Kazemakase Tsukikage Ran

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Kazemakase Tsukikage Ran

Viesti Kirjoittaja Furinji » Su Huhti 30, 2006 17:50

Tuulen viemää ja kunnioitettu sake.

Päivänä eräänä tässä jonkin aikaa sitten käsiini ojennettiin animea, jonka päällä komeili sanalitania "Kazemakase Tsukikage Ran." Hetken aikaa tuota sai tavata, mutta kyllä se siitä alkoi hahmottua. Odotukset eivät olleet järin pilvissä. Jotain samurai-animea. Taas. Onhan näitä. Tämän ansiosta kuitenkin sarja pääsi yllättämään oikein mukavasti.

Sarjan päähenkilönä ympäriinsä tyylikkäästi kuljeskelee naispuolinen samurai nimeltänsä Tsukikage Ran. Tässä vaiheessa voisi normaalisti heti odottaa fan serviceä ja muuta vastaavaa, mutta ehei moista ei tässä sarjassa nähdä. Ran liikkuu ympäriinsä aivan tavallisessa vaatetuksessa, joka yleensäkin nähdään samuraiden päällä. Ainoa ero todellakin on siinä, että tämä katanan kanniskelija on nainen.

Ranilla ei ole mitään mahtipontista elämäntehtävää. Hän ei ole matkalla koston, rakkauden, mahdin taikka edes maailman pelastamisen takia. Päähenkilömme on vain yksinkertaisesti "kaunis kulkija," joka taittaa matkaa jalan kylästä toiseen pysähdellen maistelemaan paikallista sakea.

Tietysti tämä tuottaa sen ongelman, että rahaa on saatava elämiseen. Samuraille tämä ei sinäänsä ole suuri ongelma sillä pari roistoa hoitelemalla saa helposti muutaman kolikon. Ran tosin syö ja juo rahansa aina samantien lähes viimeistä penniä myöten, joten rahat ovat jatkuvasti loppu. Helposti kuvittelisi, että naisella on alkoholiongelma. Niin ei kuitenkaan näytä olevan asia. Ran vain yksinkertaisesti nauttii sakesta ja sillä selvä.

Ranin rahaongelmasta päästään kuitenkin sarjan toiseen henkilöön eli "Lady Meow of the Iron Cat Fist." Kohtalaisen kutsumanimen on siis neito valinnut itselleen. Meow on kiinalainen istepuolustustaituri, joka pärjää taisteluissa paljain käsin varsin hyvin ollakseen muuten niin...Toivoton, rasittava, typerys, haihattelija... mutta onneksi myös yleensä rahoissaan, sillä Ranin ravintolalaskut ovat usein mittavia.

Varsinaisia partnereita kaksikko ei ole, mutta tuntuvat törmäävän jatkuvasti joka tapauksessa. Ja yleensä Ran keplottelee laskunsa hoidon Meowin kukkaron ongelmaksi.

Kuulostaa järkyttävän tavalliselta. Sarjassa ei ole juonta. Ei minkäänlaista juonikaarta jaksojen välillä. Kaksi kulkijaa, jotka marssivat kaupunkiin, telovat joukon porukkaa ja juovat siitä saamansa rahat. TAI marssivat kaupunkiin ja juovat rahat joita heille ei ole ja sen jälkeen he telovat joukon porukkaa, jonka ansioista lasku selviää tavalla tai toisella.

Ei kuulostaa paljolta eihän? Mutta jokin tässä sarjassa kuitenkin viehätti aivan tavattomasti. Ehkä se on liuta yksityiskohtia, jotka vetosivat ainakin minuun.

Hahmosuunnittelu. Se on jotenkin piristävä. Ranin elämänfilosofia on myös ihastuttavan käytännönläheinen joka asiassa.Ran on äärimmäisen taitava katanansa kanssa eikä todellista vastusta oikeastaan löydy. Hän ei kuitenkaan teurasta kaikkia silmittömästi tai toisena ääripäänä "haavoita jokaista väistäen kaikki kriittiset elimet." Tyttömme tappaa suoralta kädeltä rosvojoukon sen enempiä armahtamatta kun taas toisaalta tielle osunut häirikkö vain tyrmätään ja sillä selvä. Tämäkin on täysin loogista, mutta animeita miettiessä, niin tämä oli oikeastaan mukava poikkeus. Hieman kyllästynyt vaikkapa Vashin ja Rushunan yltiöhyveellisiin asenteisiin, että pahista ei saa tappaa vaikka hän teurastaisi koko sukuni.

Sake on tärkeässä osassa koko sarjan ajan ja sitä kuluu jokaisessa jaksossa. Vaikka Ran sekoilee saken perään kuin mikäkin pelle tuntuu hän silti kuitenkin pysyvän joka hetki tilanteen herrana. Vaikka hyvän saken maistelu onkin Ranille tärkeää ei hän missään vaiheessa muutu känniääliöksi. Ja vaikka vieressä olisi kasa tyhjiä sakepulloja on hän kuitenkin samantien skarppina katanansa kanssa, jos jotain tapahtuu. Onko viina vain hämäystä tässäkin sarjassa? Ilmeisesti samuraimme vain tuntee rajansa. Pisteet siitä.
...Meow taas tosin syöksyy yleensä suoraan rajojensa yli. Tunsi ne sitten tai ei.

Jos saken perään mekastamista ei lasketa, niin Ran on kuitenkin tyynen rauhallinen luonteeltaan ja hoitaa kahnaukset vihulaisten kanssa tylyllä ja tyylikkäällä asenteella.

Meow on rasittava ylienerginen typerys. Positiivista on sentään se, että taisteluntuoksinassa hän ei tee itsestään typerystä. Vaikkakin puolet sarjasta tuijotinkin ruutua kauhuissani 120%:n varmana siitä, että kissatyttömme kiljahtaa "maista oikeuden tassua!" Jaksojen vähetessä uskalsin kuitenkin vihdoin rentoutua ja unohtaa koko jutun.

Minä en oikeastaan tiedä mitä tästä sarjasta voisi edes sanoa sellaista, että joku toinen tietäisi kannattaako hänen tutustua sarjaan. Sarja on lyhyt eli tarkemmin ottaen 13 jaksoa. Mikä on hyvä, sillä tässä ei ihan oikeasti ole juonta ollenkaan vaan jaksot ovat irtonaisia otteita samuraimme matkan varrelta. Sarja on täydellinen siihen, että sitä katsoo vähän kerrallaan vaikkapa jakson päivässä tai paljon harvemminkin. Sellainen viehättävä ja rentouttava piristysruiske päivään. Ainakin itselleni suurin vetovoima sarjassa oli päähenkilö. Siitä on ikuisuus kun on viimeksi "ihastunut" jonkin sarjan hahmoon näin positiivisesti.

Suosittelen ihmisiä vilkaisemaan sarjaa jakson tai pari. Jos se uppoaa niin samaa on luvassa lisää ja jos taas ei uppoa, niin eipä tarvitse odottaa mitään muutakaan. Plussaa sarjassa on myös sen hinta, joka ei ole yhtä tuskainen kuin sarjan ravintolalaskut. Esim. Archoniasta koko sarjan boxin saa kolmella kympillä. En minä valita ainakaan.

ANN tarjoaa ystävällisesti infoa animesta.
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=789

Mangaa sarjasta ei ole. Mikä on sääli, sillä siihen voisi olla mukava tutustua kepeänä matkalukemisena. Vähän kuin lukisi Hellsingiä tai Trigunia ilman juonen psykologista painoa vaan yksinkertaisesti nautiskellen seuraisi auringonpaisteessa hahmojen piikittelyä toisilleen ja satunnaisia taisteluita. Tulipa taas outo vertaus. Rakastan sarjoissa nimenomaan yleensä juonta, mutta tämä sarja onkin nimenomaan tälläinen rentoutumiseen tarkoitettu. Viimeinen jakso sai myös täydellisesti ymmärtämään sarjan idean, mitä jo sen nimikin heti yritti kertoa...

Todellakin...

...Kazemakase.
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Avatar
Ji
Viestit: 187
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 18:31
Viesti:

Re: Kazemakase Tsukikage Ran

Viesti Kirjoittaja Ji » Su Touko 25, 2008 20:56

Näyttää kovin yksinäiseltä täällä korjataan tilanne!
Tämähän tuli katsottua...jokin aika sitten. (suositeltiin)

Ensinnäkin se alkutunnari jäi pyörimään pahasti päähän ja sitä sitten tuli 'hyräiltyä' pari viikkoa putkeen. 'aru wa kimama to aru wa kimama to tomo no osake' varsinkin. ^^''

Todellakin sellainen sarja mitä on mukava seurata silloin kun ei tahtoisi ajeátella kaikennäköisiä juonenkäänteitä.
Pääasia tässä sarjassahan tosiaan oli se sake niin ja se mistä Ran saa käsiinsä rahat sakeen.
Tietenkin silloin kun Ran ei juonut sakea tai oli juonut tarpeeksi miten vain niin sitähän otettiin nokoset. Mitenhän se ensimmäisessä osassa perusteltiin..en muista tarkalleen.

Meow ei oikeastaan käynyt minun hermoilleni. Neitohan oli aina sopivasti saatavilla silloinkun Ranilla ei ollut rahaa sakeen, näin minä sen ajattelin koko sarjan ajan. Eli kävelevä kukkaro. Paitsi, että taisi Meow:lla loppua ne rahatkin jossain vaiheessa...

Niin sarjassa huomasin varsinkin sen, että vaikka kuinka miekoilla huidottiin ja iskettiiin niin ei veri lentänyt.
Se ei tietenkään minua haitannut, oli mukavaa vaihtelua.
Jokaisessa jaksossahan oli oma tarinansa ja sake.

Olipas nyt sekavaa selostusta korjaan jos korjaan, kadun jos muistan.
Aiheuttaa yleistä hämminkiä jollei lievää hilpeyttä
sivuvaikutuksena painajaiset.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Kazemakase Tsukikage Ran

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ma Touko 26, 2008 12:23

Jees, yksi suosikeistani. Sarja on jotenkin niin ihailtavan mutkaton; ei teennäisen psykologista tai mukaeeppistä juonta, ei tekotaiteellista kikkailua, ei turhaa angstia, ei verellä ja sisäelimillä shokeeraamista, ei silmille hyppivää fanserviceä, ei moe-krumeluureja, ei väkisin väännettyä romantiikkaa, vain rentoa episodista seikkailua kaikkine parhaine kliseineen sekä turhia stressaamatonta elämänasennetta. Ran on niin uskomattoman mainio päähenkilö yksinkertaista muttei persoonatonta hahmosuunnittelua myöten.

Se näissä tämän tyyppisissä sarjoissa on hienointa että voidaan ottaa käyttöön miten kliseinen ja kulunut juonikuvio tahansa - esim. yhdestä jaksostahan taisi löytyä päähenkilökaksikon "pahat kaksoisolennot" - ja tehdä siitä silti jotain erinomaisen viihdyttävää. Turha siinä vaiheessa on mitään tulla epäomaperäisyydestä mukisemaan, tässä on nyt kyseessä aivan toisenlainen paradigma. Totta kai se on nähty miljoona kertaa ennenkin, ja tottakai se tullaan näkemään vielä miljoona kertaa uudestaan - sillä se toimii.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
Soraseiun
Viestit: 88
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 18:50

Re: Kazemakase Tsukikage Ran

Viesti Kirjoittaja Soraseiun » Pe Kesä 06, 2008 21:07

Hieno sarja oli, ei tarvinut ajatella mittään juonikuvioita tätä katsellessa, mikä olikin mukavaa vaihtelua. Tosin ensimmäisen jakson kahtomisen jälkeen pidin aika paljon taukoa, koska halusin olla oikealla tuulella tätä katsoessani. Tätä oli oikein mukava kahtoa helteisinä päivinä.
Alkutunnarikin jäi soimaan päähän joksikin aikaa.

Taistelukohtauksista minulla tuli aina mieleen vanhat Batmanit(en tiedä miksi)vain ne isot *PAM* *POU* tekstit puuttui. Mutta silti pidin taistelukohtauksista. Tosin joskus minulla teki vaikeaa erottaa kuoleeko kukaan, kun veri ei lentänyt.
Sake ja miten saa sen hankittua ja maksettua olikin nyt pääasia tässä sarjassa. u.u

Sitten sarjan hahmot....mmm
Meow:sta en oikein ossaa sanoa mittää, mutta eipä se käynyt minunkaan hermoille. Kunhan oli saatavilla kun Ran tarvitsi rahaa.
Ran taasen oli mukava ja rauhallinen tapaus, eikä käyttänyt miekkaansa turhaan. Minun mielestä oli hienoa kuinka se aina jokaiselle kysyjälle kertoi olevansa vain kaunis kulkija. (tai jotain sinnepäin) Tieten ne muutamat jaksot joissa Ran oli sitonut hiuksensa ylös...niin olin sitä mieltä että ne sopi niin tavattoman hyvin sille. Näytti oikein nätimmältä.

Jaa'a, jos unohdin jottain niin laitan myöhemmin lissää.
Vapaudesta tehty, vihalla taottu muotoonsa,
viiltää syvältä kuin suru sydäntä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa