölle ei tulisi mieleenkään tehdä mitään epäpuhdasta. Ehei, tervetuloa todellisuuteen tai jos ei todellisuuteen niin inhorealismiin. Tässä animessa seksi on rakkautta tärkeämpää, tunteet todellisia, mutta niiden päälle vain syljetään, ja päähenkilö Makoto peniksellään ajatteleva kiimainen lukiolainen.

Mitä loppuun tulee, haluan ehdottomasti että Makotolle käy huonosti. Makotolla on koko ajan mennyt aivan liian hyvin ja toivoisin että edes lopussa hän saisi mitä ansaitsee. Tässä tapauksessa huono loppu olisi hyvä loppu.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Syys 18, 2007 18:47

Kunimura kirjoitti:Olenko minä ainoa jonka mielestä School Days on positiivisella tavalla erilainen anime? Minusta tämä on oikeasti tosi hyvä anime!
No, on positiivista että hentsupeli kääntyy anime-muotoon alkuperälleen uskollisesti eikä tyyliin F/SN (näen vieläkin painajaisia siitä lohikäärmeestä) tai Shuffle, mutta School Days jotenkin vaan onnistuu alittamaan riman jokaisessa mahdollisessa kategoriassa, eikä sitä ole ollenkaan kivaa katsoa.

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ti Syys 18, 2007 19:03

madu kirjoitti:eikä sitä ole ollenkaan kivaa katsoa.
En varsinaisesti usko että School Daysiä on edes tarkoitettu kivaksi katsottavaksi. Vähän niin kuin vaikka eläinrääkkäyksen näyttäminen, sillä halutaan lähinnä herättää inhoa katsojassa.

Eihän School Days animena ole mitään vallankumouksellista, mutta minulle se on ainakin osoittanut että haaremia voi tehdä vakavaksi muutenkin kuin pistämällä päähenkilö taistelemaan tyttöjen vierellä pahiksia vastaan (F/SN, Tsukihime) tai siten että päähenkilö auttaa tyttöjä ratkaisemaan omia ongelmiaan (Shuffle!) tai jotain vastaavaa.

Voi olla että minulla vaan on outo maku, mutta minä tykkään tästä animesta.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Syys 18, 2007 20:33

Kunimura kirjoitti:En varsinaisesti usko että School Daysiä on edes tarkoitettu kivaksi katsottavaksi. Vähän niin kuin vaikka eläinrääkkäyksen näyttäminen, sillä halutaan lähinnä herättää inhoa katsojassa.
Kun herättäisikin inhoa eikä loputonta ärtymystä. Olkoonkin, että School Days tekee haaremille jotain sellaista, mitä ei ennen ole tehty, mutta kun 25 minuutin suurin anti on kirskuvat hampaat ja kaapista vedetty sinko monitoria tähtäämässä, niin en voi millään tunnustaa pitäväni sarjasta.
Kunimura kirjoitti:Eihän School Days animena ole mitään vallankumouksellista, mutta minulle se on ainakin osoittanut että haaremia voi tehdä vakavaksi muutenkin kuin pistämällä päähenkilö taistelemaan tyttöjen vierellä pahiksia vastaan (F/SN, Tsukihime) tai siten että päähenkilö auttaa tyttöjä ratkaisemaan omia ongelmiaan (Shuffle!) tai jotain vastaavaa.
Ongelma: en pysty näkemään School Daysia vakavana. Niin kauan kuin kuvio pyöri puhtaasti Makoton, Sekain ja Kotonohan ympärillä se onnistui, mutta kun tyttöjä alkoi putkahdella joka puolelta, meni homma överiksi. Siinä siirrytään normaalista suhdedraamasta haaremigenren alueelle, jota en oletusarvoisesti pysty ottamaan vakavasti. Eli ehkä pikemmin voisi sanoa, että mielestäni School Days ottaa vakavasti tilanteen, jota en pysty ottamaan itse vakavasti. Seuraa konfliktejä harmaassa massassa. Mahdollisuuksia olisi parodialiseen itsetutkintaan, jota esimerkiksi Ouran High School Host Club, Godannar tai Code Geass ovat esittäneet, mutta School Daysista puuttuu se itsetietoinen pilke silmäkulmasta, joka on läsnä noissa esimerkeissä. Jonkun Faten tapauksessa fantasiapohjainen ympäristö riittää haaremielementtien läsnäolon hyväksymiseen, mutta School Days on niin arkirealistinen, ettei se tässä tapauksessa onnistu.

Toinen ongelma on lähinnä siinä, että yksikään hahmo ei herätä sympatioitani. Suuri draama sun muu menee ohi, koska en pääse sisälle sarjaan peilaamaan tapahtumia jonkun näkökulmasta. Sitä tuntee ärtymystä ja vihaa hahmojen käytöksestä, mutta puuttumaan jää myötätunto, joka kumpuaa vastaanottavan osapuolen kohtalosta.

Hitto. Viestiä kirjoittaessa olen miettinyt Kunimuran viestejä mukaillen School Daysia kokeiluna siitä, mitä tapahtuisi, jos normaali ihminen laitetaan haaremiympäristöön. Sarja oikeastaan toimii siitä näkökulmasta. Mutta äärimmäisen ärsyttävä sitä on kuitenkin seurata. Pitäisi pystyä ajattelemaan asiaa puhtaasti kliinisenä kokeena eikä välittää siitä mitä hahmot toisilleen tekevät. Vaikea sarja, hyvin vaikea...
Viimeksi muokannut isokana, Ti Syys 18, 2007 21:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Syys 18, 2007 20:45

isokana kirjoitti: mitä tapahtuisia, jos normaali ihminen laitetaan haaremiympäristöön.
:lol:

Tuo jotenkin pisti silmään.

Siitä tulikin mieleen, että siinäkin aspektissa School Days tekee asiat aika eri tavalla - en nyt ole mikään haaremigenren asiantuntija, mutta yleensä (varsinkin kun sopassa on vähintään yksi tsundere), päähenkilö tosiaan jollaintapaa pakotetaan siihen "haaremiympäristöön" eikä poispääsyä ole, johtui homma sitten perintönä saadusta asuntolasta, kummallisesti toimineesta loitsusta tai takapulpetin tytön mielipuolisuudesta.. School Daysissa asenne taas on pelkästään "jes, lukio, nyt mahdollisimman paljon irtosuhteita käyntiin samaan aikaan!" ilman mitään ihmeempiä.

----

HAHAHA, VOI ELÄMÄ! Nyt kyllä sarja veti pisteet kotiin ja kunnolla!

Jaksoa 12 lähetetään parhaillaan Japanissa. 2ch-viestiketjun perusteella telkkarista kuitenkin näytetään vaan maisemia slideshow:na ja kehotetaan ostamaan DVD jotta saa tietää, mitä lopussa tapahtuu.. liian rankaa meininkiä televisioon? Todennäköisesti.

Haha. Loistavaa.

..eka DVD julkaistaan ilmeisest 26. syyskuuta, mutta varmaan joutuu vielä aika pitkän hetken odottelemaan, notta saa tietää mitä siinä sitten tapahtuu. Normaalisti olisi ehkä saattanut tällainen olla pettymys, mutta jotenkin tuo toteutus oli vaan niin loistava, ettei osaa kuin antaa mielettömät propsit porukalle.

MUTTA jos se loppuratkaisu tuleekin olemaan perus PG-13 kamaa ja koko homma onkin vaan mainontajippo dvd-myynnin edistämiseksi, tylee ruumiita.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Syys 18, 2007 21:40

madu kirjoitti:
isokana kirjoitti:mitä tapahtuisia, jos normaali ihminen laitetaan haaremiympäristöön.
:lol:
Tuo jotenkin pisti silmään.
Aah, kirjoitusvirhe. Totta, huvittavaa. Eikun joo, luottamusta ihmiskuntaan löytyy. ;)
madu kirjoitti:Jaksoa 12 lähetetään parhaillaan Japanissa. 2ch-viestiketjun perusteella telkkarista kuitenkin näytetään vaan maisemia slideshow:na ja kehotetaan ostamaan DVD jotta saa tietää, mitä lopussa tapahtuu.. liian rankaa meininkiä televisioon? Todennäköisesti.
Kaiku: Haha. Loistavaa. :)

Kuulostaa siltä, että loppu on juuri sellainen kuin sen pitäisi ollakin. Ja jos on vedätystä, niin lätty lätisee täältäkin käsin. Kuukausien odotus ei tietenkään tunnu mukavalta...
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Ti Syys 18, 2007 21:52

isokana kirjoitti:Kuulostaa siltä, että loppu on juuri sellainen kuin sen pitäisi ollakin. Ja jos on vedätystä, niin lätty lätisee täältäkin käsin. Kuukausien odotus ei tietenkään tunnu mukavalta...
Mitä verisempi loppu sitä parempi. Näillä näkymin kuudes DVD tulee ulos Japanissa helmikuun 27. Odottavan aika on pitkä.

Itse olen vasta puolessa välissä sarjaa joten pitää olla varovainen spoilereiden kanssa.
Voisi summata että vaikkakin vihaan hahmoja niin pidän sarjasta (miksi muuten edes vaivautuisin katsomaan).

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ti Syys 18, 2007 21:55

isokana kirjoitti:Ongelma: en pysty näkemään School Daysia vakavana. Niin kauan kuin kuvio pyöri puhtaasti Makoton, Sekain ja Kotonohan ympärillä se onnistui, mutta kun tyttöjä alkoi putkahdella joka puolelta, meni homma överiksi. Siinä siirrytään normaalista suhdedraamasta haaremigenren alueelle, jota en oletusarvoisesti pysty ottamaan vakavasti.
Minusta tuo ei oikeastaan ole mitenkään hirveän vaikeaa niellä. Tällaisena etäisenä, mutta tarkkailevana ihmisenä olen päässyt seuramaan vierestä monien ihmisten toilailuja ja huomannut että kyllä tuollaista tapahtuu ihan oikeastikkin. Irtosuhteet vakiosuhteiden lisäksi vaikuttavat aika tavallisilta lukioikäisten keskuudessa. Ei nyt todellisuudessa kellään varmaan ole niin paljon häpeninkiä kuin Makotolle, mutta minusta Makoton onkin tarkoitus olla kärjistetty esimerkki ns. panomiehestä.

Sekin on tavallaan jännää kuinka aluksi Makoto on ihan mukava kaveri johon on helppo samaistua, mutta sitten se alkaa pikku hiljaa muuttumaan aina vaan ärsyttävämmäksi. Sitähän tuossa animessa ei pätkääkään perusteltu miksi kaikki tytöt tahtoo Makotoa, mutta kun otetaan jälleen huomioon että alkuperäisteos on jokin hentai-peli, niin onhan tässä animessa aika paljon juonta. Ehkä loppujen lopuksi katsojan onkin tarkoitus ymmärtää että ehkä ei olekaan niin hienoa olla koulun halutuin jätkä ja ihmissuhteet ei aina ole sitä että rakastetaan toisiaan ja kaikki on hyvin.

En osaa selittää miksi, mutta tässä animessa vaan on sitä jotakin mikä kolahtaa. Veikkaisin juuri tätä maanläheisempää ja arkista tulkintaa haaremiasetelmista. Ja toisena varmaan se että vihdoin löytyi sellainen päähenkilö jota voi hyvin mielin vihata enemmän kuin FSN:n Shiroa!

Ja tuo loppu kuulostaa lupaavalta!

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Syys 19, 2007 08:50

madu kirjoitti:maisemia slideshow:na ja kehotetaan ostamaan DVD jotta saa tietää, mitä lopussa tapahtuu.. liian rankaa meininkiä televisioon? Todennäköisesti.
MOON PHASE arvelee, että tällä voipi olla jotain tekemistä äkillisen ohjelmanmuutoksen kanssa. Ei olisi mikään ihme.

EDIT: Vahvistettu. Harkitsivat aluksi veren muuttamista mustaksi - onneksi ei sentään....

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Syys 19, 2007 11:33

Tsubasa kirjoitti:MOON PHASE arvelee, että tällä voipi olla jotain tekemistä äkillisen ohjelmanmuutoksen kanssa. Ei olisi mikään ihme.

EDIT: Vahvistettu. Harkitsivat aluksi veren muuttamista mustaksi - onneksi ei sentään....
Lupauksia herättävää. Nettiä selatessa on tullut ilmi, että muut Nipponin kanavat saattavat lähettää jakson, ettei tarvitse odottaa dvd-julkaisua. Mutta terävien esineiden ja veren läsnäolo on tervetullutta. Paras kommentti tähän NICE BOAT -skandaaliin tähän mennessä: "No, this is the actual ending to School Days … Anno directed it."
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ke Syys 19, 2007 21:16

Huhhuh, nythän tämä muuttuu oikeasti mielenkiintoiseksi. Sen jälkeen kun kaikki Idiot Daysin henkilöt ovat onnistuneet suututtamaan katsojat, yksi noista bad endingeistä on enemmän kuin paikallaan. Kunhan se ei ole tuossa nice boat-jutussa ollut eikä ns eternity-end. Vain yksi henkilö oikeasti ansaitsee yli muiden päästä hengestään, ja ainakin suurin osa tietää ketä tarkoitan. Eli pelistä tuttu Makoto's end kun tulee ulos ruudusta, olen iloinen. Tosin sitä kohtausta saisi animessa hiukan pätkäistä, sillä en kyllä ala siinäkin pelin lisäksi 20 minuuttia katsomaan kun makoto heittää tuskastuttavan hitaasti henkeään. Se oli niitä hetkiä, jolloin aika todella mateli ja itse suurin piirtein huusin näyttöön "kaadu nyt jo ja pidä se turpa kiinni !"

Onhan sitä siinä. En uskalla edes miettiä mitä olisi tapahtunut jos School Days olisi ollut 24 jaksoa pitkä, vaikka animaatio onkin pääpiirteittäin hyvää ja musiikki yllättävänkin hyvää. Ne ruudussa palloilevat ääliöt vaan ottavat päähän. Suosittelen kuitenkin tutustumaan myös peliin. Se on yllättävän hauskaa... Varsinkin kun yrittää saada juuri sitä tiettyä loppua.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 28 vierailijaa