Tengen Toppa Gurren Lagann

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ma Tammi 14, 2008 22:49

Silverynova kirjoitti:Noilla ulkomaisilla keskustelufoorumeilla sitä on tullut kuultua, mutta kukaan ei ikinä kyllä ole perustellut että missä muka vika :roll:
Jos tarkoitat "ulkomaisilla keskustelufoorumeilla" esim. 4chanin /a/:ta, niin siellä trollataan kaikkia hyviä sarjoja ja haukutaan niitä huonoiksi ihan muuten vaan. Uskon, että näin on muuallakin.

Lähes aina kun Gurren Lagannista on ihan oikeaa keskustelua, siis ei vain lausahduksia kuten "paras ikinä" tai "paskin koskaan", niin suurin osa keskustelijoista lähinnä pitää Gurren Lagannista ja vielä varsin paljon, mutta on niitäkin jotka osaavat perustella mikseivät pidä ko. sarjasta.

Avatar
silverynova
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 01, 2007 15:12
Paikkakunta: Kokko L.A.

Viesti Kirjoittaja silverynova » Ma Tammi 14, 2008 22:56

Kunimura kirjoitti:
Silverynova kirjoitti:Noilla ulkomaisilla keskustelufoorumeilla sitä on tullut kuultua, mutta kukaan ei ikinä kyllä ole perustellut että missä muka vika :roll:
Jos tarkoitat "ulkomaisilla keskustelufoorumeilla" esim. 4chanin /a/:ta, niin siellä trollataan kaikkia hyviä sarjoja ja haukutaan niitä huonoiksi ihan muuten vaan.
En varmaan itekään tiedä mitä tarkoitan koska en itse käynyt kirjoittelemassa siellä. Ne oli näitä foorumeita missä on paljon linkkejä tuoreisiin jaksoihin, mutta taisivat nekin vain huvikseen siellä käydä mollaamassa sarjoja joista eivät pidä.

Avatar
chibi totoro
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 22:46

Viesti Kirjoittaja chibi totoro » Ma Helmi 04, 2008 23:13

Eeppisin näkemäni anime. Yleensä katselen söpöä ja huumori-animea, mutta yhtä hyvää kuin Gurren-Lagann ei löydy. Rakastuin siihen, en mecha-toiminnan vuoksi, vaan hahmojen. TTGL:ssä on oikeasti varmaan parhaat hahmot ikinä. Boota on esimerkiksi söpöin näkemäni myyrä, jolla on myös asennetta. Boota kasvaa isoksi ja... ja sit se syö sun p*rsees! :mrgreen: Ja Yoko ei ole siellä vain fanipalvelun takia ;< Omenaappelsiinisitruunapassionhedelmäeldoraado soikoon!

:evil:

Avatar
dr.online
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Elo 28, 2006 21:12
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja dr.online » Pe Helmi 08, 2008 14:50

jlaghaldjgshdlghkaslf O___O ;;__;;; !!!! OUMAIGAAD kuvaa hyvin fiiliksiäni, kun tämän katsoin loppuun.
(Jaksot 19-> viimeiseen.)

Itkin miehisiä kyyneliä.
Sitten hyvin naisellisia kyyneliä.

EPIC. I TELL YOU.


(Ensimmäistä kertaa näen, että tätä haukutaan KLISEISEKSI JA SURKEAKSI JA.. (anteeksi capslock.) HUH. HUH.)
"Maybe I'm passing you by
Just passing you by girl"

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » La Helmi 09, 2008 11:42

Selailinpa tässä /a/:ta. Ja törmäsin tähän. Jumankekka, kylmät väreet kulkivat koko pätkän ajan selkääni pitkin. Ainoa hyvä AMV, jonka olen nähnyt. Aivan tekisi nyt mieli katsoa Gurren Lagann ja 300 uudestaan samanaikaisesti.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » La Helmi 23, 2008 14:57

Lopettelin juuri Gurren Lagannin uusintakierroksen. Pelkäsin vähän, että toisella kerralla juttu maistuisi kuluneelta ja kerran nähdyltä. Turha pelko: viimeisen jakson aikana pulssi oli kirjaimellisesti 200 ja kroppa tärisi kuin sähkötuolissa.

Oikeastaan Gurren Lagann tekee vielä voimakkaammin sen, mitä esimerkiksi Key/KyoAni-yhteistyöt tai Black Lagoon tekevät: saavat minut unohtamaan kuin hölmöjä ne oikeastaan ovat. Kanonia katsoessa tuskin koskaan unohdan, että se on tarkalleen tehty ja suunniteltu vetoamaan tunteisiin. Mutta koska tiedostan tämän, voin siirtää ajatukset taustalle ja nauttia sen tarjoamista tunnekuohuista. Black Lagoonia katsoessa tiedän, että toimintakohtaukset siinä ovat hölmöjä: "hyviksiin" ei osuta millään ja Revyn toiminnasta on järki poissa. Mutta koska asenne on kohdallaan, Revy omistaa ja musiikki pauhaa, en tästä välitä vaan hehkun mukana. Takaraivossa majailee kuitenkin tunne siitä, että tottelen nyt jotain ihan muuta kuin ylempiä aivotoimintoja.

Gurren Lagann astuu askeleen pidemmälle. Vaikka kuinka yrittäisin vakuuttaa itselleni, että se on vain hyvin toteutettua robottimäiskettä, niin en pysty uskomaan siihen. Katsoessa minut kuitenkin valtaa "elämää suurempaa" tunne enkä pysty suhtautumaan asiaan mitenkään loogisesti. Vaikka lähtisin jakson alussa liikkeelle asenteella "ne on vaan jättiläisrobotteja jotka läimii toisiaan", niin hyvin nopeasti se vaihtuu JUMALAUTA HAKKAA PÄÄLLÄ GURREN LAGANN, YAAARGH!!!! Huomaan eläväni sarjan mukana niin syvällä, että siihen on yleensä vaadittu hiukan vakavampaa asennetta (NTHT, Mushishi, Gankutsuou, SImoun, Kenshin OVA jne).

Tämä ja toinen katselukerta sen vahvisti: vuoden 2007 paras animesarja on kiistatta Tengen Toppa Gurren Lagann.

P.S. 300-Lagann on erinomainen traileri. Tosin Simon ei koskaan sanoisi "Tonight we dine in hell!".
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Aoi
Viestit: 384
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 20:03
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aoi » Su Helmi 24, 2008 18:51

isokana kirjoitti:Lopettelin juuri Gurren Lagannin uusintakierroksen.
Ja minä typerys lopetin eilen Gurren Lagannin ensimmäisen katselukerran. En tiedä mikä mahti maailmassa on pitänyt minut tähän asti poissa sarjan ääreltä, mutta tästedes tutustun sarjoihin katsomalla vähintään yhden jakson, enkä tuomitse niitä pelkästään ANN:n kuvan pohjalta.

Lyhyesti Gurren-Lagann on yksi parhaita sarjoja joita olen katsonut! Paras toimintasarja se jokatapauksessa on. Puhumattakaan siitä ettei sarja ainakaan alkujaksojen puolella ota itseään sitten yhtään vakavasti. Parin viime päivän aikana olen katsonut sarjaa 9 jaksoa päivässä, mikä ei välttämättä ollut se kaikista viisain idea. Tuntuu että olisin saanut paljon enemmän irti jos olisin malttanut katsoa yhden jakson viikossa tai edes yhden päivässä, mutta kun ei niin ei.

Olen myös mahdoton spoilerisieni, joka etsii kaikki mahdolliset spoilerit ja joissain tapauksissa katuu tekoaan jälkeenpäin. GL:ssa onnistuin spoilaamaan itseäni vain kahden lauseen verran:
Spoiler kirjoitti:1. Kamina kuolee. 2. Bootalla on luultua suurempi rooli lopussa.

Toisaalta nuo eivät spoilanneet katsomiskokemustani yhtään, sillä en tiennyt Kaminan kuoleman ajankohtaa ja järkytyin syvästi, kun se tapahtui jo jaksossa 9 (?). Useissa sarjoissa, kun hahmojen kuolemat jäävät sinne loppupuolelle. Muutenkin sarjassa oli mukavaa yllätyksellisyys - harvoin osasi odottaa mitä tuli tapahtumaan. Varsinkaan lopussa, kun kasa sivuhahmoja tapettiin yhden jakson aikana, en ollut enää ollenkaan varma päättyisikö tämä tarina hyvin.

Gurren-Lagann on yksi harvoja animesarjoja, jotka ovat saaneet minut itkemään. Toisaalta katsoin itkua aiheuttaneet viimeiset jaksot puoli kolmen aikaan yöllä, että sillä voi toki olla vaikutusta. Toivoin onnellista loppua päähenkilöille, toisin sanoen Yokolle ja Simon&Nialle. Kaminan kuolema ei aiheuttanut itkemistä, vaan suuren epäuskoisuuden aallon iskeytymisen, mutta Kittanin kuolema itketytti. Ei sillä että Kittan olisi kuulunut suosikkihahmoihin, vaan Yokon takia. Hän on sarjan aikana ihastunut kahteen mieheen, joista kumpikin kuolee taistelussa juuri sen jälkeen kun on tunnustanut rakkautensa tavallaan. Tämä oli vielä keskinkertaista, sillä edes AIR:in loppuessa en itkenyt enemmän kuin Simonin ja Nian häissä. Ehdin pelätä Nian katoamista jo aikaisemmin, mutta luulin vaaran olleen ohi. Tuo pariskunta, jos kukaan olisi ansainnut onnellisen lopun :cry: No aina kaikki ei mene niinkuin haluaisi ja ajattelenkin mielessäni että lopussa näkyvä pikkupoika olisi Nian ja Simonin lapsi, että Nia ei kadonnut ja he elivät onnellisesti elämänsä loppuun asti. (Älkääkä huomauttako, tiedän kyllä miten asia oikeasti on) 20 vuoden päähän sijoittuva loppu oli hyvä, sillä ainakin selvisi ettei ihmiskunta taas ollut päihittänyt vihollista joka oikeasti yrittikin suojella heitä. Kuitenkin petyin Simonin päätymiseen yksinäiseksi vaeltajaksi. Miksi, oi miksi? Ja tulikohan tarpeeksi selväksi, että Simon on suosikkihahmoni? Ja tietysti Nia myös.

Eräs kysymys nousi jaksosta 27... Mikä n. 40-vuotiaan Simonin vasemmassa silmässä on? Vai onko siinä mitään erikoista vai kuvittelenko vain? :P

Gurren-Lagann on nopeatempoinen sarja, jota katsoessa ei pitkästynyt. Sen sijaan, että pahikset olisivat pysyneet kokoajan samoina ja vain heidän voimansa kasvaneet, löytyikin vanhojen pahisten jälkeen yhä suurempi ja voimakkaampia vastuksia. No mitä nyt alussa pärjättiin Yokon kiväärillä ja lopussa heiteltiin vastustajaa galakseilla. Oli myös positiivista etteivät vastustajat jääneet lörpöttelemään kolmea vuotta tyhjänpäiväisiä, vaan hyökkäsivät (ainakin lähes) suoraan. Puhumattakaan siitä, että ensimmäisen tarinakauden vastapelurit olivatkin puolustaneet samaa puolta vielä isompaa vihollista vastaan.

Pidin myös animaatiosta. Varsinkin Ganmenien yhdistyessä, Mugannien ilmestyessä ja ensimmäisten Mugannin räjähtäessä sun muussa vastaavassa, kun värejä ja peruspiirroksesta poikkeavia kuvia näytettiin. Jakson neljä animaatiosta puolestaan tuli mieleen Disney Channelin huonot ja tasottomat piirretyt joita tulee pitkin päivää. (Joo, ja meillä ei ole Disney-kanavaa. Sisko sattui katsomaan randomisti tuleeko sieltä mitään fiksua kun kanava näkyi ilmaiseksi ennen joulua.) Koska sarja ei vaikuttanut olevan hirveän tosissaan, ajattelin että tähän olisi jonkin sortin parodiaa kyseisiä Disney-piirrettyjä kohtaan, mutta ei se tainnutkaan olla aivan niin?
Kuitenkin erittäin onnistunut sarja (vaikka osa lopusta olikin mielestäni mitä oli) ja tämä tullaan kyllä katsomaan uudestaan! :) Go Gurren-Lagann!! Ja nyt tutkimaan josko soundtrackia löytyisi jostain...
Suosikkimangani: Nodame Cantabile, Sunadokei (Sand Chronicles), Yotsuba&!, Hikaru no Go sekä Fullmetal Alchemist. Suosittelen tutustumaan :]

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ewyn » Su Helmi 24, 2008 20:55

Aoi kirjoitti:
Spoiler kirjoitti:Eräs kysymys nousi jaksosta 27... Mikä n. 40-vuotiaan Simonin vasemmassa silmässä on? Vai onko siinä mitään erikoista vai kuvittelenko vain? :P
spoil kirjoitti:En tiedä/muista onko tähän jotain varsinaista selitystä, mutta sen verran osaan sanoa että kyseessä on joku ERITTÄIN SPIRAALIVOIMAISTEN ÄIJIEN juttu ja tunnusmerkki, ja samanlaisia silmiä näkyy esim. Kittanilla juuri ennen tämän kuolemaa ja Lord Genomella. Se miksi Simonin silmä muuttuu vasta vanhemmalla iällä (eikä esim viimeisen taistelun aikana) lienee mysteeri, mutta veikkaisin että spiraalisilmä ei vaan olisi ollut siistin näköinen nuorella Simonilla.

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » Ke Helmi 27, 2008 11:23

Hetkinen... eikö sen Gurren Lagannin ykköslevyn pitänyt jo ilmestyä?

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ke Helmi 27, 2008 11:25

Gurren Lagannin dvd-julkaisun statuksesta voi lukea esim. täältä: http://au.aniki.fi/viewtopic.php?p=121121#121121
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Helmi 27, 2008 14:51

Näköjään jenkkijulkaisun traileri tuli NewTypen mukana. Puolet yleisöstä pitää sitä jonain pyhäinhäväistyksenä, mutta minusta tuo sopii varsin mainiosti ensimmäisten seitsemän jakson tunnelmaan. Selostaja on hillitön. Tuolta minäkin kuulostaisin, jos yrittäisin kuvailla sarjan upeutta minuutin aikana. Sisältö olisi tietysti eri, koska tuo traileri ei kosketa vielä myöhempien osien eeppisyyttä ja tunteenpaloa, joka tekee Gurren Lagannista Gurren Lagannin, mutta vanhan fanin traileri ainakin saa virnuilemaan. Muistakaa, for serious anime fans only.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » Ke Helmi 27, 2008 15:29

Kuulostaa vähän turhan paljon joltain Power Rangers- mainokselta. Mutta voisihan se olla huonompikin. Mikä ihmeen animey? Olisivat kyllä voineet näyttää niitä dubbiääniäkin, olisi kiinnostanut.

GRRREN LOGIN!

joku-ukko
Viestit: 7
Liittynyt: Su Elo 12, 2007 19:46

Viesti Kirjoittaja joku-ukko » Ma Maalis 03, 2008 03:06

Kun tätä sarjaa rupesin katsomaan, odotin hurjaa aivot-narikkaan-mecha-mättöä. Sitähän tässä sarjassa on paljon, mutta on myös paljon muutakin.

Äsken tuli katsottua sitten episode 27, ja lopputekstien jälkeisen pätkän jälkeen tuli itku, että näin. :o

Tiavals
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 24, 2004 19:29

Viesti Kirjoittaja Tiavals » La Huhti 12, 2008 15:44

Seuraa hyvin subjektiivinen ja varmasti monia raivostuttava selonteko:

Objektiivisellä tasolla ohjelma on hyvin laskelmoitua kamaa. Siihen on väenvängällä tungettu kaikenlaista minkä oletetaan uppoavan katsojaan, sen kummemmin miettimättä onko se hienoa ja ihmeellistä, toisin sanoen sarjasta puuttuu sielu. Sarjan alkuperäinen idea tuntuu olevan, että keinotekoisesti luodaan sarja joka "ylittää" kaikki aiemmat sarjat, ei siksi että se on juonellisesti järkevää, vaan siksi että se on olevinaan itseisarvo. Äänimaailmaltaan sarja on ihan hyvää laatua, ja animaation taso vaihtelee, vaikkakin siinä välillä käytetään valtava määrä frameja, se ei todellakaan takaa sulavaa ja mieluisaa animaatiota, vaan useimmiten animaatio on puistatavaa ja vääntää vatsaa, kuten mm. FLCLssä on tapana. Sarjan helposti heikoin osa-alue on sen hahmot. Itse sarjassa on vain kaksi hyvää hahmoa(Lord Genome ja Rossiu), kaikki loput ovat uskomattoman sieluttomia kuvotuksia joita ei voi muuta kuin vihata. Myöskin sarjan tekotaiteellinen ja mukafilosofinen asenne on omiaan korostamaan sarjan huonoutta.

Subjektiivisellä tasolla vihaan sarjaa, koska se on aiheuttanut suuren inflaation monissa ennen nauttimissani asioista, kuten eeppisyydessä(jopa itse sana on nykyään merkityksetön) ja hienoudessa. Sarja pilkkaa kaikkia pyhinä pitämiäni sarjoja, kuten G Gundamia, Gaogaigaria, Getteriä ja Mazingeria, laittean ne naurettavan valokeilan alle. Onnistuin katsomaan kaikki sarjan jaksot väkisin, koska monet pitivät tätä suorastaan loistavana sarjana, mutta raivo ja viha jonka sarja minussa nostatti on samaa laatua mitä kaikissa Gainaxin sarjoissa. Gainaxin tuotanto on suorassa vastakohdassa kaiken sen kanssa mitä arvostan ja olen tähän asti vihannut jokaista heidän tekemäänsä sarjaa minkä olen katsonut(FLCL, NGE, Gunbuster, TTGL). Varsinaisesti sarja ei sinällään ole mikään maailman huonoin, vaan on alle keskitason, mutta se mitä sarjan menestys merkitsee johtaa sen minun kirjoissani pahimpaan mahdolliseen kastiin, sillä se johdattaa koko teollisuuden sellaiseen tilaan jossa samankaltaisia sarjoja tuotetaan lisää ja lisää, ja minun suosimiani sarjoja tuotetaan vähemmän ja vähemmän. Minun kannaltani tämä tilanne on erittäin huono, ja tästä johtuen negatiiviset tunteeni sarjaa kohtaan menevät seuraavaan potenssiin.

Että sellaista.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja yukito » La Huhti 12, 2008 16:57

Tiavals kirjoitti:Sarja pilkkaa kaikkia pyhinä pitämiäni sarjoja, kuten G Gundamia, Gaogaigaria, Getteriä ja Mazingeria, laittean ne naurettavan valokeilan alle.
Miloin parodioinnista tuli pilkkausta? Eikös tämä nyt mene juuri toisinpäin. Olen havaitsevinani sokeaa fanatismia, jolle huumori on vieras käsite. Pikkupoikien aamupiirretyt on SERIOUS BUSINESS.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa