Tengen Toppa Gurren Lagann

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Tengen Toppa Gurren Lagann

Viesti Kirjoittaja Rontti » Ti Touko 08, 2007 03:07

Gurren Lagann,jos tätä sarjaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla,niin se olisi hämmentävä,niin visuaalisesti kuin muutenkin.Yleensä suvantokohdissa käytetty keskinkertainen animaatio saattaa kädenkäänteessä vaihtua eeppisen pikkutarkasti piirretyksi meiningiksi,puhumattakaan tuuliviirin lailla huojuvista päähenkilöiden motiiveista(lähinnä Kamina,joka muutenkin tuntuu olevan ihan valmis lääkityksenvaihtoon tai vastaavaan).Ja koska kyseessä on Gainaxin ties monesko superrobo-show,niin cameoiltakaan ei vältytä,katsokaa vaikka kuudes jakso ja bongailkaa tuttuja naamoja.

Kohtalaisen huumoririkas superrobosarja,joka ei ota itseään tosissaan.

Juonisynopsiksen ja perustiedot löytää ANN:stä : http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6698

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ti Touko 08, 2007 07:22

Pitihän se tietty tarkistaa, mistä tässä skandaalinkäryisessä aamupiirretyssä on oikein kyse, ja viiden jakson jälkeen todettakoon, että hitto vie kuinka tällainen täydellisen överiksi vetäminen osaa olla hauskaa. Tarinasta ja henkilöhahmoista ei niinkään jaksa välittää, mutta se visuaalinen yleisilme ja yleinen yliampuvuus pitävät kyllä katsomassa. Gurren-Lagannin ensimmäinen fuusio oli kerrassaan nerokas kaikessa typeryydessään.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Touko 08, 2007 12:58

Gurren-Lagann on vain kaikessa sekavuudessaan ja tyhmyydessään kertakaikkiaan mahtava teos.

Tätä tuli myös odotettua todella kauan, ja voi myöntää että odotus kannatti. Sarjassa on vaan niin yksinkertaisesti pistetty kaikki yhdeksi sotkuksi, jota saa välillä todellakin nauraa aivan kaksinkerroin. Henkilöt ovat mielenkiintoisia ihan siitä syystä, ettei niistä tiedä, mitä älytöntä seuraavaksi tapahtuu. Simonin Shinjimäisyys tosin ärsytti välillä alkupään jaksoissa, tiedä sitten onko tilanne muuttunut.

Animaation taso vaihtelee ja heittelehtii, mutta ensimmäisessä jaksossa ainakin jälki oli todella näyttävää. Neljännessä jaksossa jälki oli taas... Hämmentävää. Musiikit ovat välillä todella kliseisen kuuloisia introa ja outroa lukuunottamatta, jotka taas ovat suht hyvän kuuloisia. Juonesta taas ei voi sanoa yhtään mitään, se ja päämäärät kun vaihtuvat joka jaksossa. Perusidea kuitenkin on siedettävä.

Kyllä tätä todellakin katsoo, vaikka nelosjakson tesmianimaatio ja piirrostyyli koittelikin hermoja aika lailla. Gurren-Lagann täyttää kuitenkin lähes kokonaan päivän "Ei-oo-järkee" -huumoriannoksen ja se on hyvin se.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Don Pixe
Viestit: 409
Liittynyt: To Kesä 09, 2005 17:19

Viesti Kirjoittaja Don Pixe » Ti Touko 08, 2007 15:11

Gurren Lagann? No nyt puhutaan asiaa.

Voisin selittään saman mitä kaikki muutkin yläpuolella, mutta tiivistän vain että aivan mahtavaa viihdettä. Naisnäkökulmasta katsottuna Yoko nyt vain on, Simon on ihan kiva perushahmo, mutta Kamina on puhdasta voittoa (niin, tämä oli fanitytön näkökulmasta). Tykkään kuitenkin kaikista. "Fanserviseä kaikille."

Animaatio on parhaimmillaan ihan mahtavaa silmäkarkkia, paitse se nelonen... Naureskelin sille parissa kohtaa ihan vain kökköyden takia.

Vitosjaksossa animaatio palautui tasolleen, mutta ihme riemastuksen aiheutti ainakin täällä se Kaminan pieni tanssi (jos muistatte). : D

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ti Touko 08, 2007 17:11

Jotenkin tuli heti ensimmäisen jakson alussa mieleen FLCL, eikä syyttä sillä Gurren Lagannin ohjaaja, Hiroyki Imaishi, oli yksi kolmesta FLCL:n animaatio ohjaajista ja se näkyy Gurren Lagannissa.

Viisi jaksoa on tullut katsottua. Tarina ei vielä ole oikein mennyt mihinkään suuntaan, mutta meininki on ollut tähän mennessä niin tyylikästä ja päätöntä että se jo riittää sarjan katsomiseen.

Nelos ja vitos jakso olivat kyllä molemmat olleet aika heikkoja ensimmäiseen kolmeen verrattuna. Toivottavasti kuudennella jaksolla on noita enemmän tarjottavaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Touko 08, 2007 18:58

Juonihan on jo ihan selviö eli pahat muukalaiset ovat ottaneet Maan hallintaan ja sankariveljekset matkaavat kohti tukikohtaa pistäen muukalaisia kilon paloiksi. Äärettömän tylsää ellei toteutus olisi niin mielikuvituksellista ja vauhdikasta. Ei tuohon suurempaa kompleksisuutta kaipaa tai Kaminan suoraviivainen miehisyys menettää tehonsa ja Yokon olemus alkaa häiritsemään. FLCL-vertaus on ihan paikallaan, tosin ainakin tässä vaiheessa Gurren Lagannista puuttuu se alakuloinen pohjavire, joka teki FLCL:stä niin mieleenpainuvan kokonaisuuden. Mutta puhtaalla energialla pärjätään hyvin ja viihtymisaste on korkea. Kerran kysymyksessä on sunnuntaiaamun sarja en jaksa uskoa, että mihinkään suureellisiin pohdintoihin tai vakavuuksiin edes joudutaan.

Tuo Krypfton linkkaama skandaali, joka tästä nousi, oli ihan mielenkiintoinen. Kerrankin myös tekijät haukkuivat sarjan katsojia eivätkä vain anonyymit internetin käyttäjät sarjaa. Ikävä että jatkoa moiselle vastavuoroisuudelle tuskin on luvassa, kun tuostakin joutui tuottaja lähtemään. Minusta nelosjakso oli ihan viihdyttävä, vaikka animaatio olikin kuppaista.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Kesä 10, 2007 22:16

Edellisen viestin kirjoittaja ei näköjään tiennyt mistään mitään. Gurren Lagann on kahdeksassa jaksossa osoittanut, että en pysty mitenkään ennakoimaan sen tapahtumia. Pelottaa ajatella, mihin seuraavassa X jaksossa päästään (Kuuhun totta kai, mutta mitä kautta?). Ilokseni voin todeta, että toteutuksen huikea energisyys ja hyvä laatu ovat säilyneet jaksojen aikana. Välillä mennään niin kovaa, ettei järkeä tunnu olevan ollenkaan, mutta lopulta sitä ei paljoa tarvitakaan taistelun tiimellyksessä.

Huono juttu oli se, että netissä pyöriessä törmäsin erääseen isompaan spoileriin tuosta 8. jaksosta. En kyllä millään voinut/halunnut uskoa sitä tekstinpätkää, joka millisekunnin silmieni edessä ehti leijua. Siitä huolimatta oli varsin vaikuttunut jaksosta ja sen lopusta. Jännä nähdä, minne päin sarja nyt lähtee. Ainoa mitä uskallan veikata on se, että mieletöntä settiä on tulossa.

Törmäsin kivaan kuvaankin, joka tiivistää hienosti tunnelmat, jotka Lagannia katsoessa pitäisi olla päällä (spoilaa 8. jaksoon asti!)
http://img523.imageshack.us/img523/3148 ... 599xc4.jpg
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Kesä 10, 2007 22:35

isokana kirjoitti:Gurren Lagann on kahdeksassa jaksossa osoittanut, että en pysty mitenkään ennakoimaan sen tapahtumia.

Törmäsin kivaan kuvaankin, joka tiivistää hienosti tunnelmat, jotka Lagannia katsoessa pitäisi olla päällä (spoilaa 8. jaksoon asti!)
http://img523.imageshack.us/img523/3148 ... 599xc4.jpg
Ja jaksoon yksitoista mennessä sarja jatkaa edelleen porhaltamista uskomattomalla vauhdilla, päättömyydellä ja energialla huolimatta siitä että
jäljellä olevat oikeat pari päähenkilöä eivät ole tehneet oikeastaan yhtään mitään noin kolmen viime jakson aikana. Aikamoinen saavutus että sivuhenkilöt pyörittävät sarjaa noinkin kauan, vaikka tilanne alkaakin muuttumaan hiljalleen.
Kyllä Gurren-Lagann vaan on yksi niistä sarjoista, jotka näyttäisivät lunastavan kaikki suuret lupauksensa, ja vielä millä tavalla. Ei voi kuin yleensä nauraa koko toteutusta. Toivottavasti jatketaan tällä linjalla. Tuo kuva myös osuu ainakin omalle kohdalle todella hyvin.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Kesä 11, 2007 00:22

K8Skies kirjoitti:Ei voi kuin yleensä nauraa koko toteutusta. Toivottavasti jatketaan tällä linjalla.
Nykäisin yhdeksännen jakson naamariin ja en voi muuta kuin nyökkäillä näihin lauseisiin. Ysijaksossa animaation tyyli vaihtuu jälleen radikaalisti. Objektiivisesti voisi sanoa, että se on aika kuppaista. Naamat näyttävät välillä pilakuvilta hahmoista ja syvyyttä löytyy suunnilleen vain Yokon suihkukohtauksesta (banzai!). Jos verrataan esimerkiksi Narutoon, yleensä tällainen tason alennus saa aikaan verenvuotoa silmistä. Mutta ei Gurren Lagannin tapauksessa.

Ei, GL on aina tyylillisesti ratkeamispisteessä. Hahmot venyy ja paukkuu, taustat muuttuvat psykedeeliseksi valoshow'ksi ja koko homma vaikuttaa pahimmillaan/parhaimmillaan dynaamisesti sykkivältä spagettikasalta. Ja tämä toimii, kuten edeltävistä viesteistä voi päätellä. Kun katsojan (ainakin siis minun) päähäni on näin iskostettu, että sarja tekee outouksia grafiikansa suhteen ja näyttää silti hyvältä, tyylin muuttuessa radikaalisti, vaikka huonompaan suuntaan, sen pystyy ottamaan vastaan tyytyväisenä hykerrellen. Muuten saattaisin purra hampaat yhteen, mutista rivouksia sarjan budjetin koosta enkä antaisi jaksolle edes mahdollisuuksia vakuuttaa minua. Syvät kumarrukset Gainaxin suuntaan. Äijät osaavat hommansa pelottavan hyvin niin halutessaan.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Absolutehe
Viestit: 264
Liittynyt: To Elo 24, 2006 11:06

Viesti Kirjoittaja Absolutehe » Ti Kesä 12, 2007 16:57

muutaman jakson olen katsonut, ja lisää on pakko nähdä.
Tällaista anime-sarjaa olen odottanut.
Kaikki on kohdallaan, värit, hahmot.. kaikki.

Entertaiment. Sitä tämä sarja on. Harvoin olen katsonut animea, joka olisi näin helppoa seurata.
Aluksi oli ennakkoluuloja sarjaa kohtaan, kun olin tutustunut Gainaxin tämän vuosituhannen aikaisiin tuotoksiin sekä Gainxin verkkosivuilla oleviin luonnoksiin, mutta ei negatiivisia ennakkoluuloja. Gainaxin heput saavat paperisimmankin hahmon sopimaan jotenkin tarinaan tasapainoksi.

Mutta että tällaista hupia, huh huh.
Heti kun olin pari minuuttia ensimmäistä jaksoa katsonut, olin koukussa.
Animaatio tuntuu aika jäykältä joissain kohti, mutta niin kauan kun tarinalla on näin kova meno päällä, koko homman olisi voinut tehdä vaikka paperinukeilla.
Intensiivistä, intensiivistä, ei jätä kylmäksi.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Kesä 12, 2007 21:55

On tämä hurja sarja. Kun ensimmäisen kerran tästä kuulin, tuumasin, että robotteja ja isot tissit, jonka jälkeen suljin välilehden enkä uhrannut tälle toista ajatusta. Jokin aika tämän jälkeen kuulin, että tämä on Gainaxin sarja. Sitten jossain (muualla kuin täällä) mainittiin FLCL tämän sarjan yhteydessä ja siinä vaiheessa päätin aloittaa Gurren Lagannin seuraamisen. Eikä ole tarvinnut katua. Hahmoista Simon on tähän asti lähinnä ärsyttänyt shinjimäisyydellään, mutta kahdeksannen jakson miehekkyyden jälkeen elättelen uskoa paremmasta tulevaisuudesta.

Kahdeksanteen jaksoon asti olen katsonut ja kahdeksannen jakson jälkeen piti hetki miettiä, että mitäs ihmettä tuossa äsken tapahtui. Kun sitä sitten tarkemmin alkoi pohtia, niin äkkiä alkoi löytyä jos jonkinlaista merkkiä siitä, mitä on luvassa.

Andi
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Kesä 13, 2007 19:13

Viesti Kirjoittaja Andi » Ke Kesä 13, 2007 19:20

Yksitoista on sarjan paras jakso tähän mennessä. Olen niin tyytyväinen myös sarjan etenemis vauhtiin. Loistavaa kamaa ollut jokainen kattomani osa. Enkä ole huomannut edes mitään vikaa animaatiossa, mistä kaikki ovat niin paljon valittaneet. Toki jakso 4 oli tyylillisesti kovin erilainen, mutta ei omasta mielestäni ollenkaan huono.

Mutta aivan rautainen sarja, se on selvä. Olen niin kiitollinen Gainaxille Gurren Laganista. Pitkään aikaan en ole nauttinut mistään animesta näin paljon, sitten FLCL:n ja Abenobashin.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » La Kesä 16, 2007 09:51

Gurren Lagann se vain paranee ja paranee. Yhdeksäs jakso oli juuri sellainen kuin odotin sen olevan, loistava "jatko" kahdeksannen jakson tapahtumille. Yhdeksännessä jaksossa kaikki tuntui olevan kohdallaan. Kymppijakso jatkoi samalla linjalla, mutta yksitoista ylitti kaikki odotukseni. Ellei Gurren Lagannin loppua onnistuta ryssimään niin totaalisen täydellisesti, ettei edes muu sarja kykene sitä pelastamaan, tulee Gurren Lagann viemään suosikkianimeni tittelin FLCL:ltä helposti.

Avatar
Don Pixe
Viestit: 409
Liittynyt: To Kesä 09, 2005 17:19

Viesti Kirjoittaja Don Pixe » La Kesä 16, 2007 13:06

Olke kirjoitti:...mutta yksitoista ylitti kaikki odotukseni.
Veit sanat suustani.
Viimeisimmät jaksot ovat olleet iloisia yllätyksiä, vaikka niin iloista ei aina ole ollutkaan. Mutta yksitoista...
Spoilaaja kirjoitti:...sai minut lähes itkemään. Kun Simon viimein ryhdistäytyi, piti hienon puheensa ja iski pahiksesta mömmöt pihalle, oli miehekkäissä kyynellissä pitämistä. Voi hyvä ihminen... Se oli jotakin hienoa. Kun Simonissa alkoi näkyä Kaminaa, ajattelin, että "nyt se sitten on GAR". Mahtavaa. Aivan mahtavaa.

Kamina on muuten juuri sellainen hahmo, jota oikeasti on ikävä. Mutta juoni ei olisi näin hieno, jos hän ei olisi lähtenyt.
Niinpä - tässä on potentiaalia uudeksi lempianimeksi. Vielä kun saisivat minut jotenkin pitämään Niasta, niin kaikki olisi täydellistä.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Kesä 16, 2007 17:35

Don Pixe kirjoitti:Vielä kun saisivat minut jotenkin pitämään Niasta, niin kaikki olisi täydellistä.
Sama täällä. En vihaa, mutten erityisemmin tykkääkään. Toivottavasti keksivät vielä jotain repäisevää Niallekin, kun se "Nian lähimenneisyys"-juttu ei vaan oikein jostain kumman syystä osunut. Luultavasti tosin Niastakin tulee vielä paljastumaan jotain vielä hauskempaa ja kiinnostavampaa.

Alkaa vaan jotenkin pelottaa, että pitemmälle sarjaa mentäessä aletaan lahtaamaan noita päähenkilöitä ihan oikeasti toden teolla. Eihän näistä tyypeistä tiedä lainkaan, mitä älytöntä seuraavaksi keksitään. Toistaiseksi vain Simonilla näyttää olevan oikeat mahdollisuudet selvitä loppuun asti, tai "taivaisiin asti", vai miten Kamina sanoikin aikanaan.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 67 vierailijaa