Sivu 1/51

One Piece

Lähetetty: Ti Syys 27, 2005 18:43
Kirjoittaja Hequtiuz
Nojoo, tällainen surkea noobi sitten teki uuden töpön tänne.
Niin, ollako täällä ketään One Piecen fanittajia/lukijoita? o.O Mitä mieltä sarjasta/henkilöistä/tekijöistä? Juu, tiedän, useimmat pitää sitä surkeana pentujen mangana, mutta mun mielestä se ainakin on paras! :D

Anteeks jos tämä nyt luetaan turhaksi viestiksi.

moderaattorin lisäys - teoksen perustiedot voit tarkastaa täältä:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=836
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=1223

Lähetetty: Ti Syys 27, 2005 19:05
Kirjoittaja Chouji
Of course! One piece on yksi parhaimmista mangoista ja animeista. piirrustus tyyli on erilaista kuin muissa,mutta sen takia se tekee One Piecestä mielenkiintoisen ja erilaisen. Taistelut on huippu luokkaa ja vitsit mainioita.
Juonikin on hyvä ja henkilöt erittäin hyviä ja mainioita :D

Lähetetty: Ti Syys 27, 2005 19:10
Kirjoittaja asdsdafgw
One piece on ihan mukiinmenevä sarja... en ole sitä ehtinyt hirveästi vielä katsoa/lukea, mutta ihan kivalta vaikuttaa :)

Ainoa mikä pistää silmään on eräät todella ärsyttävän näköiset hahmot... Usopp on aivan varmasti maailman ärsyttävimmän näköinen hahmo x(.

Lähetetty: Ti Syys 27, 2005 19:14
Kirjoittaja Azraelswing
Kyllähän sitä lukee ihan mielellään, vaikkei se mikään lempi manga olekaan. Olisivat nyt kuiten hoitaneet sen käännöksen vähän järkevämmin... :roll:

Re: One Piece (//mie en tiedä onko tästä jo töpö mutta... )

Lähetetty: Ti Syys 27, 2005 19:15
Kirjoittaja Furinji
On tälläinen töpö jo.

Tuota sivun ylälaidasta löytyvää hakua kannattaa käyttää. Eipä tarvitse enää aina olla jokaisen topicin aloittajan erikseen pyytelemässä anteeksi että voi anteeksi kamala kun tälläinen ehkä on jo mutku anteeksi anteeksi.

Ja myös tälläinen töpö löytyy.

Lähetetty: Ti Syys 27, 2005 21:33
Kirjoittaja kyuu
Furinji on siit oikeassa että aiheesta on jo juttua, mutta Anime/mangasarjat alueella ei ole.

Yksi optio olisi siirtää aiempia One Piece -ketjuja tänne, mutta koska pääosa ketjun sisällöstä on spekulointia ilmestymisestä eikä niinkään juttelua sisällöstä, pidettäköön tämä tässä.

Mutta ei edellisetkään mihinkää katoa. Kannattaa nuo Furinjin mainittemat jo olemassa olevat ketjut vilkaista läpi, turha samaa asiaa on moneen paikkaan pistää.

Re: One Piece (//mie en tiedä onko tästä jo töpö mutta... )

Lähetetty: Ke Syys 28, 2005 17:45
Kirjoittaja Hequtiuz
Furinji kirjoitti: Tuota sivun ylälaidasta löytyvää hakua kannattaa käyttää. Eipä tarvitse enää aina olla jokaisen topicin aloittajan erikseen pyytelemässä anteeksi että voi anteeksi kamala kun tälläinen ehkä on jo mutku anteeksi anteeksi.
Juuh. Laitan tuon korvan taakse ;)
Katoin myös noi aiemmat "spekuloinnit".

Miun mielestä just tuo piirrostyyli on paras, kun se on senverran yksinkertanen että tällänen hölmö ei-niin-manganlukija-tyyppi voi siitä myös jotain ymmärtää. Ja kun yritin lukea Time Starngeria niin meni silmät ihan sekaisin :D . Ei sillä että sarjassa jotain vikaa olisi, mutta en vaan osannut lukea sitä, kun oli OPhen tottunut.

Ärsyttää vaan kun pokkari ilmestyy vaan kerran kuussa. Ymmärtäähän sen tietty, että kääntämisessä ja painamisessa on hommaa, mutta syyhyttää kun niitä on jo niin monta ilmestyny Japanissa ja USAssakin!

Juu, ja Zoro on paras hahmo. Ykköskirjassa nimi oli vaan käännetty "vähän" kummallisesti, onneks se saatiin sit reilaan :D (tai emt, ehkä se oli oikein käännetty, mutta kuulosti vaan jotenkin vähemmän iskevältä).

Jes, YLIHUOMENNA! uus pokkari!! :*

Lähetetty: Ke Syys 28, 2005 19:57
Kirjoittaja uttnim-e
itse oon todella tuore anime/ manga -harrastaja, mut senkin vähän mitä oon One Piece -juttuja seuraillu niin ovat vaikuttaneet erittäinkin kivoilta. :) katsantoni on kapea-alaista mut siltikin 8)

Re: One Piece (//mie en tiedä onko tästä jo töpö mutta... )

Lähetetty: Ke Syys 28, 2005 20:14
Kirjoittaja Chi-90
Hequtiuz kirjoitti:Ärsyttää vaan kun pokkari ilmestyy vaan kerran kuussa. Ymmärtäähän sen tietty, että kääntämisessä ja painamisessa on hommaa, mutta syyhyttää kun niitä on jo niin monta ilmestyny Japanissa ja USAssakin!
Niin, mutta jenkeissä menee yhden numeorn ilmestymiseen kaksi ja puoli kuukautta (niinhän?) Ja japanissa tulee yksi semmoinen pieni luku viikossa, eli tuo yksi kuukausi on niihin verrattuna aika nopea tahti.

Mutta itse sarjaan. Mangaa olen lukenut 6 kirjaa ja aion loputkin lukea. One piece on piirretty minusta kehnosti, mutta ei se menoa haittaa. Luffy on aivan paras! Se sanoo aina jotain, mitä ei pitäisi eikä ite tajua yhtään mitään.

Animea olen katsellut 124 jaksoa ja jatkan kyllä loppuun asti. Meno muuttuu paremmaksi kun saavutaan Grand linelle, siinä jossain 10-13 volumen kohdalla ;)

Lähetetty: Pe Syys 30, 2005 20:58
Kirjoittaja Cir
Itsekin seuraan One Pieceä mielenkiinnolla. Olen itse asiassa lukenut sitä jo tuollaiset 300 kappaletta, joten on jo tiedossa tarina pitkälle. Siitä huolimatta sarjassa on jotain, minkä vuoksi sitä jaksaa uudestaankin lukea.

Graafisesta jäljestä en minäkään oikeasti ihan sellaisenaan pysty sulattamaan, mutta kehnosti piirretyksi en sentään menisi missään nimessä sitä sanomaan. Päinvastoin, tekijän piirrosjälki on huomattavan hyvänlaatuista. Sen sijaan tarinassa käytetty graafinen tyyli kieltämättä rasittaa välistä silmiä.

Eniten kuitenkin rassaa suomennos. Murteissa ja puhetyyleissä on Dragonballin tapaan menty niin roimasti yli, ettei se ole enää edes koomista. Harmi sinänsä, sillä alkuperäinen teksti on sen verran hyvin säädettyä, että tästä olisi mielestäni saanut teknisestikin paljon paremman suomennoksen jos murteita sun muita olisi vähän säädetty (alaspäin).

Lähetetty: Ma Loka 03, 2005 14:08
Kirjoittaja Bitten
Hyvä sarja on joo. Suomikäännös on vasta alussa, joten mitään ihmeellistä ei juurikaan ole ollut. Ehkä se muuttuu vielä paremmaksi eteenpäin mentäessä? Pitäisi jossain vaiheessa se anime-sarjakin katsoa..

Lähetetty: Ma Loka 03, 2005 14:16
Kirjoittaja avalkama
Heps.

Makunsa kullakin. Tarkoitukseni ei ole arvioida immeisten mielipiteitä; olen siihen liian puolueellinen. Mutta seuraavaan tahtoisin tarkennusta:

Harmi sinänsä, sillä alkuperäinen teksti on sen verran hyvin säädettyä, että tästä olisi mielestäni saanut teknisestikin paljon paremman suomennoksen jos murteita sun muita olisi vähän säädetty (alaspäin).
Mitä tuo mahtaa tarkoittaa? Mikä alkuperäinen, millä lailla säädettyä? Oletan että "murteilla sun muilla" viitataan puhekieleen, sillä varsinaisia murteita ei OP:ssa ole käytetty.
...no, muutama nääs, mutta ei sen kummempia. Tietääkseni.

Antti-setä

Lähetetty: Ma Loka 03, 2005 16:08
Kirjoittaja Allu
Ranman ja Conanin jälkeen paras suomennettu manga. Itse pidän erityisesti merirosvo aiheesta ja pienen totuttelun jälkeen myös piirtotyylistä.

Lähetetty: Su Loka 09, 2005 11:40
Kirjoittaja Suffi
Mielestäni OP on ihan hyvä sarja, vaikka piirustustyyli ottikin ensin hieman silmään. Pikkuveljeni on kuitenkin aivan hulluna siihen.
En ehkä muuten sitä viitsisi ostaakkaan.

Lähetetty: Su Loka 09, 2005 11:59
Kirjoittaja Yoshitsumi
Erittäin hyvä manga! Mielestäni yhtä hyvä, kuin Conan ja Ranma. Ei niitä oikein voi verrata, ne ovat niin erillaisia. One Piecessä on niin hyvä juoni, että ahmin innolla kaikki pokkarit mitä käsiini saan. :D Mä tykkään niin merirosvojutuista. Tähän mennessä mä oon tykänny ehkä eniten Buggy-klovnista, vaikka se onkii pahis. ^^ Viehättävä tyyppi.