Patlabor

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Patlabor

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » La Syys 02, 2006 00:23

On kyllä suuri vääryys, että kukaan ei ole tehnyt Patlaborista ketjua.

Eli kyseessähän on tämä HEADGEAR-ryhmän luoma multimediarykelmä, joka koostuu kahdesta OVAsta, kolmesta elokuvasta, TV-sarjasta, mangasta ja kaikesta muusta oheishärpäkkeestä.

Joku aika sitten tuli katsottua se alkuperäinen OVA ja ensimmäiset kaksi elokuvaa. Näiden perusteella Patlabor on ehkäpä parhaimpia "saagoja" koskaan. Nyt katselua odottaa 47 osainen TV-sarja.

Mielipidettä sun muuta kehiin.

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » La Syys 02, 2006 02:28

TV-sarjaa 8 jaksoa on takanapäin,noiden perusteella on vaikea sanoa mitään,koska "pääjuoni" ei ilmeisesti ole tuossa vaiheessa vielä lähtenyt käyntiin.Kuitenkin vaikutti keskivertoa paremmalta sarjalta,lähinnä maanläheisyytensä takia,varmaan jossain vaiheessa tulee katseltua loppuunkin asti.

Avatar
arttq
Viestit: 77
Liittynyt: La Tammi 10, 2004 20:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja arttq » La Syys 02, 2006 09:14

Kaksi ensimmäistä elokuvaa ovat mielestäni huippuja. Kolmatta en ole nähnyt, eikä se oikeastaan kiinnostakkaan eräistä syistä. Tv-sarjaa katsoin kymmenisen jaksoa, mutta se ei iskenyt samalla tavalla kuin elokuvat.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja FoxJones » La Syys 02, 2006 11:27

Jakoavain kirjoitti:Joku aika sitten tuli katsottua se alkuperäinen OVA ja ensimmäiset kaksi elokuvaa. Näiden perusteella Patlabor on ehkäpä parhaimpia "saagoja" koskaan. Nyt katselua odottaa 47 osainen TV-sarja.
Elikkä paras on vielä näkemättä.. eli se toinen OVA-sarja. Lyhyen (ja kowan) 3-jakson juoniarcin jälkeen OVA lyö ruudulle yksittäisiä tarinoita kuten "7 days of fire", dekkarointia kylpylässä ja jakso jossa Kanuka ja Kumagami ottavat yhteen. Puhumattakaan jaksosta jossa nimeltä mainitsemattomien kapteenien kokousreissu ei mene ihan putkeen.
Kun tähän lisää parit loistavat leffat, hyvän originaali-OVA:n ja toimivan TV-sarjan niin kyllä pitää todeta että Patlabor on minusta edelleen paras "mecha-sarja" mitä on olemassa. Bitut niistä roboista (jotka ovat nekin loistavasti toteutettu astetta "realistisemmin") kun henkilöhahmoissa on näin paljon imua. Omat suosikkini on ehdottomasti osastojen kapteenit ja näiden välinen vuorovaikutus. Sekä tottakai Kanuka Clancy..
"Sightseeing?"
"No... combat."

Ja muistetaan toki että "..this isn't some robot cartoon where the main hero is some autistic kid"


EDIT:
Esrhan kirjoitti:Foxi, miten ihmeessä unohdit mainita Minipato-minisarjan!?
*Tekee seppukun frisbeellä*
Viimeksi muokannut FoxJones, Su Syys 03, 2006 09:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Esrhan
Viestit: 85
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 22:08
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Esrhan » La Syys 02, 2006 11:44

Foxi, miten ihmeessä unohdit mainita Minipato-minisarjan!? Tuo kyseinen "dokumentti" kyseisestä animesta on mitä mainioin esimerkki siitä, kuinka paljon taustatietoa kulissien takana on, kun sarjaa aikojen alussa suunniteltiin. Visuaalinen toteutuskin ansaitsee merkinnän.

Suosittelen Patlabor WXIII:n katsomista mitä pikimiten, jota voisi helpoiten kuvailla moderniksi kauhu/dekkari anime-elokuvaksi. Sekin nimittäin jatkaa hyvällä konseptilla, eli aikuisempaa ja "realistisempaa" mecha-animea. Ainoa huonopuoli leffassa on se, että tuttuja kasvoja aiemmista leffoista näkyy vain leffan loppupuolella.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Syys 02, 2006 15:42

Jomman kumman (tais olla ensimmäinen) niistä ekoista leffoista sai nähtyä Hidoin jossain synkässä ja ihmiskunnalta piilotetussa tapahtumassa. Ei ollut tasan mitään tietoa siitä mitä pitäisi odottaa, joten siltä lähtökohdalta se toimi oikeastaan aika hyvin. Juoni oli ehkäpä heikoin lenkki, mutta viihdearvo vähintäänkin riittävää.

dena
Viestit: 1
Liittynyt: Su Syys 03, 2006 22:35

Viesti Kirjoittaja dena » Su Syys 03, 2006 23:36

ja muistettakoon että kolmosleffa on parhaita mechaleffoja ikinä.
vaikkei siinä mechoja oikein ollutkaan.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ma Syys 04, 2006 01:58

Patlabor, ehkä parasta vanhaa jöötiä, yhdessä YUA:n kanssa. Jokaisen itseään arvostavan henkilön pitäisi ainakin pari jaksoa näitä katselle, etenkin kun saatavuus ei ole ongelma. Tässäpä tulikin sanottua kaikki tarpeellinen, joten loppuun voikin pistää varoituksen:

Ne leffat ovat ihan ok, jos vain niiden nimiä vaihdettaisiin. Kolmosleffasta nyt ei kannata puhuakkaan mutta jo ykkösleffassa hahmot alkoivat kasvaa vähän liikaa ja osa TV-sarjan viehätyksestä katosi. Tämän takiahan rankkaan ykkösleffan parhaaksi, koska se on omasta mielestäni Patlaborimaisempi kuin muut näistä. (samalla tosin jouduin monen henkilön tappolistalle)

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Matti » To Loka 14, 2010 20:36

FoxJones kirjoitti:Ja muistetaan toki että "..this isn't some robot cartoon where the main hero is some autistic kid"
Hell yeah! Tuo on mulle yksi ISO ongelma mechassa, ja on todella hienoa nähdä että on edes muutama poikkeus. Kolme jaksoa Patlabor The Mobile Policea nähneenä voin todeta että tämä on poikkeusten kärjessä vähintään Full Metal Panicin tasolla. Sarjaa on ainakin Amazonissa myynnissä neljän DVD-levyn paketeissa järkevään hintaan, joten saatavuus ei todellakaan ole ongelma.

Elikkä sarja seuraa mechoilla varustetun poliisiyksikön edesottamuksia. Mistään superpoliiseista ja superaseista ei ole kyse, vaan melko tavallisesta poliisitoiminnasta jota mechat tukee. Melkein kuin You're Under Arrest johon on tungettu mechoja. Mechat on tässäkin hieman turhan ketteriä minun henkilökohtaiseen makuuni, poliisien patlabor-mechoissa ulkonäkö näyttää olevan hieman toiminnallisuuden edellä, 37 mm revolver cannon ( = mechan käteen sopiva revolveri) on vähän dorka (ase pitäs olla käsivarteen tai runkoon pultattu kuten Tachikomassa), mutta muuhun mechaan verrattuna tämä on parasta (GitS:SAC poislukien) mitä olen nähnyt!

Angstiakin on, mutta hyvällä maulla eikä yhtään liikaa:
[angst]
This can't be happening! :cry:
[/angst]
Give back my patlabor! :x

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Mecha » Su Loka 17, 2010 01:04

Patlabor tuo realistinen mecha sarja. Onhan tuo mainio real robot genren edustaja Macrossien ja Gundamien ohella. Eeppisyyttä on toki turha tästä sarjasta hakea, kun sitä ei todellakaan edes luvata. Sen verran hillittyä ja maanläheistä on kyllä meininki Patlaborissa. Itse kuitenkin arvostan enemmän eeppisyyttä jopa real robot genressä, joten itseeni ei kyseinen sarja ihan niin paljon iskenyt.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Matti » Su Loka 24, 2010 17:12

Nyt on ensimmäisen lootan 18 jaksoa katsottu ja nautin kyydistä! Rosvojahtia, pelastustehtäviä, liikenteen ohjausta, harjoitusammuntaa, suojelu- ja saattohommaa... Ihan tavallista poliisityötä. No ainakin enimmäkseen. Välillä ilmaantuu sotilasmechoilla varustettuja terroristeja, ja niitä vastaan on poliisit ihan oikeasti helisemässä. Ei ehkä ihan yhtä alakynnessä kuin mitä Karhu-ryhmä Paseineen olisi jotain Leopard II tai T-90 vastaan mutta kuitenkin...

Komiikkaa ja tilannekevennyksiä on ripoteltu sopivasti: mechayksikön machokuski nostaa henkilöauton maasta sanoen sen olevan laittomasti pysäköity. Varsinainen päähenkilö on nuori nainen, jolla näyttää olevan mechaansa intiimimpi suhde kuin mihinkään mieheen: kiillottelee sitä jopa lomallaan. Piirrosjälki ei ole paskempi ja on jopa parempaa kuin joissakin uudemmissa animeissa. Kaikkein pistävimmin ikä näkyy 80-lukulaisessa retrofiilistelyssä: TV:t ovat kuvaputkia, kännykät ovat harvinaisia, Neuvostoliitto on yhä olemassa ja poliisilaitoksen ainoat tietokoneet näyttää olevan mechoissa ja ajoneuvoissa, joita ei käytetä raporttien kirjoittamiseen. Epäloogisuuksiakin on: porukan asehullu ei osu juoksevaan mechaan mutta osuu lentävään pommiin joka ei ole mechan sormea isompi.

Jotain Tengen Toppa Gurren Lagannia en katso enää ilmaiseksikaan (pitää katella jotain luettavaa kerhon videoiltoihin), mutta Patlabor The Mobile Policea olen tilannut kaksi boksia lisää, ja seuraavaksi elokuvat ja OVA:t!

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja Matti » Ke Kesä 05, 2013 20:12

Koko Patlabor sai alkunsa 7-jakson pituisesta OVA-sarjasta. Nyt sitä saa taas oikeen Blu-Ray -levyillä! Tätä sarjaa jatkaa elokuvat. TV-sarja ja sen OVA-jatko The New Files ovat oma (erilainen) tarinakaarensa.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Su Kesä 23, 2013 12:40

Lievästi sanottuna ketuttaa ettei sitä jälkimmäistä OVA-sarjaa tunnu saavan enää kuin kiskurihintoihin jostain amazonin käytettyjen levyjen listasta. Viimeksi kun yritin etsiä niin tuli käytännössä vedettyä vesiperä. Siitäkin on tosiaan olemassa käännetty box-setti, mutta julkaisija on pistänyt lapun luukulle jo aikoja sitten.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

ComSR
Viestit: 274
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:07

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja ComSR » Ti Kesä 25, 2013 11:38

FoxJones kirjoitti:Lievästi sanottuna ketuttaa ettei sitä jälkimmäistä OVA-sarjaa tunnu saavan enää kuin kiskurihintoihin jostain amazonin käytettyjen levyjen listasta. Viimeksi kun yritin etsiä niin tuli käytännössä vedettyä vesiperä. Siitäkin on tosiaan olemassa käännetty box-setti, mutta julkaisija on pistänyt lapun luukulle jo aikoja sitten.
Ei hätää, sillä Section 23:n (entinen ADV) Maiden Japan todennäköisesti julkaisee Patlaborin kokonaisuudessan Blu-rayllä. 1. OVA on jo ulkona ja TV-sarja tulee heinäkuussa.
Time never betrays dreams. But on the flip side, dreams must not betray time.

Avatar
eizan
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Joulu 28, 2015 10:58

Re: Patlabor

Viesti Kirjoittaja eizan » Ti Joulu 29, 2015 11:58

TUli se alkuperänen 47 osanen sarja joskus katsottua. Muistaakseni siinä ei mitään sen kummempaa suurempaa juonikaarta ollut vaan jaksot olivat enemmän yksittäisiä tarinoita. Hahmot olivat vähän hömelöitä mutta kun sarja ei missään vaiheessa ottanut itseään liian vakavasti. Eräs mieleen jäänyt asia oli että vaikka olikin vähän vitsisarja niin tässä oli kerrankin erittäin looginen tapa ohjata mechoja.
"We are not men who dress like dogs... We are wolves disguised as men..."

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 50 vierailijaa