Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja FoxJones » To Tammi 25, 2007 20:03

Jossain epämääräisessä Gonzon(?) suunnittelukokouksessa vuonna x:
”Katos mitä mä piirsin! Täs on tällanen söpö pörrö jolla on mechapropellit jaloissa, joilla se lentää pörräilee. Sit sillä on kädessä iso konekivääri millä se listii pahiksia.”
”JUMA! Tosta muuten tehdään anime (ja tottakai lelusarja)! Nyt pojat ideoimaan!”
*armotonta ideointia*
”Noihin hahmoihin voitais ottaa esikuvia WW2 lentäjä-ässistä!”
”OH! Loistoidea. Sit ne voiski käydä WW2 suuret ilmataistelut uusiks ja..”
”Eieiei.. Ei näin söpöi hahmoja voi laittaa keskenään tappelemaan. Sovitaan että jostain tulee mörköjä tuhoamaan maapalloa ja nämä sitten kerääntyvät yhteen ja käyvät joukolla pahisten kimppuun.”
”Joo! Taistelu pahismörköjä vastaan ei ekaksi suju hyvin, mutta sitten kehitellään nää potkurihärpäkkeet jotka muuttaa sodan kulun. Tottakai niitä voi käyttää vaan nämä söpöt tytöt, joista nousee maailman pelastajia.”
”Miten muuten nuo jutut niitten jalassa toimii... niinku käytännössä..”
*hiljainen käsikirjottaja-san nurkassa nostaa kyltin jossain seisoo ”magic”*
”Ahjoo.. tietenkin. Sillähän sekin ongelma ratkaistaan. Kyseessä on ainutlaatuisia taikavoimia yhdistettynä ilmailugeeneihin. Hienoa. Hyvät herrat.. meillä on konsepti”

Nyt kun alkaa jo vähän toipua ilmailupörröjen katselusta voisi kirjoittaa tänne vähän hälähälää sarjasta. Strike Witches-animen pitkä ja harras odotus on pikkuhiljaa päättymässä. Nälkäiselle fanilaumalle heitettiin syötiksi lyhyt promootiopätkä tjmv, josta käy selväksi sarjan pointti, hahmot ja tyyli. Sarjan pointti on söpöt otukset jotka ihan oikeesti sanoo ”pörrrr”. Ääni tulee pörröjen jaloissa olevista lentokonepropellimechahärpäkkeistä. Nämä mahdollistavat lentelyn peltojen yllä ja talojen välissä joiden ikkunoista maidit vilkuttavat ja kaduilla lapset seuraavat innoiss*köh*.. Ajatus karkasi.
Joka tapauksessa mikä tekee sarjasta mielenkiintoisen (ne oikeesti kuulostaa ku ne sanois ”pörr”) on että hahmoihin on tungettu viitteitä historian henkilöistä, siinä käytetään (pääosin) aitoja WW2-aikaisia aseita ja hahmot lentävät (tavallaan) saman aikakauden hävittäjiä. Oli pikku tylsä hetki tässä toipumisen jälkeen ni mettästelin vähän taustoja.

Luftwafflen ilmailupörröt:

Erica Hartmann - Varsin helppo tapaus yhdistää esikuvaansa Erich Hartmanniin (1922-1993), joka oli toisen maailmansodan menestynein hävittäjä-ässä 350+ ilmavoitollaan. Konevalintakin on varsin itsestäänselvä. Hartmann lensi valtaosan taistelulennoistaan Messerschmitt Bf109G-6 koneella, joka oli eri variantteineen Saksan Luftwaffen käytetyin hävittäjämalli. Aseistukseksi listataan legendaarinen MG42 ja MP40 konepistooli.

Gertrud Barkhorn - Esikuvana on Hartmannin kaveri Gerhard Barkhorn (1919-1983). Myös Barkhorn lensi usein ”Mersua”, mutta animessa jalkoihin on lykätty Focke-Wulf FW190D-6. FW190 oli toinen yleinen Luftwaffen hävittäjämalli. FW190:n erikoisuus on että sitä käytettiin myös syöksypommittajana. MG42:n lisäksi sivun profiilissa on listattuna myös lentokoneissa käytetyt MG131 ja MG151/20 konekiväärit.

Sanya V.Litvyak - Kaikki hävittäjä-ässät eivät olleet miehiä. Neuvostojoukoista mukaan on päässyt Lilya Litvyak (1921-1943). Hän oli ensimmäinen naislentäjä joka ampui alas viholliskoneen, vieläpä kaksi samalla lennolla. Sanyan kohdalla tekijöillä on karannu vähän mopo käsistä. Sarjan kotisivu listaa Sanyan koneeksi MiG-60:n, jota ei tuolla mallinimellä ole kait olemassakaan, paitti nipponien omina mechamusumefiguina. Lisäksi en edes yritä arvata mistä Sanyan käyttämä raketinlaukaisin on perua. Neuvostoliiton sen aikaiset tunnetut hävittäjämallit olivat LaGG ja Yak-hävittäjät.

Francesca Lucchini - Vastoin yleistä uskomusta myös Italialaisilla on (muutama) sotasankareita. Ainakin ilmailupuolelta tekijät ovat löytäneet Franco Lucchinin (1917-1943), joka keräsi mainetta Espanjan sisällissodassa ja Pohjois-Afrikassa. Myös tässä hahmossa tekijät ovat ottaneet vähän vapauksia ja tunkeneet nilkkoihin Fiat G.55 Centauron. Tämä kone tuli Italian ilmavoimien käyttöön vasta -43 kun oltiin havaittu että (Lucchinin käyttämä) C.202 oli varsin tehoton jenkkien pommikoneita vastaan. Huvittavana lisäyksityiskohtana Francesca käyttää Browningin M1919-konekivääriä, minkä .50 isoveljellä Franco luultavasti ammuttiin alas.

Mio Sakamoto - Sarjan kaksi nippon-pörröä onkin sitten vaikeampi yhdistää historiallisiin henkilöihin. Mio viittaisi Saburo Sakaihin (1916-2000), joka tunnettiin eräänlaisena ”ilmojen samuraina”. Tätä tukee myös Mion bio sarjan sivulla ja Katana jota Mio käyttää. Lisäksi Mion oikeaa silmää peittää silmälappu. Saburo haavoittui yhdellä lennollaan päähän ja menettin näön toisesta silmästään. ..ja millä muullakaan nipponit pörräisivät ellei A6M3 Zerolla. Isompi pähkäiltävä on sivulla mainittu (hiton kuukirjotus) 13mm pääase. Luultavasti Type-2 13mm konekivääri joka on kopioitu saksalaisesta MG-131:stä.

Yoshika Miyafuji - Tässä on sitten sarjan päähenkilö, jonka päätehtävä sarjassa on imeä screentimeä pois oikeesti kiinnostavilta hahmoilta (en oo katkera, en) ja taistella sisäisen epävarmuutensa kanssa. Voi hyvin olla että kyseessä on tätä sarjaa varten luotu fiktiivinen hahmo, jolla ei esikuvaa ole. Yksi vaihtoehto tosin olisi Saburo Sakain lentäjätoveri Hiroyoshi Nishizawa (1920-1944), joka oli japanin paras Zero-pilotti, mutta en mene takuuseen. Type-2(?) kk:n lisäksi listattuna on Mauser M712 pistooli.

Minna-Dietlinde Wilcke - Palataan Luftwaffen väkeen. Sieltä mukaan on otettu vielä Wolf-Dietrich Wilcke (1913-1944) 150+ ilmavoitollaan. Wilcke oli sodan loppupuolella johtotehtävissä ja täten lentokiellossa. Ilmailupörröjen Wilcke on myös ilmeisesti komentajana. Tosin antaa Mion hoitaa huutamiset. Wilcken ”Mersu” on G-2-tyyppi, jossa oli vielä kevyet runkokonekiväärit. Kädessä tuttuun saksalaistapaan MG42.

Lynette Bishop - Tässä on porukan outolintu. Pikaisella tutkimisella ei WW2 liittoutuneiden listoilta löydy ketään Bishoppia joka vastaisi meriiteiltään muuta väkeä. Tai sitten animen kömpelö ja koheltava Lynette on syystä sellainen hahmo kuin on. WW1 sen sijaan löytyy William Avery Bishop (1894-1956). Kanadan kaikkien aikojen lentäjä-ässä. WW1:n aikana yli 70 ilmavoittoa ja kaksintaistelu Punaisen Paronin kanssa. WW2 aikana ”Billy” oli värvääjä/kouluttaja. Lyneten jaloissa ei hyrrää vanha kaksitaso, vaan RAF:n Spitfire Mk IX. Omaa sisäistä military-otaku huvittaa Lyneten käyttämä brittiläinen Boys panssarintorjuntakivääri.

Charlotte E Yeager - Sarjan lakisääteinen jenkkipuputyttötissihirviö. Esikuvana varmasti porukan tunnetuin Charles ”Chuck” Yeager (1923-). Hänen sota-ajan palveluksensa oli verrattaen lyhyt, mutta hän ehti mm. ampua alas saksalaisen ME-262 suihkukoneen. "The first time I ever saw a jet, I shot it down." Sodan jälkeen hän toimi koelentäjänä ja ylitti ensimmäisenä äänivallin. Charlotte lentää P-51 Mustangilla, joka oli jenkkien pitkänmatkan saattohävittäjä. Sarjan sivu listaa aseeksi BAR:n, mutta sarjassa se näyttää huvittavasti Thompsonilta.

Eila Ilmatar Juutilainen - Lisää tavaraa animen Suomi-viittauslistalle. Mukaan on päässyt kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari Eino Ilmari Juutilainen (1914-1999). Hän oli menestyksekkäin suomalaislentäjä vajaalla sadalla ilmavoitolla. Animen Juutilainen pörrää ”Mersulla”, joita Suomi sai jatkosodan aikana Saksasta. Kerrotaan että yksikään viholliskone ei Juutilaisen ”Mersuun” osunut. Ainoa vaurio tuli ilmatorjuntatulesta. Tuntuuhan se hyvältä kun animessa Yoshika toteaa sujuvasti ääntäen ”Juutilainen-san”. Vaikka päävarustuksena on MG42 niin sarjan sivulla muistetaan myös Suomi konepistooli <3

Perrine-H Clostermann - Saivat ne vielä Ranskastakin haalittua lisäväriä sarjaan. Yksi syy varmaan miksi hän onnistui olemaan menestynyt ranskalainen toisessa maailmansodassa oli se että Pierre Henri Clostermann (1921-2006) syntyi Brasiliassa. Tilillään Clostermannilla on 33 ilmavoittoa. Näistä suurin osa on luultavasti tehty Hawker Tempestillä, jonka ohjaimissa Clostermann saavutti kuuluisuutta tiputtamalla muutaman ME-262:n. Perrine-pörrön käyttämä VG39 jäi prototyyppiasteelle. Aseena on koomisen näköinen (mutta hyvä) Bren konekivääri. Perrinelle on listattu myös Rapier, mikä tekee hänestä toisen miekkaa käyttävän ilmailupörrön.


Mitä tästä kaikesta opimme? ..historiaa! \^^/ Muistakaa siis lapsen kun seuraavan kerran on historiantunnilla puhe dokumenttien katsomisesta niin*köh* nojoo..

Jos jostain haluaisi nillittää niin porukassa on vain hävittäjä-ässiä, ja mm. eräs WW2 hulluimmista saksalaislentäjistä Stuka-syöksypommittajineen on jäänyt pois.

Mutta suuntaus on hyvä. Ehkä kohta saadaan merenalainen susityttöjoukko-anime jota johtaa Dönitz-san. Tai sitten niitä kauan kaivattuja metallihirviöitä Wittman-sanin johdolla.

Odotellen lisää ilmailupörröjä ja ZERO-hävittäjä!

Sarjan kotisivut: http://s-witch.cute.or.jp
(huomatkaa "cute")

"Pakolliset" ANN-linkit:

Strike Witches(TV): http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=9139
Strike Witches 2 (TV): http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... p?id=11313


Niin. Tässä vuodenvaihteessa tuli myös toinen vastaava sarja "Sky Girls". Tosin sen ilmailupörröt olivat jotain sci-fi-huttua mecha-värkkeineen, yhteishyökkäyksineen ja voimamiekkoineen. Strike Witchesin jälkeen ei enää tunnu miltään.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » To Tammi 25, 2007 20:31

sarjan promo tuli nähtyä vuodenvaihteessa, ja oma elämys oli hieman... väsähtänyt. En tiedä mitä oikein odotin, mutta että sekoitetaan mecha-musumea, lyrical nanohaa, ketun- kissan, suden ym-korvia, ja kaikkea muuta semmoista siltä väliltä, niin ei hyvää seuraa. Pää pyörii siinä epäpositiivisessa merkityksessä.

Periaatehan perustuu kait vanhoihin portretteihin mitä netissäkin on pyörinyt myös siltä konseptitaiteilijalta joka Strike Witchesin parissa häärää. Näin jälkeenpäin ajatellen taitaa olla myös Mecha-musume figyyritkin lähtöisin tämän tapauksen taiteilijalta myös.

ainoa varsinainen bonus oli että Juutilainen ja venäläinen Sanya viihtyvät yhdessä saunassa kuulemma paljon. ... Tuota, juu.. tämähän todellakin menee niinkuin pitääkin.

Ja eikös se tukikohta ollut sijoitettu englantiin niitten puheitten perusteilla myös, mikäli oikein ymmärsin?
Viimeksi muokannut finnleo, Pe Tammi 26, 2007 14:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
louhiz
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 16:12
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja louhiz » To Tammi 25, 2007 20:50

Foxien massiiviseen postaukseen ja historian tuntiin voisin vastata tyylillä kolmella sanalla, jotta saataisiin tasapaino tälle threadille "ihan kiva pätkä!".

Mutta jos kumminkin...

Joskus viime keväällähän tuli itse sarjan sivustoihin törmättyä ja odotus on ollut ihan kova. Pojat lupailivat kovasti sarjan tulevan viime kesänä... sitten viime vuoden loppuun mennessä... ja nyt ei taas ole oikein tietoa, että koska. No, hyvä että jotain materiaalia saatin rupusen stream-videon lisäksi, jossa muuten on aivan samoja pätkiä kuin tässä promossa. Rupeaa koko homma kyllä itseasiassa haiskahtamaan, kun Gonzolla on muutenkin tuota tekemistä monien muiden piirrettyjen kanssa...

Siinä odotellessa ilmestyi kyllä jonkin sortin romaani, jossa on muiden lisäksi Elma Leivonen suomalaisena vahvistuksena. Ihan btw.

Propellityttöjähän on toki ennen nähty staattisina kuvina, että siinä mielessä ei ole mitään uutta. Mutta nyt kun niitä pistellään ihan liikkuvaan kuvaan pörisemään ja Strike Witchesin lisäksi tuli tämä Sky Girlsikin, niin onkohan kohta tulossa ihan buumikin tälle? Ja hattua kyllä täytyy nostaa pojille historian tunneista ja nippelitiedoista (ja Juutilaisesta). Vaikka itse en moisista oikein ymmärräkkään, niin kyllä se silti tuntuu hienolta, kun vehkeet ovat ihan oikeita! Ehkäpä tästä ottaa opiksi ja sitten pääsee pätemään!

Mutta joo, pätkä oli kiva, taistelut olivat kuumia ja musumet... pörrösiä. Niin ja äänet mahtavia! Foxie voi pitää pörinät, minä otan ne aseiden pitämät äänet. Vielä ei uskalla mitään sen kummempaa sanoa, sillä voi toki olla, että tämäkin failaa yhtä rankasti kuin Sky Girls. Sky Girlsissä oli liikaa miehiä...

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » To Tammi 25, 2007 21:08

finnleo kirjoitti:Periaatehan perustuu kait vanhoihin portretteihin mitä netissäkin on pyörinyt myös siltä konseptitaiteilijalta joka Strike Witchesin parissa häärää.
Selittäisi kyllä Sanyan MiG-60:n ja sen ihme ohjuslavettihärpäkkeen (ei sitä voi Katyushaksikaan väittää) mitä hän käyttää. Pitänee tutkailla nettiä tarkemmin googlella.

Nyt tosin muistui mieleen kriegmarine-tanit. Ehkä seuraavaksi olisi sitten niitä toisen maailmansodan laivojen vuoro. Tirpitz-tan ja Admiral Scheer-tan ja Scharnhorst-tan sun muut :3


Niin ja pitää nuo novellin lisähahmojenkin taustat käydä läpi!
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » To Tammi 25, 2007 21:59

Sekä Strike Witches että Sky Girls on katsottu, itse asiassa useampaan kertaan. :D Mistäköhän tämä yhtäkkinen mecha musume innostus johtuu (Gonzon Yukikazestakin fanit vaatimalla vaativat mecha musume version).

Kiitokset Foxille historia-briiffauksesta.

Strike Witches
Valitettavasti kovin paljoa ei pysty sanomaan, sillä vain 7 minuutin pituisessa pätkässä tuskin edes ehditään esitellä vain muutama hahmo harjoitustaistelun keskellä. Yoshika todistaa ettei Zeron kanssa kannata käydä kaartotaisteluun.
Vaan jääkö tämä nyt tähän vai onko tulossa lisää? Ilmeisesti Gonzo antaa markkinavoimien ratkaista...

Sky Girls
Konamin ja J.S.Staffin Sky Girls on taas perinteinen "täyspitkä" OVA jakso, keskittyen muun ohella myös loli fanipalveluun.
Sarjan mechoilla ei ole mitään vastinetta tosielämässä, paitsi että niiden tyyppimerkinnät, H2N3, B2K1 ja A2K0, muistuttavat toisen maailmansodan japanilaiskoneiden tyyppimerkintöjä, ja se että Otoha kutsuu mechaansa "Zeroksi" (Japanilaiset taitavat todella rakastaa kuuluisaa hävittäjäänsä).
Tämänkin mahdollisesta jatkosta ei ole tietoa, näkisin mielelläni lisää.

Avatar
Durahan7777
Viestit: 239
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 19:31

Viesti Kirjoittaja Durahan7777 » La Tammi 27, 2007 04:59

huh-huh, yksi.....omalaatuisimmista ideoista mihin olen törmänyt.
no tulihan vilkaistua, mutta ei oikein kolahtanut :P
pitää ensin löytää ne oikeanlaiset sienet....

Avatar
Amazing Slug
Viestit: 327
Liittynyt: To Loka 07, 2004 20:37
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Amazing Slug » Su Tammi 28, 2007 02:11

LouhiZ kirjoitti: liikaa miehiä...
Allekirjoitan. Mielestäni kyseessä onkin aikakautemme yksi merkittävimmistä ongelmista, onneksi sentään elevenit työskentelevät hartaasti ja tekevät parhaansa tällaisten räikeiden epäkohtien paikkaamiseksi.

Strike Witches oli promopätkän perusteella ihan laadukkaan näköinen tekele. Animaatio ja äänimaailma olivat molemmat herkullisen näköisiä ja kuuloisia, ja tyylikin oli tarpeeksi moe. Toivottavasti juonestakin saadaan jotain irti.

Lolit ovat yleisesti ottaen erinomainen asia. Ja miten erinomaisen asian saa vielä erinomaisemmaksi? Jep, aseistetaan ja laitetaan se lentämään. Pätee yleisesti kaikkeen.

Avatar
Cyb
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Loka 13, 2004 21:08
Paikkakunta: Forssa

Re: Strike Witches (ja miksei Sky Girls myös)

Viesti Kirjoittaja Cyb » Su Tammi 28, 2007 18:34

FoxJones kirjoitti:Sanya V.Litvyak - Kaikki hävittäjä-ässät eivät olleet miehiä. Neuvostojoukoista mukaan on päässyt Lilya Litvyak (1921-1943). Hän oli ensimmäinen naislentäjä joka ampui alas viholliskoneen, vieläpä kaksi samalla lennolla. Sanyan kohdalla tekijöillä on karannu vähän mopo käsistä. Sarjan kotisivu listaa Sanyan koneeksi MiG-60:n, jota ei tuolla mallinimellä ole kait olemassakaan, paitti nipponien omina mechamusumefiguina. Lisäksi en edes yritä arvata mistä Sanyan käyttämä raketinlaukaisin on perua. Neuvostoliiton sen aikaiset tunnetut hävittäjämallit olivat LaGG ja Yak-hävittäjät.
Neukuilla oli sodan aikaan ainakin kehitteillä, (en muista oliko ihan käytössäkin ja olen liian laiska tarkastamaan) Mikoyan-Gurevich 1 ja 3 mallit ja ihan sodan jälkeen jos oikein muistan myös MiG-9, joista on ainakin muutamien figuista näkemieni kuvien perusteella saatettu ottaa mallia.
SchützTaffel

Avatar
Hecatonchiros
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 03, 2003 19:38

Viesti Kirjoittaja Hecatonchiros » Ke Tammi 31, 2007 15:54

Kyllä, kumpikin MiG oli neukkujen käytössä. MiG-1 lensi ensimmäisen kerran vuonna 1940, mutta taisteluihin se ei käsittääkseni osallistunut. Siitä kehitetty MiG-3 sen sijaan oli jonkinmoinen riesa saksalaisten korkealla lentäville tiedustelukoneille, mutta muutoin melkoinen pettymys, varsinkin kun sitä käytettiin väärässä roolissa (esim. maataistelukoneena).

http://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan-Gurevich_MiG-1

http://en.wikipedia.org/wiki/Mig_3

MiG-60 kuulostaa kyllä aika fantasialta, ja kieltämättä joku Lavochkin tai Yakovlev olisi voinut sopia hiukan paremmin malliksi.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ke Tammi 31, 2007 16:49

Tuosta Sanyan Mig-60'sestä tuli mieleen että olisiko tapahtunut jonkinsortin sekaannus Tupolev Tu-2 ANT-60 pommittajaan (ainoa vehje mikä löytyy venäläisiltä tuolta aikakaudelta mikä on numeroltaan sinnepäin).

Avatar
immolatus_dead
Viestit: 522
Liittynyt: Ke Marras 23, 2005 17:13
Paikkakunta: Jokela+Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja immolatus_dead » Ke Tammi 31, 2007 17:28

Juu, ei Gigglypuff sentään :D Strike Witchesien promo oli kyllä harvinaisen ihastuttava, ja jään kyllä odottamaan tätä sarjaa, mut joo, ei piruvie :D taas kyllä sarjalla omaperänen idea HAHAHA! 101ipedon unelma.

Mutta joo, tuo Sky Girlskin on tullu katottua, aika kökkö, ei oikee iskeny, pari hauskaa juttua mutta siihen se sitte jäiki :P
Katsotut animet.
Menossa mukana:
KUMA the bear maker.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ke Tammi 31, 2007 20:36

Strike Witches on minulle tuntematon, mutta Skygirlsin olen nähnyt. Se oli kyllä niin lolita fanserviceä kuin olla ja voi. Juonikin oli melkoisen hölmö. Se ei ole selvästikkään minua varten.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Tammi 31, 2007 20:52

Ensimmäistä kertaa oikeastaan koskaan odotan GONZOn tekemää animea. Tässä on sen verran potentiaalia, jos ei muuna niin kuriositeettina, että se saattaa toimiakin. Odotellaan, jos jotain saataisiin vaikka tehtyäkin.

(Pseudo)historiallisesta hössötyksestä: Litvyak lensi ilmeisestikin Yak-1b:llä joten MiGin iskeminen jalkoihin on enemmän kuin vähän omituista. Sitäpaitsi, jos tytölle oltaisiin haluttu antaa oikeasti legendaarinen pörisijä alle, olisi roottorilaitteena pitänyt olla Il-2 Sturmovik, niin maataistelukone kuin onkin.

Lisäksi ihmettelen suuresti kuka tuo romaanin lolimoebaitti (minna ganbarimasho indeed) Elma Leivonen oikein on. Paras arvaukseni on 56:n pudotuksen Eino Luukkanen, koska kenenkään muun suomalaisässän nimi ei ole edes sinnepäin. Koneena taitaa olla Fiat G 50. Minua fiksumpi sanokoon lensikö Luukkanen koskaan Fiatilla.

Muista Katherine O'Hare Brewster Buffalossaan lienee Edward "Butch" O'Hare, Ursula Hartmann Heinkel He 112:ssa luultavasti Erican esikuvaton pikkusisko (nopealla katsomisella en löytänyt toista saksalaisässää, jonka sukunimi olisi Hartmann; Hartmann Grasser kyllä löytyi), Elisabeth F. Beurling Hawker Hurricane Mk2:ssa aivan varmasti George F. Beurling ja Tomoko Anabuki Ki 27:ssä lienee Satoshi Anabuki.

Haruka Sakomizusta en ole varma. Haruka kovasti näyttää päähahmolta, joten hänellä ei varmaan mitään esikuvaa edes ole. Ja koneen tyyppi vaikuttaa kanssa joltain kauhealta kuukielihärpäkkeeltä, jossa ei edes saa kanjeista selvää.
- Jussi Nikander

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Su Helmi 25, 2007 10:46

jtn kirjoitti:Lisäksi ihmettelen suuresti kuka tuo romaanin lolimoebaitti (minna ganbarimasho indeed) Elma Leivonen oikein on. Paras arvaukseni on 56:n pudotuksen Eino Luukkanen, koska kenenkään muun suomalaisässän nimi ei ole edes sinnepäin. Koneena taitaa olla Fiat G 50. Minua fiksumpi sanokoon lensikö Luukkanen koskaan Fiatilla.
Pörrr.. *saapuu paikalle*
Niin. Unohtunut tehdä suuri ja eeppinen tarkempi taustatutkimus tuosta. Fiat G.50 toimi käsittääkseni suomen ilmailupörrövoimissa pääosin koulutuskoneena, vaikka sillä kuulemma taistelulentojakin lennettiin. Voisin arvella jotenkin liittyvän johonkin kouluttajaan, mutta ei tosiaan ole mitään faktaa tätä tukemaan.. vielä.

Niin.. se Litvyakin Mig60 on todellakin japsifigupropagandan kehittämä fantasiakone.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » Pe Maalis 30, 2007 11:07

Figyyririntamalla tapahtui hieman harmittava lipsahdus itseltä kun
Mecha-Musume Vol 3 Gashaphon sarja tuli tässä kuussa vähin äänin
liikkeisiin japanissa.

Suunnittelijana itseoikeutetusti tuttu ja turvallinen Humikane Shimada
joka Strike Witchesin hahmoista ym. mecha-musume hömpötyksestä
vastannut.

Ei sinänsä mikään uutinen, mutta tässä sarjassa oli kuin olikin Eila Juutilaisen
serkkutyttö BF-109'neen.
Joskin tälläkertaa pupumainen yleisolemus.

Mutta ei hätää, Strike Witches saa oman keräilyfigyyrisarjansa heinäkuussa.
Vielä on tosin vahvistamatta ketkä/mitkä tähän sarjaan kuuluu.

EDIT:
Amiami verkkokauppa sai kuvia tulevasta paketista, ja mukaan tulevat hahmot kuuluu seuraavasti:
Yoshika
Mio (nämä kaksi pakolliset)
Minna-Dietlinte
Sanya
Ja se meitäkin kiinnostava, Eila-Ilmatar löytyy sarjasta myös.
Harvinaiset hahmot ovat taas Francesca sekä variaatio Yoshika'sta.

Varauksia otetaan vastaan ainakin Hobbylink japanissa...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa