Fate/stay Night

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Fate/stay Night

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Huhti 17, 2007 21:26

Joko hakukoneeni on rikkihajallapoks, tai sitten suuri vääryys on päässyt tapahtumaan, eikä Fate/stay Nightista ole kukaan vielä ketjua tenhyt.

Tällaisen luulisi iskevän massoihin aika hyvin, onhan siinä kivoja tyttöjä, kovia pahiksia ja isoja miekkoja. Ja asiasta kolmenteen:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=5394
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6123

Sarjassa on aika paljon hyvää ja aika paljon huonoa. 15 jaksoa takana, enkä vielä pysty mielipidettä muodostamaan. Kasin ja ysin väliin se arvosana varmaan uppoaa, mut todennäköisesti lähemmäs kasia. Saber onkin sitten yksin vastuussa ainakin puolesta pojosta, sillä kyseessä on coolein mimmi sitten Revyn ja Motoko Kusanagin.
Isot pisteet myös jakson 14 lopusta, en olisi uskonut.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Fate/stay Night

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Huhti 17, 2007 22:23

Pavez kirjoitti:Joko hakukoneeni on rikkihajallapoks, tai sitten suuri vääryys on päässyt tapahtumaan, eikä Fate/stay Nightista ole kukaan vielä ketjua tenhyt.
Ööh, täällä ainakin oli ketju Fatesta, johon minä ja ehkä muutkin muistavat kirjoittaneensa, mutta se näyttää kadonneen johonkin bittiavaruuteen. Mutta kerran Googlen välimuistista löytyy, copy-pastetetaan relevantit seikat tähän (pikkaisen muokkausta että homma näyttää järkevältä):

Ei ihan täysillä päässyt iskemään. Potentiaalia kyllä olisi, mutta sarjassa käytetään ihan liikaa aikaa taisteluun ja Graalista jauhamiseen, kun pitäisi keskittyä hahmoihin. Saber ja Shiro ovat ainoat, jotka saavat tarvitsemansa kehityksen. Ja tykästyin kyllä kovin heidän toinen-on-idiootti -suhteenseensa, joka kehittyy hiljalleen vastavuoroiseksi ymmärtämykseksi. Saberin jalo miekkatyttöhahmo, joka kärsii ja hiljalleen avautuu, upposi minuun kuin kuuma veitsi voihin. Lopetuskin oli rautaisen tunnelmallinen. Ikävä kyllä kun sarjassa on sen lisäksi mukana tusinan hahmoa, joihin haluaisi tutustua kunnolla ja heidät sitten jätetään enemmän tai vähemmän hunningolle, ei oikein kunnolla menosta voi nauttia. Erityisesti seuraavia juttuja pisti silmään:
fate SPOILER night kirjoitti:esimerkiksi Sakuran ja Rinin suhde. Alusta asti Sakura jyrättiin jonnekin maton alle. Ei paljon näkynyt tai kuulunut. Sitten yhtäkkiä tämä napataan, Rin näyttää reagoivan siihen yllättävän voimakkaasti, sitten tehdään pikkuhetken kestävä flashback mukaan ja angstataan lisää. En tiedä, olenko jotenkin hidasjärkinen, mutta ei minulle ainakaan tuosta hetken flashbackistä oikein selvinnyt Rinin kokemat suuret tunteet. Sen jälkeen ei teemaan palattu ollenkaan vaan keskityttiin mättämään Gilgameshia. Riderkin meni aika hyvin ohariksi verrattuna siihen, miten kauan häneen käytettiin aikaa. Onhan se tietysti hyvä, että hänet saatiin venyttelemään minihameessaan tarpeeksi pitkäksi aikaa, mutta jotain kivaa olisi voinut hänenkin motiiveistaan penkoa. Casterin kohdallahan tämä onnistuikin. Ilyan alkuperä sivuutetaan samoin puolihuolimattomalla lausahduksella.
Ei tuo idea Graalista ja toivekilpailusta sen kummoisempi ole ja kun sitä taivastellaan puolet ajasta idean kömpelyys vain korostuu. Scifin yhteydessä puhutaan usein termistä "suspension of disbelief" eli siitä, että pystyy sulkemaan silmänsä asioiden mahdottomuudelta ja keskittymään tarinaan ja hahmoihin sen sijasta. Fate/stay nightissa sitä ei tapahtunut ollenkaan, vaaan koko ajan olin kyselemässä, että mites tällainen kisa nyt sitten on mahdollista. "Jaa, kaasuvuotoja vai? Ei tuota kukaan uskoisi." Animaatio ja äänet ovat sentään kohdallaan ja ykkösintro "disillusion" on harvinaisen iskevä kappale.

Potentiaalia siis olisi, mutta sarja olisi kaivannut 26 jaksoa lisää, jotta ei olisi jäänyt harmittamaan. Nyt se jää servantti -> verta kehiin -asenteen alle. Se, miksi yleensä odotin jotain muuta kuin hyvin animoitua mättöä, oli lähinnä Tsukihimestä muotoutunut käsite Type-Moonilta tulevan tunnelmallista kamaa ja ennakkohypeksen muovaamaa käsitystä siitä, että hommassa tarinaa ja hahmoja. Kaipa siinä pelissä sitten tapahtuu kaikkea tätä (ja vielä lisää).
Viimeksi muokannut isokana, Ke Huhti 18, 2007 20:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » Ti Huhti 17, 2007 22:34

Kaikenkaikkiaan hyvä ja eeppinen sarja,joka tosiaan olisi kaivannut vähän lisää pituutta,Assassin,Caster ja heidän mestarinsa jäivät vähäsen hahmoina sivualalle koko touhussa.

Itse kyllä rankkaan tämän sarjan hahmokaartista Archerin korkeimmaille,Rin hyvänä kakkosena.Saber on vähän liian moeblob ollakseen uskottava,ja Shiroun SHEIBAAAAH-voihkaisu/sanailu/mikäikinään on tosi pökkelön kuuloista,varsinkin kun se toistuu hitusen liian usein.

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ke Huhti 18, 2007 07:02

Alku vaikutti lupaavalta, 14:sta jakso (Garcher) oli tosi kovaa settiä ja loppu läsähtikin käsiin. Jaksoja oli aivan liian vähän ja kaikki vaan tapahtui lopussa aivan turhan nopeasti. Lopun äksönikin meni jotenkin DBZ:mäiseksi schaisseksi (Seibaa: "Ex-CALIBUR!", Gilgamesh: "Enuma-ELISH!"). Shironkin "Älkää tapelko"-asenna alkaa pikku hiljaa ärsyttämään.

Alkuperäisteos on varmaankin paljon parempi, mutta ei tämä niin hirveää settiä ole kuin Shingetsutan Tsukihime.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ke Huhti 18, 2007 11:39

Mitä mahtoi tosiaan tapahtua edelliselle ketjulle, kun juuri kirjoitin siihen pari päivää sitten ? Kenties liikaa jotain tai jotain muuta ?

Kuitenkin Fate/Stay Night jää animena hiukan ontoksi, olisi tosiaan tarvittu tuplamäärä jaksoja ja keskittymistä enemmän myös muihin pareihin. Tuli sellainen kiireellä tehty olo kun tätä katsoi. Kaikki tapahtui liian nopeasti ja taistelujen ulkopuolinen meininki jäi hiukan vaisuksi. Ensimmäinen OP on tosiaan erittäin hyvä, musiikit muutenkin ok.
Myös se, millainen Ilyasta tehtiin, ei oikein sopinut omaan järkeen.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ke Huhti 18, 2007 14:57

Täällä siis oli jo ollut ketju aiheesta, kuten muistelinkin...
Eli se ei ollutkaan hallusinaatio. *merkkaa asian pieneen muistioon*

Avatar
Allu
Viestit: 683
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2005 16:26
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Allu » Ke Huhti 18, 2007 15:05

Ei ole ollut. Kukaan meistä ei ainenkaan ole tunnustanut poistaneensa Fate-aihetta, joten sellaista ei ole ollut ellei teknisestä viasta ole kysymys. Kieltämättä aika monissa aiheissa on ollut puhetta Fatesta, joten ehkä sen takia muistelette sellaisen aiheen olleen olemassa. Muistatte joka tapauksessa väärin. PISTE

Jaha tätä keskutelua jatketaankin sitten isokanan aiheessa
Viimeksi muokannut Allu, Ke Huhti 18, 2007 15:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
This mystery is already on the tip of my tongue!

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Ke Huhti 18, 2007 15:30

Noh, en ole katsonut kuin 8 ensimmäistä jaksoa, eikä valittamista tähän mennessä. Tämä tosin pelkästä animesta, en ole tietenkään peliä pelannut joten siihen en voi verrata.

Hahmoista se että Rin on eniten vetänyt puoleensa, Saberin esittely oli hieno. Enemmän sitten kun olen päässyt pidemmälle. Pitää muistaa ettei nosta odotuksia liian korkealle, viitaten teidän viesteihinne.

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Ke Huhti 18, 2007 18:09

Copypastetty alkuperäisestä Fate/stay night ketjusta:
Rimppu kirjoitti: ajattelin tarjolla olevan keskivertoa miekkamähinää ja tusinafantasiaa.

No sitähän se pääasissa olikin. Satunnaisia sankareita pätkimässä erikoishyökkäyksiään päin toistensa näköä kunnes toinen tipahtaa.

Hahmogalleriaan oli kuitenkin pistetty hiukan normaalia enemmän ajatusta. Emiyan "en mä haluu, että teihin sattuu" ininä kävi aluksi hermoille, mutta hänestä kehittyin lopulta ihan siedettävä päähenkilö.
Monista sivuhahmoista olisi halunnut tietää syvällisempiäkin kuin vain erikoishyökkäysten nimet, mutta ei ne mokomat pysyneet hengissä tarpeeksi pitkään.
Saberkin näytti aluksi rautakangesta väännetyltä tusinatapaukselta, joka erosi normaalista nipottavasta combat-android-maid-hässäkästä vain asunsa perusteella, mutta lopulta normaalikaavasta uskallettiin hiukan poiketakin. Toisaalta liian vähän liian myöhään ja lopputaistelun antikliimaksi veti vertoja jopa mai-himelle.

Muutama omaperäinen idis, mutta kokonaisuudessaan keskikertainen tekele.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » To Kesä 07, 2007 14:47

I love it! Juoni on ihana, hahmot ovat ihania ja koko sarja on niin ihana!!
Mutta, kaikista eniten, mitä pidän tästä sarjassa, on väritys. Anime on niin kauniisti väritetty, kerrankin. Se saa ihan kyyneleet silmiin ;-)
Lempi hahmoni on Rin, vaikka ehkä hieman ilkeä onkin, mutta hän on niin ihanan "kypsä" ikäisekseen, ja viileä^^
Olen nähnyt vasta 5 jaksoa, mutta kaverini lupasi lähettää postissa lisää.

Avatar
Durahan7777
Viestit: 239
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 19:31

Viesti Kirjoittaja Durahan7777 » To Kesä 07, 2007 19:37

ihan hyvä sarja, itse olin aika ilahtunut noista mytologian ym sekoittamisesta juoneen esim se Gilgamesh.....
Saakos tuota kyseistä peliä jatko-osineen mitenkään euroopassa??

Avatar
Drikon Rjelavan
Viestit: 142
Liittynyt: Ke Maalis 08, 2006 08:25
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Drikon Rjelavan » To Kesä 14, 2007 05:43

hyvältä sarjalta vaikuttaa vaikka kuten edellisessä anime lehdessä sanottiin tämä on pelistä animeksi tehty väännös, peli pitäisi varmaan jossain vaiheessa kokeilla kunhan oppis japania ees hitusen enemmän ku mitä pari kolme sanaa sieltä täältä (ei merkkeinä tosin) ^^

mutta tätä voi suositella melkein kaikille lajityypistä kiinnostuneille
May the light guide you, vanguish the darkness on the way.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Loka 17, 2007 19:39

Olen lähtenyt tutustumaan siihen alkuperäisteokseen, ja introna ekat kolme päivää vedettiin Rinin silmistä.. oli kyllä niin tuskaa kun peli varsinaisesti alkoi ja pitikin hypätä Shiroun pöksyihin :roll:

Positiivinen yllätys = ihan oikea alkuanimaatio! Ei kyllä Tsukihimen taiteellisen puolen perusteella olisi uskonut, että T-M poppoot pystyy tollaiseen. Muutenkin visuaalit on kuin toiselta planeetalta. Pitäsi nyt tuo Fate saada kahlattua läpi kun jonkun hetken päästä mahdollistuu UNLIMITED BLADE WORKSIN pelaaminen. Ou jee. Gay for archer!

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fate/stay Night

Viesti Kirjoittaja J » To Heinä 10, 2008 03:52

Tulipahan tuossa jokunen tunti sitten katsottua tämäkin sarja loppuun..
Joo-o. Olihan tässä vaikka ja mitä mistä voisi itkeä ja ihkuttaa, mutta aloitetaan vaikka noilla OP/ED.

Itselläni oli kovasti aluksi ainakin ongelmia tottua tuohon ensimmäisen OP:n kappaleeseen joka siinä soi, eli Disillusion - Tainaka Sachi. Ei mielestäni ollenkaan sopinut tuohon sarjaan. Kun tuli kuunneltua kappaletta n. kymmenen jakson ajan, niin alkoihan se jo vähän soida pääkopassa ja jos ihan totta puhutaan, niin jäin kaipaamaan sitä kun vaihtoivat tuota kipaletta keskenkaiken.
ED oli taas omasta mielestä aivan loistava.

Sitten itse sarjasta. Varmaankin suurin plussa tulee Saberista. Ilman tuota tytsyä ei varmasti olisi ollut yhtä miellyttävä sarja kuin se nyt sitten oli. /Saberfanipoika

Jooh. Sitten tämä paljon vihattu Shirou. Olin kyllä hiukan ihmeissäni siinä vaiheessa kun hahmo tapettiin, tapettiin ja tapettiin vielä kerran, mutta silti vielä pihisi henki kaverissa.
Sitähän voisi hyväksyä tuon selityksen jonka tarjosivat tuossa animessa, mutta omasta mielestä on vähän turhan monimutkaisesti keksitty. Vaikka kyllähän tuo tuntui ainakin jotenkin toimivan juonen kannalta. Ah, sitten tämä hänen persoonansa. "Kaikki pitää pelastaa uhraamatta ketään." Niin ja sitten vielä "Toisten elämä > Omani" Ymmärrän tuota jälkimmäistä jossain määrin sillä koen itseni olevan aikalailla samalla aaltopituudella tuossa ainakin, vaikka en kylläkään ole yhtä paljon kiinnostunut muiden elämässä.
Mutta tuo että pitäisi kaikki pelastaa ilman että kukaan kärsii menee hiukan yli. Edes Naruto ei uskoisi tuota!

Sitten tämä Pyhä Graalin malja hössötys..
Spoiler: Sisältää jonkun verran spoilereita.
Mikäli ymmärsin oikein, niin kukaan ei ole onnistunut toteuttamaan toivettaan vielä tuolla Pyhällä Graalin Maljalla. Kymmenen vuotta sitten olivat melkein onnistuneet, mutta Malja totesi että toinen ei ollut sen arvoinen ja toinen taisi tuhota sen fyysisen muodon. Sitten nyt vielä Saber kun tuhosi Pyhän Graalin Maljan lopullisesti? niin kukaan ei enään toteuta toivetta.
Mutta joo, pakko myontää että en hirveästi keskittynyt tuohon Pyhään Graalin Malja sotaan, vaan enemmänkin tuohon Saberin & Shiroun suhteeseen.
Spoiler: Lisää vaan tulee..
Jotenkin oli ainakin omasta mielestä todella surullista, kun Shirou ajatteli että hänen olisi ollut parempi jos ei olisi ollut tietoinen omista tunteistaan Saberia kohtaan.
Loppua kohdenhan sitten selvisi että jos toive toteutetaan niin se sitten vaatisi ihmishenkiä toiveen täyttämistä varten ja selväähän on että ei kaksi näin oikeamielistä voi ajatella itseään ja olla yhdessä onnellisia ja tappaa siinä sitten muutama sata - tuhat henkilöä.
Olen ehkä liian, hmm, "tunteellinen" tapauksissa jossa kaksi rakastaa toisiaan mutta eivät syystä tai toisesta voi olla yhdessä tai joutuvat eroamaan.
Minkä takia ainakin omasta mielestä sarja oli ihan hyvä. Ei parasta mitä olen nähnyt, mutta ei myöskään mitään pohjakuraa.

Tosin olisin toivonut hiukan enemmän taustatietoja noista myyttisistä sankareista ja varmaan kaikkein eniten tuosta Archerista.
Spoiler: Vielä muutama..
Pointit tuosta omasta mielestä, rohkeasta vedosta antaa Archerin kuolla. En olisi kyllä uskonut että antaisivat hänen vain kuolla. Kovasti muistuttavat kyllä Archer & Shirou toisiaan. Varmaan monet huomasivat että kummatkin käyttävät vain samaa "taikaa" ja vaikka toinen olikin kyyninen nuorimies ja kovasti piti Shiroun ideaaleja liian naiivina ja heikkoina, silti tuli jotenkin semmoinen tunne että ei se oikeasti pahaa tahtonut. Enemmänkin "Isoveli - pikkuveli suhde"
Viesti nyt jää hiukan sekalaiseksi ja tämmöiseksi kun sen nyt kirjoittaa puoliunessa.

Niin ja seuraavaksi sitten vuorossa Kara no Kyokai!
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Fate/stay Night

Viesti Kirjoittaja madu » To Heinä 10, 2008 08:04

J kirjoitti:Tosin olisin toivonut hiukan enemmän taustatietoja noista myyttisistä sankareista ja varmaan kaikkein eniten tuosta Archerista.
Spoiler: Vielä muutama..
Pointit tuosta omasta mielestä, rohkeasta vedosta antaa Archerin kuolla. En olisi kyllä uskonut että antaisivat hänen vain kuolla. Kovasti muistuttavat kyllä Archer & Shirou toisiaan. Varmaan monet huomasivat että kummatkin käyttävät vain samaa "taikaa" ja vaikka toinen olikin kyyninen nuorimies ja kovasti piti Shiroun ideaaleja liian naiivina ja heikkoina, silti tuli jotenkin semmoinen tunne että ei se oikeasti pahaa tahtonut. Enemmänkin "Isoveli - pikkuveli suhde"
Spoiler: Archer..
Missään vaiheessa sarjaahan ei selvinnyt mihinkä legendaarisen sankariin tuo Archer perustui koska Rinin taian epäonnistumisen vuoksi hän oli menettänyt muistinsa. Pelissä kuitenkin käy myöhemmin ilmi että Archer on juuri tuon animessa ja pelin Fate-skenaariossa esitetyn Shiroun reinkarnaatio, eli ei mikään ihme että samanlaisuutta tuntuu löytyvän. Ei isoveli ja pikkuveli vaan yksi ja sama henkilö.
J kirjoitti:Niin ja seuraavaksi sitten vuorossa Kara no Kyokai!
\o/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 49 vierailijaa