Lovely Complex

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

TAMPEE
Viestit: 103
Liittynyt: Ma Kesä 26, 2006 17:20

Lovely Complex

Viesti Kirjoittaja TAMPEE » Su Helmi 04, 2007 22:36

Lovely Complex is a story of a boy and a girl. The girl, Koizumi Risa, is 170 cm tall - much taller then the average Japanese girl. The boy, Atsushi Otani, is 156 cm - way below the average height of the average Japanese boy. They are known as their school's comedy duo for basically looking hilarious standing beside each other.

One day, a very tall transfer student shows up and Risa immediately falls for him, as she has had bad luck with boys in the past because she is tall. There is a girl that Otani likes as well, so Risa and Otani decide to put aside their differences and help each other get their love interests. But as they get to know eachother better, Risa's feelings for Otani begin to blossom.

Lisäinfoa:
Anime
Manga

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ti Elo 21, 2007 21:01

Nouse ylös tuhkistasi ja herää henkiin, sinä viestiketju poloinen!

Sillä perhana. Unohtakaa Lucky Starinne ja Sayonara Zetsubou Senseinne, tässä on tämän hetken paras komedia-anime, ja kaikeista maailman synneistä epäilemättä kärkisijoilla on se surullinen tosiseikka, että Lovely Complexin viestiketju keikkuu unohduksen rajamailla jossain foorumin perukoilla täysin vailla vastausviestejä. Tämä ei voi jatkua näin!

Siis: Eikö kukaan muu täällä seuraa tätä sarjoista parhainta?
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Elo 21, 2007 21:44

Tokihan asioita katsotaan, kaikesta vaan ei jaksa kirjoittaa, jos ketjut ei hypi silmillä koko ajan. Kiitokset Krypftolle ylösnousemusloitsusta, voinee jotain nopeasti kirjoittaa.

Syväanalyysi paljastaa Lovely Complexin olevan oikeastaan kaksi asiaa: 1) hauska, 2) vuoristorata.

Ykköskohta selittyy vähemmin kansain murteella, joka on hilpeää itsestään, mutta pääosin henkilökemialla, josta ei aggressiivisuutta puutu. Ristiriitoihin ja oikeastaan kaikkeen reagoidaan tunteella ja intensiteetillä, naamat vääntyy niin että Higurashi jää varjoon. Huumorista kumpuaa myös sarjan loistavan elämänmyönteinen ja rento asenne, joka tekee sarjan katsomisesta nautittavaa. Vaikka tunteet ovat pelissä täysillä, ei minulle ole tullut sellaista oloa, että jos Risan ja Otanin suhde nyt kariutuu, se olisi maailmanloppu ja rakkautta ei sen jälkeen ole. Sohjossa nimittäin yleensä tuntuu siltä, että päähenkilöiden suhde otetaan liian vakavasti ja itsemurha on se ainoa sopiva ratkaisu, jos sydämet ei toisiaan löydä. Ei sillä, että minulla olisi epäilystäkään siitä, etteivätkö Risa ja Otani lopussa yhtään päätyisi, mutta kivan rento fiilis katsoessa nyyhkyromanssiin verrattuna. Anivais, huumori on nopeaa ja napakkaa ja sitä on joka jaksossa riittämiin. Lovely Complex on sitten täysin erilainen komedia esimerkiksi tuohon Setsubou Senseihin tai Lucky Stariin verrattuna:
Lovely Complex = hihitän tyttömäisesti
Setsubou Sensei = virnuilen pirullisesti
Lucky Star = hymyilen autuaasti
Kaikki hyvää komediaa kuitenkin.

Kakkoskohta on kyllä huikeasti toteutettu. Risan tunteet menevät yhdenkin jakson aikana äärimmäisestä epätoivosta ja päättäväisyyden ruusutarhaan. Kun edellisessä jaksossa ollaan heitetty kirves kaivoon, niin seuraavassa jahdataan taas Otanin sydäntä. Sitä luulisi, että moinen tunnesekoilu tekisi sarjasta toivotonta katsottavaa, mutta kummasti vaan tykästyn Risaan sitä enemmän, mitä hurjemmin hänen tunteensa ovat sotkussa. Ota tuosta nyt selvää; joku voisi selittää minulle, miksi se toimii.

Otani taasen... Kaiken järjen mukaan minun pitäisi vihata häntä, koska hän saa Risan kyyneliin joka toisessa jaksossa, mutta kaveri on niin sympaattinen, että kiroilun sijasta keskityin kannustamaan häntä muuttamaan näkökulmaansa Risaa kohtaan. Hitto, haluaisin oikeasti olla pitämättä edes jostain hahmosta tässä sarjassa, mutta ei se onnistu. Pahuksen symppikset.

Ja lopuksi vielä voi sanoa, että jaksot 18 ja 19 olivat hienoja. Kun edes tuskaisten ei-tästä-tule-mitään-hyvästi-otani -jaksojen jälkeen minulla ei ollut epätoivoinen olo, niin varastit-sydämeni -jaksojen jälkeen fiilis on aivan loistava. Sydämiä kaikille! <3
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
iina
Viestit: 105
Liittynyt: Su Joulu 07, 2003 13:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja iina » To Elo 23, 2007 10:23

Mitähän tähän nyt enää osaisi sanoa, isokana sen niin oivallisesti jo kertoili. Noh, voin vain toistaa, että tykkään tykkään ^^ <3 Risa-rukan eteen kaadetaan aina jotain kummallista estettä, oli se sitten hänen omat tunteensa tai sitten jokun ulkopuolinen häslääjä, että vähän saa olla varpaillaan (vaikka tuskin tuo viimeisinkään hahmolisäys muuta tekee kun pistää vähän kapuloita rattaisiin). Tai näin ainakin tähän asti on mennyt.. Mahtavaa sohjoa vuoristoratoineen päivineen ja hahmot on kerrassaan erinomaisia.

Darling~

~ Pessimisti näkee vaikeutta joka tehtävässä, optimisti näkee tehtävää joka vaikeudessa ~

Mijaskal
Viestit: 105
Liittynyt: To Joulu 22, 2005 16:56

Viesti Kirjoittaja Mijaskal » Ma Elo 27, 2007 11:03

Tämä anime aiheuttaa ainakin minussa spontaania hahmojen kannustamista, naurua ja pöydän hakkaamista.

Otanin ja Risan suhde menee niin upeaa vuoristorataa ja koko ajan jompikumpi keksii uuden syyn miksi se ei muka toimisi.

Fanitan täysillä myös sivuhahmoja: Seiko-chan, Maity-sensei ja uusin tulokas "en hyväksy tätä!" Mimi ovat kaikki upeita. Seiko-chanin osuus jäi mielestäni kyllä vähän pieneksi, luulin että hän olisi ruvennut sitten jahtaamaan Otania vähintään yhtä innokkaasti kuin Risa.

Pidän sarjasta myös piirrostyylin takia. Varsinkin Risan naama vääntyy jatkuvasti eikä oudoissa efekteissä ja taustoissa ole säästelty.

Oi, parhautta.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Syys 02, 2007 19:35

Mijaskal kirjoitti:Otanin ja Risan suhde menee niin upeaa vuoristorataa ja koko ajan jompikumpi keksii uuden syyn miksi se ei muka toimisi.
Pitää sörkkiä tätä kommenttia vähän, koska se saa sarjan vaikuttamaan liikaa Fushigi Yuugi -tyyppiseltä hinaukselta. Otanihan on alusta lähtien sitä mieltä, ettei hommasta tule mitään ja ei osaa ajatella Risaa tyttöystävänä. Risa taas on vahvasti sitä mieltä, että suhteesta tulee totta, jos hän vain jaksaa yrittää. Kun tilanne polarisoidaan näin, ei päädytä Fushigi Yuugin tilanteeseen, jossa pääpari vannoo ikuista rakkautta muutaman jakson jälkeen ja sen jälkeen ryhtyy vuoronperään keksimään, miksi nyt ei voidakaan olla yhdessä (ajaen ainakin allekirjoittaneen seinille). Lovely Complexissa tehdään asiat toisinpäin eli ensin kehitetään syyt, miksi ei voida olla yhdessä ja sitten jos ja kun ne on voitettu, annetaan rakkauden roihuta (ainakin näiden katsomieni jaksojen perusteella, tulevaisuushan voi tuoda mitä vaan mukanaan).
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Sushi
Viestit: 182
Liittynyt: Su Loka 29, 2006 20:42
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Sushi » Su Syys 02, 2007 22:19

Voi toki seuraa 8D *eräs hidas ryömii kolostaan*

Ihan mielettömän ihana ja sydäntä hiljalleen vitosella sulattava sarja <3

Guh, loppuu sanat kesken o_O Katsoin itseasiassa tässä juuri muutama päivä sitten kyseisen sarjan Live Action Movien, ja rakastuin jälleen xD
Nyt enää täytyy metsästää kyseisen sarjan mango käteen...

Siispä, näkemisiin (yoroshi QUEEN!)

*ajatteli murtautua Fantsuun näin keskellä yötä ;D*

Avatar
iina
Viestit: 105
Liittynyt: Su Joulu 07, 2003 13:25
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja iina » Ma Syys 24, 2007 21:38

*gasp*
Senkin kiusaa tekevät juonenkäänteet! Armotonta on koukutus, varsinkin kun tuli taas mielenkiintoisia tapahtumia. Nyt ei malta taas odottaa, että mitä tulee tapahtumaan, vaikka jotenkin en nyt odota mitään maata mullistavaa. Kaikessa hilpeässä yliampuvuudessaan tämä sarja kerää kyllä kaikki miun sympatiat. Toivottavasti tunnelma säilyy loppuun asti.

(spoil thyself not)
Jakso 22 katsottuna juur: Tuleeko sopu vai oliko kaikki nyt tässä?! *gaspx2* Antaako Otani anteeksi.. no siis eihän noin vähästä voi suuttua, eihän? ^^; Itse olisin ollut kyllä ihan kamalan mustasukkainen ja vieläkin tylympi.. ehh. Iskeeköhän tästä nyt sitten kauhea masennus, jos anime päättyisi kovin ikävästi :P Soisin edes semionnellisen lopun, muuten menee liian realistiseksi. Mie janoan romantiikkaaa~ onegai, häpi ending desu.. ^.^
Patoutumien purkamisen jälkeen voisin vain todeta, että tahdon tätä dvd:llä kunhan toivottavasti joskus Japanin ulkopuolella ilmestyy. :)

~ Pessimisti näkee vaikeutta joka tehtävässä, optimisti näkee tehtävää joka vaikeudessa ~

Avatar
Bore
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 24, 2004 11:02
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bore » Pe Loka 12, 2007 18:59

Nyt koko sarja katsottuna täytyy sanoa, että on kyllä mestarillisesti tehtyä draamaa. Joskin draaman ja komedian painotus osui tässä sarjassa muutenkin harvinaisen hyvin kohdalleen.

Hahmot olivat tosi mukavia seurata, vaikka ajoittainen ärtymys typeryyteen raivostutti, mutta loppujen lopulta kaikista oppi pitämään tavallaan. Varmasti parhaimpia shoujosarjoja joita on tullut eteeni viime aikoina.

Ja on se Risa vaan niin hellyyttävä loppupeleissä vaikka vähän liian tuulella käypä (nainen mikä nainen).

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Pe Loka 19, 2007 23:09

Saatuani viimeisen jakson päätökseen istuin sekunnin, kaksi ihan hiljaa. Sitten aloin kikattaa ja kyynelehtiä samanaikaisesti.

Yksi vuoden parhaista sarjoista, ehdottomasti.

Seuraavaksi aletaan kinuta mangaversiota suomijulkaisijoilta. (Ja siihen kun vielä saataisi yhtä uskalias kääntäjä kuin Neon Genesis Evangelioniin... murremangaa!)
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
Deathwolf
Viestit: 12
Liittynyt: Su Loka 21, 2007 13:34
Paikkakunta: Hidden village of lieksa

Viesti Kirjoittaja Deathwolf » Su Loka 21, 2007 14:33

Tässä animessa on ainesta legendaksi joka muistetaan vielä vuosienkin päästä. Jos joku unohtaa niin taon sen mielelläni takaisin sen päähän.

Musiikista on mainittava sen verran että se on hyvinkin sulavaa ja animeen sopivaa sillä sitä ei muista kuunnella kuin vasta toisella katsonta kerralla. Musiikki ei myöskään tee hirveitä muuttumis leikkejä koko sarjan aikana ja se alkaa olla suht masentavaa.

Tämä anime käsittelee rakkauselämän kiemuroita varsin omintakeisella tavallaan, uskoakseni lähes jokainen meistä on kokenut saman joskus omassa elämässään ja tästä johtuen tähän sarjaan on helppo samaistua niin nuoremman kuin vanhemmankin sukupolven. Sarjan edetessä oli pakko syödä kynsiä kun ei malttanut odottaa kuinka juoni kehittyy. Sarja päättyi lähes niin kuin olin olettanutkin pieniä poikkeuksia lukuunottamatta ja sitä että sarja päättyin liian aikaisin olisi siihen vielä toisetkin 24 jaksoa mennyt. Sarja antoi myös pieniä vinkkejä naisten mielenliikkeistä joita me miehet emme tule ikinä ymmärtämään ^^

Sarjan täytyy olla jollain tasolla täydellinen tunnepaukku sillä se sai minutkin lähes kyyneliin....huomatkaa sana lähes miehet ei itke ärkele
Google on oraakkeli ja tietää kaiken

Avatar
Aralys
Viestit: 121
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 19:03
Paikkakunta: Uleåborg

Viesti Kirjoittaja Aralys » Ke Tammi 02, 2008 20:15

Minä RAKASTAN tätä animea! :D Sain sen juuri katsottua. Pidän valtavasti kaikista hahmoista. Jokainen on oma mieleenpainuva persoonansa, enkä voi vihata ketään. Hahmoista olisi voinut kertoa enemmänkin. Erityisen ihaniksi hahmoiksi nousivat Risa, Nobu-chan ja Otani. Live-actioninkin katsoin muutama viikko sitten ja nyt suunnittelen kääntyväni jonkun suomikustantajan puoleen mangan parissa.. :D
Tämä sarja on ehdottomasti yksi parhaita komedia/shojo-sarjoja, joita olen katsonut!

Avatar
Krizu
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 19:46

Viesti Kirjoittaja Krizu » Ke Tammi 02, 2008 22:01

Aralys ehti näköjään ensin nostamaan tämän.. ^_^

Ihme ettei täällä ole tämän enempää viestejä, höh. Kysessä on kuitenkin aivan mahtava sarja. Itse sain katsottua tämän pari päivää sitten loppuun ja rakastuin täysin. Tätä katsellessa sai nauraa todella paljon ja välillä melkein herkistyä kyyneliinkin. Romantiikkaakin riitti, ah.
Musiikit oli hyvin onnistuneet ja etenkin tämä ensimmäinen OP biisi oli mielestäni tosi hyvä.
Piirrosjälkikin oli todella hienoa.

Hahmot oli tosi ihania kaikki. Kuten ylläkin sanottiin, ei niistä voinu vihata ketään. Parhaat hahmot ovat mielestäni Koizumi ja Otani. Ilmeet oli hahmoilla aivan mahtavia välillä.. Ei voinu kun naureskella niille kasvojen vääntelyille. :D

Täydellinen sarja minun makuuni ja ehdottomasti yksi parhaimmista.

Avatar
annikka
Viestit: 117
Liittynyt: La Marras 03, 2007 01:43
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja annikka » Su Tammi 06, 2008 18:38

Itkin niiiiiin paljon kun katsoin kyseisen sarjan. u__u Oikea tearjerker päätyi olemaan minulle, vaikka komediaa onkin.
Aluksi halusin katsoa koska tiesin Kenjirō Tsudan toimivan ääninäyttelijänä, Suzukina sivuroolissa mutta silti. Vaikken päässyt lempiseiyuutani paljoa kuuntelemaankaan, ihastuin sarjaan ja katsoin sen parissa illassa läpi. Otani oli kyllä aika ihana... <3
aka pottums.
myanimelist || last.fm

Avatar
Oxu
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Touko 21, 2008 16:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Lovely Complex

Viesti Kirjoittaja Oxu » Ke Touko 28, 2008 11:07

Ehdotonta huippua! Sitä sai jännätä koko sarjan miten suhde kehittyy. Välillä teki mieli kannustaa päähenkilöitä ja välillä hakata vähän järkeä päähän( varsinkin hidasälyiseen Otaniin :D ). Muistan melkeimpä murisseeni kun toisessa tuotantokaudessa otanille tuli kilpailia ja suunnittelin usuttavani black ninjat Maity-sensein kimppuun.

Mutta kyllä sarja oli mahtava ei ollut erityistä hahmoa jota olisin vihannut ja sarjan huumori oli mahtavaa esim. kun Otani nukahti bussiin ja muutenkin koizumin ja Otanin kilpa herjausta oli hauska katsoa. Vikan Jakson katsottua olin erittäin iloinen, mutta joskin masentunut siitä, että sarja loppui. Suosikki hahmokseni nousi Otani ehkä eniten sen vuoksi, että pystyin samaistumaan Otaniin, olinhan aikaisemmin erittäin pätkä(pitkäksi ei voi kehua nytkään).

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa