Nana

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Nana

Viesti Kirjoittaja kagura » Ti Heinä 25, 2006 08:49

Ai Yazawan manga NANA on mielestäni aivan ohittamaton teos. Ei ainoastaan Ai Yazawa ole yksi aikamme hienoimpia piirtäjiä, vaan myös tarina on mukaansatempaava ja henkilöhahmot todella kiinnostavia. Ja Nanahan on ilmeisesti ainakin takakannen infon mukaan Japanin eniten koskaan myyty shojo ja muutenkin siellä aivan älyttömän suosittu konsepti live actor -elokuvineen ja valtavine animen julkaisupromootioineen.

Mistä se kertoo: Nana kertoo kahdesta parikymppisestä naisesta, joiden molempien nimi on Nana. Nana Komatsulla on ollut paljon ongelmia poikaystävien kanssa ja hän muuttaa Tokioon pienemmästä kaupungista ja toivoo siellä löytävänsä uuden rakkauden.. Nana Osaki on punkkarihenkinen ja itsevarma nuori nainen, joka haluaa suureksi staraksi Tokiossa. Sattumalta nämä kaksi hyvin erilaista Nanaa tapaavat junassa ja heistä tulee parhaat ystävät.

Kenelle Nana sopii?: Nana sopii hieman vanhemmalle realistisemmasta mangasta pitävälle lukijalle. "Older teen" 16+ -luokitus tuntuu ihan sopivalta tässä. Ja varmasti jo oli helppo arvata, että ihmissuhteet ovat pääosassa tässäkin. Lisäksi takakansissa luvataan "seksiä, musiikkia, muotia, juoruja ja koko yön kestäviä bileitä". Kuitenkin tämä lausahdus tuntuu hieman höppänältä, sillä kysyiset asiat eivät nyt *niin* olennaisesti ole olleet esillä ensimmäisissä osissa ainakaan.. Mutta jos nämä aiheet aivan puistattavat, ei Nanaan kannata ehkä tarttua. Jos taas tämän tyyliset tarinat, Nanojen seikkailut Tokiossa ja Yazawan upea taide sai kiinnostumaan, niin Nana ei kyllä petä. Lämpimät suosittelut siis! Kolmannen osan lopussa jo itkettikin kauhiasti, eli tunteita ja suhteita tiedossa... Ja vielä sellainen huomautus, että Yazawa kuljettaa tarinaa ja rakentaa hahmoja varsin verkkaisesti ja huolellisesti. Mangan ensimmäinen osa tuntui pelkästään johdannolta, jossa nanojen taustoista kerrottiin - he eivät siis edes tavanneet vielä ekassa kirjassa. Mutta silti sekin riitti pitämään mielenkiintoa yllä, ja jotenkin sai vaan odottamaan entistä kärsimättömämmin jatkoa..

Julkaisija: Shojo Beat (Viz media) http://www.shojobeat.com/manga/nana/
- ナナ -

Avatar
Arashii
Viestit: 86
Liittynyt: La Helmi 11, 2006 23:02
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Arashii » To Elo 24, 2006 17:19

No voi hyvänen aika, etsin kaikki 5 sivua läpi, enkä löytänyt topicia, ja se onkin näin uusi.. >D

Ostin kaikki kolme tähän saakka käännettyä Nanaa Animeconista ihan vain siksi, että Paradise Kiss on niin ihana sarja, ja täytyy sanoa, että ihastuin tähänkin. Piirrostyyli ei todellakaan petä.

Minullakin tuli itku silmään kolmannessa osassa, ja samoin tapahtui jo ensimmäisessäkin.
Jos Nanoista pitäisi valita suosikki, sanoisin Nana O., koska en oikein tykkää yliaktiivisista söpöilijöistä mangassa, vaan suosin synkistelijöitä. Sitäpaitsi Nana x Ren-paritus on ihana. <3

Ensimmäinen osahan on kokonaan flashbackiä, mikä on hyvä, sillä jos Nanojen Tokioon muuttoa edeltäneet tapahtumat olisi ripoteltu sinne tänne muisteloina, olisi homma saattanut kusta ja pahasti.
"Let's move the small talk off of me, please!"

Niki-chan

Viesti Kirjoittaja Niki-chan » To Elo 24, 2006 19:39

Itse en omista kuin tuon ensimmäinen osan, mutta herranen aika sentään miten hyvä se onkaan! Pidän tästä ainakin sen perusteella kovasti, ja aion ostaa lisää.

Molemmat Nanat ovat kiinnostavia hahmoja, ja kovasti lukija tahtoo että he pärjäisivät ja että molemmilla olisi onnellinen loppu. Hahmot ovat aidon oloisiakin.. ^^

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kagura » La Elo 26, 2006 10:29

Ihanaa ihanaa, vihdoinkin joku puhuu kanssani NANAsta! Odottelinkin tätä kuukauden päivät ihmetellen, olenko todellakin ainut yhtään kiinnostunut näinkin suositusta ja upeasta sarjasta...

Ensimmäisessä mangan osassa tosiaan vaan tarinaa ja hahmoja vaan pohjustettiin, ja muutenkin mangan tarina etenee hitaanlaisesti, mutta se ei tee sitä tylsäksi - päinvastoin. Vaikka Nana on melso surullinen ja traaginenkin tarina, se on usein myös tosi hauska ja Yazawan kuivahko huumori on ihan pistämätöntä. Ja se tarinankerrontataito.. Yazawa ON mestari. Hachin ylisöpöys.. no aluksi Hachin käytös varmasti hermostuttaa (Hachi on teennäinen ja lapsellinen tuuliviiri, joka kirjaimellisesti juoksee joka miehen perässä), mutta Hachikin kehittyy hahmona. Pidän siis paljon myös Hachista (Nana Komatsu), mutta tosiasiahan on, että NANA (Osaki) on vaan *niin cool*.

Nana-anime on myös mielestäni kauniisti toteutettu. Japanissa on julkaistu vasta kaksi levyä (ekassa on vain jakso 1 ja toisessa jaksot 2-4) ja pidän sarjasta niin paljon, että ennakkotilaus kolmanteenkin kiekkoon on jo päällä - amazon.co.jp, jos joku kiinnostui. Samasta paikasta olen myös ostanut aivan uskomattoman kauniin kirjan nimeltä 1st Illustrations, jossa Yazawan taide pääsee valloilleen. Kirjassa on lisäksi Black Stones tarra ja "aito" bändin keikan lentolehtinen. Ihana pakkaus! Suositeltava ostos.

Ja vielä höpisen yhdestä Nana-asiasta! Nanasta nimittäin tehtiin viime vuonna aivan valtaisan suosion Japanissa saanut Live Action -elokuva http://www.nana-movie.com/ joka on melkoinen MUST Nana-faneille. Usein nämä japanilaiset Live Action elokuvat ovat jotenkin aika kökköjä jos tiedätte, mitä tarkoitan, eikä tämänkään elokuvalliset ansiot ehkä häikäise, mutta TAIKAA tässä on. Yazawa on selvästi "läsnä" ja näyttelijät ovat aivan uskomattoman osuvia hahmoihinsa. Nana on suloinen Mika Nakashima ja Hachia esittää Aoi Miyazaki, joka osaa mutristella ja söpöillä niin Hachimaisesti! Ja musiikki on upeaa.. Mika Nakashima on itseasiassa tunnettu laulaja eikä näyttelijä, eli ei mikään ihme. Jos Nana elokuva kiinnostaa, niin sitä saa vaikka juuri mainitsemastani amazonista (ilman tekstejä) tai yesasia.com:ista Hong Kong versiona, jossa on enkkutekstit.
Viimeksi muokannut kagura, Su Elo 27, 2006 10:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- ナナ -

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » La Elo 26, 2006 11:16

Kyllä kyllä.. Aio Miyazakilla on kyllä hyvin, hyvin valloittava hymy ja persoona leffassa joten en voinut olla ihastumatta :oops:
Kummatkin nanat ovat hyvin kuutteja :b

Sivulla näyttäisi olevan banneri josta saa kuvan että on tulossa myös toinenkin nana elokuva, jos on niin todella loistavaa settiä varmasti luvassa. 8)

Toki onhan leffassa hyvät ja huonot puolensa mutta en nyt ala niitä luettelemaan sillä en muutenkaan hirveästi katsele tämän "genren" elokuvia.

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kagura » La Elo 26, 2006 11:29

Juu toinen elokuva on tosiaan vireillä, mutta valitettavasti Aio Miyazaki on jo vetäytynyt projektista, ja huhut kertovat Nakashimankin epäröivän. Vaikea ajatella ketään muuta kuin Miyazakia Hachina... Sääli.
- ナナ -

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » La Elo 26, 2006 11:46

kagura kirjoitti:Juu toinen elokuva on tosiaan vireillä, mutta valitettavasti Aio Miyazaki on jo vetäytynyt projektista, ja huhut kertovat Nakashimankin epäröivän. Vaikea ajatella ketään muuta kuin Miyazakia Hachina... Sääli.
No johan nyt.. On tosiaan vaikeaa keksiä että kuka voisi hänet korvata tai heidät jos siihen pisteeseen joudutaan. Onkos siihen jokin tietty sii miksi Aio vetäytyi?

Avatar
Ree
Viestit: 695
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 19:58
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ree » La Elo 26, 2006 12:08

Tetsumonkai kirjoitti: No johan nyt.. On tosiaan vaikeaa keksiä että kuka voisi hänet korvata tai heidät jos siihen pisteeseen joudutaan. Onkos siihen jokin tietty sii miksi Aio vetäytyi?
Tästähän on hirveästi huhuja liikeellä.

Jotkut sanovat, että Aoi olisi vetäytynyt pois sen takia, että Nana 2:ssa olisi hmm... makuuhuonekohtauksentapainen. Aoi ilmoitti, että vetäytyisi pois, jollei kohtausta poistettaisi. Sitä ei kaiketi poistettu, ja Aoi lähti lätkimään.

Jotkut sanoivat, että ongelmia olisi sopimusten kanssa.

Kuka tietää, mutta NANA kakkosessa Komatsu Nanaa tulee kaiketi esittämään Yui Ichikawa.
Viimeksi muokannut Ree, La Elo 26, 2006 14:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pörrölonkero.

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » La Elo 26, 2006 12:13

Vai niin, vai niin.. Nooh kaipa tuokin aikanaan selviää. Yui Ichikawa näyttää ainakin pikaisen tutkimisen jälkeen varsin söötiltä tytöykseltä mutta se millainen persoona hän mahdollisesti leffassa onkin sitten toinen juttu.. Originaali kasti on yleensä se paras jos tahdotaan säilyttää se henki.. Nooh kaikki aikanaan.. :|

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kagura » Pe Syys 01, 2006 17:50

NANA-elokuva on muuten tämän syksyn Rakkautta ja Anarkiaa -festariohjelmassa, mikäli joku on kiinnostunut sitä näkemään laajakankaalta.
- ナナ -

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » Pe Syys 01, 2006 18:01

hmm. Itsellä kyllä menee liikkuvan version suosimisessa kylläkin animen puolelle, Live action puoli jotenkin ei säväyttänyt enää kun kuuli Roma Paku'n Nana'n roolissa animessa. Myös Anna Tsuchiya'n musiikit tuntuu enemmän rockilta kuin LA version ... mutta mielipiteitä nämäkin.

Ja tietenkin hidastettu jatsari päin näköä kriittisen kommentaarin jälkeen aina lisää irtopisteitä.

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kagura » Pe Syys 01, 2006 19:04

Ihan samaa mieltä finnleo kanssasi. Anime on ehdottomasti parempi (se on itse asiassa aivan loistava suorastaan - klassikkoainesta?). Live Action Nana on siis oikeasti melkoisen huono elokuva, mutta silti tavattoman mielenkiintoinen... Ja fanille tietty pakollinen. Mutta manga tungettuna pariin tuntiin, näyttelijät, joista juuri kukaan ei ole näyttelijä ja melko kaamea musiikki. Aika huttuahan se on... Mutta kun Nakashima on niin COOL ja Miyazaki ihkusuloinen, niin kriittisyys vaihtuu oitis vaaleanpunaisiin sydämiin!

V (07/06) ehti arvostella Nanan näin:
"Japanilainen teinielokuva kaupunkiin muuttavasta maaseututytöstä ja back stage -musikaali gooteilta näyttävästä bändistä, jonka musiikki on ihan schlageria, perustuu tietty mangaan. Pirteä leffa on liian pitkä. Lisäksi japanilainen suhdelogiikka on täysin reikäpäistä, eikä lesbinen viba helpota sen tulkitsemista."

Totta toinen puoli ainakin. Varmaan suhteellisen outo viritys mangaa tuntemattomalle yleisölle ainakin. Etten sanoisi että todellakin reikäpäinen :lol:
- ナナ -

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » Pe Syys 01, 2006 19:31

mmm, totta, Nakashima on kyllä Nana'n ruumillistuma, vaikka varsinaisesti nipponi leffojen sisäänottoni onkin sen verta huonolla mallilla ettei kyllä niitä esitettäviä vaihtoehtoja löytyisi kuitenkaan paljon... Miyazaki toisaalta tuntui kuten jo muuallakin mainitsin siltä että mikäli se hymy venyy millinkin enemmän niin sen kasvot kramppaa ja se jää päälle.

Mutta silti .. Nakashiman lisäksi tykkäsin Reniä näytelleestä Ryuhei Matsudasta, vaikka hieman chuck norris onkin.

Ongelmiahan on aina kun lähdetään tekemään Live äksöneitä, ampumisen uhalla voisin väittää että Nana on onnistuneimpia tapauksia tarinan muokkaamisesta leffapituudeksi, ja myös hyvään kohtaan pätkästy lähdemateriaaliin nähden mihin olikin. Uusimpien tapausten verratakseen vaikka Saikano liveakson joka on pahemman luokan tragedia toteutukseltaan, muutoin surkuhupaisa vaikka lähdematskua vähemmän ja anime sarjakin vain 13-jaksoinen.

Mutta tuosta V'n arvostelusta kyllä paistaa läpi että Sex pistols tuskin taittuu, ja hitusen tuo lesbisyys kommentti naurattaa...

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kagura » Pe Syys 01, 2006 20:37

Juu lesbinen viba, ehdottomasti! :roll:

Ryuhei Matsuda on kyllä tosi komistus... mielestäni oikeastaan paljon seksikkäämpi pakkaus kun mangan/animen Ren.
- ナナ -

Avatar
xCherry
Viestit: 277
Liittynyt: Ma Elo 29, 2005 18:45

Viesti Kirjoittaja xCherry » La Syys 02, 2006 20:29

itse olen jo tuon leffan nähnyt ja pakko sanoa että oli kyllä yksi parhaista. Draamaa, huumoria, romantiikkaa ja ne biisit! Nana laulamassa Hyden biisiä saa kyllä kylmät väreet pintaan (hyvällä tavalla). Satuin myös hankkimaan Soundtrackin leffasta ja kyllä se oli hyvä. Mangana Nanaa olen lukenut volumeen 8 tai 9 asti. Pientä shoujo-ai meininkiä siinä kyllä on ja viitataan Nanojen suhteen, mutta se vain parantaa luku kelpoisuutta. Nana on kyllä yksi Manga historian parhaimmista ja suosituimmista mangoista. Animenakin se on suosittu, mutta itse en ole kuin katsonut kolem ekaa jaksoa... joten antaisin täyden 9½+++++ koko Nanalle!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa