The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
JereTHEend
Viestit: 272
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 22:50
Paikkakunta: Turku

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja JereTHEend » Pe Elo 28, 2009 16:54

isokana kirjoitti:
EDIT: Ja nyt Huokaisun toisen jakson jälkeen tajusin, miksi se tuntuu niin laimealta. Hauskin osuus on jo nähty eli se valmis leffa. Filmauksen edistymistä seuratessa suurin pointti olisi varmaan ollut se, että arvuuttelee ja naureskelee sille, minkälaista psykedeliaa Haruhi vielä keksii. Ikävä kun katsojat jo tietävät lopputuloksen... No, on tämä sentään parempaa kuin EE.

tämä lakkasikin pätemästä heti kolmannessa huokaisussa. Muuttuipa AIKA äkkiä kiinnostavammaksi koko homma.
Ei spoilereita, mutta jännä meno taas elokuvan taustan taustassa...

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Solid » To Syys 10, 2009 00:07

Jee!
Joo, kolme jaksoa EE:n jälkeen ja tuo on fiilis. Eli ihanaa kamaa, pyöriskelen ja hypin tuolissani, ja nauran vähän millekin. Ei ole vähään aikaan oikein mikään saannut tälläistä faniutta nousemaan pinnalle (ainakaan kahteen viikkoon - Slayer-putki..) ja vielä vähemmän tätä odotin tapahtuvat Haruhista, en näet ensimmäiseen kauteen saannut oikein muuta yhteyttä kuin Yukin ja originalin tv-järjestyksen lopetuksen. Vahvimpana merkkinä fanipoikaileilulleni lie, että Mikuru näyttää söötiltä, enkä tiedä onko kyseessä piirrostyylin muutos vai se, että hänen julkista kärsimistään on kiva katsella sekä empatisoida... mutta pointti on: Söpömmältä näyttää, samaa tasoa kuin Haruhi ja Yuki ovat. Ja erivärinen silmä, hnnggh..! Yuki ja Haruhi näyttävät vieläkin herkullisilta, jälkimmäinen varsinkin riistan vartiointipuuhissaan. Onhan se kamalaa mikäli rakkaasi saa indirect kiss. B)
Spoiler: Fail laatu mutta:
Kuva
Nytpä mietityttää vain kuinka kauan tätä kestääkään, 14 jaksoa vai enemmän? MAL ei ainakaan vielä näyttänyt kokopituutta, järkeilen vain ensimäisen kauden jaksomäärän kautta.

Ja EE:t ovat vielä katselun aika. Myönnän yllättyneeni positiivisesti siitä, että Kyoto Animation uskalsi tehdä tälläisen ratkaisun tarinakaarren kanssa ja pitäneeni parista ensimmäisestä rundista, mutta ei sitä silti jaksanut katsella paljoa. Kekseliäs yritys, mutta puinen tulos, kuten moni on huomannut. Tällä hetkellä menen kahden jakson kuukausi vauhtia ja riittää just hyvin...

EDIT:

Leffa tulossa 2010 keväällä, eli puolen vuoden päästä. Disappearence of Haruhi Suzumiya olisi sitten nimenä, eli neljäs romaanihan siinä on kyseessä.
Whoa...

Avatar
MKtsudo
Viestit: 50
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 15:20
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja MKtsudo » To Loka 08, 2009 20:59

Edit.
Kiitos Solid, juuri ilmoittamassa ^^. Tähänhän kuitenkin vaaditaan vielä Kadokawan "kuittaus", mutta eiköhän sieltä nyt ainakin jonkin näköinen raina tule.
Hah.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Marras 04, 2009 14:31

Ainakin yhden lähteen mukaan Disappearance-elokuva näytettäisiin teattereissa 6.2.2010:

http://cinecitta.co.jp/schedule/monthly/index.html

Tulee kyllä menemään varmaan ensi syksyyn ennen kuin täällä länsimaissa päästään ihmettelemään elokuvaa, mikäli Evangelionin ja Kara no Kyoukain DVD-julkaisuaikataulut antavat yhtään viitettä :'<

Kakkoskauden DVD:t sen sijaan myyvät yllättävänkin hyvin, Endless Eightin ykköslättyä myytiin ensimmäisellä viikollaan 14000 kappaletta ja kakkoslättyä melkein 13000 kappaletta, en ole hirveästi perehtynyt noihin myyntilukemiin mutta olen saanut käsityksen että perussarjojen DVD-myynti saattaa olla 10000 paikkeilla koko sarjalta yhteensä. Eli tästä voidaan vetää johtopäätös että japanilaisotakut vissiin ostaisivat DVD:itä mitkä tarjoaisivat pelkästään mustaa ruutua kunhan niitä markkinoitaisiin Haruhilla...

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Pe Marras 06, 2009 12:27

madu kirjoitti:Kakkoskauden DVD:t sen sijaan myyvät yllättävänkin hyvin, Endless Eightin ykköslättyä myytiin ensimmäisellä viikollaan 14000 kappaletta ja kakkoslättyä melkein 13000 kappaletta, en ole hirveästi perehtynyt noihin myyntilukemiin mutta olen saanut käsityksen että perussarjojen DVD-myynti saattaa olla 10000 paikkeilla koko sarjalta yhteensä.
Vertailun vuoksi, ykköskauden lättyjä myytiin samassa ajassa 35 000 - 40 000 kappaletta.
Toki tulos on vielä ihan liian hyvä, mutta Haruhi on tosiaan iso ja tunnettu brändi.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja finnleo » Pe Marras 06, 2009 15:52

madu kirjoitti: Kakkoskauden DVD:t sen sijaan myyvät yllättävänkin hyvin, Endless Eightin ykköslättyä myytiin ensimmäisellä viikollaan 14000 kappaletta ja kakkoslättyä melkein 13000 kappaletta, en ole hirveästi perehtynyt noihin myyntilukemiin mutta olen saanut käsityksen että perussarjojen DVD-myynti saattaa olla 10000 paikkeilla koko sarjalta yhteensä. Eli tästä voidaan vetää johtopäätös että japanilaisotakut vissiin ostaisivat DVD:itä mitkä tarjoaisivat pelkästään mustaa ruutua kunhan niitä markkinoitaisiin Haruhilla...
vaikka itse kuulunkin siihen joukkoon jonka mielestä endless eightin animeversio oli tuossa mittakaavassa aika hillittömästi epäonnistunut PR-temppu, niin ei se silti pohjimmiltaan ollut täysin epäonnistunut, sillä...
Spoiler:
Vaikka jaksot olivatkin samanlaiset, niin jotain erilaistahan näissä jokaisessa oli. Eli tässä harjoituksessa varsin väkivaltaisesti pohjustettiin sitä perusjuonta Haruhin Häviämisestä, että mikäli Nagato, olisi normaali Nagato, ei uimapukua, yukataa, naamaria tai sen sijaintia oltaisi vaihdettu ellei jotain alkaisi olla pahemmin vialla, muutoinkin kuin aikajatkumossa.

Itseäni toki harmittaa se, että tässä viedään kirjojen lukijoilta mahdollisuutta oman päätelmän tekoon kahden vaihtoehdon kanssa, kun Kyon pohtii Nagaton motiiveja Dissapearancen loppupuoliskolla, sillä epäilisin että on vielä jokin asia/tunne joka on teoriassa epäloogisempi kuin Haruhi Suzumiyan oikut... tai mistä ne oikutkin mahdollisesti kumpuavat.
Mutta, tämä kaikki olisi huomattu vähemmälläkin, mutta ota nyt selvää päättömistä päätöksistä. Tällä harjoituksella ollaan kuitenkin opittu, että sarjalla on ainakin yli 10 tuhatta tosifania nousevan auringon maalla, ja erityisesti, että ei tälläkään nimellä enää mitä tahansa tehdä.

Jokatapauksessa kakkoskausi oli summa summarumina kutakuinkin kuin odotettu, kaikki tiedettiin etukäteen kun kirjat oli luettu, joten mitään wow-efektiä ei enää syntynyt.
Spoiler:
Toki Kyoton väki onnistui paikoin löytämään sitä kadonnutta taikaa Adventures of Asahina Mikurun teon tarinakaaressa, erityisesti intensiivisyys ääninäyttelijöiden kesken kun Kyon nousee kapinaan Haruhia vastaan, puhumattakaan siitä tilannekomiikasta, kun haruhi mallailee ponnaria kyonin rynnätessä kerhohuoneeseen.
Mutta, odotellaan sitä leffaa nyt kiltisti, tai edes sitä kymmenettä kirjaa, vaikka Tanigawa aika lahjakkaasti alkoi kaivaa itselleen hautaa yhdeksännessä aikoinaan.

Avatar
defia
Viestit: 91
Liittynyt: La Tammi 10, 2009 18:45
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja defia » Ma Joulu 14, 2009 18:22

Katsoin eilen viimeiset kymmenen jaksoa putkeen, mikä on erittäin suuri saavutus itselleni.. : D Yleensä tekee tiukkaa katsoa edes näitä viikottaisia yksittäisiä jaksoja. Mutta kuitenkin.

Pidin kyllä, jopa suhteellisen paljon. Tämä Kyon-järjestys toimi ainakin minun mielestäni juuri sopivasti, tuo epäkronologisuus vain aiheutti näitä miellyttäviä ahaa-elämyksiä enemmän. Myös jaksojen radikaalit muutokset toiminnallisuuden osalta olivat ihan mielenkiintoisia, kuten se yksi, josta puolet tuntui olevan lähes tyhjän luokkahuoneen ja siellä lukevan Yukin kuvaamista, kun taas lähes heti putkeen tuli jotain epämääräistä taistelua toisessa ulottuvuudessa. Valitettavasti minulta varmasti meni jotain (tärkeää?) informaatiota tuon juonen osalta ohitse, koska en todellakaan jaksanut kaivaa sanakirjaa esille Nagaton selitysten ajaksi.

Loppu vain oli melkoinen pettymys. Olisin odottanut ehkä jotain eeppisempää, tuo nyt tuntui niin kliseeltä. Positiivista kuitenkin se, että jonkinlaiseen onnelliseen ratkaisuun päädyttiin. Kaipa tämän pohjalta viitsii katsoa vaikka lomalla toisenkin kauden, kunhan ensin toivun katselemalla jotain vähemmän ajattelua vaativaa.
I'm pushing an elephant up the stairs.
Deviantart || Pukuleikkiä

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Joulu 18, 2009 22:14

http://www.youtube.com/watch?v=EmoVf98eTV8

Traileri Disappearance-leffasta ois tullunna ja näyttää erinomaiselta! Hype-koneisto käyntiin :3

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Pavez » La Joulu 19, 2009 07:09

On kyllä kepeästi odotetuin tapaus ainakin tällä hetkellä. Saavat olla jo jonkin sortin velhoja, jos onnistuvat leffan kusemaan. Pitänee varmaan lukea nuo valoromaanitkin taas; sen verran tämä odotus nakertaa.

Avatar
MKtsudo
Viestit: 50
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 15:20
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja MKtsudo » La Joulu 19, 2009 20:06

Lietelannat sisällöstä, ainakin budjetin mukainen animaatiojälki lienee taattu! Miellyttävää vaihtelua mm. K-onin jalkojen jälkeen.
Hah.

Avatar
Kakure
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Touko 23, 2006 22:09
Paikkakunta: Savonlinna

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Kakure » Su Joulu 20, 2009 10:17

Tunnelmallinen pianomusiikki ja koskettavat kohtaukset näyttävät lupaavalta. Toivottavasti samanlaista olisi myös enemmälti leffassakin, mitä traileri antaa luvata.
"Come over here stalker, let's have a little chat"

Avatar
raidat
Viestit: 37
Liittynyt: Su Touko 10, 2009 11:17

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja raidat » Su Joulu 20, 2009 22:36

Elokuva on siis tulossa 6.2.? Näin ainakin itse luin tuon trailerin lopusta. Aika jees, odottelen innolla. Itse oon seurannut ranobeita Yen Pressin virallisen englannin käännöksen tahdissa, joten Disappearancen kulusta ei siis oo mitään ennakkotietoa. Perusidea vaikuttaa kuitenkin tosi kiintoisalta, ja Nagatoa vissiin näkyy melko lailla paljon, mikä on aina +++. Toivottavasti DVD tulee Suomeen tilattavaksi mahdollisimman pian julkaisun jälkeen!

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja alkimohap » Pe Joulu 25, 2009 23:40

Kakure kirjoitti:Tunnelmallinen pianomusiikki
Kas, tuohan on Erik Satien (1866-1925) "1ére Gymnopedie".

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Joulu 21, 2010 01:07

Nyt se sitten tuli, näki ja veti maton ainakin minun jalkojeni alta. Juonihan tuossa olikin jo tuttua tutumpi kun kirja tuli luettua kauan sitten ja elokuva katsottua silmäsyöpäversional alkuvuodesta, mutta nyt viimeinkin pääsi nautiskelemaan toteutuksesta täysillä.

Ja jumaliste että. My life is now complete tai jotain sinne päin. Jokainen päivä oli odottamisen arvoinen (mitäs niitä, reilusti tuhat kappaletta?) koska kun julkaisupäivä lopulta tuli, se ei olisi voinut olla Haruhimaisempi - sattumalta ( :roll: ) Kyonin maailma heittää kuperkeikan juuri 18. joulukuuta.

Loput voiskin heittää spoilerien sisään!
Spoiler: Disapperance
Mistäköhän pitäisi aloittaa. Toteutuksesta vai tarinasta. Aloitetaan tarinasta.

Lueskelin tämän viestiketjun läpi ihan nostalgiamielessä ja tosi moni oli näemmä ykköskauden katsottuaan sitä mieltä että sarja on hieman sekava ja randomi komedia. No, ehkä sitäkin, mutta sen lisäksi pinnan alla Haruhi on herkullista scifiä ja toisaalta pistää myös erinäiset paritusmoottorit käyntiin fanipojan kallossa. Disappearancen venyttäminen näin pitkälle oli mielestäni täysin oikea ratkaisu, koska kaikki johtaa siihen. Haruhin ja Kyonin ensikohtaaminen, 070708.flv, Bamboo Leaf Rhapsody, Endless Eight, kaikki sarjassa tähän asti tapahtuneet merkittävät asiat oikeastaan saavuttavat kliimaksinsa Disappearancessa.

Tematiikkakin heittää U-käännöksen nähden aiempaan, mikä on oikeastaan juuri sitä, mitä tällaiselta sarjalta kaipaakin. Disappearance itsenäisenä teoksena tuskin toimisi läheskään niin hyvin, mutta kun se on pedattu kaikella sillä, mikä sitä on edeltänyt niin huh-huh.

Se Isoin Juttu Disappearancessa on luonnollisesti Nagato. Hiljaisissa tytöissä on oma viehätyksensä, mutta kuten kaikilla dere-hahmotyypeillä, moekiljahdukset kysyvät sitä, että hahmo ei pelkästään anna ymmärtää vaan myös ymmärtää antaa. Ja Yukihan deliveraa. Niin rajusti että siitä pitää kirjoittaa pitkä erillinen blogipostaus lähihetkinä. Kaikki Nagaton suhteen oli kuitenkin toteutettu aivan täydellisesti, ja muutamissa kohtauksissa vaan ei pystynyt pidättelemään moe-kiljahduksia. Pelkästään sankarittaren viehätysvoimalla oltaisiin päästy melko pitkälle, mutta elokuva ei onneksi rajoitu vain siihen, vaan sillä on myös syvällisempi juoni raameina, ja tuollainen moniulotteinen aikamatkustkuskikkailu on ainakin minun aivonystyröilleni todella kutkuttavaa mietittävää kun aikaparadokseja luodaan ja paikkaillaan.

Ja se toteutus. Animaatio oli upeaa (mikä tosin KyoAnin kyseessäollessa on standardi, mutta elokuvabudjetti heittää sen kymmenenteen potenssiin), taustoihin ja taustahahmoihin on nähty valtavasti vaivaa, hahmodesignit on viimeinkin hiottu omasta mielestäni täydellisiksi (ykköskausi näyttää tässä vaiheessa silmääni valitettavan rumalta, kakkoskaudessa taas hieman liikaa K-ONia. Tämä sopivasti jotain siitä väliltä) ja varsinkin dere-Nagaton animointi on aivan uskomatonta. Se miten se koko ajan vilkuilee ympärilleen ja fidgettaa asioita ympärillään tekee tosi voimakkaan vaikutuksen, ja lopussa Nagato ja lumihiutaleet... niiden viiden sekunnin eteen on nähty enemmän aikaa ja vaivaa kuin moneen kokonaiseen animejaksoon. Silmien lisäksi karkkia on tarjolla myös korville - Minori Chihara vetää aivan loistavan roolin Nagatona, tuo Gymnopedie on upea ja Yasashii Boukyaku ilman säestystä lopussa on vaan niin särkyvän kuuloinen.

Ihanaa, mahtavaa, fanipoika huutaa onnesta. Viisi tähteä, 10/10.
Oliskohan siinä tarpeeksi superlatiiveja! Disapperance-kalenteri on jotain ihan käsittämätöntä myös, kansikuvassa Kyon ja Nagato on niin squeeeee *__________*

Pitää ottaa ykköskausi (ja ehkä kakkonenkin) vielä uusiksi in delicious blu-ray deliciousness jos siitä tarttuisi _vielä_ jotain uutta silmään nyt tuon Disapperancen jälkeen (en yllättyisi). Melkein kyllä toivoisin että sarja jäisi tähän. Nyt en enää edes yhtään muista mitä seiskakirjassa tapahtui, mutta nuo muutamat vitos- ja kutoskirjan animoimatta jääneet chapterit eivät tainneet olla mitenkään hirveän merkittäviä (ehkä Snow Mountain Syndromea lukuunottamatta), kasikirja oli melko turha ja ysin olemassaolon mielelläni unohtaisin kokonaan. Ilmeisesti Tanigawa on joskus saamassa kympin vielä valmiiksi, mutta en voi sanoa odottavani innolla, sen verran ihme suuntaan mentiin sitä edeltävässä.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ke Joulu 22, 2010 06:20

Disappearance rokkasi aika kovaa. Audiovisuaalisesti häikäisevä näytös, jossa oli tunnetta mukana.
Spoiler:
Tietokonekohtaus ja täydellinen hiljaisuus. Nerokasta. Asakuran puukko ja sitä edeltänyt kohtaus. Nerokasta. Kattokohtaus lopussa. Nerokasta. Nagato. Nerokasta.
Homma yksinkertaisesti toimi aivan mainiosti.

Voisi kuvitella tripin olevan hieman psykedeelisempi, jos ei ole light novelleja lukenut?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 23 vierailijaa