Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Re: Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Ke Syys 24, 2008 09:19

Tokyopop on nyt julkaissut Welcome to the NHK:n kahdeksannen ja viimeisen osan. Tämä ei tapahdu usein, mutta Tokyopopille on pakko nostaa hattua tästä projektista. NHK:ssa ajoittain hieman kyseenalaista sisältöä, josta voisi helposti ainakin Yhdyvalloissa nostaa jonkinlaista närää, mutta tämä kai onnistuttiin estämään "parental advisory"-merkeillä ja korkealla ikärajalla, minkä takia osat eivät ihmeemmin viivästyilleet tai joutuneet saksituiksi. Erikoiskiitokset myös siitä, että kirjojen lopuissa (ei kahdessa viimeisessä osassa) olleet Satoun muistiinpanot ja muut raapustukset oli käännetty. Äänitehtoista on Tokyopopille tyypillisesti suurin osa kääntämättä, mutten keksi mitään muuta negatiivista sanottavaa Tokyopopin Welcome to the NHK käännöksestä. Ja kun he vielä julkaisivat alkuperäisen romaanin, tämä saattaa helposti olla yksi Tokyopopin kaikkien aikojen parhaiten onnistuneista käännöksistä. Kiitokset tästä, Tokyopop!
Spoiler:
Ja kun tuota mangan loppua nyt ajattelee uudemman kerran, ei sekään itseasiassa eroa hirveästi romaanin lopusta. Mangan lopussa Satou ja Misaki ovat kuitenkin paljon läheisempiä kuin romaanin lopussa. Lopputulos on kuitenkin sama: Satou on askel kerrallaan palaamassa jälleen osaksi yhteiskuntaa ja Misaki palaa takaisin kouluun. Eli vaikka loppujen tapahtumat ovat erilaisia, loppuratkaisu ei oikeastaan muutu mihinkään. Siellä jossain se NHK:n salaliitto vielä vaani ja Satoun taistelu sitä vastaan jatkuu aina ja aina.

Avatar
Sun
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 12:54

Re: Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Viesti Kirjoittaja Sun » Ma Huhti 06, 2009 17:54

N.H.K -anime tuli katsottua syksyllä ja oli kyllä vaikuttavimpia näkemiäni sarjoja. Oli hyvin kiinnostava kuvaus hikikomorin elämästä, mutta pelkän hikikomorielämän lisäksi tarinaan on pistetty salaliittoteorioita, otakuhulluilua, netti-itsemurhakokoontumista, nettiroolipeliin koukuttumista, huijauskaupustelua ym. japanilaisen kulttuurin piirteitä. Ja tämä tekee kokonaisuudesta loistavan. Hahmot, ainakin pääkolmikko, olivat alusta asti kiinnostavia. Sarjan alkupuolisko on siis enemmän komediallista sekoilua, johon eka ED sopii hyvin, ja sarjan loppuosa on vakampaa, traagisempaa tarinaa ja ED:n vaihtuminen sopi hyvin kuvaan. Sarjan OP on myös varsin hyvä, kuten kaikki muutkin sarjan musiikit. Kaikki tekijät on täten kohdallaan sarjassa.

N.H.K -tuotoksista olen toistaiseksi tutustunut vain animeen, mutta ostin romaanin pari kuukautta sitten ja pitäisi se lukea jossain vaiheessa, kun on aikaa. Ainakin ketjun aiempien viestien perusteella odotukseni ovat korkealla, kuten myös mangan suhteen, jonka myös voisi joskus myöhemmin lukea. Lupaavalta vaikuttaa ainakin se, että jokainen tuotos poikkeaa hieman toisistaan, mitä nyt tuli ketjusta luettua äkkiseltään.

Avatar
Andriani
Viestit: 24
Liittynyt: La Touko 29, 2010 22:07

Re: Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Viesti Kirjoittaja Andriani » Su Elo 15, 2010 03:39

Meinasin tehdä tästäkin uuden topicin, mutta onneksi löysin jo tämän vanhan. Eli asiaan:
NHK tuli katsottua sellaisessa 2 päivässä, ja täytyy sanoa että anime oli yksi parhaista joita olen nähnyt, se toi esiin monia eri näkökulmia hikkyn elämästä, In my opinion. Misakin mielipiteet Jumalasta sai itsekkin miettimään asiaa tältä kannalta. Saton, Misakin ja Megumin veljen mielipiteet sai itsenikin ajattelemaan näitä asioita, ja välillä tuntuu ihan pahalta.

Kello on jo siis 4 aamu-yöllä, viesti ei ole ihan selvä, mut toivottavasti joku ymmärsi mitä tällä hain. MyAnimeListaani annoin arvosanaksi 10/10, ääninäyttely oli erinomaista, piirtotyyli oli erikoinen, muttei yhtään huono. Kaikilla sarjan henkilöillä oli selvästi oma persoonansa, jonka avulla heidät pystyi ns. omaksumaan helpommin, joka auttoi pääsemään sarjaan syvemmälle kiinni.

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Su Elo 15, 2010 09:00

Ite en kattonu animee ku sen 4 jaksoo tai jtn. Mut manga oli ja on edelleen yks mun suosikeista. Animessa sen alkuperästä huumoria on vähän siistitty ja joidenkin jaksojen laatu heittelee. ostin sarjan hyllyyn Fantsusta melkee heti ku se alko tulla. Mahtavaa läppää. Just se kylpyläkohtaus, mis Satou ja Yamazaki on vetäny jotai nappei ja kylpylän asiakkaat näyttää niiden silmissä ufoilta. Tai se Satoun lolita-kompleksi, ku se kuvaa pikkutyttöjä koulun pihan pusikoissa.
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
EpikFeil
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Heinä 16, 2010 16:11

Re: Welcome to the NHK (NHK ni Youkoso)

Viesti Kirjoittaja EpikFeil » Ke Marras 10, 2010 06:53

Tämän yön opetus: älä ala lukea mangaa. Nyt on sitten tuo NHK:n ykkösosa plakkarissa, aika sekava fiilis. Pakko sanoa että yksi parhaita lukemiani sarjoja, ainakaan vähään aikaan. Kaikki oli kuvattu todella hyvin ja Satoun ajatukset ja tunteet välittyivät lukijalle tosi aidon oloisesti. NHK ni Youkoso on outo, välillä jopa psykoottinen ja öäh, erottuu joukosta ihan edukseen (kai?). Tällaista tehdään liian vähän. Jostain kumman syystä muuten aloin lukiessa tuntea outoa hengenheimolaisuutta Satoun kanssa, mistä lie johtuu...
Animea tuskin aionkaan katsoa, mutta pakko sanoa että se lopputunnari on mahtava ja että sen kuunteleminen mangaa lukiessa tuo sarjaan lisää ulottuvuuksia (minkä voisi luulla sarjan moniulotteisuuden takia olla mahdotonta).

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 68 vierailijaa