Patlabor

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
eizan
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Joulu 28, 2015 10:58

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja eizan » Ti Joulu 29, 2015 12:01

Matti kirjoitti:Nyt on ensimmäisen lootan 18 jaksoa katsottu ja nautin kyydistä! Rosvojahtia, pelastustehtäviä, liikenteen ohjausta, harjoitusammuntaa, suojelu- ja saattohommaa... Ihan tavallista poliisityötä. No ainakin enimmäkseen. Välillä ilmaantuu sotilasmechoilla varustettuja terroristeja, ja niitä vastaan on poliisit ihan oikeasti helisemässä. Ei ehkä ihan yhtä alakynnessä kuin mitä Karhu-ryhmä Paseineen olisi jotain Leopard II tai T-90 vastaan mutta kuitenkin...

Komiikkaa ja tilannekevennyksiä on ripoteltu sopivasti: mechayksikön machokuski nostaa henkilöauton maasta sanoen sen olevan laittomasti pysäköity. Varsinainen päähenkilö on nuori nainen, jolla näyttää olevan mechaansa intiimimpi suhde kuin mihinkään mieheen: kiillottelee sitä jopa lomallaan. Piirrosjälki ei ole paskempi ja on jopa parempaa kuin joissakin uudemmissa animeissa. Kaikkein pistävimmin ikä näkyy 80-lukulaisessa retrofiilistelyssä: TV:t ovat kuvaputkia, kännykät ovat harvinaisia, Neuvostoliitto on yhä olemassa ja poliisilaitoksen ainoat tietokoneet näyttää olevan mechoissa ja ajoneuvoissa, joita ei käytetä raporttien kirjoittamiseen. Epäloogisuuksiakin on: porukan asehullu ei osu juoksevaan mechaan mutta osuu lentävään pommiin joka ei ole mechan sormea isompi.

Jotain Tengen Toppa Gurren Lagannia en katso enää ilmaiseksikaan (pitää katella jotain luettavaa kerhon videoiltoihin), mutta Patlabor The Mobile Policea olen tilannut kaksi boksia lisää, ja seuraavaksi elokuvat ja OVA:t!
Tuo retroscifistely on alien yms fanina ainakin semmosta mikä iskee meikäläiseen! Tulevaisuudessahan kaikki tietokoneet ovat vihermustalla kuvaputkella varustettjua IBM:iä tai vastaavia :D
"We are not men who dress like dogs... We are wolves disguised as men..."

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Matti » Pe Tammi 01, 2016 23:32

Alkuperäinen anime sarja oli 7 jaksoa. 47-jaksoinen sarja tehtiin sen jälkeen.

Avatar
Kuruwin
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Heinä 05, 2013 16:44
Paikkakunta: Kitee

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Kuruwin » La Helmi 13, 2016 15:08

eizan kirjoitti:TUli se alkuperänen 47 osanen sarja joskus katsottua. Muistaakseni siinä ei mitään sen kummempaa suurempaa juonikaarta ollut vaan jaksot olivat enemmän yksittäisiä tarinoita. Hahmot olivat vähän hömelöitä mutta kun sarja ei missään vaiheessa ottanut itseään liian vakavasti. Eräs mieleen jäänyt asia oli että vaikka olikin vähän vitsisarja niin tässä oli kerrankin erittäin looginen tapa ohjata mechoja.
Episodimainen sarjahan Patlabor on mutta "griffin arkkia" pystyy pitämään pääjuonena vaikka lopullinen ratkaisu jäikin jatko sarjalle (Ova).

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Matti » To Marras 24, 2016 22:23

Uudestaan!

Pliis, ÄLKÄÄ RYSSIKÖ!

Avatar
MiKiL
Viestit: 31
Liittynyt: To Tammi 30, 2003 15:05
Paikkakunta: Tervola

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja MiKiL » Pe Marras 25, 2016 16:48

Matti kirjoitti:Uudestaan!

Pliis, ÄLKÄÄ RYSSIKÖ!
Tuo on jo julkaistu viime kuussa ja se on vain se ~10 minuutin lyhytanimaatio joka on tällä hetkellä rajoitetun ajan nähtävissä tuolla sivulla myös joten ei mitään sen erikoisempaa eivätkä ole ilmoittaneet että tekisivät jotain isompaa.

BD- ja DVD-julkaisuissa on sisältönä tuo ~10 minuutin pätkä + 30 minuutin 'Making of' ja muuta sälää.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 52 vierailijaa