Code Geass

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Inna-chan
Viestit: 42
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 12:52
Paikkakunta: Turku

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Inna-chan » Ma Heinä 13, 2009 22:27

Itselläni jäi hyvät kokemukset tästä sarjasta, vaikka minulta menikin jonkin aikaa saada se katsottua kokonaan. Suosittelen kaikille tämän katsomista.

Toisaalta ymmärrän kyllä senkin, että miksei tämä sarja pure kaikkiin: onhan Geass nyt aika kliseinen sarja ja sarjan aikana huomasin ne kaikki perinteiset tavat, joilla sarjan tekijät keräävät fanityttöjä (esim. söpö päähenkilö ja tämän söpö ystävä *köh paritusta köh*, jumalakompleksi, supernerous ja sen sisällä piilevä herkkyys jne.). Mutta minusta Code Geass toimii tällaisena sarjana, sillä ensinnäkin se oli silmänruokaa Clampin hahmosuunnittelun ansiosta ja animaation taso oli jotain todella tarkkaa ja kaunista. Jollain tavalla myös se, että Lelouchin oikea tarkoitus ja hänen sisäinen tunnemaailmansa selviää mitä pidemmälle sarjaa mennään, oli mukava yllätys ja muun muassa se jaksoi pitää yllä kiinnostustani tähän sarjaan. Okei, joidenkin mielestä tämä saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta kun katsoin viimeistä jaksoa, en osannut olla varma siitä, miten sarja tarkalleen päättyy. Yllätyksellisyyttä oli mielestäni annosteltu juuri sopivissa määrin ja se on toinen asia, joka sai minut jumittumaan koneen ruudun ääreen.

En tosin suosittelisi ketään katsomaan tätä sarjaa vain muutamaa jaksoa, koska mielestäni Geassin juoni lähtee kunnolla pyörimään vasta myöhemmin (siksi minäkin varmaan aluksi jumitin ensimmäisen kauden alussa); itseasiassa pidin enemmän kakkoskaudesta, sillä siinä tapahtui niin paljon ettei tahtonut päästää sarjaa hyppysistään.

Kuten joku myös aikaisemmin mainitsikin, pidän myös siitä tässä sarjassa, että ns. pahiksiin ei tule täydellistä vihasuhdetta ja heitä ei ole pysty selvästi erottelemaan täydellisen pahoiksi ja inhottaviksi hahmoiksi, jotka saisi lahdata sarjassa mahdollisimman nopeasti. Eli maailma ei ole mustavalkoinen, eikä asia ole näin myöskään oikeassa elämässä.

Ja ah vaikka Lelouch onkin aika klassinen päähahmo, silti se ratkaisu, johon hän päätyy sarjan lopussa, saa minut kunnioittamaan vastaavanlaista moraalia. Sankarit ovat aina sankareita ja tämän fanitytön ikuisia lemppareita. Piste. :P

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ma Heinä 13, 2009 23:52

Code geass on hyvä sarja, koska se on niin älyttömän tyhmä. Siinä on kaikki maailman kliseet, kaikki maailman suosittuun sarjaan tarvittavat koukut ja systeemit. Oikeesti, jos Code geassia olis mainostettu mulle hauskana anime-parodiana, olisin nauranu kuollakseni koko sarjan ajan. Erityisesti Lulu on hahmona niin hassu.

Code geassista tehdyt läpät ja parodiat tuntuu toimivan jostain syystä paljon sarjaa itseään paremmin...
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Compiler
Viestit: 13
Liittynyt: Su Elo 23, 2009 19:09
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Compiler » Ti Loka 06, 2009 16:13

No juuh, olihan tässä jonkin verran *köh* *köh* kliseita, mutta missäpä sarjassa niitä ei olisi? Ekan tuotantokauden aloitin vähän vastahakoisesti omien ennakkoluulojeni kanssa, mutta kauden lopuksi kiinnosti kyllä katsoa R2. Ja eipä siinä sitten juonen auetessa tullut mitään erityisiä vastenmielisyyden tuntemuksia. Sarja vietiin loppuun asti kunnialla, ja hahmot ja kohtaukset jäi vielä joksikin aikaa pyörimään pään sopukoille. Lopulliset fiilikset oli kaikin puolin positiiviset.
Spoiler:
Oli myös kiva huomata lopussa että Suzaku oli jotain muuta kuin lawfulnoob, also, Rolo oli aika kova jätkä

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Mecha » Su Loka 18, 2009 21:59

Ahaa, tällekkin sarjalle on ketju. Joku on kuvaillut Code Geassia sekoitukseksi Death Notea ja Gundamia ja aika hyvin kyllä tuo kuvaus osuu kohdalleen. Mielenkiinto pysyi koko sarjan ajan ja yllätyksiä tuli vähän väliä.
Spoiler:
Etenkin Lelouchin pikkusiskon meno isukin ja muiden jäljellä olevien sisarusten (niiden, jota Lelouch ei ollut tappanut) puolelle. Etenkin, kun tämä sai ohjaimen FLEA-ohjuksiin, jotka ovat massatuhoaseita. Hassua sinäänsä kun tämä nimen omaan vihaa tappamista, muttga oli silti valmis käyttämään moisia, jotta voisi pysäyttää Lelouchin.

Lopetus oli yksi parhaista ellei jopa paras ikinä missään animessa. Lelouch antoi henkensä koko maailman puolesta vaikka oli ensin sen vallannut. Toisin, kuin Death Noten Kira, hän siis pysyi hyvänä kaikesta huolimatta ja pyrki vain kaikin keinoin päämääräänsä, joka oli parempi maailma.

Olisin toivonut Lelouchin ja Kallenin suhdetta, mutta kai se olisi ollut mahdotonta.


Kaiken kaikkiaan hyvä sarja ja voin suositella niillä, jotka eivät ole nähneet sitä vielä tai lukeneet mangana. Tosin manga on vielä kesken.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Zilejiko
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Elo 17, 2009 18:25

Lelouch is not dead

Viesti Kirjoittaja Zilejiko » To Loka 22, 2009 21:42

Modehuomio: Allaoleva teksti sisältää spoilereita, joita sarjaa katsomattomat eivät välttämättä halua nähdä.
Spoiler:
“Lelouch IS NOT DEAD, here is the explanation:

1. He killed his father and he has his code, but it gets active when the user dies. Remember, in C.C.’s memories she says: “Please, get out of my body” reffering to the Geass when she dies for first time and realizes that she is inmortal. Well the Geass gets active in Lelouch when he dies.

2. C.C. is talking with Lelouch… think again: She never talks again with Marianne when she dies completly or she never talks or see Mao when he dies, so… Lelouch is alive.

3. In this final scene C.C says: “The power of Geass brings loneliness…thats not quite right is it, Lelouch?” So… if Lelouch is not alone anymore and is with C.C… he must to be the wagon driver, ne?, look how C.C. nods her head in the direction of the wagon driver =)

4. R2 = R.R. in japanese the “L” letter is pronunced like a “R”, so If all is pronuntiation we have this:

R.R. = L.L (In english) = Lelouch Lamperouge so… he is inmortal.

Another exponation with the pronuntiation is C.C.’s name… it’s never have been revealed, but her name must to be Elizabeth, ¿why?

C.C. = Sissy = Some people calls Sissy to woman called Elizabeth.

Just a pronuntiation game.

5. Lelouch traspassed his memories to Nunally before “die”… only a user with a powerful code can do it… we know that C.C. can do it, but not Lelouch, so… he is inmortal.
Ku suomensin tätä (olin jo "5" alussa suomennoksessa) niin kone sammu, enkä jaksanu suomentaa niin pistän englanniksi. Ehkä seon parempi ymmärtyää enkuks
Viimeksi muokannut Hoothoot, To Loka 22, 2009 22:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Spoilerisuojat lisätty ja ketju yhdistetty parempaan paikkaan.
Suosittelen = Hunter x Hunter, Onepiece, Eyeshield 21, Hajime no ippo, Katekyo Hitman Reborn. Oon kattonu, vaikka kuinka monta animea, mutta noi on parhaat.

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: Lelouch is not dead

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » To Loka 22, 2009 21:58

En oo ees kattonu mitään köyd geässii mut kieliopist päätellen SALEE paska teo ria 8)

tää olis muuten AIVAN VARMANA kuulunu heittää koud geyass ketjuun eikä tehdä uutta 8) 8) 8)

saamarin modet mitkä lie ÄLKÄÄ HEITTÄKÖ NOIN NOPEESTI TURHAAN VALITIN :evil: :evil: :evil:
Viimeksi muokannut Hoothoot, To Loka 22, 2009 22:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Pahoitteluni. Moderaattoreillakin voi joskus olla tylsää.

Avatar
Haeym
Viestit: 105
Liittynyt: To Touko 24, 2007 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Lelouch is not dead

Viesti Kirjoittaja Haeym » Pe Loka 23, 2009 13:32

SAPULI-DONO kirjoitti:En oo ees kattonu mitään köyd geässii mut kieliopist päätellen SALEE paska teo ria 8) /nipsnaps
Se, miten Code Geass loppuu, on jo aika lailla loppuun asti keskusteltu ja se onkin mielestäni kaikkien oma mielipide miten sarja heidän mielestään loppuu. Jos ei ole sarjaa edes katsonutkaan voi olla hieman paha sanoa sen pohjalta.

Joku muukin voisi ehkä miettiä sitä kielioppia.

Avatar
Soraseiun
Viestit: 88
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 18:50

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Soraseiun » Su Marras 01, 2009 17:10

Noniin, viimein minäkin katsoin Code Geassin kun jo kaksi ihmistä oli minua siihen toppuuttanut. Kauan olin tätä sarjaa vältellyt ties millä verukkeella, mutta nyt sen katsottuani en muista yhtäkään niistä. Eli toisin sanoen yllätyin miten koukuttava ja hyvä Code Geass lopulta oli.

Hahmot oli omasta mielestä ihan hyviä ja vaikka välillä vihasinkin joitakin hahmoja, niin sarjan loppuakohden totuin niihinkin. Häröjaksoissa (eli semmoset jaksot joissa vain sekoiltiin koulussa tms.) minä nauroin välillä erinnäislle tilanteille, mutta myös välillä tuskastelin mitä seuraavaksi tapahtuu.
R2:sta katsoessa jönnitin koko ajan mitä tapahtuu ja siinä oli kans muistettavimmat naamanvääntelyt ikinä, joskin ei ihan GTO:n tasoa, mutta ei näitä kahtaa saa verratakkaan.
Käsien huiskiminen ympäriinsä häiritsi kans aluksi, mutta pian siihenkin totuin vaikka välillä hihittelinkin sitä miten niillä huiskittiin ties minkälaisia kaaria sunmuuta välissä.

Juoni oli hyvä ja käänteitä täynnä.
Spoiler:
Se oli kamalaa kun kolmanneks viimeses jaksossa suostuin myöntämään itselleni arvaanneeni oikein Suzakun ja Lelouchin suunnitelman. Siinä sitten urheasti kyynell'silmin katsoin loppuun ja itkin viimeses jaksos sit vähä.
Vapaudesta tehty, vihalla taottu muotoonsa,
viiltää syvältä kuin suru sydäntä.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Tammi 19, 2010 17:00

Uutta Geassia tulossa?!?!?

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... h-revealed
http://www.sankakucomplex.com/2010/01/0 ... announced/

Aijaijai, nyt pelottaa. Enteet kertovat tulevasta flopista.

*edit*
Onko se manga muuten mistään kotoisin?

Avatar
Demolishor
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Tammi 12, 2010 17:12
Paikkakunta: Oulu

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Demolishor » Ke Tammi 20, 2010 18:55

juup, katsoin tämänkin silloin kun se oli vielä tuore. Hain aluksi vaan jonkin sortin mechaa, ja sarjan parodinen ote yllätti aluksi, mutta ihan laadukasta tavaraahan tämä oli. Lelouch on positiivisesti erilainen protagonisti, ensimmäinen päähenkilöksi päätynyt antisankari johon olen törmännyt.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja isokana » To Tammi 21, 2010 15:58

Pavez kirjoitti:Uutta Geassia tulossa?!?!?
Keskiaikainen Code Geass voisi olla kiva. CG:ssä informaation hallinnalla oli iso merkitys jutuissa ja olisi mielenkiintoista nähdä, miten tuollainen onnistuisi savumerkeillä ja kirjekyyhkyillä. Teatraalisuus ja melodraamakin sopisivat aikakauteen mainiosti. Myös Code Geass ilman mechoja ja niiden jatkuvia parannuksia olisi hauska nähdä. Lelouchilla erilainen geass? Kelpaisi. Komedia elämästä appelsiinifarmilla? Njääh, toivottavasti genre ei muutu vaan militariskomediallista juonittelua yhä. Haaremisarja? Alkuperäinen oli jo. Cornelian seikkailut? KYLLÄ KIITOS.

Luultavasti kuitenkin hanke on vain yritys tiristää lisää rahaa vanhasta sarjasta ja saamme jotain, joka vain toistaa alkuperäisen maneereja väsyneesti. Odotukset matalaksi ja toivotaaan parasta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Matti » Ke Loka 24, 2012 20:01

Aloin katsomaan tätä sarjaa vasta hiljattain (nyt lokakuussa). Koulukomediaa ja raakaa sissisotaa yhdistellään varsin onnistuneesti. Vaihteeksi päähenkilö, joka ei edes yritä olla kirkasotsainen sankari, vaan on (nuoruudestaan huolimatta) lähempänä sotajermua joka tekee mitä on tehtävä. Tälle vastapainona on merkittävämpi sivuhenkilö, joka yrittää kovasti olla ritari kiiltävässä haarniskassa. Mustavalkoista hyvä-paha rajausta on havaittavissa joissakin hahmoissa, mutta äärimmäiset stereotypiat ovat vähissä. Sota on helvettiä, ja Code Geass onnistuu sen sellaisena esittämään vähäisemmällä angstilla kuin mechasarjoissa yleensä.

Amazing Slug kirjoitti:Ja sitten mokaillaan niin kunnolla, että on vaikea uskoa silmiään, pidättää nauruaan tai olla deletoimatta jaksoja koneeltaan.
Todellakin, sotiminen on välillä yhtä häsläämistä puolin ja toisin. Mutta olen lukenut vakavia kirjoja (romaaneja sun muuta) joissa tyritään yhtälailla. Tiedoksi vaan: ko. kirjoja ovat kirjoittaneet oikeat sotaveteraanit (mm. David Drake).

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 48 vierailijaa