Baccano!

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Ewyn » Ti Kesä 03, 2008 00:44

CYAAAAROLU

Luulin kommentoineeni tänne jo itse sarjan tiimoilta, mutta koska en näköjään ole, täytyy huutava vääryys heti korjata. Baccano on ehdottomasti yksi viimevuosien parhaimmistoon kuuluvista sarjoista ja tässä on nyt kyllä jo vähän vaikea sanoa mitään mitä ei olisi jo sanottu. Mitään muuta kuin ylistystä en kyllä osaa sarjalle antaa, ja ova-jaksot jatkoivat samaa nerokasta meininkiä.
Jotenkin innostus sarjoihin aina pääsee kulahtamaan nopeasti niiden loppumisen jälkeen, ja (kuten jo toisessa topicissa mainitsin) kolme uutta jaksoa olivat omiaan kaivamaan sarjan haudasta ja heittämään sen taas täysillä päin naamaa. Tai hieromaan naamaa sarjaan junan peräväunusta roikottaen, jos niikseen tulee...
Sarja oli rauhoittunut ja selkeytynyt huomattavasti, hahmot olivat vihdoin kaikki tuttuja ja aikahyppyjä esiintyi paljon vähemmän. Jotenkin mystisesti jaksot silti onnistuivat olemaan siisteintä pitkään aikaan nähtyä. Koska Graham oli kehissä pistämässä palasiksi kaiken mikä liikkuu eli ei, ihmissuhteisiin keskittyminen ei latistanut meininkiä lainkaan - päin vastoin. Clairen ja Chanen lisäksi Jacuzzi ja Nice vaan jaksavat olla niin söpöjä että, ja etenkin viimeisen jakson syöttökohtaus oli jotain liikkiksintä ikinä. Nicen riipaisevasta tuskanhuudosta 10+ Yu Kobayashille, aijjai. Toinen mainitsemisen arvoinen parku pääsi Cheziltä kolmosjaksossa, vähän kyllä nauratti mutta hyi kamala silti.
Isaac ja Miria ovat virallisesti paras sekopääkaksikko mitä on koskaan nähty, niin että hyvää joulua vaan teillekin.

Jatkoa ois parasta tulla. What's next on Baccano!
....まあいい。| MAL

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ti Kesä 03, 2008 13:56

Kun en ole vielä noita OVIA ehtinyt vilkaista, niin kysympä nyt tässä. Mihin väleihin ne sijoittuvat? Löytyykö mistään mitään listaa, josta näkisi jaksojen kronologisen järjestyksen?

EDIT: Niin, jostain vaan luin että DVD-julkaisuissa tapahtumat olisi ollut kronologisessa aikajärjestyksesä.
Viimeksi muokannut Anssi, Ti Kesä 03, 2008 16:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Kesä 03, 2008 14:13

Anssi kirjoitti:Kun en ole vielä noita OVIA ehtinyt vilkaista, niin kysympä nyt tässä. Mihin väleihin ne sijoittuvat? Löytyykö mistään mitään listaa, josta näkisi jaksojen kronologisen järjestyksen?
OVA-jaksot tapahtuvat isoimmaksi osaksi sarjan tapahtumien jälkeen, ja ovat tapahtumiltaan melko lineaarisia. Pientä pomppimista tapahtuu mutta sitä voi pitää vaikka flashbackina.

Jaksojahan ei voi varsinaisesti laittaa kronologiseen järjestykseen kun yksikin jakso saattaa sisältää tapahtumia hyvin monesta eri ajasta, mutta en sitten tiedä onko nuo sarjan DVD-julkaisut laitettu aikajärjestykseen kun en ole niitä vilkuillut.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja isokana » To Kesä 05, 2008 00:07

madu kirjoitti:Jaksojahan ei voi varsinaisesti laittaa kronologiseen järjestykseen kun yksikin jakso saattaa sisältää tapahtumia hyvin monesta eri ajasta, mutta en sitten tiedä onko nuo sarjan DVD-julkaisut laitettu aikajärjestykseen kun en ole niitä vilkuillut.
Olen tämän johdosta pohtinut, miltä tuntuisi, jos joku pistäisi videoeditorin pyörimään ja leikkaisi ja liimaisi Baccanosta lineaarisen reilun 5 tunnin mittaisen kokonaisuuden. Tekisikö se sarjasta paremman vai huonomman? Voisi jopa olla parempi, koska minusta tuntuu Baccano pysyy koossa sekavasta aikajanasta huolimatta, ei sen takia, mutta toisaalta pysyisikö sarjan charmi tallella normaaleihin normeihin pakotettuna. Vain yksi tapa selvittää asia ja minä en sitä tee. :)
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
dr.online
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 21:12
Paikkakunta: Tampere

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja dr.online » Ke Kesä 11, 2008 01:58

Juuri kun luulin, ettei Baccanon hahmokaarti voisi muuttua hullummaksi, näyttöön ilmestyy sinihaalarinen, jakoavainta heiluttava Graham. Ihan hillittömän iso rakkaus, sen rinnalla Laddkin vaikutti lähes normaalilta (jos ei ottanut lukuun isoa pyssyä kätösessä). Episodit 14-16 ansaitsevat pisteet kotiin. Ihana, että kaikkia hahmoja näkyi, tosin kakkosovan alkukohtaus.. sydämeni pysähtyi hetkeksi. Harvinaista kyllä, tykkäilen Baccanon jokaisesta naisesta, nyt eniten äärihämmentyneestä Chanesta ja hänen varsin.. mmh, rakkaustarinastaan epäpsykopaattisen Clairen kanssa. (Oikeasti, ilmeeni oli varmaan näkemisen arvoinen, kun kikatin kyyneleet silmissä noille jaksoille. Ah, Graham, olet ihana. Ah, Claire, olet niin pirun söpö kun syöt. Bawww.)

Mutta söpöyspisteet varasti Jacuzzi. Taas. (etenkin pikku!Jacuzzi, voi tuitui, tule sylkkyyn).
"Maybe I'm passing you by
Just passing you by girl"

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ke Kesä 11, 2008 10:04

Kovin harmitti ettei OVA-jaksoissa näkynyt tuon enempää voimakaksikkoa Isaac & Miria, he kun olivat minulle sarjan sydän ja sielu. Noh, varsin mukavaa katsottavaahan nuo olivat silti, Graham "Viral-näköiskilpailun voittaja" Spector on oiva lisä Baccanon hahmogalleriaan ja Carolin ja St. Germainin ilmestyminen jälleen mukaan kuvioihin lopussa sitoi kokonaisuuden mukavasti pakettiin. Norio Wakamoton ja Chiwa Saiton toivoisin tekevän yhteistyötä useamminkin, heidän ääniensä vastakohtaisuus tekee jo pelkästä keskustelun kuuntelemisesta erinomaisen nautinnollista puuhaa.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

TwoPartedMe
Viestit: 27
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 14:57

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja TwoPartedMe » Su Heinä 26, 2009 01:03

Baccano on yksi hyvin harvinaisista sarjoista, joissa mafia aihe ja yliluonnollinen aihe on saatu sulautumaan mielestäni miellyttävällä tavalla yhteen. Edellisen mafiasarjan jälkeen (gungrave, mikä on ihana sarja epäonnistumisseikoistaan huolimatta) katsoin baccanoa. Muistan ajatelleeni, että ensimmäisen scifimöllin hypätessä ruutuun otan hatkat...niin ei käynyt! Sarja osasi tehdä toisenkin yllätyksen hahmojen suhteen siinä, että sarjassa esiintyi ensimmäinen kohtaamani vollottajahahmo (Jacuzzi), joka ei vie hermoja rullalle (on jopa etten sanoisi sympaattinen). Sarjasta löytyy älyttömästi kiehtovia hahmoja, joista osa jätetään sopivasti varjoon. Huumoria, verta, aseita, hyvännäköisiä hahmoja ja tyylikkäitä repliikkejä sopivissa määrin. Viime yön baccanoputkesta jäi hyytävimmin sekä naurua eniten aiheuttavimmin mieleen "show me your tickets, please". Toivottavasti edellinen repliikki ei ollut spoilaava.
"Nousin kerran ylös portaita, tapaamaan miestä olematonta. Hän ei ollut siellä tänäänkään, toivon etten häntä näekkään."

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Demmi » Pe Marras 20, 2009 18:23

Nostellaanpas täältä tälläinenkin aihe.

Höm. Se, miten onnistuin tämän sarjan löytämään, on aika naurettava ja nolo tarina. Kovana Hetalia-fanina on tullut YouTubesta katsottua yhtä sun toista fanivideota sarjasta, ja siellä joukossahan komeili erittäin hyvin tehty Hetalia-parodia Baccano!:n alkumusiikista. Mielestäni homma vaikutti siistiltä, ja vähän aikaa sitten onnistuin jäljittämään, mistä sarjasta parodiassa oli kysymys ja tsekkasin oikean alkumusiikin. Sen jälkeen tutkailin aihetta hiukan netissä (täältä muunmuassa kivoja juttuja lukaisin), kunnes päädyin korkkaamaan sarjan.

Täytyy sanoa, että nyt kun (vasta) kaksi jaksoa on takana, homma vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Eikä vähiten huipulta vaikuttavan hahmokaartin ansiosta. Kaikkea löytyy kuolemattomista epäihmisistä hulluihin psykopaatteihin väkivaltaa ja verta unohtamatta. Kuitenkin se tässä hieman askarruttaa, kärsinkö katsoa tämän sarjan loppuun saakka, sillä vaikka noissa kahdessa ensimmäisessä jaksossa ei kovin paljon verta ja väkivaltaa näkynyt, olen saanut sellaisen käsityksen, että jatkossa niitä ei edes yritetä säästellä. Enkä tosiaankaan ole mikään hurmefani, suorastaan päinvastoin, joten en todellakaan tiedä, missä vaiheessa katsominen napsahtaa kesken vai napsahtaako ollenkaan. Ehkä selviydyn pitämällä silmiä kiinni? Pitänee nyt katsastella ohjelmaa etiäppäin ja jättää vaikka kokonaan kesken, jos alkaa tuntua pahalta. Ongelmana tosin on se, että koeviikko odottaa kulman takana, joten sarjan jatkaminen siirtyy kohdallani kaksi viikkoa eteenpäin. Jee.
Lisäkommenttia tulossa, kunhan olen päässyt jatkamaan katsastelua.

EDIT// Pääsin viimeistelemään sarjan omalta kohdaltani OVA-jaksoja lukuunottamatta tuossa parisen minuuttia sitten, joten tässä kommenttia heti tuoreeltaan.

Baccano! on kyllä ehdottomasti loistavin teos mikä tähän asti on tullut vastaan. En oikein välitä yleensä teemoista, joita sarja käsitteli, mutta Baccano! iski kyllä lujaa ja korkealta. Hahmokaarti oli vertaansa vailla, mutta ehkä hieman liian iso, sillä huomasin loppua kohden osan hahmoista jääneen itselleni aivan etäisiksi. Firon olisi pitänyt saada enemmän ruutuaikaa! Szilarista en välittänyt, olisi saanut joutaa hiiteen koko pappa paljon aikaisemmin. Jacuzzia ja Niceä olisin mieluusti katsellut pidempääkin, mutta käsittääkseni OVA-jaksoissa he ovat enemmin esillä. Gandorin mafiaveljiin en myöskään oikein osannut samaistua, Chane ja Lua Klein jäivät täysin etäisiksi minulle Rail Tracerista puhumattakaan. Eve Genoard ei myöskään kiinnostanut ensinkään. Pidin silti melkein kaikista, paitsi tuosta Szilarista ja ärsyttävästä Dallas Genoardista. Rail Tracer oli myös ihan huono hahmo. Parhaat hahmot olivat supertehovoimatiimi Isaac ja Miria, Firo (jonka sukunimeä en oppinut koko ohjelman aikana... Prochainezo tai jotain sinnepäin), Jacuzzi ja Nice. Czeslaw oli myös aika kiva tuttavuus, Ladd Russo järkyttävässä sekopäisyydessään samaten. Harmi vaan, että Laddin kohtalo jäi vähän auki omalta osaltani, sillä en oikein ymmärtänyt, mitä hänelle tapahtui. Olisin halunnut tietää paljonkin enemmän hahmojen taustoista, kun ne jäivät nyt aikalailla pimentoon.

Hurme kyllä lensi, mutta huomasin jopa pitäväni tyylikkäistä veriroiskeista siellä täällä. Jätin vain pari kohtaa katsomatta (nelosjakson Laddin kuristuskohta, pari Czeslawin kidutuskohtaa sekä ysijakson kohta missä ilmeisesti raahattiin jonkun naamaa junaraiteita pitkin. En tiedä, mitä siinä kohtaa oikein tapahtui) ja kestin paikoin rajunkin verenvuodatuksen mainiosti. Juonessa pysyi melko hyvin kärryillä, mikäli onnistui muistamaan, mitä minäkin vuonna oli menossa. Isaacin ja Mirian loppuhuipennukset 13. jaksossa olivat kyllä ihan loistavat.
Spoiler:
Harmi vaan, että kaksikko ei sitten vissiin koskaan saanut tietää, että he olivat saaneet kuolemattomuuden >D Itselleni jäi myös pikkuisen epäselväksi, miten Firo + muut oikein saivat kuolemattomuuden siellä paikassa. Siis tarjoiluttiko se Maiza tahallaan niille sitä Cure-All-elixiriä tehdäkseen poppoosta kuolemattoman vai tarjoilivatko Isaac ja Miria tietämättämään litkun mafialle? Jäi ihan epäselväksi tuo...
Masaya Onosaka oli aivan mahtava Isaacin roolissa ja myös muu ääninäyttely oli mielestäni hyvää. Ohjelmassa oli myös mainio äänimaailma ja taustamusiikit korostivat tapahtumia erityisen onnistuneesti.

Seuraavaksi sitten OVA-jaksojen kimppuun kunhan tämä koeviikko tästä ensiksi loppuu. Lisää ruutuaikaa Firolle, Jacuzzille ja Nicelle! Toivottavasti kaikki itseäni häirinneet langanpätkät saadaan solmittua ja jotakin kivaa rakkaussöpöstelyä voisi myös lisätä Baccano!:n keitokseen, sitä kun tuossa varsinaisessa oli harmittavan vähän näkyvillä (no, ei tosin olisi tyyliin juuri sopinutkaan). Firon ja Enniksen välillä olisi voinut tapahtua jotakin kivaa mutta kun ei.
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
Wulfy
Viestit: 29
Liittynyt: Su Joulu 20, 2009 17:27
Paikkakunta: Hamina

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Wulfy » La Joulu 26, 2009 22:20

Haluaisin katsoa baccano!a, mutta olen jotenkin kuurosokea, äärimmäisen huono etsimään (myönnetään) tai sitten sarja oikeasti on kiven alla. Olen kylläkin löytänyt joitain paikkoja, mutta ne eivät ole toimineet. Haluaisiko joku kertoa mistä sitä löytyy?
Maailmassa ei ole mitään vapaampaa kuin vapaapudotus.
------
Siirretään tasamaalaisen kokemus kolmiuloitteiseen maailmaan ja kuvitellaan, että neliuloitteinen hyperpallo kulkee maailman läpi.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Ke Joulu 30, 2009 18:01

Wulfy kirjoitti:Haluaisin katsoa baccano!a, mutta olen jotenkin kuurosokea, äärimmäisen huono etsimään (myönnetään) tai sitten sarja oikeasti on kiven alla. Olen kylläkin löytänyt joitain paikkoja, mutta ne eivät ole toimineet. Haluaisiko joku kertoa mistä sitä löytyy?

Kysymys olisi kuullut ihan eri alueelle, mutta vastataan silti: klik
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja Demmi » Su Tammi 17, 2010 20:59

Sain juuri vihdoin katsottua pitkään panttaamani Baccano!:n OVA-jaksot, joten tässä taas kommenttia heti tuoreeltaan.

Jotenkin OVA-jaksot eivät olleet yhtä hyviä kuin itse sarja. En oikein hirveästi välittänyt kolmen episoodin juonesta, joka oli oikeastaan pelkkä juonen tynkälisä tuohon varsinaisen sarjan loppuun. Huumoria ja väkivaltaa oli vähemmän kuin sarjassa, tyhjänpäiväistä pölinää tuplasti enemmän. Huoh. Olisin toivonut, että Graham olisi mättänyt porukkaa reilusti ketoon jakoavaimen kanssa, mutta ei. Heitteli sitä vähän ilmaan ja höpötti jotakin sekavaa. Tyypille napsahtaa kyllä ekstrapojot hulluudesta, Graham oli vielä enemmän sekaisin kuin Ladd, joka oli sarjan parhaita hahmoja. Miksi sitä näytettiin OVA:ssa niin vähän? Ja missä luuhasivat Gandorin veljekset?? Missä?? Näyttäkää!! Harmi ettei näitä omia suosikkihahmojani (Firo, Isaac, Miria, Czeslaw) pahemmin OVA-jaksoissa näkynyt vaan ne keskittyivät hahmoihin, joista en niin paljoa piitannut. Jacuzzia ja Niceä oli kyllä kiva nähdä ja kakkos-OVA:n alkuepisodi oli kyllä... pysäyttävä. Säikähdin aivan järjettömästi Niisun räjäyttäessä itsensä melko tehokkaasti. Pikku-Jacuzzi oli kyllä aivan ihana ^^ Ikävä kyllä muutama juonenpätkä jäi itselleni aivan auki.
Spoiler:
Ensimmäisessä jaksossa muistaakseni näytettiin kohtaus, jossa Isaac ja Miria olivat jossain ja sitten joku heitti veitsen, mikä sieppasi palasen Isaacin korvasta. Tätä kohtaa ei näkynyt uudestaan edes OVA-jaksoissa, mihin olin suuresti pettynyt. Toinen samanlainen oli myöskin muistaakseni ekassa jaksossa näytetty kohtaus, jossa Ladd ja Lua olivat verissä päin jossain lumikinoksessa poliisien ympäröimänä. Tätäkään kohtausta ei näkynyt enää animessa, mihin olin myös hyvin pettynyt. Laddia olisi pitänyt näyttää enemmän - olisin halunnut tietää, miten hän joutui vankilaan. Lopun psykoaminen kyllä antoi viitteitä paremmasta, luulin tyypin jo kesyyntyneen pidätyksessä.
Pidin kyllä Baccano!:sta, todella loistava sarja, mutta odotin OVA-jaksoilta jotakin enemmän. Huumoria ja mättöä kenties. Mielenkiintoisempien hahmojen näyttämistä. En tiedä. Tätä pitäisi kyllä tulla lisää, mutta ei enää varmaankaan tule. Mikä on sääli, koska sarja oli yksinkertaisesti loistava. Loistava olisi ollut ilman noita OVA-jaksojakin, mutta on tyydyttävä siihen minkä saa.
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Baccano!

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Pe Helmi 18, 2011 01:02

Olin kuullut tästä sarjasta useaan otteeseen, mutta olen niin epäileväinen kaikkia uudempia animesarjoja kohtaan, etten koskaan viitsinyt sen tarkemmin ottaa sarjasta selvää. Selailin eräänä päivänä TVTropesia, ja silmiini osui sattumalta, että tässä animessa joku kuolematon tyyppi heitetään joen pohjaan hukkumaan yhä uudestaan ja uudestaan. Tuo vaikutti niin mielenkiintoiselta, että pistin sarjan boksin heti tilaukseen.

Baccano! yllätti minut todella positiivisesti, vaikka harmikseni sarjassa ei sitten ollutkaan sitä hukkumiskohtausta, jonka takia sen ostin. Tässä ketjussa on jo kehuttu sarjaa niin paljon, ettei minulla oikeastaan ole mitään uutta sanottavaa. Olen lähes kaikesta samaa mieltä. Ainoa isompi poikkeama on varmaan se, että mielestäni Graham oli aivan turha ja tylsä hahmo, joka sai liikaa ruutuaikaa. Paljon mieluummin olisin OVA-jaksoissa nähnyt enemmän tiettyjä tuttuja hahmoja, kuten Laddia.

Erikoismaininta on pakko antaa sarjan enkkudubille, joka on ehkä paras koskaan kuulemani dubbi. DVD:tä odottellessa katsastin YouTubesta englanninkielisen Ladd-pätkän. Enkkudubin ääninäyttelijä oli niin loistava, että päätin katsoa sarjan englanniksi. Kaikilla hahmoilla oli täysin sopivat äänet eikä mieleeni missään vaiheessa juolahtanut edes kokeilla katsoa sarjaa japaniksi, ei edes tarkistaakseni, millaiset alkuperäiset äänet ovat.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa