Maria-sama ga Miteru (marimite)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ren
Viestit: 27
Liittynyt: La Joulu 11, 2004 16:10
Paikkakunta: Oulu

Maria-sama ga Miteru (marimite)

Viesti Kirjoittaja Ren » Pe Tammi 12, 2007 03:35

Huomasinpa kauhukseni, että täältä puuttui kokonaan keskustelunaihe Marimitestä. Kyseinen vääryys oli heti korjattava!

Kyseessähän on shoujosarja, joka saa aikaan voimakkaita tunteita vähän joka suuntaan. Jotkut pitävät kuin hullu puurosta ja jotkut taas kiertävät kuin pystykorva haisunäätää.

Nyt kun Marimite 3rd ilmestyi niin ajattelinpa heittää omat tuntoni kyseisestä OVAsta. Pitkään (ainakin vähän aikaa) odotettu jatko Marimite ~haru~:lle onnistui voittamaan ainakin minut puolelleen. Pitkäaikaisena fanina piirustustyylin vaihtuminen hyppäsi heti silmille, ja osa taiteesta tuntui olevan vaihtunut huonompaan suuntaan. Uuteen tyyliin kuitenkin tottui nopeasti, ja pääsin uppoutumaan itse tarinaan.

Marimite 3rd jatkuu sulavasti ~haru~:n tunnelmissa. Ilman kummempia spoilauksia uskallan sanoa, että tapahtumat sijoittuvat Japanin haruyasumi (eng. spring break) -aikaan, eikä kuumuus säästä ketään. Luvassa juonitteluja ja kyyneliä -- Kauniita ja Rohkeita ei kuitenkaan tästä sarjasta saa tekemälläkään, onneksi. Siirappisia kohtauksia löytyy keskimääräisen suklaatehtaan verran, joten voinkin suositella tämän sarjan katsomista tyttö- tai poikaystävän kainalossa hammasharja valmiina.

Moderaattorin sörkkimä - sarjan perustiedot löytyvät täältä:

manga: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=5116
TV: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=3150
Haru: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=4175
OAV: http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6113
Chairman Meow says... MEOW!

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Pe Tammi 12, 2007 10:10

Laskelmieni mukaan viides koskaan katsomani animesarja. Ah, muistan sen kuin eilisen päivän... noina aikoina minulla vielä oli jotain ihme harhaluuloja miehisen machoilun paremmuudesta ja tyttömäisen hempeilyn huonommuudesta, ja ensimmäisen jakson ajan sitä lähinnä ajatteli, että kuka muka tällaista hohhoijaata jaksaa katsoa. Kolmannen jakson jälkeen oli pakko myöntää itselle, että koukkuun tuli jäätyä. ;) Tätä nykyä fanitukseni on jo sitä luokkaa, että animen, mangan ja fanifiktion lisäksi ahmin Erica Friedmanin Okazu-blogiinsa kirjoittamia alkuperäisromaanien juoni"tiivistelmiä", ja Marimite kilpailee Azumanga Daioh'n kanssa tittelistä "Sarja, Josta Minulla On Eniten Kuvia Tallennettuna Kovalevylle".

Hahmot ovat ehdottomasti Maria-sama ga Miterun sydän, sielu ja selkäranka. Yumi on yksi niistä harvoista päähenkilöistä, joista oikeasti pidän, ja Sachikokin on oneesama-arkkityyppikuorensa alta suht mielenkiintoinen henkilö. Omat suosikkini ovat kuitenkin Yoshino, Kashiwagi, Eriko, kaikkien rakastama Sei, sekä listan ykköseksi kapuava Noriko. Huonoja tai vihattavia hahmoja en juuri keksikään - joskus aikoinani en pitänyt Toukosta ollenkaan, mutta kakkoskautta toista kertaa katsoessa sitä tajusi, miten koko häslinki oli suurilta osin ihan Yumin ylireagoinnin ja hätiköityjen johtopäätösten syytä, ja tätä nykyä Toukokin kuuluu lempihahmoihini.

Noh, jos nyt siitä tuoreimmasta OVA:stakin jotain sanoisi? Olin jo niitä edellämainittuja juoniselostuksia lueskellut, joten tarina ei minulle varsinaisesti pitänyt sisällään mitään jännitettä tai yllätyksiä - kyseessä oli lähinnä animoitu kuvitus tärkeimmille kohtauksille, enkä minä muuta odottanutkaan. Muutaman mukavan kohtauksen pois jääminen (kuten Tsutakon ja Mamin papparazziseikkailu) harmittivat toki hiukan, mutta ei minulla mitään pahaa sanottavaa tästä ensimmäisestä OVA:sta ole. Mitä piirrustustyylin vaihtumiseen tulee, katsoessa ruutukaappauksia itse OVA:ta odotellessa se todella näytti muuttuneen huonommaksi. Kuvan liikkuessa mitään negatiivista eroa en tyylissä kuitenkaan huomannut, ja animaatiossa todella näkyi OVA:n astetta korkeampi jeniä-per-frame-luku. Seuraavia osaa odotellessa.

PS: DYNAMITES!
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Pe Tammi 12, 2007 11:40

Marimite OVA jatkaa kahden ensimmäisen kauden viitoittamalla tiellä, jossa kaikki tehdään viimeisen päälle. Animaatio ja taustat ovat edelleen loistavaa jälkeä vaikka hiukan poikkeavatkin edellisistä kausista, ääninäyttelijät sopivat hahmoihin ja musiikki sopii sarjan tunnelmaan kuin ruusu kukkapenkkiin.
Sarja vaan alkaa olla jo siinä vaiheessa, ettei kyytiin enää oikein pääse jollei vanhempaa tavaraa ole nähnyt. Hahmojen esittelyyn ei tuhlata turhaan aikaa ja juonen taustatkin jää hämäräksi jos aloittaa katsomisen OVA:sta, mutta niinhän se usein on. OVAt markkinoidaan yleensä niille, jotka tuntevat sarjan jo entuudestaan.

Ensimmäinen jakso ei juonellisesti säväyttänyt eikä ole kyllä kirjanakaan sarjan parhaimmistoa, melkeinpä jonkinlainen filleri. Parempaa on kuitenkin tulossa.
Muuten onnistuneessa kokonaisuussa Kotokon tekemä ending biisi särähtää aika pahasti korvaan klassisen musiikin seasta ja sopisikin ehkä paremmin johonkin haaremisarjaan.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
Pluie
Viestit: 269
Liittynyt: Ti Touko 03, 2005 21:56
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pluie » Pe Tammi 12, 2007 13:24

Itse ilmeisesti lukeudun siihen "tykkää kuin hullu puurosta" porukkaan. ^^
Kun aloitin (hieman väärin) Maria-sama ga Miterun katsomisen toisesta kaudesta, harusta, en ymmärtänyt ollenkaan mikä sarjassa viehättää. Tuntui ihan käsittämättömältä että kaikki ihmiset liikkuivat hitaasti ja hillitysti. Lisäksi minusta tuntui siltä että kaikki päähenkilöt viettivät koko koulupäivän vain juoden teetä Rose manisonissa. Kuitenkin kun hahmoja ja juonta rupesi enemmän seuraamaan niin muuttui kummasti mielipiteni Marimitestä. Kuten Krypfto mainitsi, Marimiten ehdoton vahvuus on sen henkilöissä. Marimitestä tuli hieman mieleen Fruits Basket, jonka vahvuus on myös henkilöhahmot, tosin Marimitessä on vähemmän kohellusta ja enemmän tunnetta ja tunnelmaa. Minusta Yumi muistuttaa aika paljon Tohru Hondaa. ^^

Jos saisin valita onee-saman niin se olisi ehdottomasti Sei. Ja jos pikkusiskon valitsisin niin se olisi aika varmasti Yumi.

Pitääpä vielä katsahtaa ne OVAt
Viimeksi muokannut Pluie, La Tammi 13, 2007 02:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Viesti Kirjoittaja Ryokan » Pe Tammi 12, 2007 22:21

Koukkuun jäin ensi-istumalta. Msgm on erinomainen esimerkki siitä, ettei sarjassa tarvitse välttämättä tapahtua juuri mitään. Ei taikatyttöjä. Ei robotteja. Henkilöhahmot ovat onnistuneita, ja se piirrosjälki! Tietysti taustalla lepäävät shoujo-ai -vihjailut tuovat keitokseen oman lisänsä. Mikäli OVA on edeltäjiensä tasolla, pitänee itsekin tutustua.

Avatar
louhiz
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 16:12
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja louhiz » La Tammi 13, 2007 00:43

Täytyy ihan aluksi kertoa salaisuus ja myöntää, että Maria-sama ga Miteru ei minuun aluksi iskenyt. En ymmärrä, sillä jo iät ja ajat olen pitänyt kuin hullu puurosta jonkin sortin yuri ja slice-of-life -sarjoista. No, sarja rupesi tulemaan ja muutamia jaksoja seurasin ja ihmettelin vain, että mitä. Muutamien jaksojen jälkeen meinasin jo luovuttaa kokonaan, mutta päätin vielä kiukulla katsoa yhden jakson. Tämä jakso oli jakso siinä missä muutkin, mutta silloin itse Maria-sama ilmestyi TV-ruudusta, suuteli minua otsalle ja halasi. Koin pyhän valaistuksen ja havahduin uskoon. Maria-saman tölläys on hemmetin kova juttu! No, nyt on sarjat töllätty pari kolmekin kertaa uudestaan ja himottaisi taas katsoa...

Jaksojen alussa kerrotaan muiden ihanien asioiden ohella, että hitaasti käveleminen on suositeltavaa täällä (Lillian-koulussa). Ja tätähän itse koko sarja noudattaa. Action-friikkien sydämet pysähtyisivät näitä katsoessaan. Esim. OVAn ~50 minuutin aikana ei loppujen lopuksi tapahdu juuri mitään. Ei sillä, että se olisi huonoa, päinvastoin! Juuri tämä hitaus on osa sarjan viehätystä. Siihen päälle kun lisätään vielä ihan arkielämää ilman suuria juonia ja tietenkin ne mielenkiintoiset hahmot, niin saadaan Marimite. Huonoissa sarjoissa tämän OVAn 50 minuutin aikana pelastetaan maapallo vähintään kolme kertaa ja ratkaistaan joku elämän suuri mysteeri.

Ali Projectin vääntämät openingit (Pastel Pure) ja endingit (Sonata Blue) ovat kyllä semmoista nannaa korville, että ihan itku tulee ilosta. Pastel Pure onkin soinut kännykässäni soittoäänenä jo pari vuotta. Kun luin OVAsta ja Kotokon kostosta endingissä, meinasi oikeasti tulla itku pettymyksestä. Kotoko/I've -popitukset ovat ihan kivoja, mutta ei herran jumala, miksi se nyt tänne piti änkeä?! Kuten AM jo totesi, niin olisi tämä kappale paremmin sopinut random haaremiin. No, kyllä sen kestää ja luojan kiitos saamme kuulla openingina vanhan tutun ja parhaan Pastel Puren (ja taas uudella arrangella luonnollisesti).

Jotta säästetään bittejä, jätetään villit palvomiset vähemmälle. Sen verran toki pitää sanoa, että Harun Shimako x Noriko -tapaus oli kyllä kuuminta! Ja Shimakon seiyuuna kun vielä toimii Mamiko Noto, niin aah! Tapauksen perusteella ei ollut enää epäselvää, että kyseiset henkilöt nousivat hieman korkeammalle pallille seisomaan kuin muut. OVAsta sen sijaa voi muutaman lauseen heittää, että sitä tuli kyllä odotettua monen monta kuukautta. Ja voi sitä riemun päivää, kun ilmestymispäivämäärä ensimmäiselle DVD:lle kerrottiin! Ja voi sitä riemun päivää, kun kyseinen levy Limited Editionina kotiin kannettiin! Aluksi hieman jännitti, kun ei enää leikittykkään koulussa, mutta turhaan. Samaa silkkaa parhauttahan tämä oli! Nyt sitten saa odotella taas seuraavaa levyä.


Mutta vielä kun joku kääntäisi romaanit englanniksi (Onegai! Seven Seas). Ei tuo kuumerkkien luku oikein onnaa...

Avatar
Muey
Viestit: 143
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2004 00:05
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Muey » Su Tammi 28, 2007 04:41

Mitämitä, oikeastikko muka joku katsoo jotain surkeasti piirettyä 5-pennin budjetilla animoitua lespo-lastentarhasaippuaoopperaa jossa tytöt itkee rikkinäisten teekuppien perään?

/me katsoo .sigiänsä/avataria


Itse en edes huomannut OVA:n varovaisen erillaista tyyliä ennekuin joku huomautti siitä minulle, mutta onhan siitä jo vuosi tai pari kun sitä tuli telkkusarjaa katsottua. Kaikin puolin OVA:n tekninen toteutus on kuitenkin luokkaa A+, etenkin TV-sarjaan verrattuna. Hahmojen liikkeistä ja eleistä on onnistuttu karsimaan se turha stattisuus joka paikoitellen telkkuversiota vaivasi, eikä yksityiskohtia lakaista maton alle heti silmän välttäessä.

Alussa hieman pelotti kun tajusi että koko ensimmäinen jakso tulisi keskittymään pääsääntöisesti pelkästään Yumiin ja Sachikoon, sillä itse fanitan pääasiassa sarjan 'sivuhahmoja', mutta hyväähän siitä lopulta seurasi.
Ilahduttavasti tämä aatelinen ja piika -duo on kehittynyt sen verta ihmisinä että ovat jättäneet turhat angstailut taakseen ja ymmärtävät vihdoinkin toisen päälle sen verran etteivät enään yksinkertaisesti oikein pysty vetämään hernettä nenään mitä toisiinsa tulee. Kaksikon hienovarainen ymmärrys toisiaan kohtaan oli loppujen lopuksi varsin nautittavaa seurattavaa, siinä määrin että loppuarvosanaksi jäi "Perhana, tämähän oli parempi kuin mitä sitä osasi odottaa ja toivoa".

Jatkoa ja Kanakoa odotellessa~

LouhiZ kirjoitti:Sen verran toki pitää sanoa, että Harun Shimako x Noriko -tapaus oli kyllä kuuminta! Ja Shimakon seiyuuna kun vielä toimii Mamiko Noto, niin aah! Tapauksen perusteella ei ollut enää epäselvää, että kyseiset henkilöt nousivat hieman korkeammalle pallille seisomaan kuin muut.
Kas, täällä on muitakin ihmisiä kuin minä jotka omaavat Universaalisti Korrekteja Mielipiteitä (TM) :D.
Ei ehkä ole kovin suuri yllätys jos siis mainitsen että yhdyn täysin tähän mielipiteeseen =P. Shimako oli suosikkihahmoni jo ensimmäisen kauden aikana, ja kakkonen pisti kertalaakkia paremmaksi tuomalla Norikon mukaan kuvioihin. Kaksikon välinen dynamiikka on mukavan toisiaan täydentävää ja tietyllä asteella yksinkertaisesti vain ihastuttavaa seurata . Lisäksi Norikon (ihanan normaali) asenne itse systeemiä kohtaan tuo mukavasti särmää oppilasjohtokunnan 1800-luvulta peräisin olevaan ajatus- & arkimaailmaan :D.

Ja Shimakohan tosiaan on se rooli joka pitkälti toi Mamikon suurempaan tietoisuuten ja kiskaisi typsän uran nousuputkeen.
Joskin nykyään sitä voisi melkein jo sanoa roolitarjonnan yllä leijuvaksi varjoksi :(. Tahtoo enemmän Yamiboun Hatsukin tai Yomigaeru Soran Megumin tapaista vaihtelua tähän kilttiherkkähiljainenrunokoulutyttö -linjaan~

Toukokin oli kakkosessa varsin mukava lisäys, pitäähän se tsundere -kiintiö nyt jollakin täyttää~ Niin, ja ne hiukset ;). :oops:
Jos joku sattumoisin tietää mistä tuo pätkä tasan tarkaan on, niin hihkaiskaa ihmeessä, yhtiömme kiittää.
片手で仲間を、もう片手で私を掴んでおけばいい

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Ti Huhti 17, 2007 18:30

Näyttää siltä että Geneon nappasi viimein MariMiten (domainin rekisteröivät jo jokin aika sitten), itse odotan vielä varmistusta. Hieman epäilyttää tuo boxi, vain tekstitykset ja koko sarja kerralla. Samalla kertaa ilmoitettu Zero no Tsukaiman julkaisu on "normaali", DVD:t yksi kerrallaan.

Vai laskivatko Geneonin heput ettei katolilaisten koulutyttöjen ihmissuhdekiemurat kiinnosta sen vertaa että tulee halvemmaksi julkaista sarja kerralla ilman turhia dubbeja.

EDIT: Väärä hälytys, varmistus tuli Geneonilta:
According to information received from Geneon Entertainment, the information that Diamond Distribution has posted is incorrect. These were titles from an old plan that Geneon was working to acquire.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Tammi 19, 2008 04:10

FCUK. Lisää ihanuutta, taivaallista. Pizza Hutin kera, kuinkas muutenkaan, siinä yhdistelmä jonka jälkeen voi heittää maalliset huolensa pois ja suunnata kukkakedoille joen tuolle puolen.

Joo, eli nyt pukkaa jo neljättä kautta ulos. Hei, ihan oikeasti, onko tuota ranobeina tosiaan yli 30 pokkaria ? Ei hyvältä näytä jos kaikki volumet paukutetaan animeksi. En itse ole ollut ekan kauden jälkeen enää ihan kympillä mukana tässä toiminnassa, joten en tiedä mitä kaikkea on tapahtunut, mutta eikö Marimite alkaisi pikkuhiljaa riittää. Luulisi että kaikki draamat ja romanssit ja höpsötykset alkaisivat jo olemaan käytettyjä. Pitäisi kai päästä tutustumaan uusimpiin ranobeihin että saisi jonkinlaisen käsityksen siitä, miten tuo tarina ja henkilöt tulevat kehittymään.

Mutta. En ole tosiaankaan ajatellutkaan koko Marimiteä sitten... Joskus kauan sitten, joten voisin pahus vieköön ottaa koko juonen kiinni ennen kuin neloskausi alkaa. Eli ehkä heinäkuussa. Kiire tulee, mutta katsotaan miten käy. Siihen asti sulkeudun kauniisti lukkojen taaksen ja tuijotan Maria-samaa takaisin kunnes silmät tippuvat. Onee-samaa~
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Maalis 03, 2008 00:55

Marimiten ensimmäinen jakso vilahti verkkokalvojen ohi joskus yli pari vuotta sitten. Sillä hetkellä ei oikein jaksanut kiinnostaa; lieneekö syynä olleet Oniisama e'n jättämät traumat tyttökouluissa tapahtuvalle draamalle. Nyt oli kuitenkin edessä vapaa viikonloppu ja teki mieli katsoa jotain rauhaisaa mutta kuitenkin dramaattista. Ja kerran useammatkin hörhöt ovat tästä setistä pitäneet, annoin Neitsyt Marian katsella ruudulta huoneistoani (nyrpisteli, olisikohan sittenkin pitänyt käyttää aikaa siivoamiseen?).

Ja olihan se varsin ihanaa. Minuun on huomattavasti helpompi vedota sarjoilla, joissa on draamalla on onnellinen pohjavire kuin traagisella tarinalla. Marimitessähän tapahtuu kaiken näköistä dramaattista ja hahmoilla on ties mitä luurankoja kaapeissaan, mutta pohjimmiltaan kaikki ovat kuitenkin kaikkien ystäviä ja paha mieli on vain hetkellinen oire, kunnes oneesama tai petit souer tulee ja auttaa. Kyyneleitä vuodatetaan minkä ehditään ja meikäläinen oli ainakin välillä pihalla, mitä motiiveja niiden taustalta löytyi, mutta kohta taas halataan ja kaikki on hyvin. Ja minä hymyilen ja pörröilen.

Hahmoihin heijastuu sama juttu: tuleen ei jäädä makaamaan. Yumi nyt stressaa melkein mistä vaan, mutta ei jää koskaan märehtimään sitä turhan pitkään. Joko löytyy itseltä voimia tehdä, mitä tarvitsee tai sitten muut nostavat asian pöydälle. Ja sitten halataan ja tuijotellaan toistensa silmiin. Sarjan ripeä tahti sopi kuvioon oikein mukavasti eikä tylsistyminen johonkin suhdekuvioon päässyt iskemään.

Hahmoista on ylensäkään vaikea pahaa sanaa sanoa. Sisarusparvet on rakennettu kivasti ja suhteista puskee hyvää draamaa. Enemmän tai vähemmän ennalta-arvattavia kuviot toki ovat, mutta hahmojen vilpittömyys auttaa sen unohtamisessa. Niin, tuli tuosta mieleen, että arvostan myös sitä, ettei sarjassa korostettu mitään kielletyn rakkauden -angstia, vaan toisia rakastetaan ihan täydellä sydämellä vailla ison pahan yhteiskunnan varjoja.

Suurimmat bonuspisteet Sachikon takautumassa esiintyvällä lastentarhalla: minä repesin hyvin, hyvin pahasti siinä vaiheessa, kun n. 5-vuotiaat natiaiset tervehtivät toisiaan gokigenyo'lla. Kohtuullisuuden rajat on tehty rikottaviksi...

Kaipa tästä pitää Keväällä jatkaa, kun jäi näin hyvät maut suuhun. Tosin väliin pitää saada jotain eeppistä avaruusoopperaa vastapainoksi, kun ei tällaista söpöilyä ihan jatkuvalla syötöllä kestä.
*häipyy katsomaan LOGHia*


EDIT: Hyvien yöunien jälkeen tajusin, että minulle tuli samantien ikävä näitä hahmoja. Aika harvinainen tapahtuma, sillä samanlaista oloa ovat ennen aiheuttaneet lähinnä vain todella kovan luokan turbokoneet eli esimerkiksi Cowboy Bebop ja Azumanga Daioh. Voi olla että joudun katsomaan Kevään ennen kevättä...
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja yukito » La Maalis 08, 2008 11:18

ANN tiedottaa: Right Stuf Adds Maria Watches over Us Anime Series
Kaikki ilmestyneet kaudet (2+OVA) siis tulossa USA-julkaisuina. Nähtävästi pelkästään boxeina ja ilman dubbauksia.
Viimeksi muokannut yukito, La Maalis 08, 2008 11:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Maalis 09, 2008 23:45

yukito kirjoitti:ANN tiedottaa: Right Stuf Adds Maria Watches over Us Anime Series
Kaikki ilmestyneet kaudet (2+OVA) siis tulossa USA-julkaisuina. Nähtävästi pelkästään boxeina ja ilman dubbauksia.
Joo, vaikuttaa siltä, että Right Stuf seuraa seuraa aika tarkasti, mitä katson ja mistä pidän. :P

Eipä mitään, hienoa että lisenssi paukahti, mutta kuten edellisessä viestissä epäilin, en jaksanut kauan odottaa Harun katsomista. Boksit hankitaan sitten lomalahjoiksi.

Hmm, Harussa muuttui kaikki ja kaikki pysyi samana. Eli olennaisia hahmoja vaihtui, mutta vanhat jatkoivat tuttuja kuvioitaan. Katsoessa tuli mieleen, että soeur-parit on tehty kivasti toisiaan täydentäviksi. Yumin ja Sachikon suhteessa tuntuu olevan tällä hetkellä pääasiana Sachikon jään murtaminen ja muuttaminen Yumin suuntaan. Yumin itseluottamusta tosin nostetaan, mutta enemmän muutosfokus tuntuu olevan Sachikon muuttamisessa enemmän taviksen tasolle. Yoshinon ja Rein suhteessa Yoshino taas pyrkii oneesamansa tasolle. Shimako ja Noriko ovat puolestaan tasa-arvoisessa asemassa ja poistavat toisiltaan eristäytymisen tuntua. Ensimmäinen kohta horjuu hiukan, koska kyllähän Yumi nostaa tasoaan viimeisten jaksojen aikana ja lopun kohtaus, jossa hän pyörittää Toukon sormensa ympärille ja samalla hoitelee toisella kädellä väärät huhut alta pois, oli hieno. Kyllä siitä tytöstä vielä Ruusu saadaan aikaiseksi. Hyvä että Muey tuolla ylempänä mainitsee, että Yumi ja Sachiko oppivatkin tästä jotain. Karmeaa suota joutuvat tarpomaan vain kommunikaation puutteen vuoksi.

Suhdekuviot jätettiin vielä auki sillä tavalla, että pakkohan tuota on lisää saada. Miten Touko loppujen lopuksi sopii Yumin ja Sachikon rinnalle? Kuten kaikki hahmot sarjasssa, ei hänkään ole erityisen ilkeä. Mitä nyt on yli-itsevarma ja terävä Yumin rinnalla, mutta ainoastaan kujeileva. Tuonee lisää toimintaa sarjaan (toiminta != räjähdyksiä). Mitä tapahtuu, kun Rein ja Yoshinon reviirit alkavat yhtyä turhan paljon? Bamboo Blade... Pakenevatko Shimako ja Noriko Eurooppaan elämään kuumaa suhdettaan? Mai ja Sayuri siellä jo odottavat...
Muey kirjoitti:Toukokin oli kakkosessa varsin mukava lisäys, pitäähän se tsundere -kiintiö nyt jollakin täyttää~
Ai, oliko siellä dereä jossain? :P


EDIT: Hauska oli myös tajuta siinä vaiheessa, kun Sei vaatii vastaukseksi "yes" tai "no", että ääninäyttelijä on sama kuin Black Lagoonin Revyn. Ääntä ei ehkä tunnista, mutta engrish pysyy aina mielessä. :)
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Wolfie
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Touko 14, 2008 20:29
Viesti:

Re: Maria-sama ga Miteru (marimite)

Viesti Kirjoittaja Wolfie » La Elo 09, 2008 23:32

En aluksi tajunnut mikä sarjassa viehättää. Olin katsonut Strawberry panicin ja minusta tuntui tylsältä alkaa katsoa sarjaa missä ei "tapahdu mitään". Eivätkä muutamat katsomani AMVt saaneet minua vakuuttuneeksi siitä, että animessa olisi sitä jotain. Kuvittelin, että Marimite olisi vain jotain perusmössöä, mutta erehdyin pahasti.
Aloin katsomaan animea, kun en löytänyt enää kiinnostavia Shoujo-ai animeja. Parin jakson jälkeen aloin kiintymään animeen, en ikinä ollut nähnyt niin hyvin toteutettuja suhteita ja hahmoja. Pian olinkin jo koukussa.
Piirrustustyyliin tottuminen vei hetken (ihme terävät nenät) ja muutamasta hahmosta en pitänyt lainkaan (Touko, Sachiko), mutta heihinkin totuin ajan kanssa. Kuitenkin OVAn piirrustustyyli häiritsee minua edelleenkin.

Itse olen innoissani 4. tuotantokaudesta. Toivottavasti se on yhtä hyvä, ellei parempikin kuin aijemmat tuotantokaudet. Vähän kuitenkin pelottaa, että anime alkaa toistamaan itseään. Toivoisin myöskin 4. tuotantokaudelta ennemmän shoujo-aita, edes pari pussauskohtausta enemmän. Tuntuu, ettei OVIssa edes ollut minkäänlaista tyttöraukkautta.
Ei kellään ole muuten tietoa julkaisupäivästä?

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Maria-sama ga Miteru (marimite)

Viesti Kirjoittaja AM » Su Elo 10, 2008 13:18

Wolfe kirjoitti:Ei kellään ole muuten tietoa julkaisupäivästä?
En ole nähnyt missään vielä varmaa aloituspäivää 4. kaudelle ja tälle syksylle aloitus on jo liian myöhäistä. Todennäköisesti se alkaa alkuvuodesta 2009 aikaisintaan.

Avatar
Wolfie
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Touko 14, 2008 20:29
Viesti:

Re: Maria-sama ga Miteru (marimite)

Viesti Kirjoittaja Wolfie » Su Elo 10, 2008 20:22

AM kirjoitti:
Wolfe kirjoitti:Ei kellään ole muuten tietoa julkaisupäivästä?
En ole nähnyt missään vielä varmaa aloituspäivää 4. kaudelle ja tälle syksylle aloitus on jo liian myöhäistä. Todennäköisesti se alkaa alkuvuodesta 2009 aikaisintaan.
Animeph sivustolla luki, että sarja jatkuisi ehkä jo tämän vuoden puolella, mutta se olikin liian uskomatonta ollakseen totta. Toivottavasti se tuotantokausi alkaa sitten ensi vuoden alussa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa