Mushishi

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Trilkk
Viestit: 202
Liittynyt: Su Helmi 09, 2003 12:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trilkk » Ti Tammi 09, 2007 23:08

Siirrän oleellisen osan siitä, mitä sanoin tuohon turhaan ketjuun tähän.

Eli, Mushishissa pisti ihan ekaksi silmään sen erikoinen jatkuvuusratkaisu. Jokainen jakso käsittelee yhtä asiaa, yhtä kontekstia. Ginko ei välttämättä ole sen pääosassa, ja tähän saattaa liittyä se, että jos tarina on pitkä, Ginko jatkaa matkaansa ja palaa samaan paikkaan vuoden kuluttua. Tämä tekisi jaksoista teoriassa rinnakkaistettuja, mutta esitystapa on mainio, koska Mushishia ei voi maratoonata (koetin, kaksi jaksoa on pitkälti maksimi), ja tällöin on hyvä että asiat tulevat selviksi kerralla.

Oli hienoa huomata ettei suunta ollutkaan alun viitteistä huolimatta sankarimatkatarinamainen "Ginko tulee kylään, Ginko parantaa mushien aiheuttamat ongelmat, jakso päättyy kun Ginko lähtee kylästä". Myöhemmin löytyy kivasti tummempiakin vivahteita, mutta sarja ei onneksi yritä päihittää Kino no Tabin (joskin mainiota) nihilismiä. Se ei toimisi tässä, ja positiivinen ja myönteinen pohjavire sopii sarjaan.

En ole vielä katsonut kaikkia jaksoja, mutten näe miten siinä vähässä lopussa mentäisiin metsään. Aika selkeästi ainakin minun ostoslistalleni menevää kamaa. Sikäli kun tämä joskus lisensoidaan (en näe miksi ei, olisikohan jo lisensoitukin), tai alkuperäissarjakuva (josta en tiedä mitään) ei ole parempi.

Jos joku tietää jotakin ylimääräistä sarjiksesta ja on lukenut Del Reyn käännöstä, niin saapi kertoa.

edit: Sarjan nimi kääntyy jokseenkin: "Ötökkätohtori" ((蟲 - むし - ötökkä, 師 - し - harjoittaja). Joku jaappanissa taitavampi voinee korjata.
Durahan7777 kirjoitti:Onko muita tämänlaisia sarjoja olemassa??????(pakko saada lisää)
Ei aivan samanlaista. Kino no Tabi (onko tästä ketjua?) on myöskin matkakertomus aikuiseen makuun, mutta rauhallisen ja hitaan sijasta... äh, en mielelläni pilaisi sinulta iloa huomata se itse. Tykkään molemmista.

Moderointi-ilmoitus: Tuplapostaus yhdistetty -Alucard

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Tammi 09, 2007 23:53

Trilkk kirjoitti:Sikäli kun tämä joskus lisensoidaan (en näe miksi ei, olisikohan jo lisensoitukin)
Mitään virallista lisenssiä tai julkaisupäivämääriä ei ole ilmoitettu, mutta Mushishi oli mukana Funimationin syksyllä lähettämässä cease&desist-kirjeessä. Eli ainakin Funi on jossain vaiheessa harkinnut asiaa jos ei muuta.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Tammi 27, 2007 03:06

Funimation jatkaa loistamistaan ja virallisti Mushishin lisensoinnin. Erittäin hienoa, odotettu juttu, kunhan saisivat myös sitten joskus ulos noita dvdeitä.

Sivuhuomiona voisin myös todeta että Mushishin live-actionelokuva on myös suuressa suosiossa ja kovaa vauhtia lähdössä valloittamaan maailmaa.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Soraseiun
Viestit: 88
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 18:50

Viesti Kirjoittaja Soraseiun » Su Heinä 22, 2007 13:35

Mushishi on kaunis sarja kahtottavaksi ja vaikkei siinä varsinaista juonta ole, kuin niiden ostusten aiheuutamien ongelmien selvittäminen, niin minulle se ainakin riitti.

Mushishiin törmäsin alkutunnarin kautta, päätin vilkaista eka jakson ja päädyin kahtomaan sarjan loppuun. Harmittelin vain kun sain sen niin nopeaa katsottua. Vielä en ole varma haluanko sen Mushishi elokuvan nähdä, mutta se jää nähtäväksi. Luultavasti kuitenkin ostan sen jos joskus siihen törmään. -,-

Mushishin piirosjälkikin oli mukavaa katsottavaa ja maisemat varsinkin oli kauniita. Animeconissa törmäsin Mushishi mangaan ja vähän harmittaa kun en sitä ostanut.

Onko kukaan lukenut Mushishi mangaa?

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Heinä 22, 2007 16:56

Soraseiun kirjoitti:Onko kukaan lukenut Mushishi mangaa?
Manga on oikeastaan identtinen animen kanssa. Piirrosjälki on hiukan heiluvampaa ja yksinkertaisempaa, mutta tunnelma ja juoni menevät suurin piirtein yksi yhteen. Siitä harvinainen sarja kuitenkin että pidän enemmän animoidusta versiosta kuin mangasta. Manga häviää hiukan animelle luultavasti juuri noiden todella upeiden taustojen ja musiikin takia. Kyllä tuo mangakin kuitenkin ehdottomasti on lukemisen arvoinen.

Uskomattoman kaunis sarja joka tapauksessa.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Aimeara
Viestit: 249
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 18:15
Paikkakunta: Ylivieska/Kemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aimeara » Su Heinä 22, 2007 18:11

Elettyäni useamman kuukauden käsityksessä, että Mushishi liittyisi jotenkin viemäriverkostoissa ryömiviin agentteihin (tälle ei löydy järkevää selitystä), kohtasin viimein valon toissapäivänä. Nähtyäni muutaman jenkkidubin esittelypätkän, päätin vihdoin asettua näytön ääreen katsomaan tämän teoksen.

Jotain henkeäsalpaavan upeaa.

Kaikki 26 jaksoa tuli nieltyä kahden vuorokauden sisään. Tavallaan tämä oli suuri suru, sillä hyviä sarjoja kuuluisi venyttää mahdollisimman pitkään, mutta uteliaisuus voitti. Tai enemmänkin se "lisää, lisää tätä upeutta!"-olotila, joka valtasi mieleni muutaman jakson jälkeen.

Hahmoihin ei paneuduttu kovin syvästi, mutta se oli mielestäni vain hyvä. Tämä oli yksi niistä sarjoista, joissa matka on tärkeämpi kuin määränpää; kohdatut asiat tärkeämpiä kuin kohtaavat ihmiset. Mushit olivat Ginkoa suuremmassa osassa. Voinkin sanoa tietäväni nyt enemmän eri mushilajeista kuin sarjan päähenkilöstä, mutta tämänkin katson vain hyväksi. Pintakosketus kymmeniin eri hahmoihin oli virkistävää, kukaan ei jäänyt liikaa mielen päälle, mutta heidät kaikki muistaa silti.

Vaikkei manga pystykään tarjoamaan yhtä upeaa väriskaalaa tai tuudittavaa musiikkia, taidan ostaa sen. Ginko opetti minulle taas yhden tavan matkustaa päämäärättömästi, ja minusta tuntuu, että arvostan sitä enemmän jos saan kantaa häntä mukanani.
Liveactionia etsiessä ja mahdollisia novelleja odotellessa, heh.
となり の おたくさん でござる。

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Heinä 23, 2007 14:24

K8Skies kirjoitti:Manga häviää hiukan animelle luultavasti juuri noiden todella upeiden taustojen ja musiikin takia.
Näinhän tuo tuntuu olevan. Kun manga ja anime ovat lähes identtisiä sisällöltään ja animen musiikki hyvin onnistunutta, niin sen puute mangassa korostuu todella voimakkaasti. Pitäisi varmaan soittaa OSTia taustalla, kun lukee. Värejä en niinkään kaivannut; grafiikka toimi mustavalkoisenakin. Ja ne äänet. Minä sitten rakastan Mushishin ääninäyttelijöitä. Oma lattea, päänsisäinen äännähtely ei mitenkään pääse heidän tasolleen.

Summa: ei ole animen veroinen, mutta Mushishi kuitenkin. Siis löytyy hyllystä viimeistä osaa myöten tulevaisuudessa.
Aimeara kirjoitti:Kaikki 26 jaksoa tuli nieltyä kahden vuorokauden sisään. Tavallaan tämä oli suuri suru, sillä hyviä sarjoja kuuluisi venyttää mahdollisimman pitkään, mutta uteliaisuus voitti. Tai enemmänkin se "lisää, lisää tätä upeutta!"-olotila, joka valtasi mieleni muutaman jakson jälkeen.
On aina kiinnostavaa lukea, kuinka toisille tulee tuollainen olo, kun itselle oli enemmänkin fiilis, että pitää käsitellä edellistä jaksoa monen päivän ajan ennen kuin seuraavan kimppuun uskaltaa käydä. Ehkä olen onnellisemmassa asemassa, kun pystyin nauttimaan sarjasta juurikin pidemmän kaavan mukaan, jakso per viikko tahtia. Tosin ei niitä jaksoja sitä nopeampaan saataville tullutkaan...

HUOM! Viikko DVD:n ilmestymiseen! Jabadabaduu! (en keksinyt parempaakaan ilmaisua...)
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Don Pixe
Viestit: 409
Liittynyt: To Kesä 09, 2005 17:19

Viesti Kirjoittaja Don Pixe » Pe Heinä 27, 2007 22:33

isokana kirjoitti:HUOM! Viikko DVD:n ilmestymiseen! Jabadabaduu! (en keksinyt parempaakaan ilmaisua...)
Eikä tarvitsekaan. Jaan ilosi sarjan tuoreena fanina. \o/

Eli siis, olin pitkään halunnut lukea/katsoa sarjaa, joskus muinoin tuli katsottua eka jakso. Se oli... melkoisen lumoava, mitä nyt muistan. Animeconissa eka ostokseni conin ekalla tunnilla oli mangan eka osa.

Ketjun lukeminen sai minut kiinnostumaan animesta vielä enemmän, jos se kerran lyö mangankin, jonka jo ensimmäiset tarinat olivat niin hienoja. Mainitaan nyt vielä sekin että rakastuin Ginkoon.

Niin, mutta mitä enää selittämään, että sarja on ruton hyvä? DVD artboxeineen on jo periaatteessa postissa matkalla hellään huomaani.

Tästä ei vaan uskalleta sitten jatkaa, kun ei tiedä kumpi pitäisi kokea ensin, manga vai anime.

Kakkos-DVD:n omistajat! Tällaista rupesin ihmettelemään.

Ensimmäisen levyn mukana tuli postikortti, ja niin luvattin toisenkin osan takakannessa, mutta eipäs sitä sitten löytynytkään. Onko muiltakin puuttunut tämä vai onko kyseessä paikkalinen häiriö (tilasin omani archonia.comista, ihan näin lisätietona)?

Olisi vain hirmu kiva omistaa hieno sarja Mushishi-postikortteja. Mmm.

Avatar
zsb
Viestit: 229
Liittynyt: Pe Tammi 09, 2004 18:29
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja zsb » Pe Loka 12, 2007 19:29

Don Pixe kirjoitti:Ensimmäisen levyn mukana tuli postikortti, ja niin luvattin toisenkin osan takakannessa, mutta eipäs sitä sitten löytynytkään. Onko muiltakin puuttunut tämä vai onko kyseessä paikkalinen häiriö (tilasin omani archonia.comista, ihan näin lisätietona)?
Itsellekin saapui tuo levy tänään, ja näin on ettei korttia ole. Internetissä on myös muitakin ihmettelijöitä joten tuskin olemme yksin. Animeondvd:n arvostelussa kortista ei ole mitään mainintaa. Täytyy jatkaa tutkintaa.

Edit: Lisätutkimus tuotti tulosta AnimeOnDVD:n foorumeilta. FUNimation myöntää tehneensä virheen ja laittaa kakkoskiekon kortin kolmoskiekon mukaan. Monet virittelivät salaliittoteorioita, joiden mukaan FUNimation yrittäisi tällä kikalla varmistella kolmoskiekon myyntiä ;D
zsb kirjoitti:Edit: Lisätutkimus tuotti tulosta AnimeOnDVD:n foorumeilta. FUNimation myöntää tehneensä virheen ja laittaa kakkoskiekon kortin kolmoskiekon mukaan. Monet virittelivät salaliittoteorioita, joiden mukaan FUNimation yrittäisi tällä kikalla varmistella kolmoskiekon myyntiä ;D
Kolmoskiekko saapui tänään ja siinä todellakin oli kaksi korttia mukana. #1 ja #2. Eli toinen kortti on sama kuin ensimmäisen levyn mukana tullut??? Alkaa mennä entistä hämärämmäksi tämä touhu!!!

"Due to an oversight, the postcards included in Mushi-Shi Vol. 3 will be postcard #1 again, and #2. Postcards #3 and #4 will be included in Vol. 4. We do not anticipate having this issue again and are sorry for any inconvenience."

Aika jännittävää että saadaan sekä Vol. 2 että Vol. 3 oversight aikaiseksi. Luulisi että kakkoskiekon virheen takia olisi vähän panostettu laaduntarkkailuun???!
Yami no chikara o himeshi kagi yo
Shin no sugata o ware no mae ni shimese
Keiyaku no moto Sakura ga meijiru
RELEASE!

o
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Tammi 18, 2005 23:19

Viesti Kirjoittaja o » Ma Tammi 28, 2008 10:47

.
Viimeksi muokannut o, Ke Maalis 07, 2018 22:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Futoi yatsu
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 12:42
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Futoi yatsu » Ma Tammi 28, 2008 13:32

kalamushenki kirjoitti:Jep, sarja on tulossa hyllyyn sekä mangana, että dvd-boksina.
Muistathan myös Katsuhiro Otomon ohjaaman live action -version aiheesta? :)
Minusta se on jopa parempi kuin anime, ja sekin on tulossa myyntiin Euroopassa. Joe Odagiri virttyneessä villapaidassa on erinomainen Ginko, ja japanilainen maisema pääsee Otomon ohjauksessa oikeuksiinsa.

Avatar
chinor
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:44
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Mushishi

Viesti Kirjoittaja chinor » Ti Touko 27, 2008 01:50

Nyt itsekin voin Mushishin nähneenä sanoa, että se on kyllä kertakaikkisen hieno. Tunnelma on ennen kaikkea rauhallinen, mystinen ja syvä. Kauniit maisemat, tunnelmaan täydellisesti sopiva musiikki ja mielenkiintoiset tarinat ovat pettämätön yhdistelmä. Jatkuvan juonen puuttuminen oli virkistävää, ja ehkä se oli myös osasyy sille, että jaksoin katsoa jakson toisensa jälkeen (viimeiset 10 jaksoa meni maratonina).

Aloittaessani Mushishin, vertailin sitä aika paljon Mononokeen, sillä molempien asetelma on hyvin samanlainen: sarjan "päähenkilö" kiertää eri paikoissa etsien yliluonnollisia olioita jotka aiheuttavat ongelmia ja ratkaisevat ongelman (näin karkeasti summattuna). Huomasin kuitenkin heti alkumetreillä, miten paljon ne eroavat toisistaan; Mushishi on yleisilmeeltään paljon rauhallisempi, niin tapahtumissaan kuin tyylissäänkin. Tämä osoittaa sen, miten hienosti saman alkuasetelman voi toteuttaa eri tavoilla, molemmat onnistuen upeasti. Vaikka Mushishi ei olekaan yhtä visuaalisesti tajunnan räjäyttävä kuin Mononoke, se on silti kaunis, ja varsinkin lumimaisemat olivat mieleenpainuvia.

Ginko on kyllä perin symppis (tahtoo Ginko-figun!), eivätkä muutkaan hahmot jätä kylmäksi, vaikka suurin osa on esillä vain yhden jakson verran. En aluksi osannut päättää, tykkäänkö Ginkon äänestä vai en, mutta sarjan edetessä tykästyin siihenkin.

Ihana sarja, ei voi muuta sanoa. Menee kärkikastiin, varmaan heti Mononoken perään <3

Edit: Tuli vielä mieleeni, että milleköhän ajalle Mushishi sijoittuu? Itseäni jäi mietityttämään se, että Ginkolla on "nykyaikaiset" vaatteet, kun taas kaikilla muilla on perinteiset yukatat ja kimonot sun muut päällä. Jopa kaupunki on kovin perinteisen näköinen. Vai olisikohan Ginko käynyt jossain vaiheessa ulkomailla ja tykästynyt vaatteisiin joita siellä käytetään? Mielenkiintoista, etten sanoisi.
誰にも優しく愛に生きる人~ あにき~!! | ミカンせいじん | 「森の安藤」

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mushishi

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Touko 27, 2008 11:49

chinor kirjoitti:Tuli vielä mieleeni, että milleköhän ajalle Mushishi sijoittuu? Itseäni jäi mietityttämään se, että Ginkolla on "nykyaikaiset" vaatteet, kun taas kaikilla muilla on perinteiset yukatat ja kimonot sun muut päällä. Jopa kaupunki on kovin perinteisen näköinen. Vai olisikohan Ginko käynyt jossain vaiheessa ulkomailla ja tykästynyt vaatteisiin joita siellä käytetään? Mielenkiintoista, etten sanoisi.
1800-luvun Japania muistuttavaan fantasiamaailmaan Mushishin on sanottu sijoittuvan. Ginkon vaatteet olen selittänyt itselleni sillä, että hänellä on aikamatkustus-mushi taskussaan ja hän käy aina välillä 2000-luvulla vaateostoksilla. :) Virallinen selitys Urushibaralta taisi tulla ensimmäisessä pokkarissa, jossa hän sanoo Ginkon vaatteiden kuvaavan sitä, kuinka Ginko ei koskaan pysty jäämään vierailemiinsa paikkoihin. On siis ulkopuolinen eikä sovi kuvioihin, kuten vaatteensakaan. [EDIT]Otetaan sen verran takaisin, että luin tuon näköjään yhdeltä foorumilta, jossa sanottiin tuon selityksen löytyvän ykköspokkarista. En nyt likinäköisillä silmilläni löytänyt pokkarista mainintaa kuin epämääräisestä tapahtuma-ajasta eikä Ginkon vaatteisiin puututa.[/EDIT]

Omista Mushishi-kokemuksista voisin päivittää sen verran, että manga maistuu aina vaan paremmalta kolmen osan jälkeen, kun on tottunut sen "hiljaisuuteen".
Viimeksi muokannut isokana, Ti Touko 27, 2008 22:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Nemuska
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 14:42

Re: Mushishi

Viesti Kirjoittaja Nemuska » Ti Touko 27, 2008 20:11

Mushishi salpasi hengen täälläkin ja liityn myös siihen kuoroon joka rakastaa animea hiukkasen enemmän kuin mangaa (harvinaista omalla kohdalla). Sarjaa tosin löytyy hyllystä sarjakuvana ja pääsee siinäkin tarinaan yhtä taianomaisesti kiinni kun sitä saa kannella mukana laukussa päivän ajan. Ginko ihastuttaa niin väreillä kuin ilman ja koko stoorista uhkuu sellaista sanoinkuvaamatonta tunnetta jonka olen jo joidenkin sarjojen kohdalla kokenut. Sanotaanko valloittava tyhjyyden tunne. (rajuimman tunteenpurkauksen koin siinä mushi-tarinassa kun
Spoiler:
otus imaisi pikkutytön lakanan alta siihen luolastoon. Sillä hetkellä kun sisko nosti kankaan kulmaa, mahan pohjassa kouraisi.
Siitä sarjan ajankohdasta ja Ginkon vaatteista...itse olen kuullut että piirtäjä aikoi ensimmäiseksi sijoittaa nykyheteen mutta sitten homma levisi. En ole aivan varma, mutta tällaista on jostain tullut luettua.
Saiyuki - Mushishi - Soul Eater - Star Ocean - One Piece - Evangelion <3

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mushishi

Viesti Kirjoittaja isokana » La Loka 23, 2010 15:29

Pitää tulla tekemään tilinpäätös Mushishille, kun viimein luin viimeiset luvut mangasta. Edellisen viestin aikoihin ei oltu vielä edetty animen jälkeisiin jaksoihin, mutta nyt voi rauhassa todeta, että koko manga jatkaa tasaisella laadulla loppuun asti. Hienoja tarinoita musheista, mutta pääosassa aina ihmiset, joihin ne vaikuttavat.

Loppu oli mielestäni juuri sellainen kuin pitikin. Tarina oli jälleen yksi kertomus toisten joukossa, mutta aihe oli sarjan maailmalle merkittävämpi kuin bulkkiepisodi ja pidin siitä, kuinka siinä käsiteltiin ihmisen yhteenkuuluvuutta luontoon ja musheihin, kun muu sarja oli ollut liikkeellä enemmän asenteella ihmiset vs mushit. Tällaiseen episodimaiseen vaeltelutarinaan kun ei voi tehdä (ainakaan helposti) lopullista lopetusta tuhoamatta muun sarjan tunnelmaa ja ajattomuutta.

Animeen verrattuna manga jää piirun verran jälkeen värien puutteen takia. Monta kertaa hienoilta näyttävissä kohtauksissa oli sellainen tunne, että kun tuon näkisi väreissä, niin olisi seitsemännessä taivaassa. Tosin jos anime olisi ollut huonommin toteutettu tai olematon, tämä tuskin tulisi mieleen.

Loppusanat: mangan ja animen eliittiä parhaimmilaan.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 40 vierailijaa