LUE ENSIN: Tietoja ja ohjeita [PÄIVITETTY 8.1.2011]

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Allu
Viestit: 683
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2005 16:26
Paikkakunta: Kotka

LUE ENSIN: Tietoja ja ohjeita [PÄIVITETTY 8.1.2011]

Viesti Kirjoittaja Allu » Su Maalis 18, 2007 23:39

Tällä keskustelualueella on tarkoitus keskustella Anime/Manga/Manhwa -sarjoista sekä elokuvista. Mangalla tarkoitetaan tässä yhteydessä japanilaista ja manhwalla korealaista sarjakuvaa.

Alueen säännöt lyhyesti:
1. Aiheen nimi on teoksen nimi ilman lisätietoja (esim. Hellsing tai Fullmetal Alchemist)
2. Keskustelu sekä animesta, että mangasta tapahtuu samassa aiheessa (esim. Inuyasha aiheessa keskustellaan sekä mangasta, että animesta)
3. Avaa uusi viestiketju selkeällä ja mahdollisimman sisältörikkaalla viestillä, josta keskustelua on helppo jatkaa. Muista liittää myös linkki teoksen Animenewsnetwork.com -tietoihin (*1)
4. Keskustelun tulisi keskittyä teoksen sisällön puimiseen. Ei kysymyksiä sarjan perustiedoista, kuten "Monta jaksoo täs on" tai "Mikä OP/ED tässä on" (*1). Eikä myöskään kysymyksiä julkaisuajankohdista, kuten "Milloin uus One Piece pokkari oikein tulee"(*2) Myöskään alueella ei ole tarkoitus tiedustella "Mistä mä voin ostaa Hopeanuolta!?" (*3)

Muilta osin noudatetaan yleisiä sääntöjä, muista erityisesti spoilereita koskeva osuus!

(*1) Sarjan perustiedot löydät nopeasti esimerkiksi Anime News Networkista (ANN), ks. http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/index.php tai My Animelististä http://myanimelist.net/ .Viestiketjun aloittajan on hyvä liittää linkki teoksen ANN/MAL-tietoihin. Moderaattori voi myös lisätä tämän linkin jälkikäteen, se liitetään aina ensimmäiseen ketjun viestiin.

(*2) Englanninkielisten anime- ja mangajulkaisujen tapauksessa Anime News Network kertoo myös ilmestymisajankohdat, kotimaisissa julkaisuissa tieto löytyy kustantajan ja/tai Lehtipisteen sivuilta. Kotimaisen TV-animen tapauksessa kyseisen TV-kanavan web-sivut ovat paras tiedonlähde.

(*3) Foorumilta löytyy Ostokokemukset ja – vinkit alue erikseen. Sieltä löydätte todennäköisesti vastauksen kysymykseenne.

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa