Tengen Toppa Gurren Lagann

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » To Heinä 26, 2007 16:00

Jollei ensimmäisen jakson alku lupaisi jotain aivan muuta, niin seitsemännentoista jakson katsomisen jälkeen voisin sanoa, että timeskip tuhosi Gurren Lagannin. Toivottavasti kahdeksastoista jakso on jotain muuta. Tämähän tuntui olevan lähinnä sellainen jakso, jossa luodaan pohjaa jatkolle, mutta jossa itsessään ei tapahdu juuri mitään järisyttävän mahtavaa.

Rossiu tosin kummastuttaa.
Spoilaaja kirjoitti:Tyyppi sanoo Simonille, ettei tämä saa tapella, koska Simon on herra Iso Herra. Hetkeä myöhemmin tämä kuitenkin inisee luolassaan kavereillensa, kuinka Simon on tottunut liiaksi rauhaan. Ja voi jösses sitä poninhäntää.. Tällä hetkellä Rossiu ärsyttää minua enemmän kuin se paksuhuulinen tykkimies koko sarjan aikana.
Juuri kun olin tullut siihen tulokseen, että Nian lyhyet hiukset rulz, tämä menee ja kasvattaa entistäkin pidemmät hiukset..

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Heinä 27, 2007 02:29

Olke kirjoitti:Jollei ensimmäisen jakson alku lupaisi jotain aivan muuta, niin seitsemännentoista jakson katsomisen jälkeen voisin sanoa, että timeskip tuhosi Gurren Lagannin. Toivottavasti kahdeksastoista jakso on jotain muuta. Tämähän tuntui olevan lähinnä sellainen jakso, jossa luodaan pohjaa jatkolle, mutta jossa itsessään ei tapahdu juuri mitään järisyttävän mahtavaa.
Katsoimmeko samaa jaksoa? Minun jaksossani 17 tapahtui mm. seuraavia:
1. Hahmot vanheni 7 vuotta.
2. Ihmiskunta on kehittynyt avaruusmatkailun tasolle.
3. Simon kosi Niaa.
4. Rossiu on ottanut valtakunnan haltuunsa, on valmis uhraamaan yksilöt yhteiskunnan edestä ja junailee omia suunnitelmiaan Simonin selän takana (Genomen herättäminen henkiin tietojen takia tulee todennäköisesti kosahtamaan). Ja kerää omaa uskollista fanijoukkoaan, joka vaikuttaisi olevan valmis mihin tahansa ihanan pomonsa takia.
5. Viral puolustaa ihmisiä (tosin vain jos haluavat pysyä maan alla mutta kuitenkin).
6. Uusi vihollinen ilmestyy, on aika pirun voimakas ja Simon lähtee soitellen sotaan ja tuhoaa samalla muutaman korttelin vaivalla rakentamastaan kaupungista. Veikkaus: ensi jaksossa Simon ja Rossiu ottavat yhteen asiasta ja Simon voi pahoin ja kuilua syntyy lisää heidän välillään (sisällissota tulossa?)
7. Nian paha aivopuolisko ottaa tytön hallintaan (tietysti heti kosinnan jälkeen), mikä luultavasti johtaa myöhemmin hänen ja Simonin kipeään kohtaamiseen, joka päättyy kuulaan kallossa tai rakkauden voittoon (pliis, ole jälkimmäinen).
Vähemmästäkin maa järisee. Okei, ei tapahtunut mitään aivot seinälle luokan tapahtumaa kuten jaksossa 8, mutta jakso 17 voitti kevyesti menneet angstaus- ja mättöjaksot 9-16, 11 lukuunottamatta. Tulevaisuudessa varmasti tapahtuu vielä enemmän, kun ykkösjakson alkuun toivottavasti päästään, mutta kyllä 17 tuntui lähes hengästyttävän täyteen pakatulta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Daiz
Viestit: 17
Liittynyt: La Heinä 28, 2007 20:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Daiz » La Heinä 28, 2007 20:18

Hävetkää itseänne, kun ette ole postannut yhtäkään viestiä jaksosta 15. Kyseessä oli kuitenkin vähintään animaation kannalta yksi eeppisimmistä jaksoista ikinä. Ja oli se muutenkin, koko jakson taistelu oli aivan omassa luokassaan.
Esimerkiksi kohta, jossa Helix King astui tyynesti ulos mechastaan ja kävi Simonin kimppuun PALJAIN KÄSIN oli jotain odottamatonta ja mahtavaa.
Lisäksi jaksossa on yhteensä yli 22000 keyframea, kun keskiverto-animejaksossa on yleensä jotain 12000.

Mutta palataan takaisin nykyhetkeen, ja sanotaan, että timeskip oli hyvä juttu , enkä malta odottaa mitä huomisen jakso sisältää, vaikka etukäteisinfoa onkin jo.[/quote]
やらないか?

Avatar
Don Pixe
Viestit: 409
Liittynyt: To Kesä 09, 2005 17:19

Viesti Kirjoittaja Don Pixe » La Heinä 28, 2007 20:26

Hmm hmm.
Olenko ainoa, joka oikeasti lopetti sarjan seuraamisen, koska se lisensoitiin?

Tietenkin on hirveä hinku katsoa ne jaksot, jotka olen missannut, mutta toisaalta ajatus DVD:istä joilla on vielä uutta, tuntematonta, eppistä materiaalia houkuttaa. Tästää huvista olen valmis maksamaan.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » La Heinä 28, 2007 23:20

Daiz kirjoitti:Hävetkää itseänne, kun ette ole postannut yhtäkään viestiä jaksosta 15. Kyseessä oli kuitenkin vähintään animaation kannalta yksi eeppisimmistä jaksoista ikinä. Ja oli se muutenkin, koko jakson taistelu oli aivan omassa luokassaan.
Jees, jaksohan esitteli meille myös tuliafron, mikä historiankirjoihin merkittäköön. Mutta muuten jakso 15 ei tehnyt minuun hehkutukseen oikeuttavaa vaikutusta, mistä johtunee. Ei se missään nimessä ollut huono ja parempi kuin edeltävät taistelut, mutta Gurren Lagannin kanssa odotti tuosta eeppisempää. Joku intohimon puute vaivasi. Itsellä Kamina-krapula veikkaan.

Don Pixe, dvd:t jaksoista 15+ tulee hyvällä tuurilla vuoden päästä, huonolla kahden tai kolmen ja ostan dvd:t kuitenkin, joten moraaliset esteeni katsomisen jatkamiseen ovat heikot. Ja en ole yhtään koukussakaan tai mitään...
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Daiz
Viestit: 17
Liittynyt: La Heinä 28, 2007 20:07
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Daiz » Ma Heinä 30, 2007 00:49

Katsastinpa juuri jakson 18 ja täytyy sanoa, että ilmassa on taas valtavan konfliktin hajua ja sarja jaksaa yhä pitää tiukassa koukussa. Ja Simonilla on asennetta, jota tod. näk. tullaan ensi jaksossa näkemään isommissakin määrin ainakin previkan perusteella.

Tämä sarja kyllä kuuluu ehdottomasti vuoden parhaiden sarjojen joukkoon. Ehdottomasti. GAINAX hallitsee asiansa.
やらないか?

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Heinä 30, 2007 02:52

Daiz kirjoitti:Katsastinpa juuri jakson 18 ja täytyy sanoa, että ilmassa on taas valtavan konfliktin hajua ja sarja jaksaa yhä pitää tiukassa koukussa. Ja Simonilla on asennetta, jota tod. näk. tullaan ensi jaksossa näkemään isommissakin määrin ainakin previkan perusteella.
Tuosta huomaa hyvin, kuinka Simon on kasvanut vuosien saatossa. Jakson 18 tapahtumat olisivat joskus saaneet Simonin vähintään 5 jakson pituiseen murjotuskohtaukseen, mutta nyt mätettiin ensin ankarasti ja tuijotettiin sitten miehisesti kaupunkia. Seuraavan jakson previkan perusteella ei mieliala tosiaan laske tästä jaksosta silloinkaan, vaikka tilanne kovenee entisestään. Pää pystyssä ja virnuillen mennään vaikka läpi harmaan kiven.

Muuten tämä jakso tuntui paljon enemmän välijaksolta, joka ratsasti edellisen jakson juttuja toistaen loppuun, jossa pistettiin sitten nopeasti pystyyn tuo konflikti seuraavaa jaksoa ajatellen. No matter, Nia on yhä hawt ja Simon rullaa, joten olemme tyytyväisiä ja kuola valuu taas viikon kevyesti.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

graavigala
Viestit: 2
Liittynyt: La Heinä 28, 2007 15:55

mahtava on

Viesti Kirjoittaja graavigala » Ma Heinä 30, 2007 12:10

Hyvä animehan se on. Hienoja mechoja, sulavaa animaatiota, hyvät hahmot. Ainoa huono puoli on se että sekin on nyt lisensoitu ja annettu (anteeksi ruma sana) Amerikkalaisten duppaajien raiskattavaksi... Mutta erittäin mieleinen anime pitkästä aikaa
Everything that is, is alive

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Re: mahtava on

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ma Heinä 30, 2007 21:48

graavigala kirjoitti:Ainoa huono puoli on se että sekin on nyt lisensoitu ja annettu (anteeksi ruma sana) Amerikkalaisten duppaajien raiskattavaksi...
Menee vähän off-topiciksi, mutta minä en pysty ymmärtämään tällaista "anime huononee, kun se dubataan"-asennetta. Mitä sillä on väliä vaikka animea dubataan, kun DVD:llä on kuitenkin sekä aito että dubattu ääniraita? Ei kukaan tule ja pakota katsomaan niitä dubbeja, joten onko sillä mitään väliä että sillä DVD:llä on su dubbi niitä varten jotka ennemmin katsovat dubattuna?

graavigala
Viestit: 2
Liittynyt: La Heinä 28, 2007 15:55

jaahas

Viesti Kirjoittaja graavigala » Ti Heinä 31, 2007 01:52

koska kyseinen anime ei ole vielä päässyt DVD julkaisuun asti niin paha mennä vääntelemään kielivalikoita :) ja en ole vielä yhtään animea kohdannut jossa dupattu ääni näyttely olisi hyvää. en siis meinannut että anime huononisi vaan, vain sitä että duppaukset ovat p-stä
Everything that is, is alive

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Elo 27, 2007 21:11

Jakso 22. Parin viime jakson ajan Gurren Lagannissa tapahtui kaikkea siistiä, muttei kuitenkaan mitään tarpeeksi siistiä, että sitä jaksaisi kovastikin hehkuttaa. Jakso 22 muutti kaiken. Tällä hetkellä pidän Gurren Lagannista luultavasti enemmän kuin koskaan ennen. Tyyli vaihtui jälleen GL:n alun kaltaiseksi "huudetaan kovaa ja pistetään vihollisia palasix"-menoksi, jota muutaman vähän rauhallisemman ja ei-niin-GAR-pitoisen jakson jälkeen osaan arvostaa paljon enemmän.

Mistä pidin jaksossa 22:
1. Kamin.. Simon huutaa ja pistää vihollisia palasix.
2. Simon on niin naurettavan ylivoimainen, etten hetkeen tiennyt, itkeäkö vai nauraa. Päätin nauraa.
3. Rossiulle näytettiin kaapin paikka.
4. Nia palasi hetkeksi ennalleen.
5. Seuraavan jakson esikatselu, jossa Simonilla oli ensimmäisestä jaksosta tuttu takki yllään
Gurren Lagannin alussa juoni oli jokseenkin vakavasti otettava, mutta vastapainona oli pelleilyä. Nyt Gurren Lagannin juoni on muuttunut niin typeräksi, että se on hauskaa, mutta vastapainona hahmot ovat hieman vakavampia.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Elo 28, 2007 01:13

Olke kirjoitti:Gurren Lagannin alussa juoni oli jokseenkin vakavasti otettava, mutta vastapainona oli pelleilyä. Nyt Gurren Lagannin juoni on muuttunut niin typeräksi, että se on hauskaa, mutta vastapainona hahmot ovat hieman vakavampia.
Hyvin sanottu. Tai ehkä muuttaisin sanan "typerä" ilmaisuksi "eeppisesti todellisuuden rajoituksista piittaamaton". Mutta naulan kantaan kuitenkin.

Jakso 22 oli jälleen niin huikeata mättöä, että alta pois. Edellisen jakson Yoko-mättö alusti sen mukavasti. Gainax kyllä tietää, miten hoidetaan avaruustaistelut näyttävästi. Olo oli kuin Gunbustereita katsoessa. Muuten...
spoilaa 22 kirjoitti:Ei herran jee, ne meni oikeasti taivaan läpi. Tai aika-avaruuden. Taistelu oli äärimmäisen eeppistä. Kun Arc-Gurren-Lagannin syntyessä oli jo varma, että nyt posotetaan täysillä (gunmen ohjaa gunmenia, LOL), ei pysähdytä kuin hetkeksi ja otetaan seuraavaksi Kuu haltuun. Homma oli niin energeettistä, että unohdin Nian olemassaolon ja yhtäkkinen toiminnan pysähtyminen onnistui iskemään puun takaa. Kesti sen maagisen sekunnin kymmenyksen, kun aivot sopeutuivat pysähtyneeseen kuvaan ja tajusivat, kuka oli vielä puuttuva (kuuma) lenkki. Sellaiset hetket ovat korvaamattomia. Simonin ja Nian hetki oli myös ihan nyyh ja Simonin usko rautaa. Ensi jaksossa odotetaan kovasti, miten Rossiun ja Simonin kohtaaminen menee. Onko kyseessä miehinen "teit niin kuin näit oikeaksi, etkä antanut minkään estää sinua kuten tosimiehet tekevät, otetaan oluet sen kunniaksi" vai miehinen "lyön sinut kerran ja kovaa, sitten lähdetään tuhoamaan antispiraalit yhdessä" vai miehinen "teit vääriin, kanna tuskasi niin kuin mies". No, joka tapauksessa miehisyydestä on tuskin puutetta.
Ai niin, kun sarjassa puhutaan Laganneista ja Muganneista, niin tuleeko kenellekään muulle mieleen Mu La Flaga? Voi olla yhteensattumaa, mutta milloin Gainaxin kanssa niihin olisi uskottu?
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K-chan
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 19:35
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja K-chan » Ke Elo 29, 2007 14:00

Ennakkoluuloistani huolimatta uskalsin katsoa sarjaa enkä ole vielä pettynyt. Kun sarjaa on nyt katsonut jaksoon 22, alkaa tuntua siltä että teos vain paranee edetessään: hahmonkehitystä tapahtuu ja alussa iskenyt miehinen hulluus on saanut merkityksen. Erityisesti päähenkilön kyky kääntää epätoivo voimakseen tekee sarjasta kovin eeppisen.

Hahmot ovat vakavoituneet tai voitaisiinko sanoa aikuistuneet ja se on tärkeä asia. Nyt nuo jopa jaksavat harkita ennenkuin toimivat, vaikka miehinen tuli palaakin yhä. Tämä miehisyys onkin ollut sarjan huumorinjyvä alusta alkaen ja aina vain se jaksaa viihdyttää. Gunbusterin tapaan taistelut on viety ilmakehän ulkopuolelle ja siellä ne kieltämättä varmaan saavatkin kunnon Hartikaismaisen avaruusoopperan sävyt. Siinä onkin sitten animointitiimillä tekemistä! Kuinka saada aikaan näyttävämpi lopetus kuin Gunbuster 2:ssa?

Hajoittaako Simonin pora taivaat? Palaako rauha maahan ja onko loppu niin onnellinen kuin toivoisi? Tämä jää nähtäväksi. En muista koska olisin viimeksi ollut näin täpinöissäni jostakin sarjasta - yksinkertainen, käsittämätön mechahurjastelu uppoaa kuin häkä.

Pora on naisenkin romanssi <3 xD

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Syys 03, 2007 20:44

Jakso 23.. Mitäpä tästä nyt sanoisi.. Siis muuta kuin, etten ole varmaan koskaan nähnyt (piirrettyjä) miehiä, jotka pitävät yllään trikoita ja ovat silti niin miehekkäitä. Ja että Simonin liekehtivä takki oli kyllä lähestulkoon orgastinen kokemus. Voisin jo pelkän takin takia katsoa sarjan loppuun.
Simonin "LOLOLOL LUON REIÄN AIKA-AVARUUTEEN MASSIIVISELLA TAISTELUTAHDOLLANI PELASTAAKSENI RAKKAAN YSTÄVÄNI (joka vielä hetki sitten oli kovasti aikeissa teloituttaa minut, muttei siitä sen enempää)!!!" oli yksi tämän jakson harvoista "lol wtf?"-kohdista, joita edellisessä jaksossa oli huisisti. Ei se silti sen arvoa vähennä.
Tämän jakson aikana diagnosoin itseni Gurren Lagann-fanipojaksi huomatessani nauravani tyyppien reaktioille Leeronin ja Lord Genomen tieteispuheiden aikana.
Tosin enemmän olisin nauranut, jos Leeron olisi lisääntymisestä puhuessaan selittänyt asian taistelutahdon avulla, niin kuin hän selitti sen aiemman kohdan.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Syys 04, 2007 19:53

Simon kävelee, kamera seuraa hänen selkäänsä, takki näkyy ja musiikki taustalla pistää fiiliksen kolmanteen potenssiin, aivan loistavaa. Muistin muuten vasta nyt, että ensimmäisen jakson alussa oli vähän samanlaista kalustoa kuin mitä sarjassa nyt alkaa olemaan...

Ja oh my god jos tämä homma jatkuu samaan malliin. Finaalissa sitten itketäänkin onnesta ja hypitään seinille kun euforinen hyväolontunne räjäyttää kaiken rationaalisen ajattelun suoraan 10. ja 11. ulottuvuuden läpi hyperlandiaan.

Ja jos Nialle sattuu jotain niin ei hyvä heilu.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa