GunParade March ja GunParade Orchestra

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

GunParade March ja GunParade Orchestra

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ma Helmi 06, 2006 22:22

Onko kokemuksia näistä? Haluasin vähän kuulla muiden tuntoja näistä mutta aloitan omilla tunnoilla.

Tulipa luettua kaikki kolme albumia GunParade Marchiin. Kyse on Sony:n tuottamasta mangasta mikä perustuu saman nimiseen peliin.

GunParade Marchissa 945 eivät ydinpommit pudonneetkaan vaan Aavepedot hyökkäsivät. GPM:n päähenkilöt ovat sotaan koulutettavia teinejä joiden tehtävä on ohjastaa mechoja taistelussa Aavepetoja vastaan.

Vaikka loppu töksähti pahasti niin oli se silti kaiken kaikkiaan nautittava lukukokemus.

moderaattorin lisäys - sarjan perustiedot löytyvät täältä:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=2126
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=4254
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Trilkk
Viestit: 202
Liittynyt: Su Helmi 09, 2003 12:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: GunParade March ja GunParade Orchestra

Viesti Kirjoittaja Trilkk » Ke Helmi 08, 2006 12:40

Mecha kirjoitti:Vaikka loppu töksähti pahasti niin oli se silti kaiken kaikkiaan nautittava lukukokemus.
Kaverilta lainasin March -jatkumon sarjakuvaversion. Ei oikein innostanut.

Ei tuo mitenkään fundamentaalisen hirveä ollut, mutta jotenkin tuntui kuin se ei olisi missään vaiheessa olisi ollut menossa oikein minnekään ja välistä heitetään jostakin sivusta ihmeellisiä juonikuvioita joihin ei sitten myöhemmin kuitenkaan puututa. "Zomg, oon salaisten kokeitten tulos ja pakenin labrasta - taisin vähän riehuakin." - "Ai, ok."

Vaikuttivat siltä, kuin kyseessä olisi ihan ensimmäisiä yrityksiä joltakulta, josta voisi myöhemmin tulla ihan pätevä kynäilijä. Tiedäpä häntä kuinka paljon Hiroyuki Sanadura oikeasti on piirrellyt ja kuinka paljon Sonyn lieka sitoi.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » La Helmi 11, 2006 13:04

Vastataanpas tähänkin, kun kerta tuli katsottua tuota jälkimmäistäkin animena ja vaikka kaksi ensimmäistä viestiä onkin manga-asiaa.

Gunparade March oli aikoinaan keskinkertainen anime, toki nousi vähän pinnan yläpuolelle mechoineen ja ihmiskohtaloineen, mitä nyt 13 jaksoi tarinoida.

Gunparade Orchestra mitä pari jaksoa jaksoin katsoa, niin ei ollutkaan enää niin raikasta. Yhteisenä nimittäjinä animessa oli suurinpiirtein samanlainen kouluryhmä ja samat viholliset. Loppu ei jaksanut sytyttää, joten tämän sarjan katsominen jäi heti alkutekijöihinsä.

Animeakin vaivaa sama ilmeisesti sama kuin mangaa: ideaa on jossain määrin mutta toteutus vaipuu keskinkertaisuuden suohon. Eipä voi pahemmin suositella, ainakaan jälkimmäistä.

Avatar
Cyb
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Loka 13, 2004 21:08
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja Cyb » To Touko 17, 2007 19:35

Tällä kertaa on minun aika nostaa tämä aihe pinnalle luettuani pari viikkoa sitten GPM mangat. (Aikaisemmin en ehtinyt kirjoittaa kiitos niksulan reissun ehkä ihan hyvä niin että ehtii mielipiteet muhia. Vekaran soden kirjastosta löytyy muuten muutakin mielenkiintoista mangaa, vinkkinä heille jotka ovat menossa sinne inttiin.)

Toisin kuin muutaman vuoden takainen GPM anime, manga ei minulle juurikaan kolahtanut. Tekele oli ilmeisesti tekijänsä ensimmäinen kaupallinen julkaisu, ja se myös näkyi. Vaikka ideaa tuntui jonkin verran olevan, tuntui toteutus kompuroivan jopa animeversiota enemmän. Juoni ja tapahtumat olivat hyvin erilaiset ja mielestäni ehkä "huonommat" kuin animessa. Myös hahmot olivat samoista nimistä ja ulkonäöistä huolimatta hyvin erilaisia luonteiltaan, esimerkkinä vaikkapa naistenmies vs. miestenmies Setoguchi. Ei GPM mangana huono ollut mutta animena se oli niin paljon parempi että niitä on vaikea verrata.

Gunparade Orchestraakin tuli muutama jakso katsottua ja sen perusteella voisin yhtyä mielipiteeseen _Tatan kanssa. Sarja oli väsähtänyt ja outo heti alusta lähtien. Voisi ehkä sanoa, että se oli tyyliltään GPM animea hieman lähempänä GPM mangaa.
SchützTaffel

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa