Higurashi no Naku Koro ni

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Amazing Slug
Viestit: 327
Liittynyt: To Loka 07, 2004 20:37
Paikkakunta: Espoo

Higurashi no Naku Koro ni

Viesti Kirjoittaja Amazing Slug » Ke Elo 23, 2006 15:13

Joku japanilainen kait kävi ostoksilla, sai ilmeisesti liikaa vaihtorahaa ja päätti sitten näillä varoilla tuottaa 26-osaisen sarjan nimeltä Higurashi no Naku Koro ni. Näin halvalta se näyttää. Animaatio on niin laiskaa ja paikoin kömpelöä, että ihan naurattaa. Juoni näyttää olevan ilmeisesti jotain peruslapsellista haaremianimea ilman mitään fan serviceä. Päähahmokin (Keichi, eli K1) on keskinkertainen, kunnollinen ja mukava pojan tylsimys, jollaisia on nähty jo tuhanteen kertaan. Mitään ei oikein tapahdu. Poika muuttaa Hinamizawaan, maalaiskylään, tapaa pienkoulussa pari ikäistään ja pari nuorempaa lolityttöä. Pelaillaan vähän korttia ja syödään lounasta nurmikolla. Ollaan vähän hupsuja ja kilpaillaan kuka ehtii syödä nopeammin.

Miksi katsoin yli kaksi minuuttia tätä soopaa?

Sarjan ensimmäiset 2 minuuttia sisältävät paniikkia, pesäpallomailan, verisiä ruumiita ja alkubiisin, joka on kuulostaa uhkaavalta ja lupaa ettei tästä selvitä elävänä.

Higurashi perustuu ilmeisesti johonkin murhamysteeri peliin, jossa Hinamizawan kylää vaivaavat vuosittain Watanagashi-festivaallin aikana toistuvat katoamiset ja raa'at kuolemat. Kyläläiset syyttävät Oyashiro-saman kirousta. Kirous osuu kumma kyllä vain niihin ihmisiin, joilla on jotain yhteyksiä kylän lähettyville suunniteltavaan patoon, joka kait jättäisi kylän veden alle.

Päähahmot ovat aivan hulvattomia. Hinamizawasta ei taida löytyä yhtään täysin tässä maailmassa elävää järkevää ihmistä. Keichi ei ulkopuolisenakaan ole poikkeus, vaan on äijistä äijin. Normaalilla päähahmolla kestää n. 20 jaksoa hajoamiseen, sankarini Keichi on aivan pirstaleina jo parin jakson jälkeen. Sitten mennään, ja lujaa. Nelosjaksoa tuijotin monttu auki, LOL WHAT? Eikä saa unohtaa muitakaan. Sonozaki suvulla on tiettyjä ongelmia nuorimpien jäsentensä kanssa. Ei se perhana muuten, mutta kun sillä on se sähköpaimen.

Tämä ei ole Viisikko Ratkaisee. Higurashi on tehty psykoosista, paniikista, verestä ja sadistisesta vahingonilosta. Animaation kehnosta laadusta huolimatta hahmot osaavat olla tiukan paikan tullen hervottoman ilmeikkäitä. Kasvoilta suorastaan paistaa tyytyväisyys.

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6134

Avatar
immolatus_dead
Viestit: 522
Liittynyt: Ke Marras 23, 2005 17:13
Paikkakunta: Jokela+Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja immolatus_dead » Ke Elo 23, 2006 16:37

Sarjahan muuten sitten koostuu tapahtumien eri versioista, ainekin 2 ensimmäistä versiota ovat molemmat 4:n jakson pituisia, mutta asiaan.

Aloitteassani sarjan, odotukseni nousivat ensimmäisten sekuntien aikana korkealle, veren, pesäpallomailan, ja ruumiiden ansiosta, ja tottavie en pettynyt :D Vaikka slug tässä haukkui animaation pystyyn, en itse ole niin kriittinen että jaksaisin moisesta liikaa itkeä, mutta yhdyn täysin Slugin mielipiteeseen hahmojen ilmeistä, ne ovat paikoin niin psykoottisia, että oma häiriintynyt itseni ei voi muutakuin nauraa häiriintynein sydämmin toivoen (Odottaen) lisää psykoottista ja veristä toimintaa, sekä hyytävän hyvää kauhua :twisted:
Mutta sarja on harvinaisen hyvää viihdettä, varsinkin hiukan myöhempiin aikoihin.
Katsotut animet.
Menossa mukana:
KUMA the bear maker.

Avatar
Kensuke
Viestit: 368
Liittynyt: Ti Touko 18, 2004 09:09
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kensuke » Ke Elo 23, 2006 17:02

Kyllä tätä katsottu ja fanitettu on, minulla sarja on vasta alkupuoliskolla mutta hitaasti hyvä tulee. Kieltämättä animaation on tönkköä mutta pystyn antamaan sen anteeksi sarjan muiden ominaisuuksien johdosta, eikä vähiten ääninäyttelijöiden ja ääninäyttelyn takia.

Tiedä sitten mistä johtuen, ehkä siitä ettei hahmojen hengissä selviämisestä voi olla varma, mutta Higurashi no Naku Koro ni on toinen kahdesta anime sarjasta jotka ovat aidosti saaneet kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ke Elo 23, 2006 21:04

Tämänhetkinen ehkä eniten fanittamani sarja. Jo alkumusiikki jumitti ruudun ääreen täydellisesti. En nyt rupea kehumaan tätä maasta taivaaseen, kun eivät taidot siihen riitä, mutta itse pidän Higurashista aivan hillittömästi. Tosin ensimmäinen arc oli paras tähänastisista ja muista chapuista tuntuukin puuttuvan se ihan pieni jokin.
Sarjahan luokitellaan kauhu/draama/mysteeri -luokkaan, mutta vaikka koko sarjassa ei muuta kuin salaisuuksia olekaan, silti niillä ei ole mitään merkitystä. Kun asiaa selvitellään, ei se silti tule kunnolla selväksi. Kai vastaus-chapterit tulevat auttamaan asiaa? Draamaa ja pelkoa sen sijaan löytyy vaikka kaikille jakaa.
Loput aiheuttavat myös päänvaivaa. Ne loppuratkaisut ovat vain niin tuskastuttavia ja muutenkin koko sarja aiheuttaa paikoittain ahdistusta(tosin hyvässä mielessä), eka chapter varsinkin.
Animaation ongelmia en myöskään myönnä, itse en ole huomannut mitään huonoa/kömpelöä kyseisessä. Itse asiassa pidän Higurashi no Naku Koro nin animaatiosta ja piirrostyylistä suunnattomasti, se kun näyttää jotenkin ensikertalaisten tekemältä, tosin hyvällä tavalla.

Higurashi no Naku Koro ni on minulla lähes yhtä suuressa arvossa kuin Elfen, ja se on paljon se. Tämä sarja ei tule koskaan unohtumaan, kuten ei myöskään sen erinomaiset OP ja OST, joita ei voi olla kuuntelematta. Se ehkä tärkein asia, eli tunnelma on vain aivan mahtava. Ei tule mieleen sellaista sarjaa, joka olisi yhtä tunnelmallinen. (no Mushishi on aika lähelle...)
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Viesti Kirjoittaja __ » To Elo 24, 2006 02:27

Hienoa että joku vihdoinkin teki tästäkin sarjasta tänne ketjun.

Upea sarja. Ehdottomasti suosikkini kaikesta tähän mennessä näkemästäni animesta. Sarjan juoni on omaperäinen sekä aina jättää jotain mysteerin varaan. Tietääkseni mysteerille ei anneta koko sarjassa varsinaista vastausta vain ratkaisu pitää itse päätellä.

Ensimmäisestä jaksosta en tosin alkaisi tätä sarjaa arvostelemaan koska omasta mielestäni ainakin koko sarjan ensimmäinen jakso oli se huonoin antaen turhan haaremimaisen kuvan sarjasta.

Wikipediasta löytyy aika suuri tietopaketti tästä sarjasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Higurashi_no_Naku_Koro_ni

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » To Elo 24, 2006 02:59

8 ensimmäistä jaksoa katselin,ja todella lupaavalta vaikutti aluksi,voisi loputkin katsella kunhan kerkiää/saa virittäydyttyä oikeaan tunnelmaan

Avatar
louhiz
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 16:12
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja louhiz » To Elo 24, 2006 08:36

"Ni-paah~"

Kyllä ne "amatöörit" ovat hassuja veikkoja. Tehdään puoli-ilmaiseksi hassu peli kaverin kanssa, myydään/jaellaan sitä sitten jossain Comiketissä tai vastaavassa ja saadaan vähän karkkirahaa. Tovin päästä jengi sekoaa kyseiseen peliin totaalisesti, isot sedät tulevat juttelemaan vähän bisneksiä ja sitten piirretty kyseisestä pelistä pyöriikin jo telkkarissa ja on yksi suosituimpia sarjoja maailmassa. Higurashilla (ja parilla muulla) on tälläinen tausta.

Sain taannoinaan tietää, että tämmöinen piirretty olisi tulossa, joka perustuu juuri johonkin hassuun peliin. Jostain sitten juttuja tästä pelistä lueskelin ja sain päähäni, että sarja tulisi olemaan hauska salapoliisi-sarja. Kivat musumet selvittelevät murhia Conan/Kindaichi-tyyliin ja siinä se. Ensimmäisen jakson käsiin saatuani voin vain miettiä, miten ihminen voi olla näin väärässä. Kuten Amazing Slug asian jo ilmaisi... ensimmäiset kaksi minuuttia: pesäpallomaila, verta, ruumiita ja sitten alkaa kaikkien rakastama, tuttu hentai-peli/anime-tunnareista, I've ja Eiko Shimamiya huutamaan openerissa.

Sarja on mielestäni hyvin viihdyttävä. Vaikka aika ajoin tulee irvisteltyä kamalalle artworkille ja animaatiolle (jonka takana on Studio DEEN... hetkinen), niin tunnelma on se, mikä ei petä. Kenji Kawai taiteilee tunnelmaa musiikilla ja kuumimmat seiyuut kirkuvat ja huutavat minkä kerkiävät. Välillä vähän huilataan ja sitten mennään taas, kunnes ruutuun läjähtää Bad End ja uusi arc voikin alkaa. Hetkinen... uusi arc, mitä kummaa?

Vielä lisää mielenkiintoa sarjaan lisää juuri tämä arc-kikkailu pelin mukaisesti. Sarja on nimittäin jaettu arceiksi eli osiin: Question-arcit ja Answer-arcit ja nämä on vielä jaettu pienempiin arcceihin. Aluksi näin asian pelkästään, että arc päättyy normipeleistä tuttuun "Bad Endiin" ja uusi arc alkaa aloittamalla peli uudestaan eli yritetään päästä ratkaisuun hengissä. Myöhemmin tulikin ilmi, että näillähän arceilla on yhteyksiä toisiinsa ja asioita toisista arceista yhdistelemällä rupee katsojallekin jo selviämään, miten hommat toimii. Sarjassahan näitä kysymyksiä heitellään katsojaa päin isosta ämpäristä, mystery desu. Eli ei nyt ihan ollakkaan sitä normipeliä pelaamassa. Nyt kun Answer-arcit ovat päässeet vauhtiin, rupeaa pieniä ahaa-elämyksiä tulemaan. Odotan innolla miten sarja päättyy sitten kokonaan (maailma tuhoutuu ja kaikki kuolee, helppoa ja halpaa). Sen jälkeen voikin sitten sarjan katsoa uudestaan ilman suurempia wtf-elämyksiä (paitsi jos jättävätkin ihan kysymysmerkiksi lopussa... vielä on paljon kysyttävää).

En ole mikään gore-friikki. Elfen Lied ei mielestäni ollu mikään kummoinen esitys, mutta Higurashissa on sitä jotain... goren lisäksi. Näyttää siltä, että nämä söpöilyt+gore -jutut ovat kuumaa kamaa kansalle. Mangassa näyttäisi olevan jopa kunnon artworkki. Jokaisella Question-arcilla on eri mangaka, Answer-arceissa samat mangakat piirtelee taas. Eli lisenssi kudasai ja kauppoihin englanniksi (tai vaikka suomeksi!).

Niin ja Keiichi voisi hyppää rotkoon...


"Nii-nii, yäääääää byäääää~"

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Elo 24, 2006 23:23

Kensuke kirjoitti:Tiedä sitten mistä johtuen, ehkä siitä ettei hahmojen hengissä selviämisestä voi olla varma, mutta Higurashi no Naku Koro ni on toinen kahdesta anime sarjasta jotka ovat aidosti saaneet kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Tässä minulla on hiukan vaikeuksia. Hahmoista ei ole oikein oppinut välittämään ja niiden ainoa arvo tulee juurikin siitä, että ne joko kuolevat tai psykoutuvat. Mahdollisimman verisesti, kiitos. Kylmiä väreitä ruumiideen innostunut odottaminen ei oikein aikaa saa. Ensimmäisen juonikaaren aikana kyllä tuntui kivaa kutinaa, mutta se loppui, kun psykosöpöläisten naaman vääntely ja kirkuminen ei ollut enää uutta.

Tarina puolestaan on mainiosti rakennettu. En tosin vielä oikein tajua kaikkien kaarien yhteyksiä, mutta ainakin jutut, jotka kertovat samoista tapahtumista eri näkökulmista toimivat kuin öljytty vaihteisto. Mysteeriä ja miettimistä riittää yllin kyllin ja homma toimii huomattavasti paremmin kuin Suzumiyan Haruhilla.

Tulee samanlainen olo kuin Utawarerumono-ketjussa, kun samat ukot hehkuttaa ja minä vaikerran, että onhan tämä ihan kiva muttei loistavakaan. Käypää veristä viihdyttä mukavalla söpöystwistillä. Ja lolivalta rulettaa kuitenkin.

P.S. Intro on kyllä harvinaisen kiva ja loppubiisin englannin mongerrus on sekin varsin huikeaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
widseek_
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Helmi 14, 2006 18:43
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja widseek_ » Ti Loka 10, 2006 17:10

immolatus_dead kirjoitti:Mutta sarja on harvinaisen hyvää viihdettä, varsinkin hiukan myöhempiin aikoihin.
Sähän sanoit kerran että et uskalla katsoa tätä illalla kun on pimeää :wink:
Mutta joo 3 ensimmäistä tarinaa olen katsonut ja onhan tämä aika jännä. Psyko ilmeet on aika hauskoja.

Avatar
Teukku
Viestit: 224
Liittynyt: Ma Marras 21, 2005 11:29
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Teukku » Ti Loka 10, 2006 19:01

Jaksoin seurata sarjaa johonkin jaksoon 10 asti ja sitten kyllästyin. Mitä järkeä katsoa sama tarina uudestaan ja uudestaan, vain hieman eri näkökulmasta ja vain yksityiskohdat muokattuna. Ei mitään hyvää sanottaa tästä.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Loka 10, 2006 23:39

Teukku kirjoitti:Mitä järkeä katsoa sama tarina uudestaan ja uudestaan, vain hieman eri näkökulmasta ja vain yksityiskohdat muokattuna.
Ei se nyt aivan noinkaan ole. Nuo tarinathan ovat loppujen lopuksi erilaisia jokainen, vaikka samanlaisuuksia löytyy. Tosin lopputulos tahtoo olla ainakin kokonaisuutena suurin piirtein sama, eri tapahtumilla vain.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Loka 12, 2006 14:41

Olipahan muuten varsinainen antikliimaksi Higurashin loppu. En nyt ihan heti keksi huonompaa tapaa lopettaa sarja. Vahvisti vain tunnetta, että kaikesta salamyhkäisyydestä huolimatta sarjan tarkoitus oli vain saada mahdollisimman monta tyttötappajaa ja tyttöruumista ruudulle. Mutta olihan tuo koko pakettina kelpo viihdettä ja aivokapasiteettiakin sai halutessaan käyttää.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » To Loka 12, 2006 15:03

isokana kirjoitti:Olipahan muuten varsinainen antikliimaksi Higurashin loppu. En nyt ihan heti keksi huonompaa tapaa lopettaa sarja. Vahvisti vain tunnetta, että kaikesta salamyhkäisyydestä huolimatta sarjan tarkoitus oli vain saada mahdollisimman monta tyttötappajaa ja tyttöruumista ruudulle. Mutta olihan tuo koko pakettina kelpo viihdettä ja aivokapasiteettiakin sai halutessaan käyttää.
mmm, tässä on jo pitemmän ajan viimeisen jakson jälkeen mutusteltu jälkimakua.
spoiler kirjoitti:
Totta, antikliimaksinen, mutta sarjan Mobius-loop (pakollinen ST : TNG-viittaus) meiniki on tietenkin jonkinlainen viiltely sarjan pelitaustoihin, eli resettinappia, aloitetaan alusta ja koitetaan jotain muuta, joka näppärästi selitetään kun Rika viimeisessä jaksossa mainitsee paikan olevan kirottu elämään tuon ajan aina uudelleen (tosin arvuutteluksi jää kuinka pitkän matkan päähän tämä resetti todella ulottuu, kun Rika kerran tietää kuolevansa kun hän puhuu etsivän kanssa jaksossa 15).

Toki toiseksi viimeinen jakso sai mielirauhan horjumaan kun näytettiin mitä "todella tapahtui" kun Keichi sekosi ensimmäisessä kaaressa.

Rikahan on olennaisin hahmo, juurikin sen takia että hän tietää luupista, mutta vasta Keichi on ensimmäinen muu jonka hän huomaa myös huomanneen tehneensä "vääryyksiä menneisyydessä, toisessa paikassa". Se että tätä kuviota ei hyödynnetty kuin vasta viime hetkellä ottaa hieman kupoliin.
Hankala selitys, hankalasta sarjasta... heh

Mutta mikäli haluaa lisää vesurin heiluttelua aiheen parissa... onhan aina Higurashi daybreak, jonka saa myös demomuodossa ladattua...

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Loka 12, 2006 15:25

finnleo kirjoitti:mmm, tässä on jo pitemmän ajan viimeisen jakson jälkeen mutusteltu jälkimakua.
Minä, the Reikämuisti, iskee jälleen...
spoileri kirjoitti:Aivan niin, pelitausta. Olinkin unohtanut sen seikan kokonaan. Selittää kyllä reset-lopun melko täydellisesti. Tuollainen vain jättää ikävän tyhjän olon lopputekstien vyöryessä. Mitä tahansa tekevätkin, aina homma alkaa alusta. Vihdoin joku tajusi ystävyyden voiman. Sitten voittekin teurastaa toisenne 100 kertaa ennen kuin seuraava tajuaa. Eikä sekään mitään auta, kun muisti jälleen nollaantuu. Rikan loppukommentti "I'll play the game with this endless June. As much as you please" vielä korostaa sitä, että ulospääsyä ei ole. Sarja tarvisi Picardin pistämään pelin poikki (tai Data sen idean varmaan keksisi). Ehkä päälle voitaisiin tehdä toinen kausi, missä Rika ja Keiichi voisivat alkaa leikellä Mobius-nauhaa. Ja veri virtaa jälleen.
finnleo kirjoitti:Toki toiseksi viimeinen jakso sai mielirauhan horjumaan kun näytettiin mitä "todella tapahtui" kun Keichi sekosi ensimmäisessä kaaressa.
Hyvin totta. Viimeisen 13 jakson paras kohta ehdottomasti.
finnleo kirjoitti:Mutta mikäli haluaa lisää vesurin heiluttelua aiheen parissa... onhan aina Higurashi daybreak, jonka saa myös demomuodossa ladattua...
Laitevaatimukset: japani. En ole päivittänyt henkilökohtaista käyttistäni moisella. Tosin jos joku sanoo nii-nii, osaan veikata mitä se tarkoittaa. Miltähän anime näyttäisi tuolla hahmosuunnitelulla? (Vastaus: vinkeältä).
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » To Loka 12, 2006 15:37

isokana kirjoitti:
finnleo kirjoitti:Mutta mikäli haluaa lisää vesurin heiluttelua aiheen parissa... onhan aina Higurashi daybreak, jonka saa myös demomuodossa ladattua...
Laitevaatimukset: japani. En ole päivittänyt henkilökohtaista käyttistäni moisella. Tosin jos joku sanoo nii-nii, osaan veikata mitä se tarkoittaa. Miltähän anime näyttäisi tuolla hahmosuunnitelulla? (Vastaus: vinkeältä).
njuuh, Daybreakhän lainaa aika paljon näköä alkuperäisestä pelisarjasta josta olen enemmänkin kuullut pahoja sanoja Tony Takaa ja Aoi Nishimataa suosivilta ihmisiltä. Mutta hellyttävää 3D mätkintää sairaalla tempolla silti. Ohjain konfigurointi on tosin aika mielenkiintoista ilman kielitaitoa... ratti+poljin yhdistelmällä oli aluksi hieman vaikeaa koittaa. Mutta jos tämmönen maalaisjuntti saa sen käyttökuntoon, kai muutkin...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa