Short Cuts

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Short Cuts

Viesti Kirjoittaja wice » Ke Elo 24, 2005 18:42

Elikkäpä päädyin laiskuudessani tilaamaan tämän kaksiosaisen mangan Vizin verkkokaupasta (kypä/läpyskä ja toinen parikymppinen rahtausta, tässä vaiheessa Yukari-sensei sanoo "Ai sulla on rahaa ihan tuhlattavaksi asti, anna mullekin!"). Meinasin ensin jotain arvostelun tapaista, mutta päätin sitten höpistä täällä jotain vähän vapaamuotoisempaa.

Kyseessä on siis Usamaru Furuyan Short Cuts, strippisarjakuva, joka pyrkii huumorin avulla tuomaan esiin sopimattomia puolia japanilaisesta nyky-yhteiskunnasta, eritoten kogal-kulttuurista ja sen ympärillä pyörivästä nuoruuden ihannoinnista ja misogyniasta ja teiniprostituutiosta ja moemoesta. Yksi hienoista yksityiskohdista on, että Short Cutsilla ei sinällään ole mitään määrättyä kohderyhmää (paitsi tietenkin älykkäät kulttuuri-ihmiset kuten mä :lol: ).

Tekijän tausta on myös ainakin omaan korvaani vähän poikkeuksellinen. Furuya halusi nuorena sarjakuvapiirtäjäksi, mutta sitten teinikapinointi vetikin hänet mm. abstraktin kuvanveiston ja tanssin pariin. Kun tanssi ei osoittautunutkaan sopivaksi ilmaisumuodoksi hän sitten palasi sarjakuvan pariin ja sai töitään Garo-nimiseen "avant-garde"-mangalehteen (Garo ei maksa artisteille penniäkään heidän sarjakuvistaan). Loput elämäkerrasta on suhteellisen mielenkiinnotonta kasvutarinaa.

Omia lempparikohtiani ovat mm. köyhän perheen isä, joka ryhtyy tyttärensä uimapuvuksi (roikkuu reppuselässä, kädet tytön rintojen peittona), jotta tyttö voisi nauttia kesän hiekkarannoista ystävättäriensä kanssa, ja ABCs of S&M -lastenohjelma.

Ja sitten asiaan: Mitä mieltä muut Short Cutsia lukeneet ovat kyseisestä sarjakuvasta mieltä? Ja: Tietääkö joku muita samankaltaisia tekeleitä?

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » La Elo 27, 2005 20:15

Itse olen lukenut Short Cutsia jokusen stripin verran ja vaikka ne eivät mitään hervottomia naurunpurskahduksia aiheuttaneetkaan, vaikutti sarja kuitenkin kohtuullisen huvittavalta - itse koin kylläkin sen huumorin enemmän anarkistiseksi kuin kriittiseksi, mutta ehkäpä otokseni ei ollut riittävän edustava.

Mitä samankaltaisiin tekeleisiin tulee, Masahiko Kikunin Heartbroken Angels on mielestäni melko samantyylinen sarja kuin Short Cuts, mutta huumori siinä on ainakin minusta huomattavasti mustempaa ja suoraan sanoen sairaampaa kuin Short Cutsissa.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Santtu
Viestit: 34
Liittynyt: To Touko 26, 2005 20:47
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja Santtu » Ma Elo 29, 2005 13:58

Short Cutsia lukiessa tuli naurettua moneen kertaan, etenkin Maetelia ja banchoja koskeneet stripit olivat hauskoja.

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Su Syys 11, 2005 14:38

Noh, nyt on Heartbroken Angels luettu ja loppusijoitettu hyllyyn. Ison isona juonteena tuntuu olevan erocom, "Poor and Obscure"-sarja ja sitten satunnaisia vilautuksia. Jokseenkin erilainen kuin Short Cuts (enemmän likaisuuksia), mutta ihan kelpo tavaraa suurimmaksi osaksi, etenkin tuo "Poor and Obscure". :D Taas köyhiä perheitä ja heidän kommelluksiaan!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 60 vierailijaa