Shijou Saikyou no Deshi Kenichi/History's Strongest Disciple

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi/History's Strongest Disciple

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Marras 19, 2006 16:23

Nyt on pakko kysäistä, onko joku vahingossa sattunut näkemään tätä sarjaa. Sehän sisältää ehkä yhden kaikkien aikojen ärsyttävimmistä päähenkilönkuvatuksista. Sekä lisäksi paljon kliseitä, fanserviceä ja kevyttä fighttingia. Perustuu samannimiseen mangaan, jota on julkaistu japponissa jo hävyttömät 21 pokkaria, eikä loppua vielä näy. tosin tähän en ole tutustunut ainakaan vielä. Täytyy myöntää kyllä että hieman kiinnostaa, vaikkei alppoja englanniksi saakaan.

Jokin on pahasti pielessä kun sarjassa on muun muassa:

1. Heikko kiusattu pelkuripäähenkilö, joka yrittää tulla vahvemmaksi ryhtymällä treenaamaan kohta mainittavien hullujen kanssa.
2. Järkyttävän kamala ääninäyttely
3. Perverssi supervahva Patu
4. Tyhmä yltiövahva ö-kuppinen blondi, jonka persoona muuttuu kun hän suuttuu(myös ylläri ylläri transfer student päähenkilön luokalla)
5. Ilkeä suippokorvainen nörtti, joka on heikko kuin mikä, mutta roikkuu vahvojen seurassa
6. Rakennus/dojo, jossa saman katon alla asuu kasa järjettömän vahvoja hulluja
7. Yksi niistä on superkliseinen katana-kunoichi, jolla on tietysti myös ö-kupit.

Tähän päälle vielä hiukan koulu-komediaa, fanserviceä ja todella hitaat OP ja ED, niin se soppa on siinä. Tässä vielä ANN, jos joku oikeasti on kiinnostunut...

Ei, mutta ihan oikeasti, vaikka miten paljon yritän itselleni vakuuttaa, että tämä sarja on todella huono ja en tykkää, ei totuutta voi muuttaa. Yksinkertaisesti sanottuna pidän tästä sarjasta. Ja paljon pidänkin.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Su Marras 19, 2006 20:59

Ihailen kykyäsi saada minut tuntemaan itseni paljon vähemmän surkealta Love Hinan katsomisesta...

Loogisesti ajatellen sarja on kuraa, eli vika löytyy joko logiikasta tai sinusta... :wink:

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Su Marras 19, 2006 22:11

Juu, tämähän on tämän syksykauden yllättäjistä. Tälläinen kyyninen katsojakin saa tämän sarjan tarjoamasta parhaudesta uusia oivalluksia. Ihan hyvältä näytti ensimmäinen jakso, olenkin kaivannut jotain tämän tyylistä, Tenjou Tenge / Air Master / Ikkitosen on vähän liian monta kertaa katsottu läpi.

Odottelenkin suoraviivaista toimintaa, ei niin tärkeää juonta ja komediaa. Näistä yleensä leivotaan parhaat sarjat. Ongelmaksi näkisin seuraavat kohdat, ensimmäisen jakson perusteella:

* yaoita ei vielä näytetty, tosin dojo mahdollistaa tämänkin
* lolit uupuivat
* dialogi surkeaa, päinvastoin kuin hentsupelien 50000 sivun tarinoihin perustuvat animut. ( Tapaat Miian koulun pihalla. Miia näyttää surulliselta. Paina ympyrää )
* eeppistä juonta ei aloitettu jaksossa yksi. Itseasiassa ei tullut mitään, mihin voitaisiin viitata myöhemmin... "siihenhän viitattiin jo jaksossa yksi, jos olisit tarkkaan katsonut"
* odotettavissa epärealistista väkivaltaa ja urheiluanimemaista sankarin kehittymistä
* huonot japsiscifijutut uupuvat
* viikon pahis
* komediaa mukana

Eli tässä on juuri ne elementit, mitkä tekevät piirretyistä sen, että sitä jaksaa katsoa mieluummin kuin ei-piirrettyä matskua. Harmi vain, että tätäkään tuskin lännessä nähdään, koska ensiksi täytyy lisenssoida kaikki jöötit.

Siis etteikö tämäkin olisi jöötiä, no kyllä varmasti. Mutta tämä on sentään viihdettä ja siksi sitä katsookin.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Marras 21, 2006 00:40

No pitihän sitä yrittää, kun suunne aukaisitte täällä. Ykkösjakson tarjoama viihdyke jäi kyllä hyvin vähäiseksi. Kehnoa huumoria ja vähänlaisesti tasapaksua toimintaa. Ja kauheinta kaikista:
K8Skies kirjoitti:2. Järkyttävän kamala ääninäyttely
Jos vielä kuulen Kenichin sanovan yhtään mitään tai sen tytön päättävän yhdenkin lauseen deswaa~, hirttoköysi heiluu.

Kenichin ainoaksi toivoksi jää, että kakkosjaksossa häröukot todella pistävät rytinäksi, kun muuten sarjassa ei ollut minkäänlaista tarttumapintaa, toisin kuin esimerkiksi _Tatan luettelemissa sarjoissa (Tenjou Tenge -> puolijärkevä tarina ja Oh Greatin hahmot, Air Master -> ihana toiminta, Ikkitousen -> fanipalvelu^10). Siihen asti omat rahani ovat kiinni Sumomomossa (no ei sekään mitään hienoa toimintaa ole tarjonnut, onpahan huvittava kuitenkin).
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ti Marras 21, 2006 00:56

isokana kirjoitti: Kenichin ainoaksi toivoksi jää, että kakkosjaksossa häröukot todella pistävät rytinäksi, kun muuten sarjassa ei ollut minkäänlaista tarttumapintaa, toisin kuin esimerkiksi _Tatan luettelemissa sarjoissa (Tenjou Tenge -> puolijärkevä tarina ja Oh Greatin hahmot, Air Master -> ihana toiminta, Ikkitousen -> fanipalvelu^10). Siihen asti omat rahani ovat kiinni Sumomomossa (no ei sekään mitään hienoa toimintaa ole tarjonnut, onpahan huvittava kuitenkin).
No ei sitten kannata odotella liikoja. Toka jakso on normaalisarjan toka jakso, eli paluu arkeen. Kolmatta en sattuneista syistä ole katsonut, joten vaikea sanoa miten lähtee kehittymään. Uusista sarjoista tosin tämä menee ykköseksi, mikä ei ole iso ihme, nähtyäni miten geneeristä jöötiä tuli taas syksyllä.

Sumomomo ei itseä sytyttänyt, harmi. Vielä tutustumatta uusista sarjoista itselläni on Kekkaishi, tätä sarjaa jopa on kehuttu shounen-henkisten keskuudessa. Tosin tuon aihepiiri ei oikein sytytä...

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Kkos » Ke Marras 22, 2006 03:15

kahden nähdyn animejakson perusteella ei voi oikein muuta todeta kuin, aikamoista hulabaloobaa sitä vaivautuu aina katsomaankin.
niille jotka ei ole harrastaneet mitään näitä itämaisia itsetyy...höm...itsepuolustus lajeja, niin kyllähän tämä voi ihan hauskalta ja kiinnostavalta tuntua...ellei ole lueskellut tai katsellut animena Hajime no Ippoa.

tiivistetysti voisikin todeta Kenichin tarinoiden rasastelevan vähän liikaakin samassa vanavedessä mitä Ippo. jokseenkin tusinavaikutelman alku antoi.
mutta tiedä jos vaikka jostain löytyisi juoneenkin kiinnostuvuutta ja hieman aikuisempaa otetta.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Su Marras 26, 2006 00:50

_Tata kirjoitti:No ei sitten kannata odotella liikoja. Toka jakso on normaalisarjan toka jakso, eli paluu arkeen. Kolmatta en sattuneista syistä ole katsonut, joten vaikea sanoa miten lähtee kehittymään. Uusista sarjoista tosin tämä menee ykköseksi, mikä ei ole iso ihme, nähtyäni miten geneeristä jöötiä tuli taas syksyllä.
Jep, totta. Ei ollut odotuksia eikä tullut yllätyksiä. Huumori on kuivaa ja taistelu tylsää. Jos tekee halvannäköistä ja kliseistä taistelulajihöttöä, voisi niitä kliseitä käyttää jotenkin edukseen eikä toistaa vanhoja kaavoja. Siinä vaiheessa kun päähenkilö jalomielisesti luovutti voiton pois, meni kaikki usko ja toivo sarjan mahdollisuuksiin. Kekkaishi on metrin verran parempi, sen hahmoja sentään pystyy seuraamaan ilman epätoivon vaikerrusta ja budjettikin oli kunnossa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ke Touko 14, 2008 23:18

Uuh, Funimation on syönyt taas sieniä. Kenichi saapuu amerikkoihin. Nyt järki mukaan tähän hommaan ja lisensoimaan sarjoja, joista oikeasti joku edes hiukan pitää. Onneksi lisenssi koskee vain 26 ekaa jaksoa, joissa siinäkin on tosin 27 jaksoa liikaa.

Miksei esimerkiksi juuri tuosta Kekkaishista kukaan välitä lisensoinnin vertaa?
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Kkos » Pe Touko 16, 2008 03:37

Apa-apachai .. kuten Othellopöydän ääressä sarjaa katsellessa kuului.

olin jo vallan unohtanut koko topicin olemassaolon, mutta nyt kun on taas noussut esiin, mainittakoot että Kenichin seikkailut sisältää historian hauskimman pakollisen huumorijakson Othellon seurassa. ja kyllä, kyseinen jakso on lähes yhtä hauska kuin Samurai Champloon baseball kohellus.
What a horrible night to have a BO!

-Ju-
Viestit: 90
Liittynyt: Ti Joulu 05, 2006 18:46

Re: Shijou Saikyou no Deshi Kenichi/History's Strongest Disciple

Viesti Kirjoittaja -Ju- » To Touko 22, 2008 16:45

Tuli katsottua tää sarja tossa viime vuoden puolella (vai olisko ollu tän vuoden alussa, ei voi muistaa)... Ihan kivaa viihdettä kun aivot narikassa katsoo, mutta itse en ainakaan voinut mitään sille, että kliseet alkoivat lisääntyessään vähitellen tympiä. Sarja huononi mielestäni loppua kohden, alussa oli mielestäni jotenkin paljon paremmin meininkiä ^^' Mut joo, omasta mielestäni ihan mukava anime, kun katsoo ilman sen suurempia odotuksia :)

Avatar
Varjostaja
Viestit: 32
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 13:20

Re: Shijou Saikyou no Deshi Kenichi/History's Strongest Disciple

Viesti Kirjoittaja Varjostaja » Ma Syys 29, 2008 18:16

Äh... Taas yhtä hyvää sarjaa ollaan heittämässä kaivoon.
Omasta mielestäni History's strongest Disciple Kenichi on yksi hauskimmista ja parhaista koskaan näkemistäni animeista ja mangoista. Kenichin järjettömät treenit ja hänen "julmat" mestarinsa yhdessä kaiken muun kanssa antavat sarjalle oma peräisyyttä. Tarinakin on mielestäni mukaansa tempaava ja huumori omaa luokkaansa. Olisi hauskaa, jos kyseinen sarja tulisi suomeksi mangana.
Varjostaja.Deviantart <-Tuherruksia

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Re: Shijou Saikyou no Deshi Kenichi/History's Strongest Disciple

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Ke Loka 01, 2008 08:27

Aikoinaan Kenichin manga toimi minulle lähinnä taistelukuvausten takia. Ne nimittäin olivat hyvin realistisia verrattuna moneen muuhun shooneniin. Ainakin näin taistelulajeja harrastamattoman henkilön silmissä. Mangan edetessä ne sitten menevät yhä älyttömämmiksi, varsinkin kun nuo Kenichin mestaritkin alkavat tappelamaan erilaisten tyyppien kanssa. Siinä vaiheessa lukeminen sitten jäi, kun juonikaan ei kauheasti kiinnostanut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa