Black Lagoon

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Heinä 01, 2007 16:32

isokana kirjoitti:
FoxJones kirjoitti:Lisäksi joutuu odottamaan vielä kauemmin että päästään nauttimaan termimaidor-arcista sekä Rockin ja Revyn legendaarisesta "terassi"sanaharkasta.
Terassille sentään päästään jo kolmen viikon päästä (+postin toilailut). Onko muuten tietoa siitä, tuleeko Second Barrage samantien ensimmäisen kauden jälkeen?
Second Barrage tulee suoraan ekan kauden jälkeen, loka- tai marraskuun puolenvälin jälkeen muistaakseni. Nyt sitten kun edes saisi jostain vielä hiukan enemmän varoja myös pikaiseen Laguunin ostoon, ellei sitten vaan suosiolla odota boxsetin ilmestymistä joskus hamassa tulevaisuudessa.

//edit. Täytyy se kai suomeksikin näköjään ostella.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Syys 20, 2007 23:23

K8Skies kirjoitti://edit. Täytyy se kai suomeksikin näköjään ostella.
Ei näy, milloin tuon tuohon editoit, mutta meikäläiselle asia valkeni katujyrän lailla tänään, kun pääsin Anime-lehden loppuun. Katsoin, että jaaha, Black Lagoonia mainostetaan, taitaa olla Filmifriikki asialla. Pieni vilkaisu alareunaan: FutureFilm... hetkonen, SE TULEE SUOMEKSI!!!!??? Mitä *&¤!$£ helvetissä tapahtui juuri, että tällaista pääsee todistamaan? No joo, myöhäistä sinänsä minun kohdallani, koska jenkkijulkaisut ekstroineen kiinnostavat enemmän (toinen special edition saapui yli kuukauden odottelun jälkeen eilen), mutta Ergo Proxya ja Gun Gravea (siis toiset FutureFilmin hankinnat) voisi harkita, kun Anttilasta pääsee hakemaan.

Ai niin, kommentit kakkoslevystä: FAKKINGU CHRISTO SAMA SAMA DAZE!!!!! Black Lagoonilla on taipumusta avata runosuoneni.

Ai niin v2: Mangajulkaisijat, synergiaetuja tarjolla. Mitä jos pistäisitte mangan ulos animen vanavedessä?
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Pe Syys 21, 2007 18:26

Huomasin itse tuon Black Lagoonin suomijulkaisun jo aika hyvän aikaa sitten, näköjään anime-lehtikin jo mainostaa tosiaan Black Lagoonia, eipä siinä mitään. Pakko tuo on suomeksi ostaa, kun enkkujulkaisuun satsaamisesta ei vieläkään ole tullut mitään. Futurefilm vetää todella hyvää settiä kun tulee vielä Ergo Proxykin.

Jätti-isot propsit kuitenkin jälleen kerran Futurefilmin väelle. Siellä tiedetään mistä kansa tykkää.

Ai niin, oikeassa olet isokana, Black Lagoon mangan voisi muuten pistää joku todellakin julkaisulistalle...
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » To Loka 18, 2007 11:16

Anttilasta lähti mukaan Black Lagoon vol. 1 á la Future Film, ja nyt tuli jaksot katsottua. Ensimmäiseksi täytyy nostaa hattua animaatiotiimille, ensiluokkaista työtä, niin yksityiskohtien kun animoinnin sujuvuudenkin suhteen. Tekijät ovat muuten katsoneet pari elokuvaa, sarjan alussa ollut helikopteri oli pikemminkin Red Dawn -elokuvassa nähty jäljitelmä kuin oikea Hind, ja U-1324:n tornin kyljessä oli Das Boot -elokuvan U-96:n miekkakala. ;)

Vaikka en olekaan tällaisen toimintagenren suurin fani, aikamoista menoa, se täytyy myöntää eikä vähiten hahmojen ja animoinnin takia, jotka tämän tyyppisissä animeissa ovat suorastaan elinehto.
Ja jäi vielä niin mehevään kohtaan että kai se sarja tulee hankittua (mielenkiintoista muuten saadanko toinen kausi Future Filmin kautta nyt kun Geneon on toistaiseksi poissa pelistä, vai hankkivatko he sarjan Geneonin kautta...).

Olisikohan suomennoksissa viimeinkin päästy lastentaudesta ohi, ei typoja, ja kielikin pääosin sujuvaa. Mitä nyt joskus....
"Jep, kiitos fucking kristuksen"

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » To Loka 18, 2007 14:46

Kensuke kirjoitti:Olisikohan suomennoksissa viimeinkin päästy lastentaudesta ohi, ei typoja, ja kielikin pääosin sujuvaa. Mitä nyt joskus....
"Jep, kiitos fucking kristuksen"
Kyllä se suomennos olisi kaivannut vielä pari iteraatiota, vaikka onnistui erinomaisesti sarjan tunnelman säilyttämisessä. Itse huomasin kahden jakson testiajon perusteella muutaman kirjoitusvirheen. Lisäksi se käytetty fontti oli huono. rn näytti ihan m:ltä, ainakin omalla laitteistollani.

Ja levyn masterointi oli taas kerran syvältä.

Mutta parempaan päin ollaan kyllä menossa, ainakin suomennosten suhteen. Varsinkin jos vertaa niihin aatamin aikaisiin Castle Communicationsin VHS-julkaisuihin... :-)
- Jussi Nikander

Avatar
Deathwolf
Viestit: 12
Liittynyt: Su Loka 21, 2007 13:34
Paikkakunta: Hidden village of lieksa

Viesti Kirjoittaja Deathwolf » Ti Loka 23, 2007 10:41

Jep eli molemmat tuontantokaudet katsottu..kolmatta odotellessa jos se nyt on edes tulossa.

Ensimmäinen tuontantokausi yritti selvästikin yrittää saada romanssia Rockin ja Revyn välille siinä kuitenkaan onnistumatta, mutta mukaan tuli myös paljon uusia hahmoja jotka sotkivat sarjasta kaiken romanssin. Varsinkin eräs nimeltä mainitsematon nunna yritti selvästikin kietoa rockin pikkusormensa ympärille.

Toinen tuotantokausi keskittyi enemmän missioihin, nähtävästi tuottaja huomasi että toiminta myy rakkaustarinaa paremmin. Tehtäviä joukkiomme suoritti hyvinkin räväkästi ja sivullisia säästämättä.

Sarjasta jäi kohtuullisen hyvä maku suuhun. Piirosjälki oli tuoretta ja hyvinkin viimmeistellyn näköistä paikoittain. Taustat olivat myös laidasta laitaan monipuolisia synkistä kujiasta aina perus turistirysien rantabulevardeihin.
Google on oraakkeli ja tietää kaiken

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » To Marras 15, 2007 12:00

Sainpa itsekin sarjan nyt katsottua, ja vähän on ristiriitaiset fiilikset. Melkein koko ajan sarja tasapainotteli "sopivasti ylivedetyn" ja "ihan liian ylivedetyn" rajalla, ja silloin kun se pysyi tuolla sopivan puolella, meininki oli ihan jees (just nää kaikki helikopterin tuhoamiset torpeedolaivalla), mutta näissä perustaistelukohtauksissa kyllä kävi kaikki action-kliseet ilmi vähän häiritsevästi - riippumatta siitä, miten helppo kohde Taistelun Voittava Osapuoli on, pahikset joko eivät saa ammuttua vaan tuijottavat ihmeissään, tai sitten paukuttavat niin helvetisti mutta ei ikinä osu. Ennaltamäärätty Voittava Osapuoli taas napsauttaakin joka kudilla tappavasti päähän. Ja sitten tämä että luodit ei koskaan lopu kesken ellei sillä ole tärkeää relevanssia jonkun juonellisen asian kannalta - muuten kyllä revolverillakin paukutetaan parikymmentä laukausta lataamatta :)

Ja engrish. SE ENGRISH. Tappaa aivot.

Toisaalta, kun ne aivot kuoli sen openingin engrishiin, aletaan olla oikeissa tunnelmissa sarjan katsomista varten. Meininki kuitenkin on aika siistiä, piirrostyyli ja musiikit makeita, kaikki kohdallaan. Jos nyt ei ihan kympin arvoinen suoritus, ei ollenkaan huonokaan.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Marras 20, 2007 21:53

Itse hankin ekat 4 jaksoa Futurefilmin julkaisuna. Hyvä maku jäi sarjasta jo noiden jaksojen perusteella. Asenetta piisaa kunnolla ja toiminta on makoisaa. Siinä on kyllä laimeus kaukana kun muodokas Levy pistää porukkaa kylmäksi useissa jaksoissa. Varsinkin kun Levy niittaa vihupiraattien laivaston pistooli toisessa kädessä ja kranaatinheitin toisessa samalkla musiikkia kuunnellen mp3 soittimesta. Ei kyllä kaduta kun tuli kiekko poimittua mukaan.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

sandalph
Viestit: 1
Liittynyt: Su Tammi 28, 2007 18:08

Viesti Kirjoittaja sandalph » Ti Joulu 11, 2007 23:11

Onkos kellään tuossa Vol.1 levyssä ollut sellaista ongelmaa, että jaksojen 3 ja 4 päättyvät liian aikaisin? Lienee yksittäinen tapaus.

Fastway
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 20:23
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Fastway » Ke Joulu 12, 2007 20:33

Onkos kellään tuossa Vol.1 levyssä ollut sellaista ongelmaa, että jaksojen 3 ja 4 päättyvät liian aikaisin? Lienee yksittäinen tapaus.
Juu mulla on sama ongelma, sain tietokoneella jaksot kuitenkin toimimaan.

Avatar
chibi-kagu
Viestit: 106
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 09:38
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja chibi-kagu » Su Joulu 16, 2007 20:58

Black Lagoon se vaan kolahtaa niin lujaa. Mikä onkaan kauniimpaa, kuin kunnon aseet ja pommit, oikeat asenteet ja räiskimistä?8) Ah sen nunnan ja Revyn sanahelinät ja yhteenotot on kyllä huvittavia <3 Pitäis kyllä päästä katselemaan Second Barragea...
She's not insane, she just sounds it. Gilmore girls.
MyAnimeList

Neiti takkutukka, lumpeenkukka, kompuroiva raitasukka.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Pe Joulu 21, 2007 02:08

Sivuhuomio.
Jos joltakulta on livahtanut asia tutkan ali, niin Black Lagoon -mangaa alkaa saamaan englanniksi 2008 elokuusta lähtien. Toimittajana Viz. Ihanaa. Tiedossa siis luultavasti sensuuria ja pitkiä odotuksia...
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Joulu 21, 2007 15:00

K8Skies kirjoitti:Jos joltakulta on livahtanut asia tutkan ali, niin Black Lagoon -mangaa alkaa saamaan englanniksi 2008 elokuusta lähtien. Toimittajana Viz. Ihanaa. Tiedossa siis luultavasti sensuuria ja pitkiä odotuksia...
No on mennyt tutkan alta. Tällaiset jutut pitäisi ilmoittaa räjäyttämällä internet tai jotenkin muuten Black Lagooniin sopivalla tavalla. Siitä huolimatta: Amen, hallelujah, peanut butter! Suomalaisilla kustantajilla on siis elokuuhun asti aikaa ilmoittaa julkaisuaikeistaan (ketä minä huijaan, jos suomiversio joskus tulee, ostan sen riippumatta hallussa olevista kieliversioista).

Mutta on ihan mielenkiintoista nähdä, miten Black Lagoon toimii sarjakuvana. Animen yksi hienommista asioista ovat kivenkovat ääninäyttelijät, joiden huulilta tulee hienoja ilmaisuja ja tunnetta lähes joka minuutti ja mangassahan tunnetusti ääntä ei lähde kuin lukijasta. Onko asiantuntevammilla tahoilla heittää tietoja siitä, kuinka paljon mangaa animessa on käsitelty? Mangahan ilmeisesti jatkuu vielä, joten tuoretta materiaalia jossain vaiheessa tulee, mutta onko animen välistä jätetty joitain juonia väliin?
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Merryl
Viestit: 255
Liittynyt: To Helmi 24, 2005 16:40

Viesti Kirjoittaja Merryl » Pe Joulu 21, 2007 16:35

isokana kirjoitti: kuinka paljon mangaa animessa on käsitelty?
Animen nykyiset 24 jaksoa pohjautuvat sarjakuvan kuuteen ensimmäiseen tankouboniin. Tarina-arcien järjestys on sitten näissä kirjoissa hieman erilainen animeen nähden, esimerkiksi 'Greenback Jane' löytyy vasta kuudennesta pokkarista, kun taas 'Rasta Blasta' tulee mangassa ennen sitä kuuluisaa Rockin ja Revyn välienselvittelyä, Hannun ja Kertun tarina nähdään ennen animen ensimmäisen kauden päättänyttä tarinaa, ja niin edelleen. Loppupuolisko tuosta kuudennesta eli toistaiseksi uusimmasta tankoubonista on animoimatonta materiaalia. Kovinkaan tarkasti en noita japskipokkareitani ole tutkinut, mutta eipä niissä sen enempiä eroja animeen verrattuna ole näyttänyt olevan. Joku enemmän asiantuntevampi jatkakoon sitten vielä tästä. :)

Avatar
Ikara
Viestit: 260
Liittynyt: Su Huhti 15, 2007 19:17
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Ikara » Pe Joulu 21, 2007 17:18

Black Lagoon on selvästi yksi parhaita. Joitain jaksoja (kuten Hanselin ja Gretelin tarinan) jaksaa katsoa monet kerrat putkeenkin. Piirrostyyli on upeaa ja ääninäyttely täysi kymppi. Pitää myös antaa tunnustusta hahmojen persoonoille, sillä Musta Laguuni sisältää äärettömän upeita hahmoja, tässäkin esimerkkinä lempihahmoni Hansel ja Gretel.

Taistelu tilanteetkin on kerrottu näyttävästi ja taidolla. En löydä niin mitään miinuksia. Kertakaikkiaan _mahtava_ sarja.
Loppuun vielä kysymys, missä suomijulkaisujen kakkos osa hidastelee?
In the beginning The Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
~ Douglas Adams

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa