The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
MKtsudo
Viestit: 50
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 15:20
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja MKtsudo » To Heinä 02, 2009 23:11

Spoiler: Johtopäätös jakson 14/4 jälkeen
MKtsudo kirjoitti:Nyt sitten odottamaan, että mitä ne pojat kehittelevät ensi jaksoon... Siinä kohtaa tulisi kuitenkin jo vähän itku, jollei tämä arcci vieläkään loppuisi. Plussaa kuitenkin pakko antaa jakson/jaksojen yleisestä habituksesta, tämän joku muu studio olisi voinut tehdä huonomminkin.
Kaikki takaisin; itkeminen on tylsää ja jaksojen yleisestä habituksesta katoaa jo pohja, kun konkreettista kyvykkyyttä ei vaadi saman vanhan toistaminen. Sen voin kyllä myöntää, että voihan kaiken aina huonomminkin tehdä, nyt lähinnä kiinnostaisi vain, oliko tämäkään ratkaisu silti niin järkevä. Ärrin murrin, tässä tuntee itsensä ihan tyhmäksi. :?
Analyyttistä pohdiskelua virkeiden aivojen hankinnan jälkeen (ehkä jossain muualla).
Hah.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Heinä 08, 2009 02:59

En olisi ikänä kuvitellut, että meinaan nukahtaa Haruhin jaksoa katsoessa...
Spoiler: Endless Eight 3
Jos tämä vielä päätyy epämielikuvitukselliseen loppuratkaisuun, jossa Kyonin pitää toivoa Haruhilta jotain aktiviteettia, niin hyvinpä on jaksot käytetty. Tietysti jos se aktiviteetti on sitä, mitä tekin siellä juuri mietitte, niin sittenhän asia olisi tarpeeksi mielenkiintoista. Tuskin kuitenkaan. Ei ihan yhtä hölmistynyt olo kuin Wolf's Rainin neljän recap-jakson putkea katsellessa, mutta aika huijatulta olo tuntuu. En kyllä näe suurempaa syytä, miksi looppeja ei olisi voitu tiivistää 2/jakso tahtiin. Tai sitten ottaa tarkastelun kohteeksi sitä looppia, jossa avaruusolennot hyökkäävät ja levittävät vaatteita tuhoavaa kemikaalia maahan. Siinä olisi viihdettä kerrakseen.
Pah, mennään näillä ja toivotaan, että joskus jotain jännääkin tapahtuu.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
pakkkun
Viestit: 75
Liittynyt: La Syys 01, 2007 22:13

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja pakkkun » Pe Heinä 10, 2009 11:47

Näitä Endless Eighttejä katsellessa alkaa kyllä Haruhi fanikin todella kyllästyä. "Taas tulee se sama", jolloin taas jakso käydään läpi pikakelauksella ja katsotaan, miten sama perustarina kerrotaan uudestaan, hieman aina muokattuna.
Tämä "yllättävyys" tietysti kuuluu Haruhiin, MUTTA kaikella on kuitenkin rajansa, en kyllä jaksa katsoa enää yhtään Endless Eightiä tämän jälkeen.

Avatar
MKtsudo
Viestit: 50
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 15:20
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja MKtsudo » Su Heinä 12, 2009 21:54

Sanokaa te muut puritaanit mitä tahansa, mutta oli viimeisin Endless Eight nyt kuitenkin mielestäni parempi Endless Eight kuin kolmas tai ensimmäinen Endless Eight. Mukava symboliikkahan saa sarjan aina paremmaksi, jeah? Lopulta muuten kasvoi uteliaisuuskin niin kovaksi, että tarkistin ko. arcin loppuratkaisun; peilasi omia jossain kohtaa syntyneitä fiiliksiäni pelottavan hyvin, ollen jotain niin yksinkertaista, että eipä siihen monellakaan sarjan ydinhahmolla sanomista edes olisi. Mikä piru tämän loppuratkaisun keksimisessä siis kestää (en odota vastausta)?
Hah.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Heinä 17, 2009 20:22

Spoiler: Endless Eight pähkinänkuoressa
Kuva


Aiemminkin oli ollut sellaiset vibat että jokainen jakso olisi jonkin KyoAnin ohjaajan tulkinta aiheesta, ja nyt kun vilkaisin ANN:stä faktaa niin tuo tosiaan osoittautui todeksi. Viisi ohjaajaa ovat jo versioineet Endless Eightin, paljonkohan KyoAnilla mahtaa riittää vielä väkeä? No, eiköhän nuo ole kohta lopettamassa. Kakkosjakso pysyy edelleen suosikkinani erittäin kuumeisen ja painostavan ilmapiirin vuoksi.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » La Heinä 18, 2009 12:00

Spoiler: Dropped
Neljännen jakson jälkeen tyydyin vain vilkaisemaan 4chanin reaktiot jaksosta ja jätin vitosepisodin sitten suosiolla väliin. Jaksoin tuijottaa innostuneesti kolme jaksoa, mutta kyllä liika on jumaliste liikaa. Minulla ei ole aavistustakaan mitä Kyoanin ja Kadokawan kieroutuneissa mielissä liikkuu, muu kuin raha, eikä enää kiinnosta.
Epämääräinen huhu (ainakin) kuudesta jaksosta näyttää sitten pitäneen paikkansa. Saman huhun mukaan Kadokawalla ei ole mitään aikomusta teetättää Haruhin Katoamista. Koko "kakkoskausi" on ollut käytännössä pelkkää faneille ahterin näyttämistä. Ehkä joku osaa suhtautua siihen huumorilla, mutta itse olen lähinnä pettynyt hyvän tavaramerkin pilaamiseen.

Mikä parasta, kymmenettä kirjaa ei tuskin julkaista enää ainakaan tässä todellisuuden haarassa. Nimittäin jos itse olisin Tanigawan housuissa, olisin luultavasti aika hiilenä tällä hetkellä. Mikä varmaan selittää sen, ettei hepusta ole kuulunut viimeiseen kolmeen vuoteen yhtään mitään.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Heinä 20, 2009 14:04

Tokasta kaudesta viisi jaksoa takana. Bamboo Leaf Rhapsody oli taattua Haruhia, Endless Eight #1 aika peruskauraa, Endless Eight #2 tähän mennessä paras ja #3 & #4 aika tylsiä. Juonen edistymisellä ei tosiaan juhlita, mutta ohjaajien vaihtuminen on pitänyt visuaalisen puolen virkistävämpänä(EE #4 taisi myös musiikkien puolesta olla hieman luovempi?). Hieman vaikea alkaa muistelemaan, kun vähemmän yllättäen nämä jaksot menevät toistensa kanssa välillä sekaisin.

EE #2 oli tosiaan hyvä. Tunnelma oli omalla tavallaan painostava ja punahehkuinen kuja Nagaton kanssa toimi. Myös "It's over 15k!"-kohtaus oli todella hyvin tehty(vaikka light novellit olin jo lukenut, niin silti fiilis oli katossa).

Avatar
Kyubi
Viestit: 97
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 22:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Kyubi » To Heinä 30, 2009 10:40

Valitettetatavasti joudun sanomaan Ei,En tykkää tykkää tästä sarjasta YHTÄÄN!!! :evil:
Juonessa ei ole mitään järkeä ja päähahmossakaan ei sen pahemmin järkeä ole :S
Ja muutenkin liian mielivaltainen sarja. :evil:
Minulla on purkki likaa,minulla on purkki likaa,minulla on purkki likaa,Ja arvaa mitä on sisällä.

Kyubi alias Kaguya Houraisan

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Tounis » To Elo 06, 2009 19:29

Kuulin juttuu, että endless eight ois viimeinkin ohi.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Elo 12, 2009 17:33

Höm. Siinä missä kakkoskausi veti pannukakut, sisäinen fanipoikani saattaa kuitenkin saada tekohengitystä Puyon (aiemmin tehnyt Haruhi Suzumiya-chan no Yuutsu-sarjan) uudesta sarjasta Nagato Yuki-chan no Shoushitsu.
Spoiler: Disappearance
Ensimmäisen mangachapterin perusteella sarja näyttäisi pelaavan Disappearancen mitä-jos-skenaariota missä Haruhi päätyikin aivan toiseen kouluun deittailemaan heteroksi muuttunutta Koizumia ja Nagato saa Kyonin täysin itselleen. Eka chapteri nyt oli hieman haparoiva eikä siitä saanut oikein mitään otetta, mutta plussaa ainakin se että Haruhia näkyi vain kahdella sivulla ja päähenkilöinä pyörivät Nagatocchi, Kyon ja Achakura kirjallisuusklubissa. Miinusta sen sijaan siitä että hahmot eivät näytä yhtään itseltään.

Sanoiko joku 'curry'? Yuki näyttää ihan Tsukihimen Ciel-senpaista mikä on sellainen kehitys mistä en välitä yhtään, toivottavasti taidepuoli muuttuu sarjan edetessä ja Yuki leikkaa hiuksensa sellaisiksi niinkuin niiden pitäisi olla.
Katotaan mitä tästä tulee, vähän pelottaa että jää vaan huonoksi fanficiksi mikä on syystä tai toisesta saanut virallisen hyväksynnän, mutta SYVÄLLÄ SISIMMÄSSÄNI ;___; toivon että hommasta saataisiin jotain söpöä ja moetettavaa hyvää hömppää!

Avatar
JereTHEend
Viestit: 272
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 22:50
Paikkakunta: Turku

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja JereTHEend » To Elo 13, 2009 07:21

Tounis kirjoitti:Kuulin juttuu, että endless eight ois viimeinkin ohi.
khhllä, eeppisimmät 3 minuuttia minkä anime on verbaalisesti ilmaissut. Oli se turha arkki, tarina on kiinnostava mutta toteutus... No ainakin lopusta tuli tämän latauksen jälkeen hyvin eeppinen.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Elo 14, 2009 13:49

Haruhin Huokaisu lähti sitten käyntiin ja no, olihan se aika piristävää vaihtelua verrattuna kahteen edelliseen kuukauteen. Juonenkuljetukseltaan tai yleisen tarinan kannalta elokuvanteossa ei tosin tainnut tapahtua mitään millään tavalla mullistavaa, mutta ainakin Tsuruya saa ruutuaikaa ja vampyyriyuki on :3 I'd take her nanomachines any day. Sarjan jäljestä on kyllä tullut todella K-ON verrattuna vanhoihin jaksoihin, mutta eipä tuo haittaa kun satun tykkäämään söpöistä asioista. Mikurun ääni tosin menee jakso jaksolta karmeampaan suuntaan.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja Tounis » To Elo 20, 2009 21:47

Sigh oli niin köyhä jakso, että tuli jo Endless eightiä ikävä.

btw nyt E8:stä selvinneenä, mitkä fiilikset - oliko ihan paskaa, että arkki toteutettiin näin, vai oliko sen arvosta? Haruhi on ainakin taas kuuluttanut itsestään, ja ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin jostain sarjasta puhutaan taas todella paljon. Eikö se jo oikeuta E8:n tavan? Parasta viihdettä E8:n parissahan on ollut selkeästi fanien raget ja yleiset facepalmaukset.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
JereTHEend
Viestit: 272
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 22:50
Paikkakunta: Turku

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja JereTHEend » Pe Elo 21, 2009 22:42

Tounis kirjoitti:Sigh oli niin köyhä jakso, että tuli jo Endless eightiä ikävä.

btw nyt E8:stä selvinneenä, mitkä fiilikset - oliko ihan paskaa, että arkki toteutettiin näin, vai oliko sen arvosta? Haruhi on ainakin taas kuuluttanut itsestään, ja ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin jostain sarjasta puhutaan taas todella paljon. Eikö se jo oikeuta E8:n tavan? Parasta viihdettä E8:n parissahan on ollut selkeästi fanien raget ja yleiset facepalmaukset.
No olen samaa mieltä 4chanin termin kanssa että EE alunperinkin oli 21/10 tason trollaus.

Minusta TARINA oli hvyin kiinnostava - henkilönä joka kirjaa ei ole lukenut sanon että tarina arkki oli kiinnostava - mutta kyseinen kahdeksan jaksoa oli jo "Rajansa trollillakin..."

Jos kyseinen arkki olisi esitetty kolmen, maksimissaan neljän jakson arkkina olisi se ollut ok... Toisaalta, endless eightin lopetus ei olisi ollut yhtä tyydyttävä kun on turhaantumista kerääntynyt sen verran.


Ei minusta sight ollut mullistava mutta omasta mielestä sentään parempi kuin endless eight... Sightilla on taas toteutus purkissa muttei tarinaa...

Mitä peeveliä ne Kyoanissa ajattelee?

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Viesti Kirjoittaja isokana » La Elo 22, 2009 16:15

JereTHEend kirjoitti:Jos kyseinen arkki olisi esitetty kolmen, maksimissaan neljän jakson arkkina olisi se ollut ok... Toisaalta, endless eightin lopetus ei olisi ollut yhtä tyydyttävä kun on turhaantumista kerääntynyt sen verran.
Lopetus oli kyllä niin antikliimaksi kuin vain voi olla. Sitä katsellessa lähinnä ajatteli, että miten pirussa Kyonilla meni 15000+ kertaa tuon tajuamiseen ja ärsytys kasvoi vain entisestään.

Se, että tätä ratkaisua perustellaan puheen nostattamisella, ei mene minulla läpi. Voi sitä puhetta herättää mieluummin vaikka tekemällä maailman parhaan animesarjan, kuin sillä että ärsytetään katsojia tahallisesti ja pitkään. Ykköskausi sentään käytti ärsytyksen sijasta yllätyksellisyyttä ja aivovoimistelua huomion herättämiseen, mikä on noin miljoona kertaa parempi tapa. Kolmoskauteen on sitten varmaan piilotettu joku virus, joka tuhoaa katsojien tietokoneet... Toimivammat ratkaisut olisivat olleet tosiaan max 4 jakson pikaversio tästä tai sitten kahdeksan jaksoa merkittävästi erilaisilla ja kiinnostavilla tapahtumien kululla. Sinänsä ratkaisun huonoutta lisäsi se, että toistettiin sitä samaa tylsää kesänviettoa joka kerta eikä mitään jännittävää ufotarinaa.

No joo, Huokaisua yritetään nyt seurata taas jotenkin innostuen, mutta kyllä pahan maun poistuminen suusta vie pari kunnollista ja viihdyttävää jaksoa.


EDIT: Ja nyt Huokaisun toisen jakson jälkeen tajusin, miksi se tuntuu niin laimealta. Hauskin osuus on jo nähty eli se valmis leffa. Filmauksen edistymistä seuratessa suurin pointti olisi varmaan ollut se, että arvuuttelee ja naureskelee sille, minkälaista psykedeliaa Haruhi vielä keksii. Ikävä kun katsojat jo tietävät lopputuloksen... No, on tämä sentään parempaa kuin EE.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 68 vierailijaa