Code Geass

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Nessa
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Touko 09, 2007 23:38

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Nessa » Ma Syys 08, 2008 01:26

Spoiler: 22
EEEIEIIIIIII!


Eiii...


Eii...


Ei..

Järjettömiin juonenkäänteisiin on yksi sääntö. :( Kuolleet on kuolleita, eikä niitä saa takaisin vaikka itkisi perään kuinka paljon. Syö juonelta ja koko sarjalta erittäin paljon voimaa tuollainen.

Nunnalyn tappaminen oli sitä paitsi oikein toimiva juonikäänne. Lelouch menetti sen mikä hänelle oli tärkeintä (tai ainakin mitä hän itselleen uskotteli), Suzaku on pakotettu toimimaan täysin luontonsa vastaisesti ja teurastamaan kauhen määrän ihmisiä.. Ja juonellisesti kilttien hahmojen eliminointi oli tarpeellista, jotta Lelouch ja Suzaku olisivat vapaita toimimaan. Ei mitään menetettävää, joten likaiset keinot käyttöön vain ja suoraan maailmanvalloitukseen..

:( Tämä alkoi mennä mielenkiintoiseksi, Lelouch toteutti juuri sitä mitä hän sisimmässään on. Se, että Lelouch tosiaan lakkauttaa aateliuden, mutta silti haluaa tulla kutsutuksi Hänen Majesteetikseen ... Lelouch geassoimassa joukkoja ORJIKSI. Lelouch on juuri niin hemmoteltu angstaava kuninkaallinen, joka uskoo, että muutama henkilökohtainen trauma oikeuttaa hänet leikkimään koko maailmalla.

Lelouchn moraali oli jo niiiiiiiiin kieroutunutta pahis maailmanvaltias laatua ja Suzaku menossa mukana.. Awwwh, pahus pahus pahus.. Se olikin jo liian hyvää. Parasta tässä tosin olisi se, jos Lelouch tosiaan ryhtyisi pahikseksi, eikä kiinnittäisi Nunnalyyn mitään huomiota. Ja sitten tätä voidaan puolestani angstata ja katsella Lelouchta selittämässä itselleen, että "kyyyylläh, teen tässä suurta palvelusta maailmalle, ja näin ollen minun on pakko sankarillisesti kääntää selkäni omille tunteilleni.. Maailma ehdottomasti tarvitsee minut ja minun loistavan moraalini orjuuttamaan näitä tyhmempiä ihmisiä, jotka eivät tajua mitään.."

Mutta eieiii... Nunnalyyn asti jakso oli kuitenkin kiva.

Kaguyasta en ole ennen ollut kovin kiinnostunut (epämääräinen pakkomielle pitää itseään Zeron vaimona oli vielä nieltävissä, mutta Zeron seuraaminen sokeasti...), mutta tässä jaksossa aloin pitää hahmosta erittäin paljon. :)

Ginokin oli mukava. Ja järkensä ja ihanteensa menettänyt Suzaku myös. Ja pahis-Lulu!

Olisi muuten mukavaa, jos Cornelia saisi isomman roolin. Kakkoskaudella Cornelialle laitettiin tyttömäisempi kampaus, mikä on ihan hyvä, tuo kontrastia hahmoon.. mutta .. ehh.. Ykköskaudella erittäin vahva hahmo ei ole käytännössä tehnyt paljon muuta kuin ollut vankina ja seurannut Schneizelia tekemättä oikeastaan mitään. Vanhasta Corneliasta ei ole paljoa muuta näkynyt kuin se V.V:n otsaan lentänyt veitsi..

Pakko kyllä myöntää, jos minä ryhtyisin ilkeäksi pahaksi maailmanvaltiaaksi sortaakseni universumin omien moraalikäsitysteni alle... En valitsisi ihan noin järkyttävää hattua. :p

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Syys 08, 2008 16:54

Spoiler: Jakso XXII
Okei jätkät; ei näin!

Knight of Onen Geassia on odotettu siitä asti kun se kiinni ommeltu silmä ensimmäisen kerran nähtiin, ja sitten se onkin tuollainen lässähdys. Suzaku näyttää muille kaapin paikan ja Lelouch sitten kertoo, ettei tämä maailmanvaltius ole pelleilyä. Taustalla velloo oudonlainen eeppisyys, kun Lelouch alkaa tuhoamaan Britannian hierarkiaa ja on kansan sankari.

Kallen x Lelouch toimii, Kaguyan kyynelkohtaus on yllättävän hyvin tehty ja Tamaki on aivan yhtä idiootti kuin ennenkin. Kaikki menee odotetusti, eikä veljenkään liike yllätä oikeastaan yhtään.

Sitten tulee Nunnally...

Ei näin. Ei todellakaan.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Ma Syys 08, 2008 19:45

Spoiler: Käänne 22
Okei, käsi ylös, kuka oikeasti kuvitteli edes ohitse kiitävän sekunnin verran, että Nunally todellakin KUOLI johonkin random pomminjysäykseen?
Sallikaa että nauran. Haha.
You have been Geass'd!

Lelouchin ja Suzakun suuri suunnitelma näyttäisi olevan luoda maailma, jossa monarkiaa ei enää koskaan, vahingossakaan erehdytä pitämään vakavasti otettavana hallitusmenetelmänä. Molemmat ovat mitä ilmeisimmin valmistautuneet menemään helvettiin master planinsa viimeisteltyään, mutta mitäs nyt, kun Nunally pöllähtää takaisin ja sankarit tajuavat että oli vähän liian aikaista ajatella, ettei mitään menetettävää ole jäljellä?

Toivottavasti Kallen potkii vielä järkeä Luluun ennen loppua. Haluan edelleen fanipalveluhaaremilopetuksen, enkä mitään sankarillisia uhrautumisia/erakoitumisia/jne.

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Ma Syys 08, 2008 21:20

Spoiler: Sisältö kuvaa fiiliksiäni enemmän kuin tuhat sanaa
Kuva
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
Unita
Viestit: 474
Liittynyt: La Syys 16, 2006 13:39
Paikkakunta: Vantaa

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Unita » Ti Syys 09, 2008 23:41

Näin parin viikon kuluttua palaan ajantasalle Code Geassissa ja mitä käykään. Ei helkutti.
Spoiler: Jakso 21 ja 22 >__>
Jakso 21 oli ihan kiva. Lelouch nirhaa vanhempansa ja perheen menneisyydestä saa enemmän selkoa. Heh. Oli arvattavissa että Lelouchan se sinne valtaistuimelle asteli, mutta ei sitä voinut kuin hihitellä samalla kun tyyppi istahtaa tuoliin, ristii jalkansa ja alkaa keisariksi. Plus tietenkin usein mainittu Spinzaku. *hekottaa*

Mutta sitten jakso 22. Voi pyhä synti! Jaksosta jäi päällimmäiseksi mieleen tosiaan tuo perhanan tyttö. Miksi Nunnaly piti pelastaa?! Voi miksi?! Kyllähän siitä epäilys oli että Nunnaly vielä elossa oli, mutta ainahan saa toivoa... Ja kaikkihan tietävät sitten että Nunnalyllä on tämä kaikkein voimakkain Geassi mitä koko sarjasta löytyy, onhan tyttö pitänyt silmiään kiinni koko sarjan ajan.

Minäkin oikeasti toivoin että Knight of Onella olisi ollut joku tuhoisampi geassi. Suzaku teki juuri sen minkä varmaan kuka tahansa kamikaze taistelija olisi tehnyt. Jos KoO todella tuohon geassiin joskus kunnolla turvautui niin ihmettelenpä miten pysyi elossa.

Lelouchin maailmanvaltaussuunnitelmat ovat sentään jotain plussaa. Toivottavasti tulevaisuudessa pistetään enemmänkin ranttaliksi. Ja toivottavasti Lelouchin päässä ei nähdä enää ainuttakaan hattua. Nämä aikaisemmat kokemukset ovat olleet sen verran karmeita.

Ensi jakson katsauksesta.
Nytkö sitten GinoxKallen paritus tehdään mahdolliseksi? Eäh...
Lelouch nähtävästi alkaa jälleen hankalaksi kun pikkusisko osoittautuukin olevan elossa. Hitto Suzaku parasta saada se idioottiprinssi nopeasti järkiinsä!! Lähtekää ristiretkelle oikaisemaan vääryys ja nirhatkaa Nunnaly. >__>

Avatar
Pisara
Viestit: 4
Liittynyt: Su Syys 07, 2008 22:43

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Pisara » Ke Syys 10, 2008 19:46

Vihdoinkin sain käsiini Code Geassin kakkostuotantokauden, no sitä tuli etsittyäkin ihan kunnolla. Mutta ihanaa, samaa vanhaa tarinaa ja huumoria.. kyllä kelpaa :D ei millään malttais odottaa, että saisi katottua kaikki. Jo 10 osaa olen katsonut ;D
Muahahaaha!

Nessa
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Touko 09, 2007 23:38

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Nessa » Ma Syys 15, 2008 03:44

Spoiler: 23
Okei. Marmatus ensin.

Hiukan sekava jakso, liian paljon kaikkea samassa paketissa.. Tosin - alkaahan ne jaksotkin käydä vähiin, niin kai se pakko sitten.. Tai siis.. Toisaalta tässä ei ollut oikein selviä huippukohtia, mutta kun ajattelee, niin kyllähän siinä tapahtui.. Niistä ei ehkä vaan otettu kaikkea irti vaan ne vain tapahtuivat.

Cornelia?! Ei! Miksi.. Aikooko ne tappaa kaikki naispuoliset hahmot sarjaan loppuun mennessä ainakin kerran?! (Lukuunottamatta Kallenia, mikä on harmi, sillä hän olisi se hahmo joka minun puolestani saisikin kuolla ja mielellään jostain turhasta syystä.) ... Mutta siis... Kaipasin Cornelialle isompaa roolia, mutta ne vain heittävät mielenkiintoisen hahmon menemään..? Cornelialla oli Code Geassin naishahmoksi harvinaista kyllä jopa luonne, vaikkakin hän prinsessaistui loppua kohden. Miksi..?

Tuntuu vähän turhalta, että Cornelia sitten ylipäätään pidettiin hengissä kakkoskaudelle asti. :( Tunnen oloni huijatuksi. Okei, jos eivät raatsineet tappaa Corneliaa heti, mutta tulivat siihen tulokseen ettei sarja oikein toimikaan Cornelian kanssa, olisivat edes hoitaneet kuoleman tyylikkäästi. Cornelia olisi ansainnut edes kuolla taistelussa tai jotain..

Koska eihän Cornelia enää voi herätä henkiin nunnalymaisesti, eihän..? (Vaikka tässä tapauksessa melkein en edes olisi sitä vastaan, pakko myöntää..) Kai sentään Code Geassissakin ammutuksi tuleminen tarkoittaa kuolemista. (Tai siis... Marianne *köhköh* ja niin edelleen..) ... sarjatuli ja lentävä veri ei oiken voi tarkoittaa mitään muuta kuin varmaa kuolemaa, eikös? Corneliaa ei tosin tuttuun tyyliin kuvattu verilätäkössä, mutta ehkä sitä sitten vain oltiin nähty jo tarpeeksi yhden sarjan tarpeisiin..

Sitä paitsi.. Okei... Ymmärretään, Schneizelista pitää saada tosi pahispahis nyt kun Lulu alkaa mennä siihen suuntaan entistä enemmän myös ja Charles on mennyttä. Kuitenkin... Schneizel oli siellä maskinsa takana tylsempi kuin maskin kanssa. :( Cornelia olisi olemassaolollaan tuonut edes vähän kontrastia Schneizeliinkin. Code Geassissa sisarusten tappaminen alkaa sitä paitsi olla vähän kulunut juttu.

Veljesten mukava "pikku lautapeli" oli ihan hauskaa kyllä, mutta kun se meni aika lailla sillä vanhalla kuviolla.. Schneizel arvaa kaiken mitä Lelouch yrittää, ja sitten Lelouch vetäisee jonkin aika holtittoman kortin..


No juu.. Ja sitten hehkuttamiseen, tykkäilen Code Geassista kuin hullu puurosta edelleen, oli miten oli. Ja tämä jatkui paremmin mitä odotin Nunnalyn ilmestyttyä!

Tykkäsin Lelouchn ja Nunnalyn keskustelusta.

"I want the world for my own sake" - hei, tuollaisilla kommenteilla päähenkilön suusta ei vaan voi enää epäonnistua. :D Vaikka ja juuri siksi, ettei Lelouch uskonut sitä tarkoittavansa.

Oli myös hienoa, että Lelouch pystyi (kädet täristen) puhumaan Nunnalylle tuolla lailla.

Lisäksi, upeaa, reaktio Nunnalyyn oli juuri oikea! Pelkäsin, että Lelouch ei olisi pystynyt asettamaan omia tavoitteitaan siskonsa edelle. Tai että Nunnaly olisi saanut Suzakun nössöilemään ja palaamaan entiseen olemukseensa. En oikein pitänyt siitä kohtauksesta viime jakson ensi-jaksossa-tapahtuu-jutusta, jossa Suzaku retuuttaa Lulua kauluksesta - oletin, että Suzaku jänistäisi ja alkaisi selittää, heidän uusi maailmanvaltiussuunnitelmansa onkin paha ja väärin ja että ei nyt kuules enää jatketa tätä.

Ja ... woah... Se olikin täydellinen vastakohta. Oi. Viehättävää.. Suzaku oli loistava, ja se viittakin kaikessa koomisuudessaan oli cool. Lelouch ja Suzaku yhdessä ja noilla suunnitelmilla ja asenteella... Täydellistä!

Lelouchn romahtaminen ja shakkilaudan heittäminen ja ahdistuskohtaus oli oikein kivoja myös.

Ja Lelouch/C.C toimi erittäin nätisti. Se oli itse asiassa ihana kohtaus. Yksi suosikkikohdistani koko sarjassa varmaan.

Lelouch pinkkimuovimiekka oli muuten vielä karmeampi kuin se hattu. <3

//Edit. Ja vielä se, että Lelouch teatterillaan käytännössä ajaa Nunnalyn massamurhaamaan ihmisiä..

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Syys 15, 2008 22:49

Spoiler: 23
Mikä siinä on, että usko siirtää vuoria, mutta loliprinsessat ei pysy sen avulla kuolleina? Ei voi mitään, vahinko on tapahtunut ja sen kanssa on elettävä. Pidin kyllä siitä, että Nunnallystakin tehtiin brutaali murhaaja LEIJA-hyökkäyksen avulla. Pidin myös laukaisunapin taikatyttösauvamuotoilusta. Suzaku saa bonuspisteitä vaikuttamalla viitta harteillaan takaapäin ihan Koshilta. Ehkä hän alkaa heittämään jotain käsittämättömän syvällisiä läppiä ensi jaksossa. Miinuspisteitä Cornelian nirhaamisesta juurikin niistä syistä, mitä ylemmässä viestissä kuvailtiin. En usko Snitzelin olevan niin käsi, ettei saisi siskoaan tapettua halutessaan (optio kyborgi-Cornelialle varattu).

Varsinkin viimeisen jakson tahti pistää miettimään, oliko Sunrise ajatellut tekevänsä kolme kautta tätä härpäkettä. Onhan valonnopeudella etenevä juoni ihan kiva juttu verrattuna ikuisuusprojekteihin, mutta nyt tärkeitä kohtauksia vedetään liukuhihnalla ohi niihin syventymättä ja taistelun tiimellyksessä alkaa olla vaikea muistaa, kuka olikaan kenenkään puolelta, kun yli 40 jaksoa kestäneet kuviot ovat muuttuneet täysin hetkessä.

Saa nähdä, piristyykö sarja vielä kahden viimeisen jakson aikana, koska tällä vauhdilla jakso 21 jää viimeiseksi huippukohdaksi (joka sekään ei ollut huipuin).
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ma Syys 15, 2008 22:58

Juu, tätä olisi voinut hyvin ottaa kolmannen kauden, koska siihen tarinalliset valmiudetkin olisivat olleet.

Avatar
Neko-musume
Viestit: 95
Liittynyt: Ke Touko 16, 2007 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Neko-musume » Ke Syys 17, 2008 10:37

Valtaisan hypetyksen (lue: parin kaverin) innostamana ajattelin vilkaista pari jaksoa. Aluksi ajattelin näkeväni nättejä ihmisiä ja muutaman neidonpelastusoperaation.

Voiko ihminen olla enempää väärässä (no, Pani poni dashin luuleminen nimen perusteella merenneitoanimeksi voisi kyllä mennä ohi).
Niimpä pari jaksoa muuttui muuttui 2:n kauden maratoniksi kikatuksilla, mitä marjapuuroa?-efekteillä
sekä eeppisillä juonenkäänteillä ja hahmoilla varustetuksi nautinnoksi.
Nyt vain odotellaan viimeisiä jaksoja ja etsitään kaikkea kivaa krääsää tähän liittyen.
(Näkyi muuten Suomi kuuluvan edelleen E.U:hun)

Ja merkki siitä että on saanut yliannostuksen Geassia on se että alkaa heilutella sormiaan Löllömäisesti.
Vaihtoehtoinen loppu ei aina ole vaihtoehtoinen
Jäsenvastaava/Sihteeri Jinsei Ry

Avatar
Saunis
Viestit: 10
Liittynyt: To Syys 25, 2008 21:55
Paikkakunta: Oulu

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Saunis » To Syys 25, 2008 22:17

Spoiler: Episode 24
Arvasin prkl! Kyllähän se Nunnally näkee jos jaksaa avata silmänsä. Ehkäpä ensi kerralla selitettäisiin taas jotain.
Tämä on varmaan ainoa animesarja jossa minulla ei ole lempihahmoa. Jokaisen hahmon motiivit ovat selviä kuin nykytaide.
Magic never dies

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Olke » Su Syys 28, 2008 22:49

Spoiler: Finaali.
Aamulla katsoin streamista tätä jaksoa ja voi että kun raivosin lopussa. Loppuratkaisut, jotka huipentuvat päähenkilön marttyyrikuolemaan ovat inhokkilistallani kärkipäässä. Tähän vielä lisättynä se, että toinen kausi kokonaisuutena jätti varsin pahan maun suuhun. Ensimmäisen kauden kholsi sissimeininki oli täysin poissa ja juonenkäänteet alkoivat olla jo niin naurettavia, ettei enää edes naurattanut. Jakso 21 oli mielestäni hyvä jakso, mutta jo seuraavaan jaksoon petyin. Viimeisen jakson loputtua teki mieli vaatia Sunriseltä korvauksia siitä ajasta, jonka minä olin elämästäni haaskannut tämän paskan katsomiseen.

Päivän aikana kuitenkin ikävä vihantunne alkoi hälvetä. Vieläkään en loppua halunnut pitää hyvänä, mutta myönsin kuitenkin itselleni, että huonompikin se olisi voinut olla. Kyllähän tällaisen sarjan lopun nyt pitää olla tunteita täynnä. Tässä vaiheessa ärsytti lähinnä se, että ykköskauden loppu oli jätetty niin avoimeksi, että tuntuisi ärsyttävältä ostaa pelkkä ykköskauden boksi ja jättää kakkoskausi hyllylle. Kakkoskauteen en halunnut kuitenkaan rahojani haaskata.

Aloin myös ajatella, että onhan sitä ennenkin ydinpommeista ja muista varmoista kuolemista selvitty, joten ehkä Lelouch olisi vielä hengissä. Monet tuntuivat internetissä pitävän lopun heinäkärryilijää Lelouchin näköisenä, itse en tosin häneen kiinnittänyt juuri huomiota. Alkoi näyttää siltä, että loppu olisikin varsin hyvä, jos päähenkilö vain näyttelisi kuolevansa marttyyrinä maailman puolesta, mutta ryhtyisikin oikeasti kiertämään maailmaa heinäkärryllä tyttöystävänsä kanssa. Mieleni alkoi kirkastua, ja lisäksi luin vielä tämän:
Anonymous kirjoitti:Sunrise made this fucking ambiguous on purpose.

"...or maybe it isn't quite like that..."

Is referring to Lelouch using the Power of Kings to bring everyone together with happiness and shit. NOT referring to Lelouch.

Personally, I think Lelouch is alive.

1. He didn't feel any fuckin pain when he was stabbed, this only happens when your immortal apparently (like Charles getting shot 5 times and not even flinching).
2. C.C. praying in the church before the death scene. Same shit happened when C.C. got the code.
3. R2 - Rurushu Ramperouge (he's immortal now)
4. C.C. is way to fuckin happen for someone that is doomed to loneliness the rest of her life. Lelouch is pulling the fuckin cart. The driver had the same hair color and style as well from the 1 frame you get of his hair. (reference to Spice and Wolf as well)
3. R2 - Rurushu Ramperouge ---> R.R.
Bricks were shat.

Katsoin jakson sukellusveneiden kera. Myöntää täytyy, että tirautin kyyneleen. Tai meinasin, tosimies ei itke vaikka kuinka tekisi mieli. Kävikin sillä lailla, että pidin lopusta. En tiedä, johtuiko se siitä, että olin vakuuttanut itseni Lelouchin selviämisestä niin hyvin, etten edes huomannut mitään mikä voisi tämän tehdä mahdottomaksi. Nunnaly oli ollut pitkän aikaa lähinnä ärsyttävä, mutta nyt tyttöraukkaa kävi aivan sääliksi. Kärrynkuljettajalla näytti olevan tummat hiukset. Ja muutenkin tuntuu erikoiselta, että kärrynkuljettajan naaman vierestä mentäisiin noin läheltä, kun oltaisiin voitu skipata suoraan C2:een. Lelouch on elossa. Olen varma siitä.

Toiveajattelua, sanotte? Sunrise trollaa, sanotte? ALALLAALLALALALALALALALALA, en kuuntele teitä. R2 -> R.R. -> L.L. -> Lelouch Lives. M.O.T.

Feikattu valemarttyyrikuolema >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> marttyyrikuolema. Näin minä itselleni uskottelen, ja siksi pidän Code Geassia kokonaisuutena varsin viihdyttävänä sarjana. Ykköskausi oli silti parempi kuin tämä toinen.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Syys 29, 2008 00:58

Spoiler: Finale
EPIC WIN

Mutta myös fail.

Teen itsestäni megapahiksen ja marttyyrikuolemallani parannan maailman! Käsikirjoittaja on nero.

Jeremiah Gottwalt on yksinkertaisesti äijä. Ei kukaan muu voi olla niin bossi, että repii toisen mechan auki ja julistaa itsensä voittajaksi toisen naaman edessä.

En kyllä yhtään yllättynyt Zeron ilmestymisestä, sillä koko kohtaus oli käytännössä aivan samanlainen kuin silloin kun Lulu pelasti ne kuolemaantuomitut. Fiilis oli aivan katossa, mutta harmillisesti sarjatulta juoksentelemalla väistelevä viittasankari näytti tarpeeksi naurettavalta pilatakseen kaiken. Tämä jakso on kuin toinen kausi muutenkin: Jos tyhmyydet saataisiin karsittua pois, olisi kyseessä jotain mullistavaa. Ne parhaat kohdat kun olivat kuitenkin aika epic.

Absoluuttinen totuus on kuitenkin se, että Suzaku-Zeron ilmestymisestä eteenpäin jakso on puhdasta ekstaasia.

Nessa
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Touko 09, 2007 23:38

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Nessa » Ma Syys 29, 2008 04:10

Spoiler: Loppu
Jippii R.R:lle!

Lelouchn kuolemaan en kyllä hetkeäkään uskonut. Code Geass huijaisi minua aivan liian monta kertaa, että päähenkilön kohdalla sama temppu olisi onnistunut. Ja... oikea syy on se, etten suostunut uskomaan. Vaikka siihen ei olisi annettu noin selviä viitteitä, minun mielessäni Lelouch olisi joka tapauksessa saanut kirouksekseen C.C:n Koodin. (ja C.C-parka ei olisi ansainnut sitä, että hänet olisi loppujen lopuksi jätetty jälleen YKSIN kuolemattomana).

Se lopuissa on parasta. Pimeän ruudun tai viimeisen sivun jälkeen tarina jatkuu juuri niin kuin itse haluaa. :) (Kunnes tulee jatko-osa ja pääsee kirkumaan, että hyvänen aika ei se noin mene)

Joka tapauksessa, Lelouchn kohtalo C.C:n seuraajana on niin selvä, ettei sitä edes voi luulla omaksi mielikuvituksekseen.

Tosin... :D Kun olin jo päättänyt, että Lulu on kuolematon, onnistuin missaamaan sen kaikista selkeimmäin merkin tähän... En vaununkuljettajaan ehtinyt kiinnittää mitään huomiota, ja C.C:n höpinät saivat minut ajattelemaan lähinnä että: "Anteeksi?! Lelouch on nyt muka... paperilintu....? Pinkki sellainen? Nyt menee kyllä liian absurdiksi jopa tälle sarjalle....."

Juujuu, joka tapauksessa:

-Kauden outo nimi käy täydellisesti järkeen. (Miten ihmeessä tuota ei ole tajunnut aikaisemmin?) Oikein nättiä. Jotain mikä oli koko ajan silmien edessä, ja onkin loppuratkaisu..

-Kaksikko Suzaku-Lelouch ja Zero Requiem. Kaikki käy järkeen nyt. Ja tietyllä tapaa sama kohtalo molemmilla. Kasvottomuus, nimettömyys, kyvyttömyys kuolla, oman onnen ja elämän uhraaminen maailman puolesta. Lelouchn kuolinpuhe Suzakulle koski heitä molempia. Nättiä.

-Lelouch kuolinpuhe Suzakulle edelleen - okei, herralla on toki miekka vatsasta läpi, mutta.. Lulussa oli suorastaan hälyyttävästi C.C:tä - puhe tapa, ääni, ilmeet, kaikki. Nättiä.

-Viimeistään Nunnalyn koskiessa Lelouchta ja C.C-tyylisen ajatusyhteyden syntyminen teki 100% selväksi missä mennään.. Ja Nunnaly saa tietää totuuden viime hetkellä, kaiken tuon jälkeen, ihan nättiä sekin.

-C.C itki alttarilla ja puhui Geassin hinnasta ja Lelouchsta. Ottaen huomioon kaiken mitä Lulu on tehnyt ja mitä on tapahtunut, ja että C.C itse toivoisi voivansa kuolla kuten kaikki muutkin.. hän tuskin jaksaa surra urheaa Lelouchta kuolemassa marttyyrikuolemaa. Sen sijaan ... C.C tietää mitä Lululla kuolemattomana on edessään.

-Ja nyt kun tajuaa kiinnittää huomiota siihen vaununkuljettajaan: Kasvot on peitetty (Lelouch sen verran hyvää työtä teki ajaessaan koko maailman itseään vastaan, ettei taida olla mitään maailmankolkkaa jossa hän voisi kasvonsa näyttää) ja C.C katsoo vaunujen etuosaan puhutellessaan Lulua. Kuski on myös hiukan liian nuoren ja hyvinpukeutuneen näköinen randomiksi heinäheikiksi...

-Kuolema olisikin ollut vähän liian helppo rangaistus kaikesta mitä Lelouch teki. Sen sijaan hän joutuu elämään sen kaiken kanssa ikuisesti.

-C.C sen sijaan - hän halusi olla kuolla, mutta Lelouch vaati häntä kuolemaan hymyillen. C.C/Lelouch oli ihanaa, ja nyt C.C sai periaatteessa kaiken mitä halusi. Olla kuolevainen, tulla rakastetuksi ja hymyillä ja niin edelleen. Ikävämpi juttu Lululle siinä vaiheessa kun C.C sitten oikeasti kuolee, mutta meidän pieni R.R ansaitsee kyllä kirouksensa..

- Ja varmana kaikkea muuta.

Muutenkin loppu solmittiin ihan nätisti joillakin tavoin yhteen:

-Lelouch halusi toteuttaa Nunnalyn toiveen ja tehdä Nunnalyn onnelliseksi - ja Nunnaly olisi vain halunnut elää Lelouchn kanssa, ja muiden riemuitessa Nunnaly jää kirkumaan veljensä kuolemaa. Suunnitelmat vähän muuttuu matkan varrella, eh?

-Lelouch ymmärsi jo ykköskaudella, että hänen pitäisi hylätä Nunnaly jos aikoi jatkaa touhujaan - ja halusi Suzakun pitämään huolta siskostaan. Nyt se toteutui. Ja Nunnaly tietää tämän Zero-Suzakun henkilöllisyyden, eli siis varmaan ainoa henkilö, jolle Suzaku itsenään on olemassa. (Taas yhtäläisyys Suzakun ja Lelouchn kohtaloissa, Lelouchlla ei ole ketään paitsi C.C ja Suzakulla Nunnaly)

- "Zero! Zero! Zero! Zero! Zero! Zero!" Lelouchn kuoleman taustalla, kuin Euphien kuollessa ja sydänkäyrät tai mitkä lie. Kokoaa sarjaa kivasti yhteen.

-C.C:n origami-lintu, ensimmäiseltä kaudelta taas, ja kaikki puhe toiveista..
Itseäni lainatakseni kirjoitti:Lelouch pinkkimuovimiekka oli muuten vielä karmeampi kuin se hattu. <3
Ja hahaha, Lelouch tulee "tapetuksi" tällä karmealla aseella? Toisaalta, sen siitä kyllä saa kun alkaa leikkimään ilkeää maailmanvaltiasta pinkinmuovimiekan kanssa. Kohtalon ivaa, juu. Ja se karmea hattukin lentää. Kohtalon kosto huonosta tyylitajusta, kyllä. ;)

Lisää koomista katsausta Lelouchn kuolemaan: "I.. destroy.. worlds.. create.. worlds..." ja Code Geass elokuvateatterimaisesti menossa "pimeänä olevan katsomon edessä". :p Haha, totta totta.. Fiktion luominen on hauskaa. Tämä tosin menee kategoriaan "typerät itse keksityt pointit joista voisi kirjoittaa hienon esseen tyhjää puhumalla mutta missä kukaan muu ei näe yhtään mitään." :D

Oli miten oli, itkin aika vuolaasti ja kädet tärisi.

Ja n. 5 minuuttia lopun jälkeen aloin jälkireaktiona hihitellä mielipuolisesti, syytän myöhäistä kellonaikaa..

HALUAN pitää Code Geassista ja tästä lopusta, ja niin siitä pidänkin.

Tämä kausi ja tämä jakso olisi toki vain voinut olla niin paljon parempikin. Potentiaalia olisi ollut, ja suunnittelussa on selvästi jotain vikaa. Välillä oli kaikkea niin turhaa, ja sitten taas tärkeiltä asioilta ja juonelta tuntui loppuvan aika.. Ehkäpä niistä turhista jutuista olisi kenties mahdollisesti voinut leikata aikaa sille oikeasti eppiselle tavaralle? Samaa ongelmaa oli viimeisessäkin jaksossa. Code Geass olisi ansainnut upeamman lopetuksen. Tämä oli joiltakin osin vähän laimea - kyseessä oli sentään VIIMEINEN jakso, jonka kuuluisi olla täyttä herkkua alusta loppuun, ja välissä oli täysin turhaa ja liian hajanaista ja laimeaa..

Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, että Lelouch pystyi käyttämään Geassia ja edelleen pysymään pahiksena Nunnalyn edessä. Jotain herran aidosta kieroutuneisuudesta kertoo se, että ne angsti-kuninkaalliset "Lelouch vi Britannia commands you!" piti ottaa käyttöön myös sen rakkaan pikkusiskon kanssa, kun "Sisko-kulta, ole kiltti ja anna se minulle" olisi toiminut yhtä hyvin.

Arthur oli ihana kuten aina. <3 Puoliksi kyllä odotin, että se olisi paljastunut sarjan uudeksi superjumalaksi tai joksikin..
Pavez kirjoitti:Teen itsestäni megapahiksen ja marttyyrikuolemallani parannan maailman! Käsikirjoittaja on nero.
Marttyyrikuolemalla tämä olisikin aika karmea pannukakku, mutta eihän se niin voi olla. ^^ Ja oli miten oli "teen itsestäni megapahiksen vaikken oikeasti usko olevani sellainen" taitaa olla minuun vetoava juonikuvio, vaikka en ehkä myönnä.. :p

Jakso ei ollut kovin mahtava, mutta .. en nyt ihan heti keksisi parempaakaan lopetusta. Tarina tällaisena kelpaa minulle kyllä, vaikka tosiaan siinä olisi ollut vähän hiomista. Olisi se voinut loppua typerämminkin. Whee, R.R!

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Code Geass

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Ma Syys 29, 2008 09:31

Spoiler: Final Turn
Argh, pakko tunnustaa, Sunrise onnistui trollaamaan allekirjoittanutta täyskybällä.

Uppouduin niin tapahtumien vyörytykseen, että oikeasti kuvittelin Spinzakun kuolleen (Viimeisen jakson illuusio, ja miten hän muka selvisi rutatusta Lancelotista ennen räjähdystä!?). Lisäksi odotin Lulun suuren suunnitelman toteutuvan Damoclesin taistelun aikana, joten kun heppu käyttääkin äkkiä Geassia pikkusiskoonsa ja tulee parin kuukauden timeskip, olin aivan ällikällä lyöty. "Mitä helvettiä Lelouch tekee!?"
Ja sitten tuli Zero.

Henkilökohtaisesti olisin pitänyt ehkä luovempana loppuna, mikäli Suzaku olisi oikeasti kuollut, ja uusi Zero olisi joku tuntematon, Lulun kaltainen vääryyksiin kyllästynyt supernero, joka nousisi taistelemaan häntä vastaan Zeron esimerkin kannustamana. Ympyrä olisi sulkeutunut. Mutta ilmeisesti Lulun veroista ei ole toista joten hän junaili tämän juonenkäänteen omasta hihastaan.
Vai marttyyrikuolema...hah. Uskooko joku muka tämän olevan viimeinen kerta kun kuulemme Code Geassista?
Spoiler:
Muuten aika onnistunut finaali, mutta KallenxGino...RAAAAAAAAAAAAAGE!!!!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa