Claymore

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Pihlajanmarja
Viestit: 8
Liittynyt: La Helmi 09, 2008 23:41

Viesti Kirjoittaja Pihlajanmarja » Ke Helmi 13, 2008 23:16

Fantasiateemat vetävät aina puoleensa, eikä Claymore tee tässä poikkeusta. Tuttujen ja turvallisten fantasiaelementtien lisäksi animessa miellyttää kuvan laadukkuus sekä taustat. Sen, mitä olisin halunnut tästä sarjasta huomauttaa, kerkesikin jo isokana tuossa osuvasti toteamaan:
isokana kirjoitti:Parin kolikon verran kommenttia. Claymore kärsi lopuksi Tenjou Tenge -syndroomasta. Se on suhteellisen harvinainen tila, jossa sarjan lopuksi huomataan, että takaumaosio oli sarjan parasta antia. Menneisyyden jaksoissa ei sinänsä ollut mitään kiinnostavaa juonta, mutta Teresa nyt oli niin omistava, että sitä mäiskettä jaksoi katsoa. Plus hellyttävän suhteen kehittymistä kaksikon välille.
Animen loppu on tosiaan sudittu kiireellä eikä tarjoa ihmeitä. Siksipä alkupuolen menneisyys -osion jaksojen luomaa kunnon tunnelmaa jää ikävästi kaipailemaan tylsähköjä loppujaksoja katsellessa.
Hahmopuolella sukupuolijakauma on kovin rajoittunut, mutta kyllä tällaista soturityttölaumaakin kelpaa vaihteeksi seurailla. Raki on täällä näemmä saanut paljon lanttua osakseen. Myönnetään, että pojalla oli kyllä uskomaton taito käydä hermoille, mutta loppujen lopuksi kyseinen hahmo ei juurikaan häirinnyt, kunhan ei kiinnittänyt liiaksi huomiota.
Kokonaisuudessaan anime on ihan katseltavaa ja viihdyttävää ajanvietettä, jota ainakin fantasian ystävien kelpaa seurata. Plussaa vielä hyvästä OPsta ja EDstä.

Muutaman osan mangaa seuranneena voisin piirtotyylistä vielä todeta, että hahmot tosiaan muistuttavat kovasti pääpiirteittäin toisiaan. Silti piirrostyyli ei mielestäni ole mitenkään erityisen rumaa, vaan tämäkin on lähinnä totuttelukysymys.

Avatar
masterez
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Helmi 28, 2007 10:45
Paikkakunta: Kannus

Viesti Kirjoittaja masterez » To Helmi 14, 2008 16:32

Sainpa sitten nyt tämänkin sarjan katsottua loppuun, vaikka mielellänihän minä sen katsoinkin :wink: Ja sanonpa, että sarja oli eräs parhaimmista mitä olen katsonut, tosin lopetus oli vähän niin ja näin! Mieltäni jäi myös painamaan eräs sellainen seikka että Claymore-organisaation numero ykköstä ja kakkosta ei näytetty ollenkaan koko sarjassa :( Olisi ollut hienoa nähdä kuinka voimakkaita he ovat, koska sarjassahan sanottiin, että tämänhetkiset numero yksi ja kaksi ovat voimakkaita!
Mutta turha sitä on jäädä murehtimaan. Totuus on kuitenkin että Claymore on todella upea sarja ja sitä katsoo mielellään, ja siksi suosittelenkin sitä mielelläni kaikille :D

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » To Helmi 14, 2008 19:29

masterez kirjoitti:Olisi ollut hienoa nähdä kuinka voimakkaita he ovat, koska sarjassahan sanottiin, että tämänhetkiset numero yksi ja kaksi ovat voimakkaita!
Mangassa nämäkin tytöt näytetään :wink:

Avatar
Merryl
Viestit: 255
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 16:40

Viesti Kirjoittaja Merryl » Ma Maalis 10, 2008 21:29

Claymoren mangaversiosta juttelin suuni kutakuinkin puhtaaksi toisaalla, joten uhraanpa tässä nyt pari sanaa myös animelle, viikonlopun aikana kun sain sen katsottua loppuun.

Oikeastaan Claymoren kohdalla törmäsin ensimmäistä kertaa ilmiöön, jonka kanssa varsin monet muut ovat jo pidempään tuskailleet: animen kelvottomuus alkuperäisteoksen eli mangan rinnalla. Vaikutelma oli mukana heti ensihetkistä lähtien, joskin ehkä hieman yllättäen se ilmeni ensimmäiseksi sarjan musiikkien kautta. Vaikka Claymoren äänimaailmassa käytetyt säkkipillit tukivatkin paikoitellen sarjan keskiaikaista tunnelmaa jopa hienosti, onnistuivat taistelukohtauksissa soitetut säälittävät rokkirallit pirstomaan tämän osaston täysin. Pahimmillaan siinä, missä mangassa oli kehnoimmillaankin ihan kelvollinen taistelukohtaus, nähtiin animessa sarjan tyyliin sopimattomin musiikein höystettyä muka-seksikästä mättöä. Ehkäpä ongelma piilee pohjimmiltaan siinä, etteivät eeppiset taistelut saa omalta taholtani kannatusta muutoin, kuin mykkien sarjakuvien sivuilla. Tällöin väistämättäkin kaikki elävän kuvan mukanaan tuomat dramatisointiefektit vain lisäävät epämukavuutta, ja erityisesti Claymoren vanhanaikaiset taisteluvälineet + moderni rockmusiikki - yhdistelmä tuotti tuloksena äärimmäisen kornia kuravelliä.

Vaikka heikot musiikit ovatkin omiaan latistamaan sarjan nautittavuutta huomattavasti, olisi Claymoren animeversio mangaa uskollisesti seuraten saattanut hyvinkin kohota tyydyttävälle tasolle. Mutta se loppu. Yhteen virkkeeseen tiivistäen voisi sanoa, että kohdassa, jossa sarjakuvan tekijä Norihiro Yagi toimittaa viileästi siihen asti ehkä mielenkiintoisimman juonenkäänteen, käärii anime homman pakettiin lähestulkoon hirvittävimmällä mahdollisella tavalla. Henkilöhahmojen väliset kehittyvät ihmissuhteet, taustalla häämöttäneet kiehtovat ja yhä avonaiset tarinanpätkät, kaikki hienot elementit heitetään studio Madhousen näkemyksessä romukoppaan. Vastineeksi tarjotaan yksi pitkä ja sekava repaleisenomainen lopputaistelu, jota ei kyllä juuri tuon pahemmin olisi voinut vesittää. (Retoriikkaa, kyllähän sitä varmasti tarpeeksi kieroutuneella mielikuvituksella voisi saada paljon pahempaakin aikaan, mutta sehän tässä nyt ei juuri lohduta.)

Ei anime kuitenkaan missään nimessä sentään täydellinen fiasko ollut. Madhouse on monta kertaa ennenkin osoittanut kykenevänsä suoltamaan tasaisen laadukasta animaatiojälkeä, ja sama linja jatkui myös Claymoressa. Erityiskiitosta komeista taustoista, esimerkiksi suorastaan vesivärimäinen taivas hailakassa myrkynvihreydessään välitti sitä keskiaikaisen ankeaa ja lohdutonta tunnelmaa, joka sarjaan ilman muuta kuului.

Mangahan sen sijaan jatkuu, fanipoikien suureksi riemuksi. Tällä hetkellä tarinassa on meneillään hyvin kihelmöivä vaihe, joka luultavasti on vasta alkusoittoa (toivottavasti) lähitulevaisuuden suuriin paljastuksiin erityisesti rakkaan miespäähenkilömme osalta.

Lopuksi pientä nimenhuutoa: kuinkas moni muu foorumilainen seuraa sarjakuvan tapahtumia aktiivisesti reaaliajassa, ja mitkä ovat ajatuksenne tähän mennessä?

Edit:
Olke kirjoitti:
PS. En kokonaan lukenut tuota blogimerkintääsi, joten en tiedä onko tämä vain random lipsahdus, mutta minun pokkareissani lukee ainakin Norihiro Yagi eikä Noihiro. Ei sillä, että tuolla mitään merkitystä minun hyvinvointini kannalta olisi, kunhan pisti vain silmään.
*gasp*

Kiva kun huomasit. Ikäviä ja kiusallisia nuo pikkuvirheet, pitääpi ajan salliessa korjata.
Viimeksi muokannut Merryl, Su Kesä 15, 2008 16:50. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Viesti Kirjoittaja Olke » Ma Maalis 10, 2008 22:07

Merryl kirjoitti:Lopuksi pientä nimenhuutoa: kuinkas moni muu foorumilainen seuraa sarjakuvan tapahtumia aktiivisesti reaaliajassa, ja mitkä ovat ajatuksenne tähän mennessä?
Hep! o/

77. chapterin lopussa oli vähällä etten huutanut innostuksesta, ja sama tunne oli läsnä hyvin pitkälti koko 78:nnen chapterin ajan. Pitkän tauon ja tauon jälkeistenkin vähän tylsempien chapterien jälkeen en voi muuta kuin kirota sitä tosiasiaa, että lisää Claymorea tulee vain kerran kuukaudessa.
Ch78 kirjoitti:Tosin Claren ja kumppanien älytön poweruppi pistää vähän hymyilyttämään. Jotenkin tuntuu vähän uskomattomalta, että Clare & co. voisivat tuolla lailla nöyryyttää hirviötä, jonka kanssa (voimistuneella) Galatealla ja Organisaation hirviötytöllä oli suuria vaikeuksia.

Mutta eipä tuossa mitään. Täälläpäin ainakin odotellaan aina innolla uutta chapteria. Nyt voivat nuo rauhallisemmatkin chapterit tuntua mielekkäämmiltä, kun homma alkoi käydä taas mielenkiintoiseksi. Paitsi sitten, jos tästä siirrytäänkin sitten samantien jonnekin peräpukistaniin seuraamaan jonkun seuraavan suuremmassa roolissa olevan sivuhenkilön pyykinpesua.
PS. En kokonaan lukenut tuota blogimerkintääsi, joten en tiedä onko tämä vain random lipsahdus, mutta minun pokkareissani lukee ainakin Norihiro Yagi eikä Noihiro. Ei sillä, että tuolla mitään merkitystä minun hyvinvointini kannalta olisi, kunhan pisti vain silmään.

spedep
Viestit: 6
Liittynyt: La Maalis 08, 2008 15:09

Viesti Kirjoittaja spedep » Ti Maalis 11, 2008 16:49

Ensimmäiset 9 volumea luettuna. Juoni monipuolistunut eteenpäin mennessä, mutten missään nimessä voisi kutsua sitä mielenkiintoiseksi. Theresa-takauma oli ehdottomasti tähän mennessä sarjan parasta antia.

Olenko ainoa jota häiritsee SUUNNATTOMASTI tämän sarjan taistelukoreografiat. Todella tökköä ja iskujen suunnat näyttävät mystisesti vaihtuvan ruutujen välillä. Ensimmäisessä ruudussa Clare lyö ylhäältä vertikaalisesti, ja seuraavassa ruudussa vihulainen on katkennut keskeltä kahtia horisontaalisesti.

Sanoisin että ihmiset jotka vertaavat tätä sarjaa Berserkiin, ovat nähneet siitä ainoastaan animesovituksen (POIKKEUKSELLISEN paljon alkuperäismangaa heikompi) ja/tai eivät ymmärrä juonen ja hahmojen päälle. Claymore häviää Berserkille jokaisella osa-alueella jotka voin keksiä, ja rutkasti.

Tehkää ihmeessä Berserkistä uskollinen OVA sovitus niinkuin Hellsing:istä!

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Maalis 11, 2008 19:01

Miksen pysty nauttimaan nykyisistä chaptereista? En oikeasti ole jaksanut kiinnostua paljoa keskivertoa enempää koko mangasta Teresan jälkeen. Otin viime yönä juonen kiinni lukemalla viimeiset noin 40 chapteria. Animea taas en koskaan saa kai katsottua loppuun. Battle of Northin loppuosa oli jotenkin kiinnostava, mutta mikään ei vieläkään yllä lähellekään Teresan tarinaa ja Marked for Deathin loppuosaa. Jatkan kuitenkin reaaliaikaista seurantaa nyt kun siihen on taas päästy.
Uusista ja uudehkoista chaptereista kirjoitti:Jostain syystä en millään tahdo hyväksyä sitä miten suuret voimaerot normi Claymoreilla on Claren gängiin verrattuna. Galatean surkealle esityksellekään ei voi kuin nauraa. Sama juttu Miatan kanssa. Mahdollinen ykköskandidaatti? Pyh. Ei hän pärjää edes Galatealle, joka taas ei pärjää edes yhdelle pahalle kakkosheränneelle. Sitten tulee Clare jengeineen ja pyyhkii ex-kakkonen Agathalla pöytää miten tahtoo. Kaikki viralliset Claymoretkin ovat samassa tilassa. Heikkoja kaikki. Tosin nykyistä kakkosta ja ykköstä ei kai ole näytetty vielä, elleivät he ole edelleen Alicia ja Beth? Vai miten on? Moe-Clarice saisi pikkuhiljaa ruveta kuolemaan, kun taas Floran kuolemaa en ole vieläkään jostain syystä sulattanut.

Isley on ärsyttävin henkilö pitkiin aikoihin, Riful on väärin käytetty joka kerta ja olen täysin kypsynyt koko tytteliin. Luciela oli turha. Kaikki Abyssalit Möröt ovat itse asiassa täysin mitättömiä. Poikkeuksena Priscilla, joka on heränneistä ainoa, joka edelleen herättää mielenkiintoni. Toivon mukaan Priscilla tulee olemaan edes sitten loppuvastusta edeltävä vastus, kun tytöstä tuskin ihan viimeiseksi loppuvastukseksi on. Toisaalta eipä sitä tiedä selviääkö Clare edes loppuun asti, jospa hänelle tehdään jonkinlaiset Teresat Priscillan pilkkomisen jälkeen ja joku uusi hihhuli nousee päähenkilöksi. Ei sitä ikinä tiedä, henki on halpa Claymoressa.

Sitten sivuhuomiona: En aikoinaan tajunnut Teresa-arcin olevan takauma oikeastaan missään vaiheessa. En alussa, en edes siinä vaiheessa kun Teresa antoi Clarelle nimen, ajattelin Teresan olevan vain joku Claren stalkkaaja, siitä sama nimi. Tajusin koko pahuksen jujun vasta Marked for Death VII -chapterin viimeisellä sivulla. Eli koko takauman vihoviimeisellä sivulla. Ei paha, ei paha ollenkaan. Piti lukea koko takauma uudestaan uudella näkökulmalla...
Kuitenkin, noihin lisätään vielä muutakin. Claymore yrittää jotenkin olla koko ajan paljon eeppisempi kuin se oikeasti on, kliseisyys potkii tuon tuosta päähän ja juonenkulku tuntuu olevan rakennettu sillä periaatteella että tapahtumia vaan heitellään randomisti eteen ilman selvää ideaa tulevaisuudesta. Ja paljon niin asioita randomisti heitetäänkin, välillä tapahtuu samaan aikaan kaikki mitä edes voi tapahtua. Piirrostyyli on myös aika ajoin hiukan hupaisaa. Varsinkin toimintakohdissa.

Siitä huolimatta, pidän tästä ja Claymore on hyvä manga. Sitä ei voi mikään muuttaa, ei edes 47 herännyttä mangakriitikkoa. Itse en vaan millään saa Claymoresta irti sitä mitä haluaisin nykyisten hullujen powerup-linjausten ja jengisotien vallitessa. Toivottavasti tilanne paranee kunhan Clare ja kamut pääsevät taas johonkin oikeaan juoneen mukaan.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Rapajalka
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 20:14

=o

Viesti Kirjoittaja Rapajalka » Ti Maalis 25, 2008 20:32

Finishasin sarjan muutama päivä sitten ja voin todeta että sarja on hyvä jos sen tarina ja tapahtumat pyörivät päässä vielä 3 päivää lopettamisen jälkeen =P

Avatar
Thro
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 15:28
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Thro » Su Maalis 30, 2008 23:52

Hyvä että täällä on otettu kyseisestä sarjasta paljon asioita esille.
Jopa viimein myös niinkin tärkeä aihe kuin musiikkimaailma.

Aiemmissa viesteissä olikin jo hyviä kommentteja aiheesta.
Omalla kohdalla en voi kuin ihmetellä miksi jok'ikiseen vähänkin uudempaan sarjaan täytyy tunkea lähes ainoastaan japanilaista punk/rock -tyylistä musiikkia.
Eihän se haittaisi jos sarjan tyyli ja aihepiiri kuuluisi tuohon musiikkityyliin,
mutta kun kyseessä sattuu olemaan keskiaikaiseen fantasiamaailmaan sijoittunut tarina, niin itse en ainakaan miellä kovin tyylikkääksi laittaa mm. alkumusiikiksi saati taistelukohtausten taustalle soimaan jonkin asteen hard-core punkkia tai muuta vastaavaa..
Merryl kirjoitti:Lopuksi pientä nimenhuutoa: kuinkas moni muu foorumilainen seuraa sarjakuvan tapahtumia aktiivisesti reaaliajassa, ja mitkä ovat ajatuksenne tähän mennessä?
o/

En oikein keksi mitään varsin uutta kommentoitavaa viimeisimmistä chaptereista..
Sanotaan lyhyesti että viimeinen kolmen vai neljän chapterin paikallaan junnaus alkoi jo hiukan kyllästyttämään,
sitten yht'äkkiä tuo tapahtuma päätetään kuin seinään Claren+muiden saapuessa paikalle.
Vähän ihmettelin tuota nopeaa ratkaisua, ja vähintään yhtä paljon tuota huikeaa 'power-uppia' kuten aiemmin joku jo mainitsi..

Toivotaan että chapter #79 tuo jotain uutta virkistystä.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja yukito » Ke Huhti 23, 2008 17:53

Kolme ensimmäistä pokkaria nyt luettuna ja olen aika kahden vaiheilla pitäisikö tämän ostamista jatkaa. Sarjassa tuntuisi olevan potentiaalia parempaankin, mutta näiden ensimmäisten pokkarien taso ei vakuuta. Välillä on joitain silmää miellyttäviä sivuja, mutta useammin perspektiivi ja varsinkin anatomia on pahasti pielessä. Juoni on ollut aika olematonta tähän asti, mutta tuossa kolmosen lopussa taisi alkaa uusi story arc, jolla olisi mahdollisuudet korjata tätä puolta. Miten on, paraneeko sarja edetessään vai pysyykö taso samana?

Avatar
Merryl
Viestit: 255
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 16:40

Viesti Kirjoittaja Merryl » Ke Huhti 23, 2008 19:26

yukito kirjoitti:Miten on, paraneeko sarja edetessään
Subjektiivinen vastaus kysymykseesi yhdellä sanalla: kyllä.

Itse asiassa olet juuri nyt päässyt Claymoren tarinan siihen pisteeseen, josta lähtien homma heittäytyy toden teolla mielenkiintoiseksi. Kyseinen osuushan siis kasittelee päähenkilö Claren menneisyyttä ja valottaa hänen motiivejaan ryhtyä Claymoreksi. Tämän jälkeen juoni palaa jälleen alkuperäisille urilleen, mutta tässä kohdin sarjaan alkaa ilmaantua yksi toisensa jälkeen uusia mielenkiintoisia kiemuroita ja elementtejä.

Suosittelisin ostamaan siis vähintäänkin kaksi seuraavaa kirjaa, joiden aikana aloittamasi arcci saadaan päätökseen ja uutta laitetaan alustavasti aluille.

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » Su Touko 04, 2008 20:41

Lueskelinpas uusimman chapterin,ja Mirian puheet herättivät jälleen mielenkiinnon tätä sarjaa kohtaan samanlaiseksi kuin ensitutustumalla
Mirian mukaan Yomat olivat maan jonkinlaisia ikivanhoja biologisia aseita,lisäksi miekatkin oli taottu jostain metallista jota ei saa mistään kyseisen maan maaperältä.Toivottavasti ainakaan lähiaikoina ei lähdetä pitkälle purjehdusmatkalle Nice Boatilla ala. Berserk vaan keskitytään tietojen kiristämiseen "The Organisationilta" tmv. hieman vähemmän plagioiva ratkaisu.
Seuraavaa chapteria odotellessa,toivottavasti ei myöhästy kovin montaa kuukautta

Marimoo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 16, 2007 11:02

Viesti Kirjoittaja Marimoo » Su Touko 04, 2008 22:25

Rontti kirjoitti:Lueskelinpas uusimman chapterin,ja Mirian puheet herättivät jälleen mielenkiinnon tätä sarjaa kohtaan samanlaiseksi kuin ensitutustumalla
Aivan samaa mieltä. Tässä onkin jo muutaman chapterin aikana pohtinut että milloin päästään johonkin suuntaan.
Sometimes I lie awake at night, and I ask, "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me, "This is going to take more than one night."

Avatar
Thro
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2008 15:28
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Claymore

Viesti Kirjoittaja Thro » Pe Kesä 06, 2008 15:12

Herätelläänpä tätä topiccia jälleen..

Uusin manga chapter ilmestyi viimein! \o/
Paljoa ei taaskaan edetty, mutta kutakuinkin täytti odotukset.
Ei paljon jäänyt arvailujen varaan mitä seuraava luku voisi pitää sisällään. :)

Avatar
Chrisonmale
Viestit: 105
Liittynyt: Su Huhti 06, 2008 22:03
Paikkakunta: Turku, Pori/Ulvila
Viesti:

Re: Claymore

Viesti Kirjoittaja Chrisonmale » Ke Kesä 25, 2008 15:39

Animen olen vain katsonut, yksi asia joka jäi kalvamaan mieltä, miksi animea tule enempää kuin 26 jaksoa, koska se tuntui jäävän vähän kesken (tarina siis.)
Muuten sarja oli hyvin mielenkiintoinen ja jännittävä
"Talvisota on jo päättynt" -Vanha Historian opettaja lumipallosodasta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa